مدیرکل میراث فرهنگی فارس: هیچ قطعه سنگی از تخت‌جمشید جدا نشده است + فیلم مقصدهای محبوب نوروز ۱۴۰۴؛ صدر جدول سفرها به کدام استان‌ها رسید؟ آغاز نام‌نویسی آزمون ورودی مدارس سمپاد و نمونه دولتی از فردا (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) ورود بیش از ۵ میلیون و ۸۵۲هزار زائر و مسافر به خراسان رضوی (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) آخرین وضعیت ترافیکی راه‌های کشور (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) پیش‌بینی رگبار باران در نقاط مختلف کشور (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) زلزله ۴.۴ ریشتری داریان فارس را لرزاند (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) معاون امنیتی وزیر کشور: صنعت و کشاورزی یزد سهمی از آب انتقالی از کوهرنگ ندارند صدور هشدار سطح زرد هواشناسی خراسان رضوی در پی پیش‌بینی ناپایداری جوی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) افزایش بارش باران در خراسان رضوی و مشهد در نیم‌سال آبی نسبت‌به مدت مشابه تکمیل ظرفیت اقامتی خراسان رضوی به ۶۰درصد رسیده است بیش از ۷ میلیارد ریال وجه اضافه دریافتی به مسافران نوروزی ۱۴۰۴ عودت یافت بامداد پرحادثه در خراسان رضوی | گازگرفتگی ۱۵ نفر در فریمان و درگز (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) چرایی عدم دسترسی بیماران هموفیلی به فاکتور ۹ در تعطیلات نوروزی انجام بیش از ۵۴ هزار بازدید بهداشتی در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد  (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) ۶ گیاه موثر در درمان التهاب مفاصل نشانه‌های داغ کردن مغز چیست؟ تأمین ۱۰۵ قلم کمبود‌های دارویی مورد نیاز بیمارستان‌ها در طرح سلامت نوروزی رئیس پلیس راهور مشهد: ترافیک در ورودی‌ها و خروجی‌های مشهد پرحجم، اما روان است (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) آیا متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان از فروردین ماه ۱۴۰۴ اجرا می‌شود؟ تغذیه مناسب برای حفظ سلامت کلیه‌ها پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم روند افزایش دما تا فردا راهکار‌های پیشگیری و درمان گزیدگی‌های آزاردهنده امدادگران هلال احمر خراسان رضوی در ۱۹۶ حادثه نوروزی امدادرسانی کردند گذر اسکان نوروزی در مدارس خراسان رضوی از مرز نیم میلیون نفر جابه‌جایی نیم‌میلیون مسافر در فرودگاه بین‌المللی شهید هاشمی‌نژاد مشهد در نوروز ۱۴۰۴ | افزایش ۱۰ درصدی پرواز‌ها تشخیص آلزایمر و میزان پیشرفت آن با آزمایش خون پیش‌بینی بارش باران در استان‌های غربی کشور (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) حادثه در یک شهربازی تهران| ۳۱ نفر نجات پیدا کردند در پی حمله یک سگ ولگرد ۹ نفر در سبزوار مصدوم شدند
سرخط خبرها

جامعه‌ای منعطف با توانمندسازی و تعامل با زنان و دختران کم‌توان

  • کد خبر: ۸۹۹۰۲
  • ۲۶ دی ۱۴۰۰ - ۰۹:۴۲
جامعه‌ای منعطف با توانمندسازی و تعامل با زنان و دختران کم‌توان
تأسیس «سازمان زنان توان‌یافته» آغازگر تحول بود؛ سازمانی که در زمینه آموزش و رای‌زنی برای حقوق انسانی همه زنان و دختران، و با تمرکز ویژه بر حقوق زنان و دختران کم‌توان، از طریق همکاری با سایر سازمان‌های بین‌المللی فعال در زمینه توانمندسازی این زنان فعالیت می‌کند.

ریحانه صادقی | شهرآرانیوز؛ از هر ۵ زن در دنیا، یک زن نوعی از کم‌توانی (یا به‌اصطلاح عمومی‌تر، معلولیت) را در زندگی خود تجربه می‌کند. این زنان می‌توانند مادران، فرزندان، رهبران، کارآفرینان، دانشمندان، و به طور کلی، افراد تأثیرگذار و بااهمیتی در جوامع خود باشند.

با توانمندسازی و تعامل با زنان و دختران کم‌توان، خواهیم توانست جوامعی منعطف‌تر برای همه افراد بسازیم.

همان‌گونه که در قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل متحد در سال ۲۰۱۷ درباره وضعیت زنان و دختران کم‌توان آمده است، زنان و دختران کم‌توان، به سبب تبعیض‌های متعددی که از جهات گوناگون (بر اساس جنسیت، سن، نوع کم‌توانی و عوامل دیگر) با آن روبه‌رو هستند، از آسیب‌پذیرترین و به حاشیه رانده‌شده‌ترین اقشار جامعه به شمار می‌روند.

