محکومیت با پابند مهدی یراحی پایان یافت (۸ دی ۱۴۰۳) مرگ ۷ نفر بر اثر گازگرفتگی در تهران عوارض روحی سقط جنین در مادران چیست؟ خودروهای شوتی ۲۶۹ نفر را به کام مرگ کشاندند در چه صورتی سقط جنین باعث مرگ مادر می‌شود؟ همه آنچه باید درباره تجربه دندان درآوردن کودکتان بدانید | چالش‌های یک اتفاق دندانی تصادفات جاده‌ای در خراسان‌رضوی ۱۷ مصدوم بر جای گذاشت (۸ دی ۱۴۰۳) روغن‌کاری چرخ زنگاری توسعه از طریق نخبگان تسهیلات اشتغال تبصره ۱۸ به تأسیسات گردشگری استان خراسان رضوی پرداخت می‌شود ضرب و شتم شدید بازرس غذا و دارو در کرج میز کار مخصوص کمردرد ابداع شد افزایش قابل‌توجه آمار ابتلا به آنفلوانزا در کشور (۸ دی ۱۴۰۳) پراید، آلاینده‌ترین خودروی مشهد است معوقات حقوق بازنشستگان در ۳ ماه باقی‌مانده از سال ۱۴۰۳ با اعمال متناسب‌سازی واریز خواهد شد هشدار پلیس فتا درباره دو شگرد معروف کلاهبرداران تلفنی و پیامکی سقط جنین و خطر جدی باقی‌ماندن بقایای جفت در بدن مادر آنفلوانزا در رأس فهرست ویروس‌های درگردش کشور پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (شنبه، ۸ دی ۱۴۰۳) | بارش باران و برف در روز‌های پایانی هفته بازسازی صحنه نزاع منجر به قتل | دوئل مرگ‌بار دهه‌هشتادی ها آیا حق عائله‌مندی برای زنان بازنشسته تأمین اجتماعی برقرار می‌شود؟ پارابن، عامل مهم سرطان پستان ده ماده غذایی برای رشد خوب مو‌ها خطرات جدی سوخت مازوت برای سلامت مردم اعتراف «بوقلمون‌های شمشیرکش» به ۶۰ فقره زورگیری | این زورگیران را شناسایی کنید + عکس کدام استا‌ن‌های کشور در هفته جاری بارانی می‌شود؟ (۸ دی ۱۴۰۳) + فیلم قتل پدر پولدار توسط پسر و عروس به خاطر تجدید فراش آلودگی هوا به مغز جنین آسیب می‌رساند «تناسب اندام» باعث سلامت مغز در سالمندان می‌شود دارو‌هایی که خطر لخته‌شدن خون را افزایش می‌دهند زنگ خطر سوختگی در زمستان چگونگی تامین انواع شیرخشک در داروخانه‌ها رشتخوار خراسان رضوی لرزید (۷ دی ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

با تمام شدن حروف یونانی، سویه‌های بعدی کرونا چگونه نامگذاری می‌شوند؟

  • کد خبر: ۹۱۳۷۴
  • ۱۸ آذر ۱۴۰۰ - ۱۴:۳۰
با تمام شدن حروف یونانی، سویه‌های بعدی کرونا چگونه نامگذاری می‌شوند؟
پس از شناسایی و مشخص شدن سویه اُمگا (یعنی آخرین حرف الفبای یونانی)، سویه‌های بعدی کروناویروس بر چه اساسی نامگذاری خواهند شد؟

به گزارش شهرآرانیوز، با گذشت تقریبا دو سال از شروع پاندمی کووید ۱۹، نیمی از حروف الفبای یونانی برای نامگذاری سویه‌های مختلف کروناویروس استفاده شده‌اند. بر اساس اعلام مرکز کنترل و پیشگیری از امراض آمریکا (CDC)، انواع سویه‌های مختلف کروناویروس که تا تاریخ یک دسامبر سال جاری میلادی (۲۰۲۱) شناسایی شده اند به شرح زیر است:

سویه‌های نگران کننده (VOC):

- اٌمیکرون

- دلتا

سویه‌های تحت نظارت (VOM):

- آلفا

- بتا

- مو

- کاپا

- اتا

- تتا

- گاما

- لامبدا

- یوتا

- زتا

در الفبای یونانی تنها ۲۴ حرف وجود دارد و این روز‌ها به دنبال حاشیه‌های مربوط با نامگذاری سویه اُمیکرون، این سوال ممکن است به ذهن بسیاری از افراد و متخصصان خطور کرده باشد که پس از شناسایی و مشخص شدن سویه اُمگا (یعنی آخرین حرف الفبای یونانی)، سویه‌های بعدی کروناویروس بر چه اساسی نامگذاری خواهند شد؟

گرچه ممکن است چنین سویه‌هایی از کروناویروس هرگز بروز نکنند (و دست‌کم بسیاری از ما امیدواریم که این پاندمی تا این حد طولانی نشود)، اما شاید خواندن این گزارش تا حدودی به کنجکاوی ما درباره این موضوع پاسخ دهد!

با تمام شدن حروف یونانی، سویه‌های بعدی کرونا چگونه نامگذاری می‌شوند؟

به گفته "ماریا ون کرخوف"، مسئول فنی کرونا در سازمان جهانی بهداشت (WHO)، پس از اتمام حروف یونانی، این سازمان قطعا مجموعه جدیدی از اسامی را برای نامگذاری سویه‌های مختلف کروناویروس اعلام خواهد کرد.

