زنگ خطر بلوغ زودرس کودکان | هشدار: این موسیقی‌ها خانمان‌سوزند! عذرخواهی، درس نخوانده ما و مسئولان! نوروز و دغدغه‌های مردم در ۱۵ روز ابتدای سال | از جای خالی متخصص‌ها تا نیمه فعال بودن ادارات پلمب ۲۲۴ مرکز متخلف تهیه و توزیع مواد غذایی در خراسان رضوی (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) مهم‌ترین چالش داروخانه‌ها در آغاز سال جدید تشخیص زودهنگام سرطان روده بزرگ برای زنان بسیار مهم است زلزله ۷.۲ ریشتری پاپوآ گینه‌نو در اقیانوس آرام را لرزاند آیا معوقات حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی در فروردین ۱۴۰۴ پرداخت می‌شود؟ غرق‌شدن کودک سه‌ساله در رودخانه کارون (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) هشدار پلیس به مسافران: ترافیک سنگین در جاده‌های خراسان رضوی و کلان‌شهرها ادامه دارد گردشگری نوروزی در اوج: ۴۰ درصد ایرانی‌ها به سفر رفتند تعمیرات موفقیت‌آمیز ایستگاه پمپاژ | آب، یکشنبه (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) به یزد می‌رسد زاینده‌رود دوباره زنده شد | لحظه ورود آب به سی‌وسه پل اصفهان پس از خشکی طولانی + فیلم (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) توهین به مقدسات بی‌پاسخ نماند | دادستانی گرگان وارد عمل شد واژگونی خودرو در سبزوار خراسان رضوی | یک نفر جان باخت (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) زمین لرزه ۳.۹ ریشتری در بندرلنگه هرمزگان (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) پرونده حادثه حمله سگ به روستاییان بینق روی میز دادستان سبزوار پاسخگویی اورژانس به ۸۷۰ هزار تماس در طرح سلامت نوروزی نزاع خونین در روز طبیعت | شرور قبل از خروج از مرز دستگیر شد دُرنا؛ مهمان نوروزی مراتع گنبدکاووس بازدید ۴.۸ میلیونی مردم از آثار تاریخی در نوروز ۱۴۰۴ | تخت جمشید در صدر اماکن پربازدید نوروز در مجارستان جشن گرفته شد بارش باران و برف در جاده های مواصلاتی کشور + وضعیت ترافیکی دختر بچه گمشده اراکی هنوز پیدا نشده است + عکس ۲۷۷ هزار تهرانی هنوز از سفر برنگشته‌اند | بیش از ۵۳۰ میلیون تردد در جاده‌های کشور مدیرکل میراث فرهنگی فارس: هیچ قطعه سنگی از تخت‌جمشید جدا نشده است + فیلم مقصدهای محبوب نوروز ۱۴۰۴؛ صدر جدول سفرها به کدام استان‌ها رسید؟ آغاز نام‌نویسی آزمون ورودی مدارس سمپاد و نمونه دولتی از فردا (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) ورود بیش از ۵ میلیون و ۸۵۲هزار زائر و مسافر به خراسان رضوی (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) آخرین وضعیت ترافیکی راه‌های کشور (۱۵ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

خوردن قهوه در این ساعات ممنوع!

  • کد خبر: ۸۹۶۱۳
  • ۰۶ آذر ۱۴۰۰ - ۱۷:۰۰
خوردن قهوه در این ساعات ممنوع!
بسیاری از کارشناسان معتقدند که انتخاب زمان برای نوشیدن قهوه بسیار حائز اهمیت است و مصرف قهوه در برخی ساعات روز عوارضی را برای بدن به همراه دارد.

به گزارش شهرآرانیوز، همانطور که می‌دانید قهوه یکی از نوشیدنی‌های بیشتر افراد بخصوص نسل جوان است که آن را به چای یا نسکافه ترجیح می‌دهند و در روز‌های سخت کاری و مشغله‌های ذهنی آن را می‌نوشند. این نوشیدنی پرطرفدار علاوه بر مزیت‌های فراوان مثل کاهش خطر ابتلا به زوال عقل، افزایش سوخت‌وساز بدن و کاهش خطر ابتلا به سرطان پوست مضراتی هم دارد.

واژه قهوه برگرفته از زبان عربی و به معنی زایل کننده اشتهاست. طول درخت قهوه به ۷ تا ۱۰ متر می‌رسد و در اقلیم گرم و مرطوب رشد می‌کند گل‌ها کوچک این درخت بویی شبیه بوی یاسمن دارد. شاید برایتان جالب باشد بدانید دانه قهوه در ابتدا سبز و پس از رسیدن قرمز می‌شود و در کشور‌های مختلف تهیه آن متفاوت است، اما غالبا آن را با آب جوش و یا بخارآب درست می‌کنند.

