بررسی قیمت جدیدترین گوشی‌های موبایل دو سیم کارت (۱۷ تیر ۱۴۰۳) قیمت انواع خودرو‌های خارجی (۱۷ تیر ۱۴۰۳) | کاهش ۴.۵ درصدی سوزوکی سیاز افزایش ۱۱۹ درصدی حقوق و دستمزد کارگران در سه سال اخیر | حقوق کارگران طی ۳ سال گذشته متناسب با تورم افزایش یافت قیمت انواع خودرو‌های داخلی (۱۷ تیر ۱۴۰۳) | ادامه روند کاهش قیمت‌ها شرایط دریافت ارز اربعین ۱۴۰۳ اعلام شد | خرید دینار از بانک مرکزی با صرفه دومیلیون‌تومانی نسبت‌به بازار آزاد روی خوش بورس برای دومین روز متوالی | گزارش وضعیت بازار سرمایه (۱۷ تیر ۱۴۰۳) مروری بر قواعد محاسبه و پرداخت اجاره‌بها | کرایه خانه را چگونه بپردازیم؟ سکه طرح جدید در مشهد ۳۰۰ هزار تومان ارزان‌تر شد (۱۷ تیر ۱۴۰۳) قیمت امروز طلا، سکه، دلار، ارز دیجیتال (۱۷ تیر ۱۴۰۳) | هیجان دیروز فروکش کرد سقف ثبت سفارش بازرگانان جدید ۱۰۰ هزار دلار شد هشدار بازرسی مشهد به مشاوران املاک بدون پروانه‌کسب: اجازه تبلیغات ندارید حراج حضوری شمش طلای مرکز مبادله امروز، ۱۷ تیرماه، برگزار می‌شود + جزئیات فروش فوق‌العاده سایپا (خودرو کوییک GXR-L) از روز سه‌شنبه (۱۹ تیر ۱۴۰۳) + جزئیات آغاز ثبت سفارش خودرو‌های وارداتی برای جانبازان از امروز یکشنبه (۱۷ تیر ۱۴۰۳) + لینک سامانه انتصاب معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی  استقبال بازارهای مالی از رئیس جمهور | بورس سبز پوش شد پاسخ به سوالات در مورد «طرح طبقه‌بندی مشاغل» | شرایط پرداختِ مابه‌التفاوت به کارگران چیست؟ نرخ امروز میوه و صیفی‌جات اعلام شد | کدو و بادمجان مناسب غذا‌های تابستانی را چند بخریم؟ (۱۷ تیر ۱۴۰۳) مطالبه‌های کارگران از رئیس‌جمهور منتخب نرخ سود بین‌بانکی کاهشی شد (۱۶ تیر ۱۴۰۳) نخستین قرارداد پولی میان ایران و روسیه امضا شد زمان برگزاری پانزدهمین حراج سکه طلا مشخص شد | متقاضیان چقدر واریز کنند؟ با ۱۰ تا ۱۵ میلیون تومان نقدینگی چه موبایل‌هایی می‌توان خرید؟ (۱۶ تیر ۱۴۰۳) واکنش مثبت ۸۸ هزار واحدی شاخص بورس به پایان انتخابات | گزارش وضعیت بازار سهام (۱۶ تیر ۱۴۰۳) خبر خوش برای جانبازان | جزئیات جدید از نحوه ثبت سفارش خودرو اعلام شد
سرخط خبرها

ضایعات میوه‌ها و صیفی جات، خوراک دام شدند

  • کد خبر: ۸۷۲۲۴
  • ۱۸ آبان ۱۴۰۰ - ۱۱:۵۰
ضایعات میوه‌ها و صیفی جات، خوراک دام شدند
افزایش هزینه‌های تامین نهاده‌های دامی سبب شده است برخی دامداران برای تغذیه دام خود، ضایعات میوه و صیفی جات بخرند.

