حاجی‌بگلو: تصمیم‌گیری درباره تمدید دوره شوراها در انتظار مجلس است | هفت ساله شدن شوراها، در دولت نیز موافقانی دارد مشروح سیاست‌های شورای شهر مشهد در حوزه حمل‌ونقل شهری برگزاری دهمین دوره انتخابات هیئت‌مدیره سازمان نظام مهندسی خراسان رضوی (۶ دی ۱۴۰۳) کاسب قدیمی محله سرشور: ما وسط تاریخ مشهدیم شهردار مشهد مقدس: ۴۵ کلان‌پروژه در‌حال‌اجرا تا پایان دوره ششم مدیریت شهری، به بهره‌برداری می‌رسد + فیلم هر سفر مترو در مشهد ۱۸ هزار تومان هزینه دارد افزایش ۲برابری پلاک‌های فعال خودرو در مشهد طی ۵ سال | کاهش حوادث ترافیکی فاز نخست خط ۳ قطارشهری مشهد تا پایان ۱۴۰۳ به بهره‌برداری می‌رسد توضیحات رئیس شورای شهر مشهد درباره برخی موضوعات مربوط به صحن علنی روز گذشته (۵ دی ۱۴۰۳) هوای کلانشهر مشهد برای ششمین روز پیاپی، آلوده است (۶ دی ۱۴۰۳) نایب‌رئیس کمیسیون عمران شورای شهر مشهد: تغییر کیفیت و ظاهر معابر شهر هدیه ناقابل مدیریت شهری است | ورود ۶۰ ناوگان جدید خط یک قطارشهری از یک‌سال‌ونیم آینده نگاهی به واقعه آتش‌سوزی ندامتگاه مشهد در ۵ دی ماه ۱۳۵۷ | آزادی با شورش زندانیان بند ۲ اجرای طرح آبرسانی، مسیر تردد در یک‌ منطقه از مشهد را به مدت ۵ روز مسدود کرد ظرفیت‌های مشهد، بازتاب‌های بین‌المللی دارد راهکار‌هایی برای کاهش خسارات بلایای طبیعی در شهر‌ها رئیس شورای اسلامی شهر مشهد: اقدامات شورای شهر درخصوص تسهیل زیست عفیفانه بانوان، قابل‌دفاع است | مدیریت شهری در بحران سرما، عملکرد ارزشمندی داشت ممنوعیت ورود خودروهای سنگین به شهر مشهد رعایت نمی‌شود | وقتی کامیون‌ها قوانین را زیر چرخ هایشان له می‌کنند افزایش سرمایه شهرداری مشهد در بانک شهر مروری بر وضعیت پایگاه‌های چندمنظوره شهرداری مشهد به بهانه روز ایمنی در برابر زلزله | پناهگاهی برای روزهای بحرانی ضرورت نظارت بر ساخت‌و‌ساز‌ها برای داشتن شهری ایمن و مقاوم صدور بیش از ۵۴۶ هزار مجوز بهره‌برداری از غرفه‌‌بازار‌های سیار شهرداری مشهد
سرخط خبرها

ابراز تاسف عضو شورای شهر مشهد از نگهداری معتادان در سالن‌های ورزشی

  • کد خبر: ۹۰۰۵۴
  • ۰۹ آذر ۱۴۰۰ - ۱۰:۰۳
ابراز تاسف عضو شورای شهر مشهد از نگهداری معتادان در سالن‌های ورزشی
عضو کمیسیون خدمات شهری، بهداشت، سلامت و محیط زیست شورای اسلامی شهر مشهد گفت: متاسفانه سالن‌های ورزشی به محل نگهداری معتادان مبدل شده است.

به گزارش شهرآرانیوز، غلامحسین صاحبی درخصوص مشکلات حاشیه شهر مشهد اظهار کرد: حاشیه شهر مشکلات متعددی دارد و متاسفانه سالن‌های ورزشی به محل نگهداری معتادان مبدل شده است. حاشیه شهر از کاهش سرانه‌های خدماتی در حوزه‌های مختلف رنج می‌برد و یکی از این موارد مربوط به حوزه ورزشی است. در شورای چهارم تعدادی ساختمان بدین منظور ساخته شد. طی هشت سال گذشته با توجه به مشکلات به وجود آمده، تنگنا‌های اقتصادی و مواجهه با معضل کرونا تعداد بسیار زیادی از مردم دچار مشکلات اقتصادی شدند و برخی از افراد دچار اعتیاد شده و از خانه و زندگی خود آواره شدند.

وی با بیان اینکه اعتیاد و کارتن خوابی بیداد می‌کند، افزود: مسئولان طی ادوار به وظیفه خود آنگونه که باید عمل نکردند و شهرداری مجبور شد با اجبار و کمک دستگاه‌های قضایی سالن‌های موجود را برای جمع آوری این افراد مورد استفاده قرار دهد. ما موافق نیستیم که فضای ورزشی جوانان و نوجوانان حاشیه شهر را به این موضوع اختصاص دهیم و امیدوارم این اماکن به زودی تخلیه شود.

