هشدار خود مراقبتی کارگروه شرایط اضطرار پدیده گرد و غبار خراسان رضوی پایان کار پویش مدادرنگی ۳ با حمایت از ۲ هزار کودک کار در مشهد ۳۶ درصد جامعه هدف کمیته امداد را سالمندان تشکیل می دهند اهدای اعضای ۲ نفر از مصدومان حادثه معدن طبس انتخاب دانشگاه فردوسی مشهد به عنوان دومین دانشگاه جامع کشور هر چهار ثانیه یک نفر به آلزایمر مبتلا می‌شود سازمان جهانی بهداشت نسبت به شیوع ویروس مسری و کشنده ماربورگ هشدار داد وعده‌های متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان چه زمانی به معنای واقعی عملی می‌شود؟ فوت ناگهانی دانش‌آموز مینودشتی در حیاط مدرسه + فیلم (۱۲ مهر ۱۴۰۳) یک‌سوم عمل‌های بیماری صرع ایران در مشهد انجام شده است واژگونی یک دستگاه خودروی سواری در جاده ملک آباد - مشهد پایان زورگیری‌های وحشتناک باند عقاب‌های خون‌آلود در مشهد + عکس ترافیک نیمه‌سنگین در بولوارهای سجاد و امام‌خمینی(ره) و میدان شهید فهمیده مشهد (۱۲ مهر ۱۴۰۳) ۵۰ تا ۸۰ درصد ماده اولیه دارو‌ها در داخل کشور تولید می‌شود پیش‌بینی می‌شود تا سال ۱۴۳۰ یک میلیون و ۶۰۰ هزار سالمند وابسته به مراقبت در کشور داشته باشیم همایش بین‌المللی بیماری صرع در مشهد آغازبه‌کار کرد (۱۲ مهر ۱۴۰۳) ضروت تلاش برای بهبود کیفیت زندگی سالمندان| علائم افسردگی در سالمندان از فردی به فرد دیگر متفاوت است همه آنچه که برای برنامه‌ریزی سفر نیاز دارید | بسیار سفر باید تا پخته شود خامی لایحه شرح‌ وظایف وزارتخانه میراث فرهنگی در مجلس شورای اسلامی در حال تصویب است اعلام نتایج اولیه آزمون صلاحیت حرفه‌ای سازمان روانشناسی افزایش حدود ۳۰۰ درصدی هزینه دریافت گواهینامه و سکوت پلیس راهور هشدار سازمان جهانی بهداشت درباره یک ویروس تنفسی خطرناک برخی شهروندان مشهدی از افزایش ناگهانی هزینه‌های قبض برق گلایه‌مندند | تعویض اجباری کنتور برق چکار کنیم در فصل پاییز کمتر دچار سرماخوردگی و آنفلوآنزا شویم؟
سرخط خبرها

«صدای کووید» چیست؟

  • کد خبر: ۹۰۶۱۴
  • ۱۵ آذر ۱۴۰۰ - ۰۳:۳۰
«صدای کووید» چیست؟
یک متخصص بیماری‌های عفونی می‌گوید: عفونت‌های دستگاه تنفسی فوقانی، از جمله کووید، می‌توانند باعث گلودرد شوند. این بیماری می‌تواند نتیجه التهاب خود تار‌های صوتی یا قطرات بینی باشد که می‌تواند منجر به تغییر در صدا شود.

به گزارش شهرآرانیوز، پس از نزدیک به دو سال زندگی در یک بیماری همه گیر جهانی، طبیعی است که تعجب کنید که آیا علائم جدیدی که در شما ایجاد می‌شود می‌تواند نشانه‌ای از کووید ۱۹ باشد. در حالی که سرفه یا از دست دادن چشایی و بویایی باید یک علامت خطر ایجاد کند، برخی علائم وجود دارد که در منطقه خاکستری قرار می‌گیرند. گرفتگی صدا یکی از آنهاست.

برخی از افراد مبتلا به این ویروس که «صدای کووید» نامیده می‌شود، داشتن صدای خشن را تجربه کرده اند. اگر به طور ناگهانی گرفتگی صدا در شما ایجاد شود، باید از اینکه ممکن است به کووید مبتلا شوید وحشت کنید؟

گرفتگی صدا دقیقا چیست؟

به گفته مؤسسه ملی بهداشت هنگامی که دچار گرفتگی صدا هستید، صدای شما ممکن است نفس‌گیر یا خشن به نظر برسد.

معمولاً حجم آن نرم‌تر یا گام آن پایین‌تر است و ممکن است گلوی شما خراشیده شود. گرفتگی صدا معمولاً نشانه‌ای از مشکلات در تار‌های صوتی حنجره شما است که به جعبه صدای شما نیز معروف است.

