قطار بندرعباس -مشهد با تاخیر ۸ ساعته به مقصد رسید (۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) ۲ فوتی و ۵ مصدوم بر اثر واژگونی خودرو در ارتفاعات پیرانشهر (۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) چند توصیه مهم و اثرگذار برای تقویت حافظه در فصل امتحانات آمارهای رسمی فاش کرد: ایران تک‌فرزندی شد تمدید مهلت ثبت‌نام آزمون صلاحیت حرفه‌ای روانشناسان و مشاوران اولین پیوند مثانه در جهان با موفقیت انجام شد یافته‌های جدید دانشمندان درباره فراموشی | سامندان کنجکاو کمتر به آلزایمر مبتلا می‌شوند افراد مسلح یک روحانی در ایرانشهر را به گروگان گرفتند (۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) برنامه‌ریزی‌ها برای زاگرس باید بلندمدت باشد برنامه آموزش و پرورش خراسان رضوی برای اوقات فراغت دانش‌آموزان در تابستان ۱۴۰۴ تشدید تنش آبی کشور در ماه‌های آینده تعلیق ۲۲۵ واحد متخلف فروش مجازی فراورده‌های سلامت‌محور آیا رژیم گرفتن به معنای مدام گرسنه ماندن است؟ ورود نیمی از زائران ایرانی به عربستان اقدام ‌بهنگام برای بارداری بهترین روش مقابله با ناباروری است | هر چیزی به فصلش تلف‌شدن یوز ایرانی چه خطری برای محیط زیست دارد؟ دستگیری یک قاتل در سرخس ۲۱ سال پس از ارتکاب قتل آموزش محیط زیست در اولویت‌های یونسکو در ایران انتقاد نماینده مجلس از سازمان محیط زیست | حفاظت از اکوسیستم‌ها یک وظیفه حیاتی است حضور سه قلاده یوزپلنگ آسیایی در مرز مشترک خراسان‌ رضوی و سمنان + فیلم هشدار دامپزشکی خراسان‌ رضوی درباره خطر شیوع سویه جدید تب‌‌برفکی مهلت ثبت نام سرویس مدارس در سال ۱۴۰۴ اعلام شد زاگرس با چه چالش‌هایی مواجه است؟ توصیه‌های تغذیه‌ای به دانشجویان و دانش‌آموزان برای امتحانات یاری مجلس برای حل تعارضات قانونی رشته‌کوه زاگرس پزشک مشهدی، دانشمند برگزیده سازمان بهداشت جهانی | گفت‌وگوی شهرآرانیوز با پروفسور «مجید غیور مبرهن» بیش از ۱۲۰۰ دامنه عرضه فراورده‌های سلامت‌محور در فضای مجازی شناسایی شد مربیان قرآنی در دورترین نقاط کشور، به عنوان رابطان قرآن تربیت می‌شوند آلودگی ترکیبی هوای مشهد وضعیت فقر یادگیری در کشورهایی با درآمد متوسط و پایین
سرخط خبرها

چرا نام گونه جدید کرونا «اومیکرون» است؟ | دلایل سازمان بهداشت جهانی و ویروس‌شناسان

  • کد خبر: ۸۹۷۹۶
  • ۰۷ آذر ۱۴۰۰ - ۱۱:۲۷
چرا نام گونه جدید کرونا «اومیکرون» است؟ | دلایل سازمان بهداشت جهانی و ویروس‌شناسان
سهام‌ها روز جمعه سقوط کردند و امیدها برای مهار ویروس کرونا کم‌رنگ شد، همان‌زمانی‌ که اصطلاح جدیدی وارد فرهنگ لغت همه‌گیری کرونا شد: «اومیکرون» (Omicron). اما دلیل این نامگذاری چه بوده است؟

شهرآرانیوز - سهام‌ها روز جمعه سقوط کردند و امید‌ها برای مهار ویروس کرونا کم‌رنگ شد، همان‌زمانی‌ که اصطلاح جدیدی وارد فرهنگ لغت همه‌گیری کرونا شد: «اومیکرون» Omicron. اما دلیل این نامگذاری چه بوده است؟

سیستم نامگذاری‌ای که سازمان بهداشت جهانی در ماه مه اعلام کرد، اطلاعات عمومی درباره انواع مختلف جهش‌های کرونا را آسان‌تر و کمتر گیج‌کننده می‌کند. برای مثال، گونه‌ای که در هند ظاهر شد با عنوان اصلی‌اش B.۱.۶۱۷.۲ شناخته نمی‌شود؛ بلکه به «دلتا»، چهارمین حرف الفبای یونانی، معروف است.

