صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی کشور در پی تشدید بارش باران (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) «اوتیسم»، درخودماندگی خاموش | از هر ۷۰ نوزاد، یک نفر به اوتیسم مبتلا می‌شود شنبه و یکشنبه (۱۶ و ۱۷ فروردین ۱۴۰۴) در یزد به‌دلیل قطع‌بودن آب تعطیل شد انفجار مین در سردشت یک مصدوم بر جای گذاشت (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) آیا رژیم غذایی پرنمک خطر ابتلا به افسردگی را افزایش می‌دهد؟ زنان باردار در ماه‌های آخر بارداری تا حد امکان از رانندگی خودداری کنند برقراری ۷۲۸۰۰۰ تماس با اورژانس در نوروز توصیه‌های ایمنی برای سیزده بدر | در این مکان‌ها مستقر نشوید تصادف‌های صبح سیزده‌بدر در مشهد؛ ۱۴ مصدوم در دو حادثه رانندگی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) معرفی ۲۲ هزار مرکز غیر بهداشتی به مراجع قضایی ۱۳ فروردین، بهانه‌ای برای آشتی با طبیعت است | مشهد، پرچمدار ترویج فرهنگ احترام به طبیعت باشد جان باختن ۷۴۷ مسافر نوروزی در ۱۸ روز استقرار ۳۹ آمبولانس و موتورلانس در بوستان‌های خراسان‌رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) گذراندن زمان در طبیعت، فواید بسیاری در حفظ سلامت روان دارد تولد نوزاد با وزن حدود ۴کیلو و ۹۰۰ گرم در قوچان  (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) ورود سامانه بارشی جدید از جمعه (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) ۱۳ فروردین، از افسانه پوریم تا جشن طبیعت ماهی های قرمز را فردا در رودخانه ها رها نکنید!+ویدئو تردد از تهران به شمال ممنوع شد (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) مقصران سانحه واژگونی اتوبوس کرمان _ مشهد شناسایی شدند ماجرای فرود اضطراری هواپیمای کویتی در فرودگاه زاهدان چه بود؟ ترافیک سنگین در جاده‌های شمال (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) شمار جان‌باختگان ناشی از تصادفات در نوروز ۱۴۰۴، به ۷۰۴ نفر رسید (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) پایان گروگان‌گیری پدر آیسان اسلامی بلاگر معروف پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی برای ۱۲ و ۱۳ فروردین ۱۴۰۴ یک کنشگر محیط زیست: مردم در سیزده‌به‌در، جز ردپا چیزی در طبیعت باقی نگذارند آغاز موج بازگشت مسافران نوروزی | احتمال اعمال محدودیت‌های مقطعی در محور‌های شمالی پیش‌بینی بارش باران قابل ملاحظه در برخی نقاط کشور (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) کاهش ۱۵ درصدی آمار فوتی‌ها در تصادفات نوروزی خراسان رضوی (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) سه تصادف پیاپی در خراسان رضوی با ۱۶ مصدوم | ۲ مصدوم با بالگرد به بیمارستان منتقل شدند (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) توضیحات رئیس پلیس راهور فراجا درباره حادثه اتوبوس کرمان-مشهد
سرخط خبرها

چرا طعم فلز را در دهان حس می‌کنیم؟

  • کد خبر: ۸۶۸۰۴
  • ۱۵ آبان ۱۴۰۰ - ۱۸:۳۰
چرا طعم فلز را در دهان حس می‌کنیم؟
طعم فلز در دهان که به آن «دیسژوزیا» هم گفته می‌شود، یک نوع اختلال چشایی است. این اختلال باعث می‌شود حتی زمانی که چیزی در دهان وجود ندارد، طعم فلز را در دهانتان حس کنید.

به گزارش شهرآرانیوز، دلایل زیادی مانند مصرف دارو، بارداری و عفونت سینوسی باعث بوی فلز در دهان می‌شود که باید جدی گرفته شود.

احساس طعم فلز در دهان می‌تواند به آن چه شما می‌خورید مرتبط باشد، اما این امکان هم وجود دارد که این احساس به موارد زیر هم مربوط شود از جمله:

مصرف دارو‌های خاص

شایع‌ترین علت احساس طعم فلزی در دهان، دارو‌ها هستند.

