پرواز مشهد - نجف ناچار به فرود اضطراری شد| ماجرا چه بود؟ وزیر علوم در مشهد: قطعی برق تحصیل دانشجویان را هم مختل کرده است | باید به دنبال تحصیل و آموزش مجازی دانشجویان باشیم نفقه چیست و به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟ انتقال آب از هزارمسجد به مشهد | چالش ادامه‌دار + فیلم واکنش متفاوت وزارت آموزش و پرورش به رقص دانش‌آموزان بابلی زلزله کاشمر در استان خراسان رضوی را لرزاند (۶ دی ۱۴۰۳) مراقبت‌های تغذیه‌ای در پیشگیری از بیماری‌های تنفسی کمبود یُد چه علائمی دارد؟ بدون تجویز پزشک، دارو مصرف نکنیم؛ حتی یک مسکن ساده نکات ایمنی استفاده از آسانسورها در شرایط احتمالی قطع برق | مراقب سُریدن آسان‌­سُرها باشید فشار مالیاتی از روی پزشکان برداشته می‌شود پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، ۶ دی ۱۴۰۳) | بهبود کیفیت هوا از اوایل هفته آینده قطع داروی بیماران دیابتی بسیار خطرناک است گلایه مردم از قطعی‌های مکرر برق در حاشیه شهر مشهد | خاموشی‌های نامنظم! استفاده از ماسک‌های N۹۵ در هوای آلوده، کمک‌کننده است یا نه؟ بررسی چالش‌های دارویی کشور (۶ دی ۱۴۰۳) آخرین وضعیت تب دنگی در کشور (۶ دی ماه ۱۴۰۳) سیگار کشیدن در نوجوانی به قلب آسیب می‌رساند آیا روند شیوع آنفلوانزا افزایشی است؟ لزوم ایمن‌سازی شهر در برابر زلزله اجرای نافرجام طرح پزشک خانواده در شهر مشهد اولویت جدید حج تمتع اعلام شد (۶ دی ۱۴۰۳) قتل هم‌اتاقی به خاطر آب خوردن با پارچ! اعتراف به قتل پسر ناپدیدشده بعد از کشف جسد در رودخانه زمان ثبت نام جدید وام ضروری ۳۰میلیون تومانی بازنشستگان کشوری اعلام شد ورود سامانه بارشی به کشور از فردا (۷ دی ۱۴۰۳) | تداوم آلودگی هوا در شهر‌های بزرگ + فیلم توسعه نامتوازن در همکاری‌های بین‌المللی موجب غفلت از کشورهای هم زبان شده است ایران فرهنگی؛ از رودکی تا نسل جدید، میراثی که باید زنده بماند رودکی؛ گنجینه‌ای برای تحکیم پیوند‌های فرهنگی ایران و تاجیکستان ضرورت بهره‌گیری از فرصت‌های فرهنگی مشترک ایران و آسیای میانه سفیر تاجیکستان در ایران: رودکی، حلقه پیوند فارسی‌زبانان است وضعیت قرمز عمومی
سرخط خبرها

ارائه واکسن کرونا به شکل برچسب پوستی

  • کد خبر: ۸۸۲۲۶
  • ۲۶ آبان ۱۴۰۰ - ۱۱:۰۴
ارائه واکسن کرونا به شکل برچسب پوستی
محققان انگلیسی در حال ابداع نوعی واکسن کووید-۱۹ هستند که از طریق برچسب پوستی عمل می‌کند، به طوریکه نیاز به واکسن‌های تقویتی فصلی را پایان دهد.

به گزارش شهرآرانیوز، محققان شرکت انگلیسی امرجکس (Emergex) مستقر در آکسفورد امیدوار هستند که این برچسب‌های پوستی باعث محافظت طولانی‌تری در برابر ویروس کرونا شود و به طور بالقوه نیاز به واکسن‌های تقویتی فصلی را پایان دهد.

سایر محققان نیز سرگرم فعالیت روی ساخت واکسن‌های کرونا هستند که از طریق برچسب‌های پوستی ارایه می‌شوند و در درجه اول پادتن‌هایی را برای مبارزه با این بیماری ایجاد می‌کند.

اما محققان شرکت امرجکس می‌خواهند که واکسن آن‌ها باعث واکنش سلول‌های T کشنده در بدن انسان شود که می‌تواند حتی از گسترش ویروس کرونا جلوگیری کند. این واکسن اکنون وارد مرحله یک کارآزمایی بالینی می‌شود تا روی ۲۶ نفر در لوزان سوئیس آزمایش شود.

این واکسن که به صورت یک برچسب پوستی کوچک ساخته می‌شود حاوی میکروسوزن‌های است که پوست را سوراخ می‌کنند و دز واکسن را به بدن ارایه می‌دهد. درصورتی که نتیجه این کارآزمایی موفقیت آمیز باشد، این واکسن می‌تواند تا سال ۲۰۲۵ در دسترس قرار گیرد.

واکسن‌های فعلی از جمله واکسن‌هایی که توسط شرکت‌های داروسازی آسترازنکا و فایزر ساخته شده‌اند با هدف تحریک پاسخ ایمنی آنتی‌بادی هستند. این واکسن‌ها با قرار دادن بدن در معرض پروتئین‌های اسپایک کووید فعالیت می‌کنند که توسط این ویروس برای حمله به سلول‌های بدن استفاده می‌شود.

بدین ترتیب اگر ویروس کرونا شناسایی شود، سیستم ایمنی بدن آماده است تا آنتی بادی‌های مخصوص کووید را ایجاد کند که برای جلوگیری از نفوذ عفونت کار می‌کنند، اما محققان شرکت امرجکس می‌گویند سلول‌های T که توسط این واکسن، اما به میزان کمتری ساخته می‌شوند، محافظت طولانی‌تری ارایه می‌کنند.

هدف واکسن امرجکس تحریک سلول‌های T کشنده است که سلول‌های آلوده را از بین می‌برند تا ویروس‌ها میلیون‌ها نسخه از خود را نسازند. این واکسن حاوی آنتی ژنی است که فقط در سطح سلول‌های آلوده یافت می‌شود. سپس سیستم ایمنی را تحریک می‌کند تا یک سلول T خاص را فعال کند که به دنبال سلول‌هایی با این پروتئین در سطح آن‌ها می‌شود. هنگامی که سلول‌های T یکی از سلول‌های یاد شده را پیدا می‌کنند، آن را از بین می‌برد.

محققانی که این واکسن را تولید می‌کنند، می‌گویند که آنتی ژنی که آن را هدف قرار می‌دهد معمولا جهش نمی‌یابد که باعث می‌شود این دز واکسن در برابر گونه‌های آینده کرونا نیز موثر باشد.

شرکت انگلیسی امرجکس قصد دارد واکسن کرونای خود را از طریق یک برچسب پوستی تحویل دهد، سایر شرکت‌ها نیز در حال ساخت واکسن‌های کووید۱۹ هستند که از طریق برچسب پوستی تزریق می‌شوند. در استرالیا، محققان در حال آزمایش یک مورد هستد که حاوی پنج هزار میکروسوزن است.

محققان می‌گویند سوزن‌ها آنقدر کوچک هستند که نمی‌توانند دردناک شوند و در عوض مانند یک تلنگر سریع به نظر می‌رسد.

منبع: جام جم آنلاین

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->