آلرژی بهاری هر لحظه شما را تهدید می‌کند زنگ خطر بلوغ زودرس کودکان | هشدار: این موسیقی‌ها خانمان‌سوزند! عذرخواهی، درس نخوانده ما و مسئولان! نوروز و دغدغه‌های مردم در ۱۵ روز ابتدای سال | از جای خالی متخصص‌ها تا نیمه‌فعال‌بودن ادارات پلمب ۲۲۴ مرکز متخلف تهیه و توزیع مواد غذایی در خراسان رضوی (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) مهم‌ترین چالش داروخانه‌ها در آغاز سال جدید تشخیص زودهنگام سرطان روده بزرگ برای زنان بسیار مهم است زلزله ۷.۲ ریشتری پاپوآ گینه‌نو در اقیانوس آرام را لرزاند آیا معوقات حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی در فروردین ۱۴۰۴ پرداخت می‌شود؟ غرق‌شدن کودک سه‌ساله در رودخانه کارون (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) هشدار پلیس به مسافران: ترافیک سنگین در جاده‌های خراسان رضوی و کلان‌شهرها ادامه دارد گردشگری نوروزی در اوج: ۴۰ درصد ایرانی‌ها به سفر رفتند تعمیرات موفقیت‌آمیز ایستگاه پمپاژ | آب، یکشنبه (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) به یزد می‌رسد زاینده‌رود دوباره زنده شد | لحظه ورود آب به سی‌وسه پل اصفهان پس از خشکی طولانی + فیلم (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) توهین به مقدسات بی‌پاسخ نماند | دادستانی گرگان وارد عمل شد واژگونی خودرو در سبزوار خراسان رضوی | یک نفر جان باخت (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) زمین لرزه ۳.۹ ریشتری در بندرلنگه هرمزگان (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) پرونده حادثه حمله سگ به روستاییان بینق روی میز دادستان سبزوار پاسخگویی اورژانس به ۸۷۰ هزار تماس در طرح سلامت نوروزی نزاع خونین در روز طبیعت | شرور قبل از خروج از مرز دستگیر شد دُرنا؛ مهمان نوروزی مراتع گنبدکاووس بازدید ۴.۸ میلیونی مردم از آثار تاریخی در نوروز ۱۴۰۴ | تخت جمشید در صدر اماکن پربازدید نوروز در مجارستان جشن گرفته شد بارش باران و برف در جاده های مواصلاتی کشور + وضعیت ترافیکی دختر بچه گمشده اراکی هنوز پیدا نشده است + عکس ۲۷۷ هزار تهرانی هنوز از سفر برنگشته‌اند | بیش از ۵۳۰ میلیون تردد در جاده‌های کشور مدیرکل میراث فرهنگی فارس: هیچ قطعه سنگی از تخت‌جمشید جدا نشده است + فیلم مقصدهای محبوب نوروز ۱۴۰۴؛ صدر جدول سفرها به کدام استان‌ها رسید؟ آغاز نام‌نویسی آزمون ورودی مدارس سمپاد و نمونه دولتی از فردا (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) ورود بیش از ۵ میلیون و ۸۵۲هزار زائر و مسافر به خراسان رضوی (۱۵ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

چرا بهتر است عصرها واکسن کرونا بزنیم؟

  • کد خبر: ۹۱۶۳۲
  • ۲۱ آذر ۱۴۰۰ - ۲۲:۰۰
چرا بهتر است عصرها واکسن کرونا بزنیم؟
زمان بندی برای هر کاری دارای اهمیت است، ولی شاید به ذهنتان خطور نکند که زمان تزریق واکسن کرونا بر میزان تولید آنتی بادی در بدن موثر باشد. تیمی از پژوهشگران در مطالعات جدید خود دریافتند تزریق واکسن در ساعت غروب به مراتب بهتر از صبح است.

به گزارش شهرآرانیوز، محققان بیمارستان عمومی ماساچوست طی پژوهش‌های جدید خود دریافتند که پاسخ آنتی بادی افراد ممکن است به زمانی از روز که واکسن را دریافت می‌کنند بستگی داشته باشد. علاوه بر این، مطالعه فوق نشان می‌دهد که تزریق واکسن در بعدازظهر بهتر از صبح است. مطالعات این محققان نشان می‌دهد که برخی از بیماری‌ها مانند بیماری ریوی علائم شدیدتری در ساعات مختلف روز دارند.

در مطالعه قبلی روی مردان مسن که واکسن آنفولانزای سالانه دریافت می‌کردند، مشخص شد بیمارانی که صبح زود و عصر واکسن دریافت کردند، سطح آنتی بادی بالاتری داشتند. کارآزمایی‌های دیگر نیز نشان داده‌اند که انجام شیمی درمانی در ساعات معینی از روز منجر به هدف قرار دادن موثرتر سلول‌های سرطانی می‌شود، در حالی که آسیب سمی به سلول‌های سالم را نیز محدود می‌کند. این موضوع سبب شد تا محققان به بررسی ساعت مناسب برای تزریق واکسن کرونا بپردازند.

دکتر الیزابت کلرمن از بخش نوروفیزیولوژی بیمارستان عمومی ماساچوست در این رابطه می‌گوید: مطالعه مشاهده‌ای ما اثبات این مفهوم را ارائه می‌کند که زمان تزریق واکسن بر ایجاد پاسخ ایمنی تأثیر می‌گذارد، یافته‌هایی که ممکن است برای بهینه سازی اثربخشی واکسن مرتبط باشد. این تیم پژوهشی، سطوح آنتی بادی را در میان تقریباً ۲۲۰۰ کارمند مراقبت‌های بهداشتی بریتانیا پس از دریافت واکسن کووید مورد بررسی قرار دادند. محققان در زمان واکسیناسیون، از این افراد نمونه خون جمع آوری کردند. گفتنی است این افراد همگی واکسن‌های فایزر یا آسترازنکا دریافت کرده بودند.

در ادامه پژوهشگران با بررسی داده‌های فوق دریافتند که پاسخ‌های آنتی بادی در میان شرکت کنندگانی که واکسن خود را در اواخر روز دریافت کرده بودند، بیشتر است. علاوه بر این به طور کلی سطوح آنتی بادی در میان افرادی که واکسن فایزر دریافت کرده بودند، زنان و افراد جوانتر بالاتر از سایرین بود.

چرا یک واکسن در صبح و دیگری در بعد از ظهر بهتر عمل می‌کند؟

به گفته محققان، واکسن کرونا و واکسن آنفولانزا مکانیسم‌های اثر متفاوتی با یکدیگر دارند و پاسخ آنتی بادی ممکن است بسته به اینکه سیستم ایمنی عامل بیماری زا را از عفونت‌های قبلی، مانند آنفولانزا تشخیص داده یا با آن مواجه می‌شود، بسیار متفاوت باشد. محققان خاطرنشان می‌کنند که مطالعه آن‌ها سابقه پزشکی هر یک از شرکت کنندگان یا الگو‌های خواب و کار آن‌ها را در نظر نگرفته است.

دکتر الیزابت کلرمن در این رابطه اعلام کرد: ما باید یافته‌های خود را تکرار کرده و درک بهتری از فیزیولوژی زمینه‌ای ویروس کرونا و واکنش بدن به واکسیناسیون ایجاد کنیم. در حال حاضر توصیه می‌شود افرادی که دچار نقص سیستم ایمنی هستند، زمان دریافت واکسن خود را برای بعدازظهر برنامه ریزی کنند.  

منبع: بهداشت نیوز

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->