به گزارش شهرآرانیوز؛ «دولت مردمی»، کلیدواژه رایج این روزهاست؛ دولت سیزدهم با روی کار آمدن حجت الاسلام ولمسلمین سیدابراهیم رئیسی تلاش کرد از پیله رخوت و دوری از مردم خارج شود و شکل نویی از ارتباط مردم با مسئولان را شکل دهد.
بر همین اساس بود که سفرهای استانی و دیدار چهره به چهره با مردم مناطق مختلف را در دستور کار قرار داد. دیروز هم سید صولت مرتضوی، معاون اجرایی رئیس جمهوری، اعلام کرد که رئیس جمهور، اواخر هفته به استان زنجان سفر میکند. در این گزارش، سه دیدگاه سیاسیون درباره این سبک مدیریتی دولت را مرور میکنیم.
ناصـــرایمــانی، تحلیلگرسیاســـی، باا شـاره به لزوم بیشتر شدن فاصله سفرهای استانی رئیس جمهور به خبرگزاری «دانشجو» گفت: آیت ا... رئیسی قبلا هم در زمان آستان قدس و قوه قضاییه این روش را داشت و این به سبک مدیریتیای که نظام و رهبری میپسندند، نزدیک است؛ یعنی ارتباطات مردمی مسئولان و جمهوری اسلامی باید حفظ شود. این کارشناس مسائل سیاسی در ادامه افزود: چند نکته درباره آسیب شناسی این سفرها وجود دارد. ضمن اینکه اصل موضوع و مفید بودن آن را تأیید میکنم.
نکتهای وجود دارد و آن اینکه سفرها هم از نظر تعداد و هم سازمان دهی مدیریتی برای اقداماتی که رئیس جمهور میخواهد در آن استان انجام دهد، نباید به گونهای باشد که توقعات را تصاعدی بالا ببرد؛ این نکته مهمی برای مدیریت کار است. وی بیان کرد: شاید در ابتدای کار دولت، تعداد زیاد سفرها معقول باشد، اما رئیس دولت، کارهایی در مرکز دارد که جزو امور ملی است؛ اهمیت این موضوعات بسیار بیشتر از آن است که رئیس جمهور بخواهد هر هفته به سفر استانی رود.
سمیه محمودی، نماینده مجلس، نیز به «باشگاه خبرنگاران جوان»، گفت: به آقای رئیس جمهور پیشنهاد میکنم هر هفته به سفر استانی نرود؛ البته دیدارهای مردمی رئیسی، شایسته تقدیر و تحسین است و سرکشیها باید انجام شود، اما سفرهای فشرده آخر هفتهها پس از فعالیت چند روزه در طول پنج روز، موجب کم رمق شدن وزرا خواهد شد و همین موضوع در تغییر و تحولات و تأخیر در برنامه ریزیهای زیرمجموعه آنها اثرگذار است.
وی اضافه کرد: این سفرها را میتوان هر دو هفته یا هر یک ماه انجام داد و بهتر از سفرهای هر هفته است. بسیاری از پروژههای حوزه انتخابیه ام پیشرفتی نداشته است و کسی هم پاسخ گو نیست؛ زیرا هنوز تغییر و تحولی رخ نداده است و همه سردرگم هستند. به همین علت باید ابتدا سردرگمیها حل شود.
جواد آرین منش، فعال سیاسی، نیز با اشاره به سفرهای استانی رئیس جمهور به «ایسنا» گفت: این سفرها از این جهت که فرصتی را برای ملاقات مستقیم مردم با مسئولان عالی رتبه کشور و بیان مشکلاتشان فراهم میکند، مثبت است، اما قاعدتا، چون بسیاری از مطالبات مردم جنبههای اقتصادی دارد، اگر دولت نتواند به این مطالبات پاسخ دهد و وعدههای خود را تحقق نبخشد، ممکن است آثار منفی این سفرها بر آثار مثبت آنها غلبه کند.