ورود سامانه بارشی به کشور از فردا (۷ دی ۱۴۰۳) | تداوم آلودگی هوا در شهر‌های بزرگ توسعه نامتوازن در همکاری‌های بین‌المللی موجب غفلت از کشورهای هم زبان شده است ایران فرهنگی؛ از رودکی تا نسل جدید، میراثی که باید زنده بماند رودکی؛ گنجینه‌ای برای تحکیم پیوند‌های فرهنگی ایران و تاجیکستان ضرورت بهره‌گیری از فرصت‌های فرهنگی مشترک ایران و آسیای میانه سفیر تاجیکستان در ایران: رودکی، حلقه پیوند فارسی‌زبانان است وضعیت قرمز عمومی اختتامیه نخستین همایش «رودکی و پیوند‌های فرهنگی ایران و تاجیکستان» برگزار شد رییس نظام پزشکی مشهد: آمار مرگ‌های ناشی از آلودگی هوا نگران کننده است ضرب‌وشتم پرستار در بیمارستان قائم(عج) مشهد، این بار توسط پزشک بانوی وزرشکار مشهدی به چهار بیمار زندگی دوباره بخشید (۵ دی ۱۴۰۳) پروژه جایگزین یک باب مدرسه سنگی در خراسان رضوی ۹۴ درصد پیشرفت فیزیکی دارد هواشناسی خراسان رضوی در پی آلودگی هوا هشدار نارنجی صادر کرد (۵ دی ۱۴۰۳) تاخیر طولانی پرواز تهران به مشهد به علت برخورد خودرو به هواپیما روی باند (۵ دی ۱۴۰۳) درباره خواص بی‌شمار کدو حلوایی | نارنجی پرخاصیت ویدئو | چند توصیه خودمراقبتی در روز‌های آلودگی هوا نارضایتی مردم از کاهش ساعت کاری کارمندان | ادارات در خواب نیم‌روزی! دستگیری زنی که از ۲ فرزندش برای پوشش فروش مواد مخدر استفاده می‌کرد | زندان، انتهای عشق شیرین و فرهاد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (چهارشنبه، ۵ دی ۱۴۰۳) | ورود سامانه بارشی از بعدازظهر شنبه ورزش عملکرد مغز را تقویت می‌کند پیوند ۶۵۳ عضو و بافت از بیماران مرگ مغزی در مشهد انجام شد (۵ دی ۱۴۰۳) سالانه ۳۵۰ هزار نفر زیر پوشش غربالگری سرطان قرار می‌گیرند سامانه بارشی جدید از روز جمعه (۷ دی ۱۴۰۳) وارد کشور خواهد شد مدیرکل جدید بهزیستی خراسان رضوی منصوب شد (۵ دی ۱۴۰۳) خراسان رضوی، رتبه دوم بیشترین اعزام زائران عمره مفرده با غذا‌هایی که خطر سرطان روده بزرگ را افزایش می‌دهند، آشنا شوید با سیگار کشیدن نوجوانمان چطور رفتار کنیم؟ اثر داروی فشار خون در جلوگیری از صرع اجرای برنامه شیر مدرسه نیاز ۹ همتی می‌طلبد آخرین اخبار از برگزاری آزمون استخدامی برای تامین معلم در مهر ۱۴۰۴ پرداخت وام ضروری ۳۰ میلیون تومانی برای ۵۱ هزار نفر از بازنشستگان کشوری حکم امیر تتلو در دیوانعالی شکست |خواننده پرحاشیه دوباره محاکمه می‌شود
سرخط خبرها

چرا طعم فلز را در دهان حس می‌کنیم؟

  • کد خبر: ۸۶۸۰۴
  • ۱۵ آبان ۱۴۰۰ - ۱۸:۳۰
چرا طعم فلز را در دهان حس می‌کنیم؟
طعم فلز در دهان که به آن «دیسژوزیا» هم گفته می‌شود، یک نوع اختلال چشایی است. این اختلال باعث می‌شود حتی زمانی که چیزی در دهان وجود ندارد، طعم فلز را در دهانتان حس کنید.

به گزارش شهرآرانیوز، دلایل زیادی مانند مصرف دارو، بارداری و عفونت سینوسی باعث بوی فلز در دهان می‌شود که باید جدی گرفته شود.

