۱۱۱ نفر از حجاج به دلیل وخامت شرایط جسمی‌ به کشور بازگشتند مقطع کاردانی رشته «فوریت‌های پزشکی» حذف خواهد شد ارتباط گردشگری ایران با مالزی افزایش می‌یابد هشداری برای زمین؛ ۲۳ درصد از مساحت زمین دیگر قابل بهره برداری نیست دستگیری عامل قتل پاکبان مشهدی + عکس خمیردندان‌های غیرمجاز از سوی وزارت بهداشت معرفی شدند (۱۴ تیر ۱۴۰۳) دستگیری سارقان سفری در مشهد نیمی از فوتی‌ها در تصادفات مشهد، عابران پیاده هستند واریز ۳ میلیون تومان به حساب بازنشستگان | متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان به چه معناست؟ (۱۴ تیر ۱۴۰۳) کشف انبار داروهای غیرمجاز توسط پلیس مشهد پشه آئدس به رنگ و بوی تایر بسیار علاقه‌مند است پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان‌رضوی (پنجشنبه، ۱۴ تیر ١۴٠٣) | تداوم وزش باد در استان سالاد سزار ۱۰۰ ساله شد | همه چیز در مورد یک سالاد پرطرفدار اهدای اعضای کودک مرگ مغزی در مشهد نجات‌بخش زندگی سه بیمار نیازمند‌به‌عضو شد (۱۴ تیر ۱۴۰۳) گردشگری ایران از دریچه سیاستگذاری دولت چهاردهم؛ باید و نبایدها انفجار شدید در کارخانه تولید جنگ‌افزار آمریکا + فیلم معلمان مدارس غیردولتی تحت پوشش بیمه تکمیلی درمان قرار می‌گیرند مقدمه و بستر توانمندسازی کودکان کار باید فراهم شود | آمار و ارقام دقیقی از کودکان کار در ایران نداریم افزایش نسبی دما طی امروز و فردا در بیشتر نقاط کشور (۱۴ تیر ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

آخرین اخبار چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری

فواید و مضرات غذا‌های گرم و سرد

  • کد خبر: ۹۰۳۹۴
  • ۱۳ آذر ۱۴۰۰ - ۱۷:۰۰
فواید و مضرات غذا‌های گرم و سرد
خوردن غذا در برنامه همه افراد وجود دارد، اما اینکه چه نوع غذا یی و چگونه مصرف شود در سلامتی انسان‌ها تاثیر فراوان دارد. پزشکان خوردن غذا‌های خیلی داغ و خیلی سرد را مضر می‌دانند.

به گزارش شهرآرانیوز، خوردن بعضی از خوراکی‌ها مانند بستنی هر چقدر سرد‌تر باشد، لذت بخش‌تر است و هر چه قدر بیشتر گرم شود، از میزان خوشمزگی اش کمتر خواهد شد، اما آیا تا به حال به تفاوت طعم مواد غذایی در حالت گرم و سرد دقت کرده اید؟ آیا می‌دانید که سرد و گرم بودن غذا چه تاثیری برای بدن دارد؟ در این قسمت از بهداشت و سلامت تفاوت تاثیر غذای سرد و گرم روی بدن را بررسی می‌کنیم و اثرات مثبت و منفی آن را به شما توضیح خواهیم داد.

افرادی که غذای سرد می‌خورند، کالری بیشتری مصرف می‌کنند

طبق مطالعات اخیر بسیاری از افراد به اشتباه فکر می‌کنند که غذای گرم یعنی کالری بیشتر، زیرا ما را خیلی سریع‌تر سیر می‌کند، اما مطالعات علمی اثبات کرده است که غذای سرد نسبت به غذای گرم باعث می‌شود که شما کالری بیشتری مصرف کنید، زیرا غذای سرد حداقل ۳۱ درصد کالری، ۳۷ درصد چربی و بیش از ۲۲ درصد کربوهیدرات دارد و در نتیجه افرادی که غذای سرد بیشتری استفاده می‌کنند، بیشتر به چاقی مبتلا هستند.

