رشتخوار خراسان رضوی لرزید ماجرای آلودگی هوای اسلامشهر چه بود؟ واژگونی اتوبوس در محور کرمانشاه کنگاور با ۱۰ مصدوم بر جای گذاشت + ویدئو معاون وزیر اذعان کرد: پرداختی دارو و درمان از جیب مردم بسیار بالاست کمردرد و سردرد شایع‌ترین‌دردها| مصرف زیاد مسکن برای حوزه بهداشت و درمان بار مالی دارد علت دود غلیظ در آسمان ماهشهر اعلام شد شبستری: کلیه بیمارستان‌های مشهد ملزم به پذیرش بیماران اورژانسی با تعرفه دولتی هستند هشدار برف و باران برای پنج استان کشور آیا مدارس و ادارات مشهد فردا (شنبه ۸ دی ۱۴۰۳) تعطیل است؟ شاخص آلودگی هوای اسلامشهر ۵۰۰ شد| توصیه ترک شهر به مردم قاتل خاموش در بجستان خراسان رضوی قربانی گرفت انفجار و آتش سوزی در کوهدشت + جزئیات سهمیه استخدام ۱۲ هزار پرستار در کشور آیا مدارس و ادارات تهران فردا (۸ دی ۱۴۰۳) تعطیل هستند؟ تکذیب تراشیدن موی سر ۱۳۰ دانش آموز ششتمدی برای تنبیه باران و برف در راه خراسان رضوی (۷ دی ۱۴۰۳) مجوز استخدام ۲۴ هزار نفر از کادر درمان صادر شد (۷ دی ۱۴۰۳) پیش‌بینی بارش برف و باران در بیشتر نقاط کشور (۷ دی ۱۴۰۳) پرواز مشهد - نجف ناچار به فرود اضطراری شد| ماجرا چه بود؟ وزیر علوم در مشهد: قطعی برق تحصیل دانشجویان را هم مختل کرده است | باید به دنبال تحصیل و آموزش مجازی دانشجویان باشیم نفقه چیست و به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟ انتقال آب از هزارمسجد به مشهد | چالش ادامه‌دار + فیلم واکنش متفاوت وزارت آموزش و پرورش به رقص دانش‌آموزان بابلی زلزله کاشمر در استان خراسان رضوی را لرزاند (۶ دی ۱۴۰۳) مراقبت‌های تغذیه‌ای در پیشگیری از بیماری‌های تنفسی کمبود یُد چه علائمی دارد؟ بدون تجویز پزشک، دارو مصرف نکنیم؛ حتی یک مسکن ساده نکات ایمنی استفاده از آسانسورها در شرایط احتمالی قطع برق | مراقب سُریدن آسان‌­سُرها باشید فشار مالیاتی از روی پزشکان برداشته می‌شود پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، ۶ دی ۱۴۰۳) | بهبود کیفیت هوا از اوایل هفته آینده قطع داروی بیماران دیابتی بسیار خطرناک است گلایه مردم از قطعی‌های مکرر برق در حاشیه شهر مشهد | خاموشی‌های نامنظم!
سرخط خبرها

آب، عامل شیوع بیماری‌های عفونی!

  • کد خبر: ۸۷۰۰۷
  • ۱۶ آبان ۱۴۰۰ - ۲۳:۳۰
آب، عامل شیوع بیماری‌های عفونی!
در یک بررسی مطالعاتی مشخص شد آلودگی آب بیشترین علت شیوع گسترده بیماری‌ها و دومین علت موارد شیوع‌های کوچکتر بیماری بود. هپاتیت E، تیفویید و اسهال خونی نمونه‌هایی از بیماری‌های مرتبط با آب هستند.

به گزارش شهرآرانیوز، «پاتریک استفنز»، استادیار پژوهشی در دانشکده بوم شناسی دانشگاه «جورجیا اودوم» در آتن گفت: در دوران کووید ۱۹، قابل درک است که بسیاری از مردم ممکن است متوجه نباشند که چه تعداد از شیوع دیگر بیماری‌های عفونی ناشی از شرایط پیچیده و درهم تنیده اکولوژیکی و اجتماعی-اقتصادی است.

این گروه تحقیقاتی چهار هزار و ۴۰۰ شیوع بیماری مشترک میان انسان و دام را از سال ۱۹۷۴ میلادی در سراسر جهان تجزیه و تحلیل کرد.

آن‌ها موفق به شناسایی ۱۰۰ مورد از بزرگترین بیماری‌های مشترک میان انسان و دام شدند که تمامی آن‌ها هزاران تا صد‌ها هزار نفر را آلوده کرده بودند. آن‌ها این موارد را با ۲۰۰ شیوع بیماری که شامل ۴۳ مورد یا موارد کمتر آلودگی افراد می‌شد، مقایسه کردند.

نتایج این مطالعه نشان داد؛ آلودگی آب بیشترین علت شیوع گسترده بیماری‌ها و دومین علت موارد شیوع‌های کوچکتر بیماری بود. هپاتیت E، تیفویید و اسهال خونی نمونه‌هایی از بیماری‌های مرتبط با آب هستند.

علاوه بر آلودگی آب، شیوع‌های گسترده بیماری اغلب به دلیل الگو‌های آب و هوایی غیرعادی، تغییرات فراوانی ناقلان بیماری مانند پشه‌ها و کنه‌ها و مدیریت فاضلاب ایجاد می‌شد.

شیوع‌های کوچکتر با آلودگی مواد غذایی، تولید دام محلی و تماس انسان و حیوان همراه بود.

بر اساس یافته‌هایی که اخیراً در مجله Philosophical Transactions B منتشر شده است، محققان همچنین دریافتند شیوع‌های بزرگ بیماری معمولاً ناشی از عوامل متنوع‌تری نسبت به شیوع‌های کوچک هستند.

استفنز در یک بیانیه دانشگاهی نوشت: عواملی مانند ارتباط و تماس با پستانداران وحشی، اختلال در زیستگاه، تجارت بین المللی، سفر، تماس با غذا و آب آلوده ملاحظات مهمی هستند.

استفنز یادآور شد: تحقیق ما به این منظور طراحی شده است که بفهمیم عوامل مختلف در چه نسبتی از شیوع بیماری‌ها نقش داشته اند. طبق دانش ما، این تحقیق اولین مطالعه‌ای است که نمونه جهانی شیوع بسیاری از بیماری‌های عفونی را مورد بررسی قرار داده است.

این محقق افزود: کار زیادی باقی مانده است تا بفهمیم چگونه می‌توان از شیوع بیماری‌های عفونی در مقیاس بزرگ پیشگیری و کنترل کرد.

وی ادامه داد: شاید دو سوم شیوع بیماری‌های عفونی در آینده ناشی از پاتوژن‌های مشترک بین انسان و دام باشد و تعداد این بیماری‌ها در سراسر جهان رو به افزایش است. تحقیق ما اولین گام بسیار مهم برای درک بهتر تغییرات جهانی در محرک‌های شیوع است.

منبع: جام جم آنلاین 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->