احساس طعم فلز در دهان می‌تواند به آن چه شما می‌خورید مرتبط باشد، اما این امکان هم وجود دارد که این احساس به موارد زیر هم مربوط شود از جمله:

مصرف دارو‌های خاص

شایع‌ترین علت احساس طعم فلزی در دهان، دارو‌ها هستند.

آنتی بیوتیک، آنتی هیستامین، مکمل‌های بدون نسخه و دارو‌های فشار خون همه به  دلیل داشتن عارضه جانبی، عامل احساس طعم فلزی شناخته شده اند. دلیل این موضوع این است که وقتی شما این دارو‌ها را مصرف می‌کنید، بدن آن‌ها را جذب‌ می‌کند و درنتیجه این مواد آزاد و در بزاق دفع می‌شود که نتیجه نهایی آن، اغلب احساس طعم فلز در دهان است.  یکی دیگر از عارضه‌های جانبی دارویی، خشکی دهان است که می‌تواند باعث ایجاد طعم و مزه فلزی شود.

بارداری

تغییر در حس طعم و مزه در دوران بارداری متداول است. تغییرات در جوانه‌های چشایی ممکن است به دلیل برخی از تغییرات هورمونی باشد که در دوران بارداری رخ می‌دهد. این تغییر معمولاً در سه ماه اول اتفاق می‌افتد و به طور معمول در سه ماه دوم از بین می‌رود.

ضعیف بودن بهداشت دهان و دندان

مراقبت و تمیز نکردن دندان‌ها می‌تواند منجر به بیماری لثه و پریودنتیت شود که این بیماری در مراحل ابتدایی، می‌تواند باعث احساس طعم فلز در دهان شود. مراجعه به دندان پزشک هر شش ماه یک بار برای معاینه و تمیز کردن دندان ها، وضعیت بهداشت دهان و دندان‌ها را به روز می‌کند و در ضمن می‌تواند فرصتی برای شما باشد تا دندان پزشک بتواند درباره ایجاد و حفظ عادت‌های بهداشتی بهتر، به شما کمک کند.

عفونت سینوسی، آلرژی

احتقان مرتبط با عفونت‌های تنفسی ممکن است باعث ایجاد طعم ناخوشایند یا طعم فلزی در دهان شود. در این شرایط، طعم مخاط موجود در بینی و گلو، روی زبان احساس می‌شود. مشکلات سینوس می‌تواند شامل مواردی از سرماخوردگی و عفونت‌های سینوسی گرفته تا عفونت گوش میانی و پولیپ بینی باشد.

کمبود یا زیاد بودن روی در بدن

نارسایی چشایی که احساس یک طعم غیر طبیعی یا اختلال در طعم در دهان است، می‌تواند در اثر کمبود روی ایجاد شود. افرادی که به دلیل مصرف مکمل‌های غذایی، بیش از حد روی دریافت می‌کنند، می‌توانند دچار حالت تهوع، درد شکمی و نارسایی چشایی یا همان احساس طعم فلزی در دهان شوند.

شیمی درمانی

یکی از عوارض شایع شیمی درمانی در بیماران مبتلا به سرطان، علاوه بر حالت تهوع، احساس طعم فلزی در دهان است. مشابه با دیگر داروها، دارو‌هایی با مزه تلخ که به خون تزریق می‌شود، همراه جریان خون می‌تواند وارد بزاق شود که باعث ایجاد طعم فلزی در دهان بیماران سرطانی می‌شود.

مسمومیت با جیوه

یکی از آثار جانبی مسمومیت با جیوه، احساس طعم فلزی در دهان است.  البته علایم شدیدتر این مسمومیت مانند مشکلات عصبی بیشتر نگران کننده است. مسمومیت با جیوه می‌تواند ناشی از کار در یک مکان صنعتی یا به دلیل خوردن ماهی آلوده به متیل جیوه باشد.

ابتلا به بیماری کبد یا کلیه

اگرچه این موضوع نادر است، اما ابتلا به بیماری کبد یا کلیه نیز می‌تواند طعم فلزی در دهان شما ایجاد کند. این بیماری باعث ایجاد مواد شیمیایی در بدن می‌شود که این مواد داخل بزاق آزاد و باعث ایجاد طعم فلزی در دهان می‌شود. به عنوان مثال، بیماران مبتلا به بیماری شدید کلیه، در بزاق خود مقدار اضافی آمونیاک دارند که باعث ایجاد طعم فلزی در دهان می‌شود.

منبع: آخرین خبر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->