عضو کمیسیون خدمات شهری، بهداشت، سلامت و محیط زیست شورای اسلامی شهر مشهد بیان کرد: اگر دستگاه‌های متولی طی سالیان گذشته به وظیفه خود عمل می‌کردند این اتفاق نمی‌افتاد، باتوجه به آغاز فصل سرما شهرداری فراخوان داده است که همشهریان در هر مکانی که کارتن خوابی دیدند، اعلام کنند تا نسبت به جمع آوری آن‌ها و انتقال به سرپناه اقدام شود. وجود معتادان برازنده شهر امام رضا (ع) نیست. از استاندار درخواست داریم به این مسئله ورود پیدا کند و دستگاه‌های مربوطه را برای انجام وظیفه پای کار بیاورد.

صاحبی با اشاره به مسئله تراکم در حاشیه شهر مشهدعنوان کرد: یکی از مسائل موجود در حاشیه شهر تراکم بالای بافت‌های مسکونی، عدم برنامه‌ریزی در حوزه ساخت و ساز و وضعیت کالبدی شهر است. طی چند سال گذشته با ساخت و ساز‌های بی‌رویه مواجه بوده‌ایم. طرح‌های تفصیلی دچار مشکل است و متاسفانه مشاوران آنچه را که باید برای حاشیه شهر در نظر بگیرند، در طرح‌ها مد نظر قرار ندادند.

وی ادامه داد: نیازمند اصلاح طرح‌های تفصیلی برای حاشیه شهر به خصوص در حوزه کالبدی هستیم. مهم‌ترین مشکل وضعیت کالبدی و معابر حاشیه شهر است که امیدواریم در این دوره شهردار و اعضای شورای اسلامی شهر همت کنند و حل این موضوع در دستور کار قرار گیرد تا ضمن رفع گره ترافیکی، امنیت را به محل‌ها بازگردانیم. همچنین باید گفت سرانه فضای سبز در حاشیه شهر نسبت به کل شهر از وضعیت خوبی برخوردار نیست، بایستی به تامین سرانه فضای سبز اهمیت داده شود.

عضو کمیسیون خدمات شهری، بهداشت، سلامت و محیط زیست شورای اسلامی شهر مشهد افزود: در بودجه ۱۴۰۰ تبصره‌ای تحت عنوان تبصره ۴۸ پیشنهاد داده‌ایم که مبلغ ۱۵۰ میلیارد تومان برای تملک زمین در بافت‌های حاشیه شهر برای احداث فضای سبز در نظر گرفته شود که بتوانیم سرانه را افزایش دهیم و مردم را از داشتن فضای سبز بهره‌مند کنیم. خواسته ما از شهردار این است که تبصره ۴۸ بودجه را تخصیص ۱۰۰ درصدی دهد تا بخشی از نیاز‌ها را برطرف کنیم.

وی در مورد علل و عوامل ساخت و ساز‌های غیر مجاز و ناایمن در حاشیه شهر بیان کرد: فقر مادی، نبود طرح‌های تفصیلی مشخص برای بسیاری از پهنه‌ها، عدم تعیین تکلیف برخی از طرح‌های تفصیلی، ریزدانگی در منطقه، عدم صدور پروانه‌های ساختمانی و نداشتن توان مالی ساکنان برای دریافت پروانه و نظام مهندسی از جمله عوامل است. این چند عامل باعث شده مردم به سمت ساخت و ساز‌های ناایمن روی بیاورند. یکی از دیگر مشکلاتی که در حاشیه شهر وجود دارد، نداشتن سند مالکیت املاک است؛ وقتی سند مالکیت وجود ندارد دریافت تسهیلات، وام‌های ساخت و ساز برای املاک و ضمانت از مردم سلب می‌شود.

صاحبی خاطرنشان کرد: امیدوارم نشست‌های برگزار شده با مسئولان مربوطه برای سنددار کردن املاک در حاشیه شهر، اصلاح طرح تفصیلی و تعیین و تکلیف طرح‌های برخی از مناطق منجر به نتیجه شود تا بتوانیم ساخت و ساز اصولی را در حاشیه شهر افزایش دهیم. همچنین رویکرد دیگر ما در حاشیه شهر مشهد ایجاد اشتغال و تامین معیشت شهروندان است. براساس مصوبه شورای اسلامی شهر مشهد برای هر محله ۱۰ میلیارد تومان پروژه در نظر گرفته خواهد شد تا در راستای اصلاح مشکلات فنی و عمرانی و ایجاد فضای سبز در آن محله به کار گرفته شود.

