پیش فروش دو محصول سایپا ویژه دی ماه ۱۴۰۳ اعلام شد + شرایط و قیمت وزیر نیرو خبر داد: کسری گاز در مناطق سردسیر ایران چه تعداد واحد نیروگاهی از مدار خارج شده است؟ تأمین ارز واردات کالا‌های اساسی و دارو از مرز ۱۱ میلیارد دلار گذشت نیروگاه برق ری از مدار تولید خارج شد | اتمام ذخیره گازوئیل قیمت امروز خودرو‌های خارجی (۶ دی ۱۴۰۳) | رشد ۷۵ میلیونی چانگان قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۶ دی ۱۴۰۳) | قیمت کراس اوور ایران خودرو مشخص شد رشد بیش از یک‌ میلیون تومانی قیمت سکه و ۱۱۴ هزار تومانی قیمت طلا طی یک روز در مشهد (۶ دی ۱۴۰۳) ارزان‌ترین موبایل‌های آیفون چند؟ (۶ دی ۱۴۰۳) نرخ امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۶ دی ۱۴۰۳) | طلا به گرمی ۵ میلیون و ۸۰ هزار تومان رسید توزیع گوشت قرمز رایگان برای خانواده‌های کم برخوردار + جزئیات گزارش ۴ ماهه نهضت ملی مسکن منتشر شد خسارت قطعی چندساعته برق به ۲۲ کارخانه سیمانی کشور | توقف تولید سیمان در تهران و خراسان ملک در این منطقه گران خواهد شد کارخانه تولید کاغذ سنگی در فاروج خراسان‌شمالی با حضور وزیر نیرو افتتاح شد (۶ دی ۱۴۰۳) سوختگیری بنزین با کارت بانکی از سال ۱۴۰۴ بررسی وضعیت احداث پروژه آزادراه حرم تا حرم در دستورکار شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی جدول قیمت سکه‌های پارسیان (۶ دی ۱۴۰۳) | سکه پارسیان در آستانه ۸ میلیونی شدن! اعترافات قاتل در بازسازی صحنه جرم: مقتول سال‌ها بازی‌ام داده بود سود مرحله جدید سهام عدالت چقدر است و چه زمانی واریز می‌شود؟ قیمت سکه‌های ضرب ۸۶ حراج مرکز مبادله چقدر است؟ آیا ثبات به بازار ارز برمی‌گردد؟ (۶ دی ۱۴۰۳) قیمت امروز میوه و صیفی جات در مشهد اعلام شد (۶ دی ۱۴۰۳) | بادمجان ۱۵ تا ۲۵ هزار تومان کارگران چطور مالیات‌های مازاد بر حقوق را پس‌ بگیرند؟ سازندگان توان فروش و ساخت مسکن را ندارند سرپرست مدیریت روابط عمومی و امور بین‌الملل سازمان منطقه آزاد کیش منصوب شد وزیر نیرو: هزینه تولید هر کیلووات ساعت برق ۸ هزار تومان است پیش بینی قیمت سکه و طلا (پنجشنبه ۶ دی ۱۴۰۳) پیش بینی قیمت ارز و دلار (پنجشنبه ۶ دی ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

مرغداران تلفات مشکوک طیور را گزارش کنند

  • کد خبر: ۸۸۰۵۳
  • ۲۴ آبان ۱۴۰۰ - ۰۹:۵۴
مرغداران تلفات مشکوک طیور را گزارش کنند
رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری‌های طیور اداره‌کل دام‌پزشکی خراسان‌رضوی گفت: به مرغداران توصیه می‌کنیم زمانی که کاهش مصرف دان و آب و کاهش رشد یا تلفات غیرطبیعی در گله‌هایشان دیدند، بلافاصله به شبکه دام‌پزشکی اطلاع دهند تا بیماری تشخیص داده شود.

