تشکیل ۱۹۱ پرونده تخلف در اجرای طرح نظارتی شب یلدا در خراسان رضوی پیش فروش دو محصول سایپا ویژه دی ماه ۱۴۰۳ اعلام شد + شرایط و قیمت وزیر نیرو خبر داد: کسری گاز در مناطق سردسیر ایران چه تعداد واحد نیروگاهی از مدار خارج شده است؟ تأمین ارز واردات کالا‌های اساسی و دارو از مرز ۱۱ میلیارد دلار گذشت نیروگاه برق ری از مدار تولید خارج شد | اتمام ذخیره گازوئیل قیمت امروز خودرو‌های خارجی (۶ دی ۱۴۰۳) | رشد ۷۵ میلیونی چانگان قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۶ دی ۱۴۰۳) | قیمت کراس اوور ایران خودرو مشخص شد رشد بیش از یک‌ میلیون تومانی قیمت سکه و ۱۱۴ هزار تومانی قیمت طلا طی یک روز در مشهد (۶ دی ۱۴۰۳) ارزان‌ترین موبایل‌های آیفون چند؟ (۶ دی ۱۴۰۳) نرخ امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۶ دی ۱۴۰۳) | طلا به گرمی ۵ میلیون و ۸۰ هزار تومان رسید توزیع گوشت قرمز رایگان برای خانواده‌های کم برخوردار + جزئیات گزارش ۴ ماهه نهضت ملی مسکن منتشر شد خسارت قطعی چندساعته برق به ۲۲ کارخانه سیمانی کشور | توقف تولید سیمان در تهران و خراسان ملک در این منطقه گران خواهد شد کارخانه تولید کاغذ سنگی در فاروج خراسان‌شمالی با حضور وزیر نیرو افتتاح شد (۶ دی ۱۴۰۳) سوختگیری بنزین با کارت بانکی از سال ۱۴۰۴ بررسی وضعیت احداث پروژه آزادراه حرم تا حرم در دستورکار شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی جدول قیمت سکه‌های پارسیان (۶ دی ۱۴۰۳) | سکه پارسیان در آستانه ۸ میلیونی شدن! اعترافات قاتل در بازسازی صحنه جرم: مقتول سال‌ها بازی‌ام داده بود سود مرحله جدید سهام عدالت چقدر است و چه زمانی واریز می‌شود؟ قیمت سکه‌های ضرب ۸۶ حراج مرکز مبادله چقدر است؟ آیا ثبات به بازار ارز برمی‌گردد؟ (۶ دی ۱۴۰۳) قیمت امروز میوه و صیفی جات در مشهد اعلام شد (۶ دی ۱۴۰۳) | بادمجان ۱۵ تا ۲۵ هزار تومان کارگران چطور مالیات‌های مازاد بر حقوق را پس‌ بگیرند؟ سازندگان توان فروش و ساخت مسکن را ندارند سرپرست مدیریت روابط عمومی و امور بین‌الملل سازمان منطقه آزاد کیش منصوب شد وزیر نیرو: هزینه تولید هر کیلووات ساعت برق ۸ هزار تومان است پیش بینی قیمت سکه و طلا (پنجشنبه ۶ دی ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

چرا باک بنزین هوا می گیرد؟

  • کد خبر: ۹۱۰۱۷
  • ۱۵ آذر ۱۴۰۰ - ۲۲:۰۲
چرا باک بنزین هوا می گیرد؟
هوا گرفتن بنزین اتفاقی است که معمولا برای ماشین‌ها رخ می‌دهد. علت اصلی هوا گرفتن بنزین پرشدن کامل باک بنزین است. این مسئله باعث جمع‌شدن هوا در باک بنزین می‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز، برای اینکه از این اتفاق جلوگیری کنیم، باید نکاتی را رعایت کنیم. در این مطلب می‌خواهیم درباره هوا گرفتن باک بنزین صحبت کنیم و علت و راه‌حل‌های آن را توضیح دهیم.

علت هوا گرفتن باک بنزین چیست؟

وقتی گازهای زیادی داخل باک بنزین جمع می‌شود و رسوبات زیادی در آنجا ته‌نشین می‌شود، باک بنزین به هواگیری احتیاج دارد. برای اینکه اینکه رسوبات وارد بنزین و موتور نشود و در سوخت‌رسانی مشکلی پیش نیاید، لوله خروجی را بالاتر از کف باک قرار می‌دهند. این لوله از سمت موتور خارج می‌شود و ۲ سانتی‌متر بالاتر از کف باک قرار می‌گیرد.

یکی دیگر از علت‌های هوا گرفتن باک بنزین، مسدود شدن منافذ و سوراخ‌های ریز درون باک خودرو است. اگر باک بنزین ماشین‌های مختلفی مثل پراید تا آخر پر شود، بنزین از باک سرریز می‌شود و روی زمین می‌ریزد. ریختن بنزین روی زمین نشان‌دهنده هوا گرفتن باک بنزین است.

اگر حباب‌ گیر خراب باشد، باز هم داخل باک بنزین هوا جمع می‌شود. در این حالت، حباب گیر نمی‌تواند کارش را به خوبی انجام دهد و بخار بنزین داخل باک می‌ماند.