از منظر دیگر، زنان در سرتاسر دنیا، به سبب رویارویی با تبعیض‌های جنسیتی و خشونت بیشتر، در معرض اکتساب انواع کم‌توانی قرار دارند، و از جهتی، احتمال رویارویی زنان کم‌توان با خشونت یا سوءرفتار و مورد بی‌توجهی یا بهره‌کشی قرار گرفتن بیشتر است.

این زنان بیشتر ممکن است از دسترسی به آموزش و تحصیلات، فرصت‌های شغلی، مسکن و مراقبت‌های سلامت محروم بمانند.

آمار‌ها نشان می‌دهند ۵۸ درصد از دختران کم‌توان هرگز از سطح تحصیلات ابتدایی بالاتر نمی‌روند، نرخ باسوادی جهانی زنان کم‌توان تنها یک درصد است، و تنها ۶/۱۹ درصد از زنان کم‌توان در سرتاسر جهان شاغل هستند.

احتمال اینکه این زنان مورد خشونت‌های مبتنی بر جنسیت قرار گیرند ۲ تا ۳ برابر بیش از زنان دیگر است. زنان کم‌توان، هم‌چنین، معمولا از حق گرفتن تصمیم‌های آگاهانه درباره بدن خود (از جمله تصمیم‌گیری درباره فرزندآوری خود) محروم‌اند.

چنین آمار‌هایی سبب شده‌اند بسیاری از افراد دلسوز دست‌به‌کار فعالیت در زمینه احقاق حقوق اولیه انسانی زنان کم‌توان شوند.

یکی از این افراد استفانی ارتلوا (Stephanie Ortoleva)، مؤسس و مدیر پیشین سازمان بین‌المللی زنان توان‌یافته (Women Enabled International)، است که این سازمان غیردولتی را در سال ۲۰۱۰ تأسیس کرد.

دلیل تأسیس این سازمان در درجه اول ایجاد پلی میان ۲ مسئله حقوق افراد کم‌توان و حقوق زنان بود. پیش از آن، آژانس‌های حقوق زنان و متخصصان، سرمایه‌گذاران و فعالان این حوزه، مسئله کم‌توانی را خارج از حوزه فعالیت خود می‌دیدند و از آن چشم‌پوشی می‌کردند.

کنشگران حقوق افراد کم‌توان نیز اغلب تمرکز بر زنان کم‌توان را از حوزه کاری خود خارج می‌دانستند.

استفانی ارتلوا (فعال، متخصص و وکیل حوزه حقوق بشر) که خود یکی از همین زنان دارای کم‌توانی جسمی بود، به‌خوبی از شکاف موجود در این زمینه آگاهی داشت. به همین سبب، در صدد رفع آن برآمد.

ارتلوا با تأسیس سازمان زنان توان‌یافته (WEI) آغازگر کنشگری در نقطه تلاقی مسئله جنسیت و کم‌توانی، در واکنش به تجربه‌های زیسته زنان و دختران کم‌توان، و برای ترویج پذیرش این زنان و مشارکت آن‌ها در جامعه به منظور دستیابی به برابری تحول‌آفرین بوده است.

در طول سال‌های گذشته، WEI از یک پروژه تک‌نفره فراتر رفت، رشد کرد و به سازمانی پویا متشکل از افراد مستعد تبدیل شد. این افراد در این سازمان رؤیای ساختن جهانی را در سر می‌پرورانند که در آن زنان و دختران کم‌توان حقوق انسانی خود را مطالبه می‌کنند، با اتحاد و هم‌بستگی عمل می‌کنند و حق تعیین سرنوشت خود را به دست می‌گیرند.

این سازمان در زمینه آموزش و رای‌زنی برای حقوق انسانی همه زنان و دختران، و با تمرکز ویژه بر حقوق زنان و دختران کم‌توان، از طریق همکاری با سایر سازمان‌های بین‌المللی فعال در زمینه توانمندسازی این زنان فعالیت می‌کند.

فعالیت‌های این سازمان عبارت‌اند از: ارائه برنامه و دوره‌های آموزشی در زمینه حقوق بشر در کشور‌های در‌حال‌توسعه، در حال گذار یا در وضعیت پساجنگی، ارائه مشاوره به دولت‌ها یا سازمان‌های غیردولتی و بین‌المللی برای اطمینان از حضور و توجه به زنان و دختران کم‌توان در سیاست‌گذاری‌ها و برنامه‌های توسعه و مراحل اجرایی این برنامه‌ها.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->