هشدار وزیر بهداشت: ۵۰ درصد مردم دچار بی‌تحرکی هستند رسانه عبری فاش کرد: یک‌پنجم نظامیان رژیم صهیونیستی در آستانه طلاق هستند روند نگران‌کننده مصرف دخانیات به‌ویژه در میان نوجوانان و زنان پیام پزشکیان به پاپ لئون: ایران، پیام‌آور صلح، عدالت و گفت‌وگوی بین ادیان است دیابتی‌ها برنج و نان بخورند یا نخورند؟ وحید دستجردی: تأمین سالن‌های عقد و عروسی باید به عهده شهرداری‌ها باشد زلزله گزنک مازندران خسارتی نداشت (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) خروپف زنگ خطری برای بیماری قلب، عروق و  ریه | هشدار شبانه قلب رونمایی از تمبر الواح هخامنشی استعداد فرزندان در بن‌بست فقر پدران! تبهکار مخوف تبعه خارجی به دام پلیس مشهد افتاد ممنوع‌الخروجی بدهکاران مهریه حذف می‌شود؟ انهدام باند موسرخه در مشهد شورای ویژه اشتغال‌زایی دانش‌آموزان راه‌اندازی خواهد شد گزارشی از حضور نصفه‌نیمه کارمندان در ساعت ۶ صبح | خواب‌ماندن از قانون! ممنوعیت توزیع کتب درسی خارج از سامانه الکترونیکی بودجه‌ای برای تکمیل موزه‌های درحال‌ساخت نداریم آیا روغن زیتون هم فاسد می‌شود؟ هشدار سازمان غذا و دارو: عرقیات فاقد مجوز بهداشتی نخرید عظیمی‌راد: به جای مانع‌تراشی باید معلمان را حمایت کنیم دانش‌آموزان باید در حوزه تولید ابزار هوش مصنوعی آموزش ببینند انهدام ۲ باند کانال‌های جعلی تلگرامی | مجازات انتشار تصاویر خصوصی دیگران در فضای مجازی چیست؟ ابرهای عربستان در ایام حج بارور می‌شوند سقف حقوق بازنشستگان تأمین‌اجتماعی در سال ۱۴۰۴ حدود ۷۲ میلیون تومان است | ۶۰ درصد بازنشستگان حداقل‌بگیر هستند «دوغ» بهترین نوشیدنی برای فصل گرما وزیر آموزش‌ و‌ پرورش: هدف از برگزاری اردوهای راهیان نور، تربیت دانش‌آموزان است احکام حقوق بازنشستگان و مستمری‌بگیران تأمین‌اجتماعی صادر شد + لینک مشاهده احکام جداول برنامه درسی رشته‌های شاخه فنی و حرفه‌ای و کاردانش ابلاغ شد جزئیات جدید درمورد امتحانات نهایی | نحوه برخورد با متخلفان امتحان نهایی چطور خواهد بود؟ ثبت یک غار جدید در کرمان
سرخط خبرها

یاد بگیرید از خودتان مراقبت کنید

  • کد خبر: ۶۶۰۱۲
  • ۱۳ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۱:۵۸
یاد بگیرید از خودتان مراقبت کنید
تکتم جاوید - کارشناس ارشد روان شناسی
تازه‌ترین آمار‌ها می‌گویند آسیب روانی ناشی از شیوع کرونا برای زنان بیش از مردان جامعه است و این قانونی کلی برای همه دنیاست، زیرا مشکلات زنان در مجموع در همه‌جا پیچیده است.
 
پژوهشگران معتقدند مردان بیشتر مستعد اعتیاد و مشکلات جامعه‌ستیزی هستند، در حالی که زنان بیش از هر بیماری روحی دیگری در معرض اضطراب و افسردگی قرار دارند و نشانه‌های آن در قالب نگرانی مداوم و دلشوره، تنش، خستگی، ترس، بی‌خوابی، پرخوابی، افزایش یا کاهش ناگهانی وزن، پرخوری عصبی، بی‌نظمی ساعات تغذیه، مشکلات گوارشی، افزایش سردرد‌های تنشی و میگرنی و وجود درد‌های جسمی با علل نامشخص خود را نشان دهد.

وقتی در نبودن واکسن و روش درمان، خانه‌ماندن و فاصله گرفتن از دیگران تنها راه پیش‌گیری بود، شرایط زندگی زنان و مادران زیادی را سخت یا سخت‌تر از گذشته کرد. وضعیت وخیم اقتصادی خانواده، گذراندن همه وقت با یکدیگر در فضای قرنطینه و قرارداشتن در معرض اخبار نگران‌کننده باعث افزایش استرس و رفتار‌های خشونت‌باری می‌شود که قربانی اول آن زنان هستند.
 
هم‌نشینی و هم‌صحبتی با نزدیک‌ترین دوستانشان را از دست دادند. در مقابل، در چهاردیواری خانه ماندند و چرخه آزاردهنده بیدارشدن صبح، غذاپختن و ظرف شستن، مرتب‌کردن مداوم خانه و خوابیدن را تکرارکردند. اگرچه این تکرار‌ها پیش از این هم وجودداشت، اجبار به کار تکراری محدود کردن، روان افراد را مختل می‌کند. سر و کله زدن و مراقبت مداوم از فرزند یا فرزندانی که شاید مشکلاتی جسمی مانند معلولیت دارند یا اختلالاتی روانی مانند بیش‌فعالی یا اتیسم، امید به آینده و انگیزه هر مادری را نابود خواهدکرد، آن هم زمانی که قرار است این کار‌ها را بدون کمک دیگران و به‌تن‌هایی انجام دهد.

زنان بسیاری که خود را قوی می‌دانستند در این چند ماه مجبور به مصرف داروی آرام‌بخش یا ضدافسردگی شدند. برخی از آن‌ها هم که مصرف‌کننده دارو بودند ناگزیر از افزایش دوبرابری دوز داروی روان‌پزشکی شدند در حالی که پیش از همه‌گیری کرونا بیماری‌شان کنترل‌شده و میزان دارو‌ها کمتر بود.
 
از دست دادن شغل در این یک سال که برای زنان بیش از مردان اتفاق می‌افتد، طلاق عاطفی یا جدایی رسمی، و مرگ نزدیکان هم دوران غم و سوگ خودش را دارد که هم‌زمانی با کرونا فرصت تمیز دادن از هم یا درمان آن را نمی‌دهد. بارداری، دوران زایمان و شیردهی هم رنج‌هایی دارد که تنها یک زن از آن باخبر است و شاید محدود شدن به خانه و حل کردن مشکلات به‌تن‌هایی میزان افسردگی پس از زایمان را بیشتر
کرده باشد.
 
در چنین شرایطی شاید بهترین توصیه به زنان آموزش روش‌های خودمراقبتی باشد. البته اگر دچار علائم حاد روانی و تغییر شدید در روحیات خود یا خشونت خانگی هستید، ابتدا باید به روان‌پزشک یا روان‌شناس مراجعه کنید. در کنار روش‌های درمانی آنان، اینکه یاد بگیرید از خود در شرایط سخت مراقبت کنید اهمیت بسیاری دارد.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->