ارتباط بین گرفتگی صدا و کووید ۱۹ چیست؟

برخی داده‌ها وجود دارد که نشان می‌دهد کووید می‌تواند منجر به گرفتگی صدا شود. یک مطالعه کوچک نشان داد که ۷۰ نفر از ۱۶۰ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ مبتلا به نارسایی صدا هستند، که اصطلاحی فراگیر برای مشکل صحبت کردن است که شامل گرفتگی صدا نیز می‌شود.

این در ۶۹ نفر از بیماران خفیف تا متوسط ارزیابی شد. اما در ۳۳ نفر از آن‌ها بیش از دو هفته و در ۱۱ شرکت کننده مطالعه بیش از یک ماه ادامه داشت.

در مطالعه دیگری، داده‌های ۷۰۲ بیمار مبتلا به کووید خفیف تا متوسط را در ۱۹ بیمارستان در اروپا تجزیه و تحلیل کرد.

از این میان، ۱۸۸ نفر (یا حدود ۲۷ درصد) مبتلا به دیسفونی (گرفتگی صدا) بودند که احتمال بروز این علامت در زنان بیشتر از مردان بود. محققان نوشتند: دیسفونی ممکن است در یک چهارم بیماران مبتلا به کووید۱۹ خفیف تا متوسط دیده شود و باید به عنوان فهرست علائم عفونت در نظر گرفته شود.

چرا کووید ممکن است باعث گرفتگی صدا شود؟

مهم است که از قبل به این نکته اشاره کنیم که گرفتگی صدا مختص کووید نیست. یک متخصص بیماری‌های عفونی می‌گوید: خیلی رایج است که ویروس‌های تنفسی باعث گرفتگی صدا شوند. "این چیز خاصی برای کووید نیست، بلکه یک عارضه عمومی بسیاری از عفونت‌های دستگاه تنفسی فوقانی است.

او می‌گوید که عفونت‌های دستگاه تنفسی فوقانی، از جمله کووید، می‌توانند باعث گلودرد شوند. او توضیح می‌دهد که این بیماری می‌تواند نتیجه التهاب خود تار‌های صوتی یا قطرات بینی باشد که می‌تواند منجر به تغییر در صدا شود.

یک متخصص بیماری‌های عفونی و استاد دانشکده پزشکی می‌گوید: سرفه یکی از علائم اصلی کووید ۱۹ مطمئناً می‌تواند مشکل حنجره را تشدید کند و منجر به گرفتگی صدا شود. سرفه به طور خاص می‌تواند منجر به التهاب شود که تار‌های صوتی شما را متورم و انعطاف کمتری می‌دهد.

او می‌گوید وقتی این اتفاق می‌افتد، می‌تواند بر زیر و بم صدای شما تأثیر بگذارد و صدای شما را خشن کند. وی خاطرنشان می‌کند: «هر نوع التهاب در تار‌های صوتی می‌تواند باعث گرفتگی صدا شود.

اگر مورد شدیدتری از کووید ۱۹ دارید و با استروئید دگزامتازون درمان می‌شوید، ممکن است دچار رفلاکس اسید شوید که می‌تواند گلوی شما را تحریک کند و منجر به گرفتگی صدا شود. او خاطرنشان می‌کند: «به طور کلی استروئید‌ها می‌توانند باعث رفلاکس اسید شوند.

با این حال، در نهایت، بیشتر این عواملی که می‌توانند باعث گرفتگی صدا شوند، احتمالاً پس از ایجاد علائم دیگر کووید ۱۹ در شما ایجاد می‌شوند. به عبارت دیگر، بعید است که گرفتگی ناگهانی صدا نشانه اولیه ابتلا به ویروس باشد.

اگر صدای شما گرفت چه باید کرد؟

اگر صدای گرفته دارید، تصور نکنید که به دلیل کووید است مگر اینکه علائم دیگری داشته باشید. 

اگر دچار گرفتگی صدا می‌شوید و هیچ درد، تنگی نفس یا ورم آشکاری ندارید، پزشکان توصیه می‌کنند تمام تلاش خود را بکنید تا بدنتان هیدراته بماند، تا حد امکان کمتر صحبت کنید و به صدای خود استراحت دهید. او می‌گوید: «افراد تمایل دارند تا صدای گرفتگی صدا را از بین ببرند و این می‌تواند به طور بالقوه به تار‌های صوتی آسیب برساند.

از سوی دیگر، اگر گرفتگی صدا دارید که بیش از دو هفته طول می‌کشد و دلیل واضحی وجود ندارد (مانند کووید۱۹ یا سایر عفونت‌های دستگاه تنفسی فوقانی)، توصیه می‌شود برای ارزیابی به پزشک مراجعه کنید.

منبع: جام جم آنلاین

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->