دستگیری عاملان قتل خانوادگی در فردوسیه شهریار (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) ارتباط پیشرفت سرطان پستان با مصرف روغن‌های پخت‌وپز استفاده بیش از حد از وسایل دیجیتال باعث اختلال خواب و افسردگی می‌شود راز «چاه شدادی» در معدن فیروزه نیشابور | نخستین بازخوانی یک گزارش دست‌اول از ۱۳۰ سال پیش سیر تا پیاز ورود به طبیعت در فصل بهار | چند واحد طبیعت گردی یادگاری‌های جدید روی آثار باستانی! عظیمی‌راد: پرونده تاثیر قطعی معدل در کنکور سراسری، به نفع کنکوری‌ها بسته شد بهترین زمان غذا خوردن برای ورزش؛ قبل، حین یا بعد؟ مستمری مددجویان کمیته امداد و بهزیستی واریز شد (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) پاسخ‌های رئیس سازمان نظام پزشکی مشهد به مشکلات مردمی | از تبانی پزشک و آزمایشگاه تا زمان ویزیت هر بیمار کاهش ۳۰ درصدی بارش‌ها در ۱۸ استان کشور نسبت به آمار بلند مدت رمزگشایی از ۴۰۰ فقره سرقت توسط پلیس مشهد | دستگیری سارقان بام بازار‌ها پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) | احتمال انتقال هوای غبارآلود از ترکمنستان طی روز جمعه باقلا برای چه افرادی مضر است؟ دم‌نوش‌ها و نوشیدنی‌های گیاهی عالی برای هر زمان از روز بازنشستگان تأمین اجتماعی: شرایط دریافت وام ۵۰ میلیون تومانی را تسهیل کنید آیا گلودرد مداوم نشانه ابتلا به سرطان است؟ پیش‌بینی هواشناسی کشور (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) | ۲ سامانه بارشی در راه ایران خوردنی‌هایی که به کاهش آلرژی کمک می‌کنند افزایش عجیب اضافه‌وزن و چاقی در کشور امروز، آخرین مهلت ثبت‌نام نوبت دوم کنکور سراسری ۱۴۰۴ | غیرقابل تمدید (۲۱ فروردین) گره ۸۰۰ هزار میلیارد تومانی مناسب سازی مدارس کشور قتل زن جوان به دست همسرش در نور | قاتل اعتراف کرد کشف بیش از ۲ کیلوگرم تریاک از معده قاچاقچیان در خراسان‌شمالی طرح‌های کمیته امداد برای سرمایه‌گذاری در تولید ملی| از آموزش تا ایجاد ۱۳ هزار اشتغال برای مددجویان هیچ پروژه قانونی به نام پتروشیمی میانکاله وجود ندارد کمبود کپسول اکسیژن در حادثه حریق درمانگاه مشیریه تکذیب شد محمد درویش: بزرگترین ناترازی آب کشور در خراسان رضوی است حادثه برای سرویس مدرسه در قم | راننده و ۴ دانش آموز دختر مصدوم شدند داروی بیش فعالی مصرف می‌کنید؟ فشار خونتان را کنترل کنید خلع‌سلاح محیط‌بانان نیاز به پشتوانه مطالعاتی دارد| درگیری‌های مسلحانه در صیانت از محیط‌زیست باید برچیده شود
سرخط خبرها

علت سنگینی و خستگی پا چیست؟ + راه‌های درمان آن

  • کد خبر: ۸۸۱۱۱
  • ۲۵ آبان ۱۴۰۰ - ۰۹:۳۰
علت سنگینی و خستگی پا چیست؟ + راه‌های درمان آن
ممکن است مشکل خستگی و سنگینی پا به نظر برخی از افراد معمولی و بی اهمیت باشد، اما گاه ممکن است زندگی فرد را تحت تأثیر قرار دهد و باعث ایجاد بیماری باشد.

به گزارش شهرآرانیوز، بیماری عروقی محیطی می‌تواند علائم مختلفی داشته باشد. بسته به نوع بیماری، پیشرفت نیز خواهد داشت. علائم رایج آن شامل خستگی و سنگینی پا است. زمانی که جریان خون در ساق پا متوقف می‌شود، افراد معمولاً سنگینی را در این ناحیه احساس می‌کنند. همچنین ممکن است هنگام راه رفتن تعادل کافی نداشته باشند. اگر شما نیز جزو آن دسته افرادی هستید که احساس خستگی و سنگینی در پاهایتان را دارید بهتر است این مطلب را با دقت کامل مطالعه کنید.

علائم با جزئیات سنگینی پا

در بعضی از موارد خستگی پا بعد از تمرینات ورزشی در دوران بارداری و بعد از نشستن در مدت زمان طولانی ایجاد می‌شود، اما زمانی که این ناراحتی مزمن و دائمی باشد، احتمالاً نشان دهنده مشکلات عروقی محیطی است که باید به پزشک مراجعه شود.