محسن موسوی زاده | شهرآرانیوز؛ در روز‌های اخیر ویدئویی در فضای مجازی دست به دست می‌چرخد که دامداران به دلیل گرانی نهاده دامی به دام‌های خود ضایعات میوه و صیفی جات مانند بادمجان و حتی موز می‌دهند. منصور پوریان، رئیس شورای تامین دام کشور، در این باره به تجارت نیوز گفته که نهاده دامی دوباره کمیاب و گران شده است. تامین نهاده برای دامداران در نیمه دوم سال، آن قدر سخت شده است که آن‌ها مجبورند ضایعات میوه و صیفی جات را جایگزین خوراک دام کنند.

رئیس اتحادیه گاوداران صنعتی خراسان رضوی در گفتگو با شهرآرا، در این باره می‌گوید: افزایش هزینه‌های تامین نهاده‌های دامی سبب شده است برخی دامداران برای تغذیه دام خود، ضایعات میوه و صیفی جات بخرند. فرشید صراف می‌افزاید: البته در گذشته نیز برخی دامداران برای تغذیه دام‌های خود از ضایعات میوه و صیفی جات استفاده می‌کردند، اما اکنون مشکلات تامین نهاده‌های دامی سبب افزایش سهم ضایعات میوه برای تغذیه دام شده است. همچنین این افزایش سبب شده است که ضایعات میوه و صیفی جات، قیمت دار شود.

به عبارتی اگر در گذشته این ضایعات به قیمت ناچیزی به دامداران فروخته می‌شد، اکنون با قیمت گزافی به دامداران عرضه می‌شود. وی در واکنش به انتشار فیلم دادن ضایعات موز به دام‌ها می‌گوید: باید بین نرخ ضایعات میوه و صیفی جات و خوراک دام، تناسبی باشد تا خرید آن‌ها صرفه اقتصادی داشته باشد. موز کیلویی ۳۰ تا ۴۰ هزار تومانی حتی زمانی هم که ضایعات می‌شود، شاید چندان صرفه اقتصادی برای مصارف دامی نداشته باشد، اما سایر ضایعات قابل استفاده هستند.

مجید مهدوی، رئیس اتحادیه دامداران خراسان رضوی، نیز به شهرآرا می‌گوید که استفاده از ضایعات موز برای تغذیه دام‌ها را نه تایید می‌کند و نه تکذیب. حیدر ساکن برجی، رئیس اتحادیه بارفروشان مشهد، نیز با بیان اینکه از قدیم دامداران برای تغذیه دام‌ها از ضایعات میوه و صیفی جات استفاده می‌کردند، می‌گوید: با این حال رشد قیمت نهاده‌های دامی سبب شد که تقاضا برای خرید ضایعات میوه و صیفی جات افزایش بیابد.

مدیر اموردام سازمان جهادکشاورزی خراسان رضوی نیز در گفتگو با شهرآرا، کاهش تولید نهاده‌های داخلی را سبب افزایش قیمت آن‌ها می‌داند و می‌گوید: این مسئله سبب شده است تقاضای دامداری‌ها برای ضایعات میوه و صیفی جات افزایش بیابد. احمد داوطلب می‌افزاید: با این حال باید توجه کرد که استفاده از ضایعات بخش کشاورزی، همواره در بخش دام وجود داشته است و کاربرد آن‌ها برای خوراک دام مشکلی ندارد.

همچنین استاد اقتصاد کشاورزی دانشگاه آزاد مشهد نیز با بیان اینکه روی آوردن دامداران به تغذیه دام با ضایعات میوه و صیفی جات، ناشی از برنامه ریزی‌های نامناسب وزارت جهادکشاورزی است، می‌گوید: برای حل این مشکل باید به سمت علوفه هیدروپونیک حرکت کنیم. دکتر علیرضا سوهانی می‌افزاید: تولید بسیاری از محصولات کشاورزی به روش هیدروپونیک در جهان گسترش یافته و به تازگی تولید علوفه هیدروپونیک نیز توسعه پیدا کرده است. تولید علوفه به روش هیدروپونیک در گلخانه و بدون استفاده از خاک انجام می‌گیرد، بنابراین این روش در هر منطقه با هر آب وهوایی اجرا شدنی است. همچنین زمان خاصی برای تولید محصولات با این روش وجود ندارد و در هر زمان از سال، می‌توان علوفه سبز را تولید کرد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->