دختر بچه گمشده اراکی هنوز پیدا نشده است + عکس ۲۷۷هزار تهرانی هنوز از سفر برنگشتند | بیش از ۵۳۰ میلیون تردد در جاده‌های کشور مدیرکل میراث فرهنگی فارس: هیچ قطعه سنگی از تخت‌جمشید جدا نشده است + فیلم مقصدهای محبوب نوروز ۱۴۰۴؛ صدر جدول سفرها به کدام استان‌ها رسید؟ آغاز نام‌نویسی آزمون ورودی مدارس سمپاد و نمونه دولتی از فردا (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) ورود بیش از ۵ میلیون و ۸۵۲هزار زائر و مسافر به خراسان رضوی (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) آخرین وضعیت ترافیکی راه‌های کشور (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) پیش‌بینی رگبار باران در نقاط مختلف کشور (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) زلزله ۴.۴ ریشتری داریان فارس را لرزاند (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) معاون امنیتی وزیر کشور: صنعت و کشاورزی یزد سهمی از آب انتقالی از کوهرنگ ندارند صدور هشدار سطح زرد هواشناسی خراسان رضوی در پی پیش‌بینی ناپایداری جوی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) افزایش بارش باران در خراسان رضوی و مشهد در نیم‌سال آبی نسبت‌به مدت مشابه تکمیل ظرفیت اقامتی خراسان رضوی به ۶۰درصد رسیده است بیش از ۷ میلیارد ریال وجه اضافه دریافتی به مسافران نوروزی ۱۴۰۴ عودت یافت بامداد پرحادثه در خراسان رضوی | گازگرفتگی ۱۵ نفر در فریمان و درگز (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) چرایی عدم دسترسی بیماران هموفیلی به فاکتور ۹ در تعطیلات نوروزی انجام بیش از ۵۴ هزار بازدید بهداشتی در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد  (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) ۶ گیاه موثر در درمان التهاب مفاصل نشانه‌های داغ کردن مغز چیست؟ تأمین ۱۰۵ قلم کمبود‌های دارویی مورد نیاز بیمارستان‌ها در طرح سلامت نوروزی رئیس پلیس راهور مشهد: ترافیک در ورودی‌ها و خروجی‌های مشهد پرحجم، اما روان است (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) آیا متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان از فروردین ماه ۱۴۰۴ اجرا می‌شود؟ تغذیه مناسب برای حفظ سلامت کلیه‌ها پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم روند افزایش دما تا فردا راهکار‌های پیشگیری و درمان گزیدگی‌های آزاردهنده امدادگران هلال احمر خراسان رضوی در ۱۹۶ حادثه نوروزی امدادرسانی کردند گذر اسکان نوروزی در مدارس خراسان رضوی از مرز نیم میلیون نفر جابه‌جایی نیم‌میلیون مسافر در فرودگاه بین‌المللی شهید هاشمی‌نژاد مشهد در نوروز ۱۴۰۴ | افزایش ۱۰ درصدی پرواز‌ها تشخیص آلزایمر و میزان پیشرفت آن با آزمایش خون پیش‌بینی بارش باران در استان‌های غربی کشور (۱۴ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

جمعیت جهان کاهش می‌یابد

  • کد خبر: ۹۱۶۳۵
  • ۲۶ آذر ۱۴۰۰ - ۰۶:۵۷
جمعیت جهان کاهش می‌یابد
براساس یافته‌های مطالعاتی که در ژورنال علمی لنست منتشر شده است، جمعیت جهان برای اولین بار در قرن آتی کاهش می‌یابد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ در حال حاضر جمعیت جهان در حدود ۷ میلیارد و ۸۰۰ میلیون نفر برآورد می‌شود.

براساس این مطالعه، جمعیت جهان همچنان تا سال ۲۰۶۴ میلادی صعودی باقی می‌ماند و به حدود ۹ میلیارد و ۷۰۰ میلیون نفر می‌رسد. اما پس از آن با شروع روند نزولی و در سال ۲۱۰۰ به ۸ میلیارد و ۷۹۰ میلیون نفر کاهش می‌یابد.

۲۳ کشور از جمله ژاپن، تایلند، ایتالیا، اسپانیا، پرتغال، کره جنوبی و ... به دلیل نرخ پایین زاد و ولد و کهولت سن ممکن است با کاهش جمعیت تا ۵۰ درصد مواجه شوند.

چین در حال حاضر پر جمعیت‌ترین کشور جهان است. اما جمعیت یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون نفری این کشور براساس سرشماری سال ۲۰۱۷ میلادی در سال ۲۱۰۰ به ۷۳۲ میلیون نفر کاهش می‌یابد.

یافته‌های مطالعاتی نشان می‌دهند که روند جهانی جمعیت نزولی است. اما این روند در همه نقاط کره زمین یکسان نیست و در برخی مناطق انتظار افزایش جمعیت نیز وجود دارد. شمال آفریقا، خاورمیانه و حومه صحرای آفریقا از جمله مناطقی هستند که احتمال افزایش ۳ برابری جمعیت در آن‌ها می‌رود.

براساس داده‌های سرشماری سال ۲۰۱۷ جمعیت در این مناطق در حدود یک میلیارد نفر براورد می‌شود که تا سال ۲۰۱۱ می‌تواند به بیش از ۳ میلیارد نفر برسد. در این گزارش همچنین از هند به عنوان دومین کشور پرجمعیت جهان در حاضر یاد شده است که تا سال ۲۱۰۰ میلادی نیز جمعیت آن به ۲ میلیارد و یکصد میلیون نفر می‌رسد.

کاهش باروری و کاهش جمعیت جهان

آخرین باری که جمعیت جهان روند نزولی را ثبت کرده است به اواسط قرن چهاردهم میلادی باز می‌گردد که به علت شیوع طاعون سیاه بود. اگر برآورد‌های مطالعات منتشر شده در لنست تحقق پیدا کند، جمعیت کره زمین برای اولین بار نه به دلیل قحطی یا همه‌گیری بیماری بلکه به دلیل کاهش باروری روند نزولی پیدا می‌کند.

در این گزارش همچنین اشاره شده است که افزایش سطح تحصیلات دختران و سهولت دسترسی به شیوه‌های پیشگیری نیز موجب کاهش نرخ باروری و کندی نرخ رشد جمعیت شده است.

نرخ زاد و ولد عبارت است از میانگین تعداد فرزندانی که یک زن در طول مدت زندگی خود به دنیا می‌آورد. نرخ زاد و ولد در سراسر جهان به صورت مستمر در حال تنزل است و از ۳۷/۲ در سال ۲۰۱۷ میلادی به ۶۶/۱ در سال ۲۱۰۰ خواهد رسید. این میزان به طور چشمگیری کمتر از حد مینیموم (۱/۲ کودک برای هر زن) است که برای حفظ تناسب جمعیت در مناطق مختلف ضروری می‌باشد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->