وریدی

بیماری وردیدی می‌تواند شامل ناراحتی ساق پا شود. علائم رایج آن احساس سنگینی در پا، درد و ورم است و بعد از ایستادن‌های طولانی ایجاد می‌شود، اما زمانی که از کمپرس استفاده کنید و پاهایتان را بالا بگیرید بهبود پیدا می‌کند.

شریانی

زمانی که رگ‌های شریان‌ها نتوانند خون را به اندازه کافی پمپاژ کنند، عاملی برای جمع شدن خون داخل ساق پا می‌شوند که معمولاً درد را ایجاد می‌کند. این درد در قسمت عضلات ساق پا احساس می‌شود و هنگام پیاده روی یا بالا رفتن از پله‌ها بیشتر است و احساس می‌کنید که چندین وزنه به پای شما وصل کردند ورزش کردن درد پا را بدتر می‌کند و احساس سنگینی بعد از توقف از راه رفتن بهبود پیدا می‌کند.

علل سنگینی پا

علل بیماری‌های وریدی که در آن زمان، در ساق پا احساس خستگی دارید، افزایش فشار وریدی است و خون به اندازه کافی به قلب برنمی گردد. ایستادن برای مدت زمان طولانی باعث بدتر شدن علائم می‌شود، راه رفتن را سخت می‌کند و فرد نمی‌تواند کار‌های روزانه اش را انجام دهد.

علل شریانی

زمانی که بیماری اتفاق می‌افتد، بر اثر تجمع چربی در شریان هاست که پلاک را ایجاد می‌کند. این پلاک‌ها سفت می‌شود، جریان خون را کاهش می‌دهند و در نتیجه هنگام راه رفتن عضلات پا نیاز به اکسیژن بیشتری دارند و بدن باید بیشتر تلاش کند تا اکسیژن را به آن‌ها برساند و در نتیجه درد و احساس سنگینی ایجاد خواهد شد.

عوامل خطر سنگینی پا

بارداری فشار بسیار زیادی را به ناحیه لگن وارد می‌کند و رگ‌ها و شریان‌های اطراف آن درگیر می‌شود.

چاقی یا اضافه وزن فشار زیادی را به ساق پا وارد کرده و جریان خون را محدود می‌کند.

وضعیت‌های پزشکی خاص مانند کلسترول بالا،  فشار خون بالا و دیابت عاملی برای ابتلا به بیماری شریانی است.

سیگار هم می‌تواند وضعیت را بدتر کند و توانایی انتقال خون را بکاهد.

چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟

سنگینی در پا می‌تواند یکی از علائم این بیماری جدی باشد که در طول زمان پیشرفت می‌کند. اگر احساس کردید علائم بهبود پیدا نکردند، بهتر است که به پزشک مراجعه کنید.

عوامل خطر سنگینی پا

بارداری فشار بسیار زیادی را به ناحیه لگن وارد می‌کند و رگ‌ها و شریان‌های اطراف آن درگیر می‌شود.

چاقی یا اضافه وزن فشار زیادی را به ساق پا وارد کرده و جریان خون را محدود می‌کند.

وضعیت‌های پزشکی خاص مانند کلسترول بالا،  فشار خون بالا و دیابت عاملی برای ابتلا به بیماری شریانی است.

سیگار هم می‌تواند وضعیت را بدتر کند و توانایی انتقال خون را بکاهد.

چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟

سنگینی در پا می‌تواند یکی از علائم این بیماری جدی باشد که در طول زمان پیشرفت می‌کند. اگر احساس کردید علائم بهبود پیدا نکردند، بهتر است که به پزشک مراجعه کنید.

کفش راحت بپوشید

وقتی ساعاتی طولانی خارج از خانه هستید، راحت‌ترین کفش ممکن را بپوشید. کفشی بخرید که زیره و کفی استاندارد داشته باشد و بر مهره‌های کمرتان فشار وارد نکند. کفش شما باید به گونه‌ای باشد که بعداز چند ساعت سر پا ایستادن، پاهایتان در کفش احساس راحتی کند.

هنگام استراحت یک بالش کوتاه را زیر پا‌های تان بگذارید

برای از بین بردن خستگی و سنگینی پا‌ها دراز بکشید و یک بالش کوتاه را زیر پا‌های تان بگذارید تا پا‌ها کمی بالا بیایند. بالا گذاشتن پا‌ها سبب برگشت خون از پا‌ها می‌شود.

محافظ قوزک پا بپوشید

برای از بین بردن خستگی و سنگینی پا‌ها جورابتان را از نیمه ببرید و تنها قسمت بالایی آن را نگه دارید. این محافظ قوزک پا را بپوشید تا خستگی و سنگینی پاهایتان از بین برود.

منبع: نمناک

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->