پرواز مشهد - نجف ناچار به فرود اضطراری شد| ماجرا چه بود؟ وزیر علوم در مشهد: قطعی برق تحصیل دانشجویان را هم مختل کرده است | باید به دنبال تحصیل و آموزش مجازی دانشجویان باشیم نفقه چیست و به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟ انتقال آب از هزارمسجد به مشهد | چالش ادامه‌دار + فیلم واکنش متفاوت وزارت آموزش و پرورش به رقص دانش‌آموزان بابلی زلزله کاشمر در استان خراسان رضوی را لرزاند (۶ دی ۱۴۰۳) مراقبت‌های تغذیه‌ای در پیشگیری از بیماری‌های تنفسی کمبود یُد چه علائمی دارد؟ بدون تجویز پزشک، دارو مصرف نکنیم؛ حتی یک مسکن ساده نکات ایمنی استفاده از آسانسورها در شرایط احتمالی قطع برق | مراقب سُریدن آسان‌­سُرها باشید فشار مالیاتی از روی پزشکان برداشته می‌شود پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، ۶ دی ۱۴۰۳) | بهبود کیفیت هوا از اوایل هفته آینده قطع داروی بیماران دیابتی بسیار خطرناک است گلایه مردم از قطعی‌های مکرر برق در حاشیه شهر مشهد | خاموشی‌های نامنظم! استفاده از ماسک‌های N۹۵ در هوای آلوده، کمک‌کننده است یا نه؟ بررسی چالش‌های دارویی کشور (۶ دی ۱۴۰۳) آخرین وضعیت تب دنگی در کشور (۶ دی ماه ۱۴۰۳) سیگار کشیدن در نوجوانی به قلب آسیب می‌رساند آیا روند شیوع آنفلوانزا افزایشی است؟ لزوم ایمن‌سازی شهر در برابر زلزله اجرای نافرجام طرح پزشک خانواده در شهر مشهد اولویت جدید حج تمتع اعلام شد (۶ دی ۱۴۰۳) قتل هم‌اتاقی به خاطر آب خوردن با پارچ! اعتراف به قتل پسر ناپدیدشده بعد از کشف جسد در رودخانه زمان ثبت نام جدید وام ضروری ۳۰میلیون تومانی بازنشستگان کشوری اعلام شد ورود سامانه بارشی به کشور از فردا (۷ دی ۱۴۰۳) | تداوم آلودگی هوا در شهر‌های بزرگ + فیلم توسعه نامتوازن در همکاری‌های بین‌المللی موجب غفلت از کشورهای هم زبان شده است ایران فرهنگی؛ از رودکی تا نسل جدید، میراثی که باید زنده بماند رودکی؛ گنجینه‌ای برای تحکیم پیوند‌های فرهنگی ایران و تاجیکستان ضرورت بهره‌گیری از فرصت‌های فرهنگی مشترک ایران و آسیای میانه سفیر تاجیکستان در ایران: رودکی، حلقه پیوند فارسی‌زبانان است وضعیت قرمز عمومی
سرخط خبرها

تاثیر عجیب بوی پوست نوزادان بر مردان و زنان

  • کد خبر: ۸۹۰۴۹
  • ۰۲ آذر ۱۴۰۰ - ۲۲:۰۰
تاثیر عجیب بوی پوست نوزادان بر مردان و زنان
نتایج یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که ماده شیمیایی ترشح شده از پوست نوزادان می‌تواند بر سطح پرخاشگری در انسان تأثیر بگذارد. این یافته‌ها نشان دهنده واکنش‌های عجیبی به این ماده شیمیایی است که در زنان باعث پرخاشگری و در مردان سبب آرامش می‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز، هگزادکانال (HEX) یک ماده شیمیایی است که اخیراً کشف و در آزمایش ها مشخص شده که در رفتار برخی پستانداران مانند موش ها نقش دارد. طی تحقیقات انجام شده در سال ۲۰۱۵ میلادی، پژوهشگران دریافتند که هگزادکانال پاسخ های استرس را در موش ها از طریق فرآیندی به نام بافر (buffer) یا میانگیری اجتماعی کاهش می دهد. تحقیقات جدید نشان می دهد که قرار گرفتن در معرض هگزادکانال در انسان ممکن است واکنش های مرتبط با ترس و وحشت فرد را کاهش یا افزایش داده و تعدیل کننده رفتار باشد.

محققان در این تحقیقات به طور خاص به بررسی اثر هگزادکانال بر پرخاشگری پرداخته و تلاش کردند  تفاوت‌ های پرخاشگری ناشی از هگزادکانال بین مردان و زنان را شناسایی کنند.

در این پژوهش نزدیک به ۲۰۰ نفر شرکت کردند و ابتدا تأثیر ماده هگزادکانال بر پرخاشگری طی دو آزمایش رفتاری مختلف در آنها مورد بررسی قرار گرفت. این آزمایش‌ ها برای اندازه‌ گیری واکنش‌ های پرخاشگرانه یک فرد طراحی شده و یافته‌ ها نشان می‌ دهد قرار گرفتن در معرض هگزادکانال واقعاً برپرخاشگری تأثیر می‌ گذارد اما نتایج نشان دهنده تفاوت جنسیتی در برخورد با این ماده بود.

یافته های این مطالعه نشان داد زنانی که در معرض این ماده شیمیایی قرار گرفتند پرخاشگری بیشتری نشان داده در حالی که مردان پرخاشگری کمتری بروز دادند.

اوا میشور (Eva Mishor) سرپرست این پروژه پژوهشی در این رابطه گفت: ما متوجه شدیم که هگزادکانال هیچ بوی محسوسی ندارد اما وقتی آن را استشمام می‌ کنیم، بر نحوه رفتار ما به‌ ویژه، واکنش‌های تهاجمی نسبت به دیگران تأثیر می ‌گذارد.

تعدادی از شرکت‌ کنندگان یکی از تست‌های رفتاری فعالیت مغز با استفاده از تصویربرداری تشدید مغناطیسی عملکردی (fMRI) را انجام دادند. در نتیجه این تصویربرداری مشخص شد قرار گرفتن در معرض هگزادکانال باعث افزایش فعالیت چین خودگی های زاویه ای چپ مغز شده اما اتصال آن ناحیه مغز به سایر بخش ها به طور قابل توجهی بین مردان و زنان متفاوت است.

ظاهرا این ماده در مردان باعث رعایت مقررات اجتماعی بیشتری شده، پرخاشگری آنها تحت کنترل قرار گرفته و به عنوان یک سیگنال «آرام شدن» برای آنها عمل می‌ کند در حالی که این واکنش در زنان کاملا برعکس است. دلیل این مساله هنوز مشخص نیست اما محققان معتقدند پاسخ‌ به این سوال می ‌تواند ابزاری برای افزایش شانس بقای نوزادان باشد. 

بیشترین فراوانی هگزادکانال در پوست سر نوزادان تازه متولد شده وجود دارد اما هنوز مشخص نیست که آیا حجم این ماده شیمیایی ترشح شده توسط نوزادان برای ایجاد هرگونه تغییر رفتاری قابل اندازه گیری کافی است یا خیر.

شرح کامل این پژوهش ها و نتایج حاصل از آن در آخرین شماره مجله پیشرفت علم (Science Advances) منتشر شده و قابل مشاهده است. 

منبع: سیناپرس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->