چرا نام گونه جدید کرونا «اومیکرون» است؟ | دلایل سازمان بهداشت جهانی و ویروس‌شناسانپس براساس نام‌گذاری‌های سازمان بهداشت جهانی اکنون هفت‌گونه مهم کرونا وجود دارد که هر کدامشان با یک حرف یونانی شناخته می‌شوند. گونه جدیدی که در آفریقای جنوبی کشف شده، از پانزدهمین حرف الفبای یونانی، یعنی اومیکرون، گرفته شده است.

البته برخی از گونه‌های دیگر کرونا با حروف یونانی به سطوح طبقه‌بندی سازمان بهداشت جهانی نمی‌رسند. این سازمان درست قبل از Omicron دو حرف الفبای یونانی را نادیده گرفت؛ "Nu" و "Xi". برخی گمانه‌زنی‌ها می‌گویند "Xi" در احترام به رئیس جمهور چین، شی‌ جین پینگ، برای نام یک گونه کرونا استفاده نشده است.

جاسارویچ، سخنگوی بهداشت جهانی، درباره این دو نام گفته است: Nu (نو) با کلمه New (جدید) اشتباه گرفته می‌شود و Xi (شی) هم چون نام خانوادگی رایجی است، کنار گذاشته شد.»

او در ادامه گفته است: «شیوه‌های سازمان برای نام‌گذاری بیماری‌ها مبتنی بر پرهیز از توهین به هر گروه فرهنگی، اجتماعی، ملی، منطقه‌ای، حرفه‌ای یا قومی است.»

چرا نام گونه جدید کرونا «اومیکرون» است؟ | دلایل سازمان بهداشت جهانی و ویروس‌شناسان
سازمان بهداشت جهانی. این سیستم نام‌گذاری را ساده و قابل‌دسترس انتخاب کرده است؛ برخلاف نام علمی بیماری‌ها که بیان و یادآوری آن‌ها دشوار است و مستعد گزارش نادرست هستند.

دکتر آنجلا راسموسن، ویروس‌شناس دانشگاه ساسکاچوان، گفته است که در سال جاری، قبل از اعلام سیستم نامگذاری یونانی، مصاحبه‌های زیادی با خبرنگاران انجام داد و به‌طور تصادفی متوجه شد که آن‌ها توضیحات گیج‌کننده‌ای درباره گونه‌های B.۱.۱.۷ و B.۱.۳۵۱ دارند.

این دو گونه در حال حاضر با نام «آلفا» -که در بریتانیا شایع شد- و «بتا» -که در آفریقای جنوبی ظهور کرد- شناخته می‌شوند.

دلیل دیگری هم وجود دارد که سازمان بهداشت جهانی برای نام‌گذاری گونه‌های کرونا از الفبای یونانی استفاده می‌کند: نامگذاری همه‌گیری‌ها براساس اجتماعی که ویروس در آنجا ظاهر می‌شد، ناعادلانه بود. آژانس، توصیف گونه‌های مختلف بیماری براساس مکانی که آن‌ گونه یا جهش در آنجا شناسایی شده‌است انگ‌زنی و تبعیض‌آمیز می‌داند.

دکتر راسموسن گفته است که روش نام‌گذاری ویروس‌ها براساس مناطق از نظر تاریخی گمراه‌کننده بوده است. برای مثال «ابولا» براساس نام رودخانه‌ای نامگذاری شده است که در واقع از محل ظهور ویروس بسیار دور است.

از زمان آغاز همه‌گیری سؤال بیشتر مردم این بود که «وقتی آنفولانزای اسپانیایی با یک نام جغرافیایی شناخته می‌شود، چرا ویروس جدید را کروناویروس ووهان نمی‌نامیم؟» دکتر راسموسن می‌گوید: «آنفولانزای اسپانیایی از اسپانیا نیامده است. ما نمی‌دانیم از کجا این ویروس پخش شده است، اما احتمال بسیار زیادی وجود دارد که از ایالات متحده بوده باشد.»

سازمان بهداشت جهانی. مقامات ملی و رسانه‌ها را تشویق می‌کند از نام‌های جدید استفاده کنند. این نام‌ها جایگزین نام‌های فنی و علمی گونه‌های کرونا نمی‌شوند که اطلاعات مهمی را به دانشمندان می‌دهند و همچنان در تحقیقات استفاده می‌شوند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->