غرق‌شدن کودک سه‌ساله در رودخانه کارون (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) هشدار پلیس به مسافران: ترافیک سنگین در جاده‌های خراسان رضوی و کلان‌شهرها ادامه دارد گردشگری نوروزی در اوج: ۴۰ درصد ایرانی‌ها به سفر رفتند تعمیرات موفقیت‌آمیز ایستگاه پمپاژ | آب، یکشنبه (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) به یزد می‌رسد زاینده‌رود دوباره زنده شد | لحظه ورود آب به سی‌وسه پل اصفهان پس از خشکی طولانی + فیلم (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) توهین به مقدسات بی‌پاسخ نماند | دادستانی گرگان وارد عمل شد واژگونی خودرو در سبزوار خراسان رضوی | یک نفر جان باخت (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) زمین لرزه ۳.۹ ریشتری در بندرلنگه هرمزگان (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) پرونده حادثه حمله سگ به روستاییان بینق روی میز دادستان سبزوار پاسخگویی اورژانس به ۸۷۰ هزار تماس در طرح سلامت نوروزی نزاع خونین در روز طبیعت | شرور قبل از خروج از مرز دستگیر شد دُرنا؛ مهمان نوروزی مراتع گنبدکاووس بازدید ۴.۸ میلیونی مردم از آثار تاریخی در نوروز ۱۴۰۴ | تخت جمشید در صدر اماکن پربازدید نوروز در مجارستان جشن گرفته شد بارش باران و برف در جاده های مواصلاتی کشور + وضعیت ترافیکی دختر بچه گمشده اراکی هنوز پیدا نشده است + عکس ۲۷۷ هزار تهرانی هنوز از سفر برنگشته‌اند | بیش از ۵۳۰ میلیون تردد در جاده‌های کشور مدیرکل میراث فرهنگی فارس: هیچ قطعه سنگی از تخت‌جمشید جدا نشده است + فیلم مقصدهای محبوب نوروز ۱۴۰۴؛ صدر جدول سفرها به کدام استان‌ها رسید؟ آغاز نام‌نویسی آزمون ورودی مدارس سمپاد و نمونه دولتی از فردا (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) ورود بیش از ۵ میلیون و ۸۵۲هزار زائر و مسافر به خراسان رضوی (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) آخرین وضعیت ترافیکی راه‌های کشور (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) شهاب‌سنگ ۱۰۰ میلیاردی در مشهد | آیا سریال پایتخت ۷ بازار سنگ‌های آسمانی را منفجر کرد؟ + فیلم و عکس پیش‌بینی رگبار باران در نقاط مختلف کشور (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) زلزله ۴.۴ ریشتری داریان فارس را لرزاند (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) معاون امنیتی وزیر کشور: صنعت و کشاورزی یزد سهمی از آب انتقالی از کوهرنگ ندارند صدور هشدار سطح زرد هواشناسی خراسان رضوی در پی پیش‌بینی ناپایداری جوی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) افزایش بارش باران در خراسان رضوی و مشهد در نیم‌سال آبی نسبت‌به مدت مشابه تکمیل ظرفیت اقامتی خراسان رضوی به ۶۰درصد رسیده است بیش از ۷ میلیارد ریال وجه اضافه دریافتی به مسافران نوروزی ۱۴۰۴ عودت یافت بامداد پرحادثه در خراسان رضوی | گازگرفتگی ۱۵ نفر در فریمان و درگز (۱۴ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

۸ خطر جدی درباره استفاده از وای فای که شما را شوکه می‌کنند

  • کد خبر: ۹۰۴۰۹
  • ۱۳ آذر ۱۴۰۰ - ۲۱:۰۰
۸ خطر جدی درباره استفاده از وای فای که شما را شوکه می‌کنند
افرادی که به لپ تاپ، تلفن همراه هوشمند و تبلت‌ها معتاد هستند در مورد خطرات وای‌فای هشدار‌ها را جدی بگیرند. بررسی محققان جهانی نشان می‌دهد که استفاده از اینترنت وای‌فای سلامت شما را تهدید می‌کند

به گزارش شهرآرانیوز، از سال ۱۹۹۷ یعنی زمانی که مقدمه استفاده از وای فای شروع شد، محققان ده‌ها مطالعه در مورد پیامد‌های آن روی سلامتی انجام دادند. نتایج این مطالعات روشن و البته تکان دهنده بود؛ وای فای می‌تواند بر سلامت کلی و سلامت مغز به ویژه روی کودکان تاثیر منفی بگذارد.

شاید این نتایج تکراری و تا حد زیادی مورد بحث باشد، اما سازمان جهانی بهداشت نیز اعلام کرده است که امواج منفی ناشی از دستگاه‌های وای فای پتانسیل سرطان زایی دارند.

