بازدید ۴.۸ میلیونی مردم از آثار تاریخی در نوروز ۱۴۰۴ | تخت جمشید در صدر اماکن پربازدید نوروز در مجارستان جشن گرفته شد بارش باران و برف در جاده های مواصلاتی کشور + وضعیت ترافیکی دختر بچه گمشده اراکی هنوز پیدا نشده است + عکس ۲۷۷هزار تهرانی هنوز از سفر برنگشتند | بیش از ۵۳۰ میلیون تردد در جاده‌های کشور مدیرکل میراث فرهنگی فارس: هیچ قطعه سنگی از تخت‌جمشید جدا نشده است + فیلم مقصدهای محبوب نوروز ۱۴۰۴؛ صدر جدول سفرها به کدام استان‌ها رسید؟ آغاز نام‌نویسی آزمون ورودی مدارس سمپاد و نمونه دولتی از فردا (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) ورود بیش از ۵ میلیون و ۸۵۲هزار زائر و مسافر به خراسان رضوی (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) آخرین وضعیت ترافیکی راه‌های کشور (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) پیش‌بینی رگبار باران در نقاط مختلف کشور (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) زلزله ۴.۴ ریشتری داریان فارس را لرزاند (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) معاون امنیتی وزیر کشور: صنعت و کشاورزی یزد سهمی از آب انتقالی از کوهرنگ ندارند صدور هشدار سطح زرد هواشناسی خراسان رضوی در پی پیش‌بینی ناپایداری جوی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) افزایش بارش باران در خراسان رضوی و مشهد در نیم‌سال آبی نسبت‌به مدت مشابه تکمیل ظرفیت اقامتی خراسان رضوی به ۶۰درصد رسیده است بیش از ۷ میلیارد ریال وجه اضافه دریافتی به مسافران نوروزی ۱۴۰۴ عودت یافت بامداد پرحادثه در خراسان رضوی | گازگرفتگی ۱۵ نفر در فریمان و درگز (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) چرایی عدم دسترسی بیماران هموفیلی به فاکتور ۹ در تعطیلات نوروزی انجام بیش از ۵۴ هزار بازدید بهداشتی در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد  (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) ۶ گیاه موثر در درمان التهاب مفاصل نشانه‌های داغ کردن مغز چیست؟ تأمین ۱۰۵ قلم کمبود‌های دارویی مورد نیاز بیمارستان‌ها در طرح سلامت نوروزی رئیس پلیس راهور مشهد: ترافیک در ورودی‌ها و خروجی‌های مشهد پرحجم، اما روان است (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) آیا متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان از فروردین ماه ۱۴۰۴ اجرا می‌شود؟ تغذیه مناسب برای حفظ سلامت کلیه‌ها پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم روند افزایش دما تا فردا راهکار‌های پیشگیری و درمان گزیدگی‌های آزاردهنده امدادگران هلال احمر خراسان رضوی در ۱۹۶ حادثه نوروزی امدادرسانی کردند گذر اسکان نوروزی در مدارس خراسان رضوی از مرز نیم میلیون نفر
سرخط خبرها

آب، عامل شیوع بیماری‌های عفونی!

  • کد خبر: ۸۷۰۰۷
  • ۱۶ آبان ۱۴۰۰ - ۲۳:۳۰
آب، عامل شیوع بیماری‌های عفونی!
در یک بررسی مطالعاتی مشخص شد آلودگی آب بیشترین علت شیوع گسترده بیماری‌ها و دومین علت موارد شیوع‌های کوچکتر بیماری بود. هپاتیت E، تیفویید و اسهال خونی نمونه‌هایی از بیماری‌های مرتبط با آب هستند.

به گزارش شهرآرانیوز، «پاتریک استفنز»، استادیار پژوهشی در دانشکده بوم شناسی دانشگاه «جورجیا اودوم» در آتن گفت: در دوران کووید ۱۹، قابل درک است که بسیاری از مردم ممکن است متوجه نباشند که چه تعداد از شیوع دیگر بیماری‌های عفونی ناشی از شرایط پیچیده و درهم تنیده اکولوژیکی و اجتماعی-اقتصادی است.

این گروه تحقیقاتی چهار هزار و ۴۰۰ شیوع بیماری مشترک میان انسان و دام را از سال ۱۹۷۴ میلادی در سراسر جهان تجزیه و تحلیل کرد.

آن‌ها موفق به شناسایی ۱۰۰ مورد از بزرگترین بیماری‌های مشترک میان انسان و دام شدند که تمامی آن‌ها هزاران تا صد‌ها هزار نفر را آلوده کرده بودند. آن‌ها این موارد را با ۲۰۰ شیوع بیماری که شامل ۴۳ مورد یا موارد کمتر آلودگی افراد می‌شد، مقایسه کردند.

نتایج این مطالعه نشان داد؛ آلودگی آب بیشترین علت شیوع گسترده بیماری‌ها و دومین علت موارد شیوع‌های کوچکتر بیماری بود. هپاتیت E، تیفویید و اسهال خونی نمونه‌هایی از بیماری‌های مرتبط با آب هستند.

علاوه بر آلودگی آب، شیوع‌های گسترده بیماری اغلب به دلیل الگو‌های آب و هوایی غیرعادی، تغییرات فراوانی ناقلان بیماری مانند پشه‌ها و کنه‌ها و مدیریت فاضلاب ایجاد می‌شد.

شیوع‌های کوچکتر با آلودگی مواد غذایی، تولید دام محلی و تماس انسان و حیوان همراه بود.

بر اساس یافته‌هایی که اخیراً در مجله Philosophical Transactions B منتشر شده است، محققان همچنین دریافتند شیوع‌های بزرگ بیماری معمولاً ناشی از عوامل متنوع‌تری نسبت به شیوع‌های کوچک هستند.

استفنز در یک بیانیه دانشگاهی نوشت: عواملی مانند ارتباط و تماس با پستانداران وحشی، اختلال در زیستگاه، تجارت بین المللی، سفر، تماس با غذا و آب آلوده ملاحظات مهمی هستند.

استفنز یادآور شد: تحقیق ما به این منظور طراحی شده است که بفهمیم عوامل مختلف در چه نسبتی از شیوع بیماری‌ها نقش داشته اند. طبق دانش ما، این تحقیق اولین مطالعه‌ای است که نمونه جهانی شیوع بسیاری از بیماری‌های عفونی را مورد بررسی قرار داده است.

این محقق افزود: کار زیادی باقی مانده است تا بفهمیم چگونه می‌توان از شیوع بیماری‌های عفونی در مقیاس بزرگ پیشگیری و کنترل کرد.

وی ادامه داد: شاید دو سوم شیوع بیماری‌های عفونی در آینده ناشی از پاتوژن‌های مشترک بین انسان و دام باشد و تعداد این بیماری‌ها در سراسر جهان رو به افزایش است. تحقیق ما اولین گام بسیار مهم برای درک بهتر تغییرات جهانی در محرک‌های شیوع است.

منبع: جام جم آنلاین 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->