اگر قهوه را ناشتا بنوشید چه عوارضی سراغتان خواهد آمد؟

معده اسید بیشتری ترشح می‌کند

هیدروکلریک اسید موجود در معده به سوزاندن غذا‌هایی که می‌خوردید کمک می‌کند، اما وقتی با شکم خالی و ناشتا قهوه بنوشید این اسید داخل معده بالا می‌رود و تاثیر خوبی روی بدن ندارد و موجب سوزش معده،  سندروم روده تحریک‌پذیر و زخم معده می‌شود.

نوشیدن قهوه برای افراد مبتلا به فشار خون، دیابت و ریفلاکس معده چندان توصیه نمی‌شود.

موجب سوء هاضمه می‌شود

نوشیدن قهوه با شکم خالی موجب نفخ و زخم معده می‌شود علاوه بر این توانایی متابولیسم بدن را کاهش می‌دهد، زیرا بدن زمان سختی را برای هضم دارد.

بدن را دی‌هیدراته می‌سازد

قهوه به عنوان یک ادرارآور شناخته می‌شود و نوشیدن آن با شکم خالی باعث می‌شود پی‌درپی سرویس بهداشتی بروید که در دراز مدت موجب خشکی بدن می‌شود برای متعادل کردن آن سعی کنید حتما با شکم پر قهوه بنوشید.

سطح سروتونین را کاهش می‌دهد

سروتونین یک انتقال دهنده عصبی طبیعی است که بدن برای حال خوب و آرامش به آن نیاز دارد بنابراین وقتی ناشتا قهوه می‌نوشید باعث می‌شود سیر به نظر برسید و دیگر میل به خوردن صبحانه نداشته باشید در نتیجه سروتونین کاهش می‌یابد.

بسیاری از کارشناسان براین باورند بهترین زمان برای نوشیدن قهوه بین ۱۰ صبح و ۱۲ ظهر است، یعنی زمانی که کورتیزول شروع به کاهش می‌کند.

موجب عصبانیت می‌شود

کاهش سطح سروتونین در بدن موجب عصبانیت، بی قراری و حتی افسردگی و در نهایت باعث سختی تمرکز می‌شود. نوشیدن قهوه واقعا بد نیست، اما بخاطر داشته باشید چه هنگام آن را مصرف می‌کنید.

مواردی که نوشیدن قهوه ممکن است به سلامت شما آسیب بزند

نوشیدن قهوه داغ

اگر جز آن دسته افرادی هستید که دوست دارید قهوه و چای را به محض دم کشیدن داغ بنوشید لازم است بگوییم دیگر این کار را انجام ندهید، زیرا با توجه به گزارشات سازمان بهداشت جهانی مصرف نوشیدنی‌های بالای ۱۴۹ درجه فارنهایت ممکن است احتمال ابتلا به سرطان مری را بالا ببرد با این وجود بیشتر کافی‌شاپ‌های آمریکایی قهوه را بین ۱۴۵ و ۱۷۵ فارنهایت به مشتری ارائه می‌دهند که بسیار هشدار دهنده است. اگر قهوه را در خانه با قهوه ساز درست می‌کنید از این قاعده مستثنی نیستید، زیرا آن‌ها هم در دمای بالا قهوه را دم می‌کنند پس بهترین راه حل این است که کمی زمان دهید تا دمای قهوه کاهش یابد.

فرد مستعد اضطراب

اگر بطور کلی فرد مضطربی هستید نوشیدن قهوه بیش از یک یا دو فنجان را روزانه برایتان توصیه نمی‌کنیم، زیرا کافئین موجود در قهوه با تاثیر روی سیستم عصبی و ترشح هورمون کورتیزول باعث تشدید اضطراب و مشکلات خواب می‌شود به همین دلیل چند ساعت قبل خواب از نوشیدن قهوه اجتناب کنید.

وقتی کمبود خواب دارید

اگرچه قهوه یکی از راه حل‌های طبیعی برای یک شب بی خوابی یا کم خوابی است، اما تاحدی، زیرا تحقیقات نشان می‌دهد اگر ۳ شب متوالی کمتر از ۵ ساعت در شبانه روز بخوابید هیچ کافئینی دیگر در بهبود هوشیاری موثر نخواهد بود، زیرا عملکرد شناختی چنان کاهش می‌یابد که دیگر کافئین نمی‌تواند بر آن غلبه کند. اگر نمی‌توانید در طول شبانه روز ۷ ساعت بخوابید قهوه را کنار بگذارید و چرت ۲۰ دقیقه‌ای داشته باشید تا سرحال شوید و هوشیاری را بهبود بخشید.

منبع: همشهری آنلاین

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->