آنتی بیوتیک، آنتی هیستامین، مکمل‌های بدون نسخه و دارو‌های فشار خون همه به  دلیل داشتن عارضه جانبی، عامل احساس طعم فلزی شناخته شده اند. دلیل این موضوع این است که وقتی شما این دارو‌ها را مصرف می‌کنید، بدن آن‌ها را جذب‌ می‌کند و درنتیجه این مواد آزاد و در بزاق دفع می‌شود که نتیجه نهایی آن، اغلب احساس طعم فلز در دهان است.  یکی دیگر از عارضه‌های جانبی دارویی، خشکی دهان است که می‌تواند باعث ایجاد طعم و مزه فلزی شود.

بارداری

تغییر در حس طعم و مزه در دوران بارداری متداول است. تغییرات در جوانه‌های چشایی ممکن است به دلیل برخی از تغییرات هورمونی باشد که در دوران بارداری رخ می‌دهد. این تغییر معمولاً در سه ماه اول اتفاق می‌افتد و به طور معمول در سه ماه دوم از بین می‌رود.

ضعیف بودن بهداشت دهان و دندان

مراقبت و تمیز نکردن دندان‌ها می‌تواند منجر به بیماری لثه و پریودنتیت شود که این بیماری در مراحل ابتدایی، می‌تواند باعث احساس طعم فلز در دهان شود. مراجعه به دندان پزشک هر شش ماه یک بار برای معاینه و تمیز کردن دندان ها، وضعیت بهداشت دهان و دندان‌ها را به روز می‌کند و در ضمن می‌تواند فرصتی برای شما باشد تا دندان پزشک بتواند درباره ایجاد و حفظ عادت‌های بهداشتی بهتر، به شما کمک کند.

عفونت سینوسی، آلرژی

احتقان مرتبط با عفونت‌های تنفسی ممکن است باعث ایجاد طعم ناخوشایند یا طعم فلزی در دهان شود. در این شرایط، طعم مخاط موجود در بینی و گلو، روی زبان احساس می‌شود. مشکلات سینوس می‌تواند شامل مواردی از سرماخوردگی و عفونت‌های سینوسی گرفته تا عفونت گوش میانی و پولیپ بینی باشد.

کمبود یا زیاد بودن روی در بدن

نارسایی چشایی که احساس یک طعم غیر طبیعی یا اختلال در طعم در دهان است، می‌تواند در اثر کمبود روی ایجاد شود. افرادی که به دلیل مصرف مکمل‌های غذایی، بیش از حد روی دریافت می‌کنند، می‌توانند دچار حالت تهوع، درد شکمی و نارسایی چشایی یا همان احساس طعم فلزی در دهان شوند.

شیمی درمانی

یکی از عوارض شایع شیمی درمانی در بیماران مبتلا به سرطان، علاوه بر حالت تهوع، احساس طعم فلزی در دهان است. مشابه با دیگر داروها، دارو‌هایی با مزه تلخ که به خون تزریق می‌شود، همراه جریان خون می‌تواند وارد بزاق شود که باعث ایجاد طعم فلزی در دهان بیماران سرطانی می‌شود.

مسمومیت با جیوه

یکی از آثار جانبی مسمومیت با جیوه، احساس طعم فلزی در دهان است.  البته علایم شدیدتر این مسمومیت مانند مشکلات عصبی بیشتر نگران کننده است. مسمومیت با جیوه می‌تواند ناشی از کار در یک مکان صنعتی یا به دلیل خوردن ماهی آلوده به متیل جیوه باشد.

ابتلا به بیماری کبد یا کلیه

اگرچه این موضوع نادر است، اما ابتلا به بیماری کبد یا کلیه نیز می‌تواند طعم فلزی در دهان شما ایجاد کند. این بیماری باعث ایجاد مواد شیمیایی در بدن می‌شود که این مواد داخل بزاق آزاد و باعث ایجاد طعم فلزی در دهان می‌شود. به عنوان مثال، بیماران مبتلا به بیماری شدید کلیه، در بزاق خود مقدار اضافی آمونیاک دارند که باعث ایجاد طعم فلزی در دهان می‌شود.

منبع: آخرین خبر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->