با این حال ۸ خطر بالقوه ناشی از استفاده از وای فای از این قرار است:

۱.  کمک به توسعه بی خوابی: آیا تا به حال بعد از استفاده از وای فای اتفاق نیفتاده تا تلاش بیشتری برای به خواب رفتن کنید؟ مطالعات حاکی از آن است که کسانی که در معرض تابش الکترومغناطیسی تلفن‌های همراه قرار می‌گیرند، به طور قابل توجهی سخت‌تر از سایرین به خواب می‌روند و الگوی خوابشان دچار بی نظمی می‌شود.

بسیاری از سیگنال‌های وای فای می‌تواند مشکلات مزمن خواب ایجاد کند. محرومیت از خواب البته تنها مشکل نیست، بلکه به دنبال آن فشار خون بالا و توسعه افسردگی نیز رخ می‌دهد. محققان توصیه می‌کنند که قبل از شروع زمان خواب دستگاه‌های وای فای خاموش شوند.

۲. مضر برای رشد دوران کودکی: قرار گرفتن در معرض سیگنال‌های وای فای و تلفن همراه می‌تواند توسعه سلولی نرمال را به ویژه در جنین در حال رشد دچار اختلال کند. این گروه جمعیت بیشترین حساسیت را به اثرات مضر وای فای دارند. امواج وای فای در دسته بندی میدان‌های الکترومغناطیسی ماکروویو قرار دارد و ممکن است کودکان بیش از بزرگسالان در میزان بیشتری از این تشعشات را جذب کنند. آنچه نگران کننده است، اینکه خانم‌های باردار باید از قرار گرفتن در معرض تشعشات ماکروویو دوری کنند، چون جنین بیشتر در معرض خطر قرار دارد.

۳. موثر بر رشد سلولی: محققان آزمایشی را برای مشخص کردن تاثیر روتر‌های وای فای بر رشد گیاهان انجام دادند. در این آزمون گروهی از گیاهان در اتاق بدون وای فای و گروهی دیگر در اتاق با وای فای قرار داده شدند و نتیجه آن بود که بعد از دو هفته هیچ گونه رشدی در گیاهانی که در اتاق با وای فای بودند، دیده نشد.

۴. کاهش فعالیت مغز: تحقیقات انجام شده روی اثرات تابش۴ G بر روی مغز از طریق ام آر آی ثابت کرده فعالیت مناطق مختلف مغز در افرادی که در معرض این تابش هستند، کاهش می‌یابد.

۵. کاهش باروری مردان: تحقیقات ثابت کرده است که قرار گرفتن در معرض فرکانس‌های وای فای منجر به کاهش حرکت اسپرم و شکسته شدن DNA می‌شود. البته این امواج می‌توانند تخمدان‌ها را نیز مورد حمله قرار دهند و منجر به ناباروری در هر دو جنس زن و مرد شوند.

۶. افزایش استرس قلب: قرار گرفتن در معرض شبکه‌های بی سیم و۳ G و یا تلفن‌های همراه منجر به افزایش ضربان قلب درست مانند زمانی می‌شود که فرد تحت استرس شدید قرار دارد.

۷. ابتلا به سرطان: اگرچه خطر ابتلا به سرطان در اثر دریافت فرکانس‌های وای فای مورد بحث است، اما نمی‌توان آن را نادیده گرفت. مطالعات حیوانی ثابت کرده است که قرار گرفتن در معرض تابش الکترومغناطیسی خطر توسعه تومور را افزایش می‌دهد.

۸. خشکی مخاط: اگر به طور مزمن از خشکی بینی، گلو یا چشم‌ها رنج می‌برید و دلیل مشخصی برای آن پیدا نمی‌کنید، ممکن است دچار حساسیت به الکترومغناطیسی ساطع شده از منبع‌های گوناگون تشعشات شده باشید. علاوه بر خشکی مخاط علائم دیگر حساسیت الکترومغناطیسی می‌تواند شامل تورم غشا‌ها بدون عوامل عفونی باشد؛ بنابراین اگر عامل دقیقی برای خشکی مزمن مخاط تان پیدا نشد، احتمالا پای وای فای در میان است.

چه باید کرد؟

از آنجا که قرار گرفتن در معرض فرکانس‌های وای فای منجر به کاهش سطح ملاتونی؛ هورمون تنظیم کننده چرخه خواب و بیداری در بدن می‌شود، مصرف این مکمل‌ها برای جبران اثرات زیانبار وای فای روی بی خوابی می‌تواند کمک کننده باشد. با این حال نباید از نظر دور داشت که این تنها راه نیست و ضروری است که خود را از اشعه وای فای دور نگاه داریم. به نوعی از ساده‌ترین روش‌های کاهش خطرات این است که لپ تاپ، موبایل و تبلت‌ها را در نزدیکی بدن تان نگه ندارید و بعد از اینکه کارتان با این وسایل تمام شد، از آن‌ها فاصله بگیرید. اگر از این دستگاه‌ها استفاده نمی‌کنید هیچ دلیلی ندارد که از صبح تا شب در اطراف تان روشن باشند.

منبع: جام جم آنلاین

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->