همچنین "مارک پالن"، باکتریولوژیست و یکی از اعضای گروهی که در مورد نامگذاری سویه‌های کروناویروس تصمیم گرفته‌اند می‌گوید که پیش از انتخاب الفبای یونانی، کارشناسان این سازمان، گزینه‌ها و پیشنهادات متفاوتی را از نام خدایان و الهه‌های یونان گرفته تا اسامی گیاهان، میوه‌ها و حتی آیین‌های گمشده را بررسی کردند.

وی در ادامه گفت: با این حال، این انتخاب‌ها ممکن بود مشکل ساز شوند چراکه بسیاری از آن‌ها پیش از این، نام‌های تجاری (برند)، عناوین شرکت‌ها یا اسامی افراد بوده اند.

به علاوه نامگذاری "سویه‌های نگران کننده" کروناویروس (مانند دلتا) با عناوینی نظیر VOC ۱ و VOC ۲ نیز به خاطر تشابه احتمالی این کلمات اختصاری با برخی از واژه‌های توهین‌آمیز در زبان انگلیسی، منتفی شد.

به لحاظ تاریخی، اغلب ویروس‌ها بر اساس مکان‌هایی که تصور شده از آن جا منشاء گرفته‌اند، نامگذاری شده اند مانند ویروس ابولا که به نام رودخانه‌ای در کنگو نامگذاری شد.

با این حال کارشناسان بر این باورند که این انتخاب می‌تواند نادرست، انگ زننده و تبعیض آمیز باشد. نمونه‌هایی نیز پیش از این وجود داشته اند از جمله نامگذاری همه گیری آنفلوآنزای اسپانیایی ۱۹۱۸ که محل ظهور آن همچنان ناشناخته است. همچنین در ابتدای همه گیری کووید ۱۹ ترامپ، رئیس جمهوری پیشین آمریکا نیز این گونه از کروناویروس را به دلیل آن که در ابتدا خبر شناسایی آن در شهر ووهان منتشر شد، ویروس چینی نامید.

کارشناسان سازمان جهانی بهداشت حتی انتخاب نام‌های علمی را هم برای سویه‌های جدید این ویروس، مناسب ندانسته‌اند چرا که تلفظ و به خاطر سپردن این اسامی معمولا برای عموم مردم دشوار است.

با این حال حتی انتخاب الفبای یونانی هم برای سازمان جهانی بهداشت، چالش‌ها و حاشیه‌هایی را به دنبال داشت.

چالش‌های نامگذاری سویه اُمیکرون

پس از نامگذاری سویه جدید کروناویروس با عنوان امیکرون توسط سازمان جهانی بهداشت (WHO)، کاربران شبکه‌های اجتماعی درباره نحوه این نامگذاری و جا انداختن دو حرف از حروف الفبای یونانی، پرسش‌هایی را مطرح کردند و این شکل نامگذاری، ظاهرا انتقاداتی را نیز به همراه داشته است.

سازمان جهانی بهداشت برای نامگذاری سویه جدید کروناویروس که برای اولین بار در آفریقای جنوبی شناسایی شد، طبق روال گذشته از حروف الفبای یونانی استفاده کرده و آن را امیکرون نامید.

با این حال، کاربران رسانه‌های اجتماعی خاطر نشان کردند که این سازمان در ترتیبِ نامگذاری این سویه، دو حرف الفبای یونانی را نادیده گرفته و در پی آن نیز سوالاتی مطرح شده و حاشیه‌هایی شکل گرفته است.

سازمان جهانی بهداشت سویه جدید را امیکرون نامید و در ابتدا بدون هیچ توضیحی، دو حرف نو (nu) و شی (xi) را نادیده گرفت.

براساس ترتیب الفبای یونانی انتظار می‌رفت که سازمان جهانی بهداشت آخرین سویه شناسایی شده کروناویروس را "نو" بنامد. نو در الفبای یونانی بعد از "مو" قرار دارد. مو قبل از امیکرون آخرین سویه کروناویروس بود که در تاریخ ۳۰ اوت شناسایی شد. با این حال این سازمان، جهانی حروف "نو" و "شی" را برای نامگذاری سویه جدید کروناویروس نادیده گرفت.

به گزارش گلوبال نیوز، سازمان جهانی بهداشت پس از واکنش‌ها و در پاسخ به ابهامات و پرسش‌هایی که در این زمینه مطرح شد، اعلام کرد که این سازمان به خاطر شباهت تلفظ حرف "نو" با تلفظ کلمه "new" (جدید) در زبان انگلیسی که ممکن بود به اشتباه گرفته شوند، حرف "نو" را  نادیده گرفت.

این سازمان همچنین توضیح داده است که دلیل نادیده گرفتن حرف "شی" نیز به این خاطر بوده که "شی" در برخی از کشورها، نام خانوادگی رایجی محسوب می‌شود و به برای جلوگیری از توهین به افراد، این حرف را برای نامگذاری سویه جدید کروناویروس در نظر نگرفته است.

این سازمان تاکید کرده است که برای نامگذاری سویه‌های مختلف کروناویروس می‌بایست از توهین به هر فرهنگ، ملیت و حرفه‌ای اجتناب کرد.

تا جایی که همه می‌دانیم در نهایت این سازمان حروف یونانی را برای نامگذاری برگزید که تا الان هم کارآمد بوده، اما به نظر شما چه مجموعه‌های دیگری در صورت نیاز در آینده، مناسب این نامگذاری خواهند بود؟

رویترز در گزارشی آورده است: در حالی که سازمان جهانی بهداشت مجموعه‌های جدیدی از اسامی را در نظر گرفته و در صورت نیاز اعلام خواهد کرد، اما در حال حاضر این اسامی جدید به اطلاع عموم نمی‌رسد و این سازمان تاکنون برخی از این دسته‌بندی‌های نامناسب به دلایل فوق را از فهرست پیشنهادی خود خارج کرده است.

منبع:ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->