بنابراین بعد از سوخت‌گیری، بنزین سررزیر شده و می‌ریزد. بوگرفتن داخل ماشین و عقب خودرو هم می‌تواند نشانه دیگری از هوا گرفتن بنزین باشد. همچنین گاهی اوقات بنزین ناخالص است. این ناخالصی‌ها راه خروج گاز را می‌بندند و اجازه نمی‌دهند فشار گاز خارج شود.


آیا نشانگر خاصی برای تجمع گاز در باک وجود دارد؟

متاسفانه هیچ نشانگری میزان گاز موجود در باک را نشان نمی‌دهد. اما می‌توان با بررسی کردن نشانه‌ها به میزان گاز باک پی برد. حتما برای شما هم این اتفاق افتاده است: باک بنزین خالی است و بنزین کمی داخل باک وجود دارد. اما با وجود خالی بودن باک، نمی‌توانید بنزین بزنید. در چنین مواردی باک هوا گرفته است و مانع از بنزین زدن می‌شود. ریپ زدن خودرو هم از جمله نشانه‌های دیگر تجمع گاز داخل باک است.
 

برای جلوگیری از هوا گرفتن بنزین چه کارهایی می‌توان انجام داد؟

برای جلوگیری از مشکلات مربوط به به هوا گرفتن بنزین، بهتر است رادیاتور خودرو را هرچند وقت یک بار بررسی کنید. این کار باعث می‌شود که از نشتی در سیستم جلوگیری کنید. سعی کنید سیستم خنک‌کننده را بررسی کرده و مایع درون آن را در زمان مناسب تعویض کنید. بررسی میزان آب موجود در سیستم، عملکرد فن‌ها و بررسی میزان گاز از جمله کارهایی است که می‌توانید برای جلوگیری از هوا گرفتن بنزین انجام دهید.

چگونه باک بنزین را هواگیری کنید؟

معمولا صاحبان خودروهای مختلف درباره هواگیری باک بنزین خودرویشان از متخصصین سوال می‌پرسند. طبق نظر تعمیرکارها و مکانیک‌ها بهتر است برای هواگیری باک بنزین با یک تعمیرکار حرفه‌ای صحبت کنید و از او کمک بگیرید. اگر به تعمیرکار دسترسی نداشتید، باید زمان بیشتری بگذارید.

در این روش باید باک را پر از بنزین کنید و اجازه دهید مقداری از بنزین بیرون بریزد. چند لحظه صبر کنید و دوباره بنزین بزنید. این روند را تکرار کنید تا باک بنزین پر شود. بعد از اینکه چندین بار این عمل را تکرار کردید، مشکل هوا گیری حل می‌شود و دیگر شاهد ریختن بنزین روی زمین نخواهید بود.

 
توصیه‌های ایمنی هواگیری باک بنزین چیست؟

مهم‌ترین نکته‌ای که باید درنظر بگیرید، خاموش‌ بودن خودرو است. در صورتی که هواگیری را در جایگاه‌های سوخت انجام می‌دهید، ماشین را خاموش کنید و از وسایل آتش‌زا مثل فندک و کبریت استفاده نکنید.

در زمان سوخت‌گیری داخل ماشین نروید. در چنین مواقعی، ممکن است دست یا لباس شما آغشته به بنزین باشد و اگر آن را به وسایل داخل خودرو بزنید، احتمالا جرقه و آتش ایجاد می‌شود.

نکته دیگر جلوگیری از نریختن بنزین روی زمین است. در این حالت احتمال ایجاد جرقه و آتش‌سوزی وجود دارد. اگر راننده‌ای روی بنزین ریخته شده روی آسفالت ترمز بگیرد، گرمای شدیدی ایجاد می‌شود. این گرما هم باعث جرقه و آتش‌سوزی می‌شود.


چگونه بنزین بزنید؟

شاید فکر کنید که بنزین زدن نیازی به آموزش ندارد و همه می‌توانند بنزین بزنند. ولی فرایند بنزین زدن هم باید با رعایت نکات و اصولی انجام شود. برای بنزین زدن از نازل پمپ بنزین استفاده می‌کنید و سوخت را وارد باک ماشین می‌کنید. نازل طوری طراحی شده است که به صورت خودکار جریان بنزین را کنترل می‌کند.

یعنی اگر باک خودرو پر شود، دیگر بنزینی از نازل وارد باک نمی‌شود و جریان بنزین قطع می‌شود.

هدف از این کار جلوگیری از مشکلات احتمالی پر کردن باک بنزین است. فراموش نکنید که بعد از ورود به جایگاه سوخت‌ رسانی و بنزین زدن، ماشین را خاموش کنید. گرچه خیلی از افراد این کار را انجام نمی‌دهند و با ماشین روشن بنزین می‌زنند. اما در این حالت، احتمال آتش‌سوزی وجود دارد.


جمع‌بندی

در این مطلب درباره یکی از متداول‌ترین مشکلات بنزین زدن و رانندگی صحبت کردیم هوا گرفتن بنزین اتفاقی است که ممکن است برای همه رخ دهد. در صورتی که نکات مربوط به بنزین زدن را رعایت کنید و مراقب عملکرد موتور باشید، می‌توانید از بروز چنین اتفاقی جلوگیری کنید.

منبع: خودروبانک

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->