طنین همتی|شهرآرانیوز، دکتر شهرام شرقی، رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری‌های طیور اداره‌کل دام‌پزشکی خراسان‌رضوی، درباره شیوع بیماری نوظهور آنگارا گفت: این بیماری در کشور و در بعضی مزارع گسترش پیدا کرده است و به‌تبع آن چند شهرستان ما هم درگیر این بیماری شده‌اند. ما هم به‌محض شناسایی این بیماری اقدام به معدوم‌سازی کردیم و خوشبختانه در هر یک از شهرستان‌ها که معدوم‌سازی کرده‌ایم، بیماری هم کنترل شده است.
به گفته وی، باتوجه‌به اینکه اکنون برای این بیماری واکسن مناسبی برای سطح پوشش ایمنی در گله‌های گوشتی کشور در دسترس نیست، کنترل این بیماری هنوز جای نگرانی دارد. مرغداران توصیه‌های دام‌پزشکی مبنی بر رعایت نکات بهداشتی و قرنطینه‌ای را در واحدهای مرغداری گوشتی در اولویت قرار دهند.
شرقی تأکید کرد: در مزارع پرورشی مرغ گوشتی هرگونه تلفات ناشی از مشکلات نکروزی، آسیب در بافت کبد و آب‌آوردگی در اطراف قلب و بی‌حالی و بی‌اشتهایی پرنده نشان‌دهنده بیماری آنگارا است. خواهشمندیم مرغداران در حداقل زمان و در اسرع وقت به دام‌پزشکی مراجعه کنند تا تشخیص قطعی بیماری مشخص شود و چنان‌چه با تشخیص قطعی مشخص شد، بیماری ویروسی است و معدوم‌سازی سریع باید انجام شود.
رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری‌های طیور اداره‌کل دام‌پزشکی خراسان‌رضوی تصریح کرد: به مرغداران توصیه می‌کنیم زمانی که کاهش مصرف دان و آب و کاهش رشد یا تلفات غیرطبیعی در گله‌هایشان دیدند، بلافاصله به شبکه دام‌پزشکی اطلاع‌ دهند تا بیماری تشخیص داده شود.
به گفته وی، توصیه می‌شود در زمان وقوع و بروز علائمی از تلفات غیرطبیعی در گله‌های پرورشی، در کمترین زمان به دام‌پزشکی شهرستان مراجعه کنند تا بررسی‌های میدانی و تشخیص قطعی برای هر نوع بیماری انجام شود.
وی با اشاره به اینکه با مدیریت در کمترین زمان، شناسایی و معدوم‌سازی در منطقه می‌توان این بیماری را کنترل کرد، افزود: چون بیماری آنگارا واکسن مشخصی ندارد، مرغداران اقدامات بهداشتی و قرنطینه‌ای را در واحدهای پرورشی مرغداری در اولویت کاری قرار دهند؛ ازجمله آماده‌سازی سالن برای پذیرش جوجه، تهیه جوجه از مراکز مرغ مادر معتبر، پرورش بسته به ظرفیت و پروانه و مجوزی که دارند و اجرای برنامه‌های واکسیناسیون پیشنهادی اداره‌کل دام‌پزشکی خراسان‌رضوی.
وی در پاسخ به اینکه آیا ممکن است منشأ این بیماری نوظهور، ویروس کرونا باشد، گفت: ساختار ویروسی این بیماری با بیماری کرونا بسیار متفاوت است. کرونایی که ما در طیور داریم، به‌نام برونشیت است و بیماری آنگارا از سبک و سیاق این بیماری نیست.
به‌گزارش شهرآرانیوز، بیماری آنگارا یا HHS یک بیماری ویروسی نوظهور است که طیور را درگیر می‌کند و باتوجه‌به نوظهوربودن، درمان قطعی و مشخصی ندارد. به همین دلیل معمولا تلفات زیادی دارد. در روزهای گذشته ۱۴هزارو۸۰۰ قطعه طیور در یکی از واحدهای مرغداری گناباد بر اثر ابتلا به این بیماری معدوم‌ شدند. رعایت نکات بهداشتی و قرنطینه‌ و توجه به توصیه دام‌پزشکی به‌وسیله مرغداری‌ها، در کنترل این بیماری مهم است.
باتوجه‌به اینکه کمبود نهاده دانی در مرغداری‌ها هنوز چالش است و این بازار را هرازگاهی تحت‌تأثیر قرار می‌دهد، شیوع بیماری‌های ویروسی در مرغداری و معدوم‌سازی گسترده آن‌ها این نگرانی را به وجود می‌آورد که این بازار بیش از پیش تحت‌تأثیر مشکلات قرار گیرد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->