زلزله در آرادان سمنان، تهران را هم لرزاند + جزییات(۱۴ مهر ۱۴۰۳) مصرف زیادی آب میوه باعث سکته می‌شود خودکشی مرد تهرانی زیر چرخ‌های مترو(شنبه ۱۴ مهر ۱۴۰۳) هشدار راهداری: خیزش گرد و خاک و کاهش دید افقی در محور مشهد_کلات و درگز (۱۴مهر ۱۴۰۳) استقرار آمبولانس تمام‌وقت در معدن طزره دامغان طرح پابند‌های الکترونیکی ۲۵ درصد سرقت را کاهش داد| توفیق سارقین از غفلت‌های ماست واژگونی تریلی سوخت در کمربند جنوبی مشهد (شنبه ۱۴ مهر ۱۴۰۳) هشدار نارنجی هواشناسی برای شرق کشور| بارش‌ها در خراسان جنوبی تشدید می‌شود جزییات آتش سوزی مغازه چایخانه در بلوارمعلم مشهد کشف ۴۱ فقره سرقت آیفون تصویری منازل مسکونی در مشهد (۱۴ مهر ۱۴۰۳) برای حفظ سلامت روان فرزندمان در موقعیت‌های تنش چه‌کار کنیم؟ ایران تا پایان قرن ۲۱، افزایش دمای ۱.۵ درجه‌ای دارد بهترین زمان رزرو بلیط هواپیما برای سفر‌های زمستانی ۹ مجموعه متخلف و مداخله‌گر سلامت در حوزه دندان‌پزشکی در مشهد پلمب شد (۱۴ مهر ۱۴۰۳) آمار نگران‌کننده ترک خدمت و استعفای پرستاران ممنوعیت عقد قرارداد ملکی با اتباع افغانستانی در شهرستان‌های مرزی زلزله‌ای با قدرت چهار ریشتر دوباره بهاباد را لرزاند (۱۴ مهر ۱۴۰۳) اعتیاد به روان‌گردان‌های ارزان‌قیمت در پی افزایش دوبرابری قیمت تریاک ویروس ماربورگ چیست؟ سازمان جهانی بهداشت اولین آزمایش تشخیصی «آبله میمونی» را تأیید کرد سه عضو گروه تروریستی داعش در نوشهر مازندران دستگیر شدند (۱۴ مهر ۱۴۰۳) استخدام ۱۲ هزار پرستار جدید تا یک ماه آینده (۱۴ مهر ۱۴۰۳) امدادرسانی جمعیت هلال‌احمر به ۵۰۷ حادثه‌دیده طی ۳ روز گذشته
سرخط خبرها

از نشانه های تیروئید پُرکار چه می دانید؟

  • کد خبر: ۸۸۹۰۵
  • ۰۱ آذر ۱۴۰۰ - ۰۵:۰۰
از نشانه های تیروئید پُرکار چه می دانید؟
همان‌طور که می‌دانید اگر غده تیروئید پرکار شود، متابولیسم یا همان سوخت و ساز بدن دچار اختلال می‌شود؛ اما پرکاری تیروئید علائمی دارد که این بیماری بواسطه آن‌ها تشخیص داده می‌شود. کشف این عارضه در بدن با مطالعه علائم بالینی و انجام آزمایش خون انجام می‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز، شاید این سؤال را از خود بپرسید که “با چه علائمی باید به دکتر غدد مراجعه کنیم؟ ”. هنگامی که تیروئید فرد پرکار باشد، علائمی در بدن او بروز می‌کند. هایپرتیروئیدی تمامی بدن را تحت تأثیر قرار می‌دهد. افراد که پرکاری تیروئید دارند، برخی از این علائم را نشان می‌دهند.

علائم پرکاری تیروئید عبارت‌اند از:

    تپش قلب و بالارفتن سرعت ضربان قلب
    احساس لرزش و اضطراب
    کاهش وزن
    افزایش اشتها
    اسهال، حرکت‌های روده بیشتر می‌شوند و ممکن است فرد دچار سندروم روده‌ی تحریک‌پذیر شوند.
    تغییرات بینایی
    پوست نازک، گرم و مرطوب
    عدم تحمل گرما و تعریق غیرطبیعی
    اختلالات خواب
    ورم و یا برآمدگی گردن در محلی که غده‌ی تیروئید قرار دارد.
    تغییر جنس مو و ریزش مو
    ورم و بیرون‌زدگی چشم‌ها
    نازک‌شدن موها.  

علائم تیروئید پرکار در مردان و رنان می‌تواند کمی متفاوت باشد. در ادامه هر یک را به‌صورت جداگانه بررسی می‌کنیم:

علائم تیروئید پرکار در مردان

با این که علائم اختلال پرکاری تیروئید معمولا در زنان و مردان مشترک است، اما تیروئید پرکار در هر جنسیت علائم اختصاصی هم دارد که برای آقایان شامل موارد زیر است:

پرکاری تیروئید می‌تواند سبب اختلال نعوظ یا erectile dysfunction در مردان شود. همچنین می‌تواند باعث کاهش تعداد اسپرم‌ها تأثیر شود؛ بنابراین در نازایی مردان هم تأثیر دارد.

یکی دیگر از علائم هایپرتیروئیدی، کچلی پیش از موعد در مردان است.

مقدار زیاد هورمون تیروئیدی در خون، سبب کاهش میزان تستوسترون در خون می‌شود که مشکلات متنوعی را در آن‌ها ایجاد می‌کند. یکی از عوارضی که کاهش تستوسترون خون برای فرد ایجاد می‌کند، ضعف عضلانی در نتیجه‌ی تحلیل عضلانی است. پرکاری تیروئید و ورزش در کنار هم ممکن است ایجاد مشکل کنند. از آنجایی که توده‌ی عضلانی کاهش می‌یابد و ضربان قلب افزایش پیدا می‌کند، ممکن است فرد برای ورزش با مشکل روبرو شود و آسیب‌های دیگری در بدن او ایجاد شود.

ممکن است مرد با ژنیکوماستی درگیرشود که همان بزرگ‌شدن پستان‌ها در آقایان است.

علائم تیروئید پرکار در زنان

زنان در خطر بیشتری برای ابتلا به هایپرتیروئیدی هستند. علائم پرکاری تیروئید در زنان شامل موارد زیر است:

دوره‌های قاعدگی دچار اختلال می‌شود. هورمون‌های تیروئیدی در تنظیم ارتباط مغزی، تخمدانی و رحمی تأثیر دارد. درصورتی‌که میزان این هورمون‌ها کم و یا زیاد شود، این محور دچار اختلال می‌شود.

میزان خونریزی در عادت ماهانه کمتر می‌شود.

دوره‌های پریود از نظر زمانی کاهش پیدا می‌کند. مثلا اگر قبلا دوره‌های شما ۳۰ روزه بود، ممکن است به دوره‌های ۲۷ یا ۲۵ روزه کاهش پیدا کند.

خطر ابتلا به پوکی استخوان و پیشرفت آن را افزایش می‌دهد. این اتفاق بیشتر برای کسانی خطرناک است که وارد دوره‌ی یائسگی شده‌اند.  

منبع: بهداشت نیوز

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->