وی با تاکید بر اینکه سرانه بهداشتی حاشیه نسبت به سطح شهر صفر است، گفت: توسعه سرانه بهداشتی شهر مشهد از شورای چهارم در حال پیگیری است. در آن زمان توافقی با وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی منعقد شد که در ازای واگذاری بیمارستان قائم (عج) به شهرداری سه بیمارستان در مناطق کم برخوردار ساخته شود که متاسفانه این توافق‌نامه عملیاتی نشد.

صاحبی ادامه داد: در دوره اول دولت آقای روحانی زمینی در شهرک شهید رجایی توسط آستان قدس رضوی به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی داده شد و کلنگ‌زنی ساخت بیمارستان در این زمین توسط دولت زده شد، اما متاسفانه زمین به همان حالت رها شد. ما بار‌ها اعلام آمادگی کرده‌ایم که می‎‌توانیم زمینی را به این امر اختصاص دهیم و سایر دستگاه‌ها در جهت تامین و اصلاح سرانه‌های بهداشتی کمک کنند، اما متاسفانه دستگاه‌های متولی در زمینه بهداشت در سطح کشور عزمی برای این موضوع ندارند. نمونه آن در بولوار توس مشهد است؛ ساختمان نیمه کاره وزارت کار که بیش از ۳۰ سال نیمه کاره رها شده است.

عضو کمیسیون خدمات شهری، بهداشت، سلامت و محیط زیست شورای اسلامی شهر مشهد با بیان اینکه دولت‌های متعدد روی کار می‌آیند، اما به مناطق کم برخوردار توجهی نمی‌کنند، اظهار کرد: براساس مصوبه دولت آقای روحانی ۱۶۰ میلیارد تومان جهت ساماندهی کال کشف رود در نظر گرفته شد که متاسفانه اقداماتی صورت نگرفت. این درحالی است که حوزه ساماندهی کال کشف رود به شهرداری متقبل شده است.

وی با اشاره به اینکه ۳۰ درصد از جمعیت مشهد در حاشیه شهر مستقر هستند که نیاز به سرانه‌های ورزشی دارند، بیان کرد: ما نمی‌گوییم که دولت از طریق سازمان ورزش و جوانان بودجه مازاد در اختیار ما بگذارد، بلکه خواستاریم متناسب با جمعیت حاشیه شهر، این بودجه اختصاص پیدا کند. با تقسیم عادلانه می‌توانیم چند سالن ورزشی متناسب با جمعیت در سال ایجاد کنیم که خود موجب رفع مشکلات می‌شود.

صاحبی اظهار کرد: امیدواریم در دولت حجت الاسلام رئیسی و استانداری سردار نظری رویکرد‌ها تغییر کند و در تامین سرانه‌ها هر دستگاه متولی به وظیفه خود عمل کند. در انتهای بولوار شهید آوینی بیش از ۱۰ سال است که در طرح‌های تفصیلی زمین با کاربری آموزش عالی اختصاص داده شده، اما متولیان تاکنون هیچ اقدامی در این باب نکرده‌اند.

عضو کمیسیون خدمات شهری، بهداشت، سلامت و محیط زیست شورای اسلامی شهر مشهد با اعلام اینکه زمین جمعه بازار قدیم کاربری بهداشتی دارد، گفت: وزارت بهداشت همکاری لازم را با ما داشته باشد تا زمین در اختیار آن‌ها بگذاریم تا بیمارستان بسازند، اما همکاری لازم را ندارند. ما آماده حضور سرمایه‌گذاران و سرمایه‌گذاری در حوزه مناطق کم برخوردار و حاشیه شهر هستیم و از آن‌ها حمایت می‌کنیم.

وی در تعریف حاشیه شهر بیان کرد: طبق تعریفی که ستاد سکونتگاه غیر رسمی یا سازمان بازآفرینی دارد، شهرک‌هایی که به صورت غیر اصولی در سالیان گذشته بدون مدیریت و برنامه‌ریزی شهری ساخت و ساز انجام شده است را مناطق حاشیه شهر مشهد می‌نامیم.

صاحبی افزود: حاشیه در اصطلاح بین المللی رسمی نیست و بدان سکونت‌گاه غیر رسمی می‌گویند، این مناطق غیر رسمی ساخته شده، سرانه‌های خدماتی در آن‌ها دیده نشده و معابر اصولی نیست.

عضو کمیسیون خدمات شهری، بهداشت، سلامت و محیط زیست شورای اسلامی شهر مشهد اضافه کرد: از ۳۰ سال گذشته مهاجرت از روستا‌ها به شهر‌ها با وجود مشکلات اقتصادی صورت گرفت. عدم توجه مدیران عالی کشور به اشتغال و تولید در شهرستان‌های کوچک و روستاها، موجب مهاجرت و سکونت افراد در حاشیه شهر مشهد شده‌است. گروه دیگر از حاشیه نشینان افرادی هستند که در داخل شهر مشهد به خاطر مشکلات اقتصادی به عقب رانده شدند.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->