بدن با گوارش غذای سرد مشکل بیشتری دارد

روشی که بدن برای گوارش غذا استفاده می‌کند، در دما‌های مختلف متفاوت است. یعنی زمانی که ما چیزی سرد می‌خوریم، بدنمان تلاش بیشتری می‌کند، زیرا اول می‌خواهد آن غذا را گرم کند و بعد گوارش را انجام دهد.

به عنوان مثال سوپ داغ فقط ۱۵ دقیقه برای گوارش نیاز دارد، اما لبنیات مخصوصاً بستنی خیلی خنک بیشتر از ۳۰ دقیقه تا ۲ ساعت زمان نیاز دارد، زیرا اول باید گرم شود و بعد گوارش آغاز گردد.

البته منظور ما این نیست که از خوردن غذا‌های سرد مانند میوه‌ها و سبزیجات دست بکشید، اما کار مفیدی که می‌توانید انجام دهید، این است که آن‌ها را تایم طولانی تری داخل دهان نگه دارید تا آنزیم‌ها بتوانند بیشتر آن را گرم کنند و گوارش راحت‌تر انجام شود.

غذای گرم مواد مغذی بیشتری دارد

غذای گرم به دلیل اینکه آسان‌تر گوارش می‌شود، در نتیجه جذب مواد مغذی از طریق آن بیشتر خواهد بود. یعنی زمانی که سبزیجاتی مثل گوجه فرنگی را می‌پزید، میزان لیکوپن آزاد شده از آن‌ها بیشتر است یا حتی کرفس با پخته شدن، فیبر بیشتری را به بدن می‌رساند و این گونه می‌توان گفت که مواد مغذی در غذای گرم بیشتر از غذای سرد است.

آب سرد سریع‌تر از آب گرم جذب می‌شود

آب سرد هنگامی که با شکم خالی خورده شود، خیلی سریع‌تر و بهتر از آب گرم جذب می‌گردد. علت آن هم این است که شما مقدار کمتری از آب گرم را می‌توانید استفاده کنید و در نتیجه احتمال اینکه با کم آبی مواجه شوید، بیشتر است. البته منظور از آب سرد، آب خیلی خنک نیست.

غذای گرم شما را مدت زمان طولانی تری سیر نگه می‌دارد

دلیل اینکه بیشتر دوست داریم غذای گرم بخوریم، این است که ما را بیشتر سیر نگه می‌دارد مواد مغذی آن بیشتر جذب بدن می‌شود و طعم بهتری دارد و در نتیجه احساس رضایت از طریق غذا در بدن افزایش پیدا می‌کند و سیگنال سیری را زودتر ارسال کرده و مدت زمان طولانی تری شما را سیر نگه می‌دارد.

غذای گرم و سرد می‌تواند دمای بدن را تغییر دهد

هیچ شکی نیست که نوشیدنی‌های داغ مانند قهوه، چای و سوپ بدن را گرم می‌کند، اما بعضی از نوشیدنی‌های سرد و غذا‌های سرد هم می‌تواند باعث افزایش دمای بدن شود. به عنوان مثال بستنی یک خوراکی خوشمزه است که شاید با خوردنش احساس سرما کنید، اما کمی بعد بدن را گرم می‌کند، زیرا چربی و پروتئین بالایی دارد که باعث گرم شدن بدن و گوارش سریع‌تر غذا می‌شود و دمای بدن را بالا خواهد برد.

غذای گرم باعث بهبود سلامت روده می‌شود

هنگامی که شما یک غذا را در دمای بالای ۶۵ درجه سانتیگراد می‌پزید، شرایط زنده ماندن برای میکروارگانیسم‌ها سخت می‌شود. از طرفی نوشیدنی‌های سرد کربنی مانند نوشابه عامل ایجاد ناراحتی برای شکم یا حالت تهوع هستند و در نتیجه می‌توان گفت که غذا‌های گرم معمولاً نفخ کم تری را ایجاد می‌کنند و به طور کل وضعیت روده با مصرف غذای گرم بهتر است.

 منبع: آخرین خبر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
نظرسنجی
در دور دوم، شما به کدام نامزد انتخابات ریاست جمهوری رای می دهید؟
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->