وزیر علوم در مشهد: قطعی برق تحصیل دانشجویان را هم مختل کرده است | باید به دنبال تحصیل و آموزش مجازی دانشجویان باشیم نفقه چیست و به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟ انتقال آب از هزارمسجد به مشهد | چالش ادامه‌دار + فیلم واکنش متفاوت وزارت آموزش و پرورش به رقص دانش‌آموزان بابلی زلزله کاشمر در استان خراسان رضوی را لرزاند (۶ دی ۱۴۰۳) مراقبت‌های تغذیه‌ای در پیشگیری از بیماری‌های تنفسی کمبود یُد چه علائمی دارد؟ بدون تجویز پزشک، دارو مصرف نکنیم؛ حتی یک مسکن ساده نکات ایمنی استفاده از آسانسورها در شرایط احتمالی قطع برق | مراقب سُریدن آسان‌­سُرها باشید فشار مالیاتی از روی پزشکان برداشته می‌شود پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، ۶ دی ۱۴۰۳) | بهبود کیفیت هوا از اوایل هفته آینده قطع داروی بیماران دیابتی بسیار خطرناک است گلایه مردم از قطعی‌های مکرر برق در حاشیه شهر مشهد | خاموشی‌های نامنظم! استفاده از ماسک‌های N۹۵ در هوای آلوده، کمک‌کننده است یا نه؟ بررسی چالش‌های دارویی کشور (۶ دی ۱۴۰۳) آخرین وضعیت تب دنگی در کشور (۶ دی ماه ۱۴۰۳) سیگار کشیدن در نوجوانی به قلب آسیب می‌رساند آیا روند شیوع آنفلوانزا افزایشی است؟ لزوم ایمن‌سازی شهر در برابر زلزله اجرای نافرجام طرح پزشک خانواده در شهر مشهد اولویت جدید حج تمتع اعلام شد (۶ دی ۱۴۰۳) قتل هم‌اتاقی به خاطر آب خوردن با پارچ! اعتراف به قتل پسر ناپدیدشده بعد از کشف جسد در رودخانه زمان ثبت نام جدید وام ضروری ۳۰میلیون تومانی بازنشستگان کشوری اعلام شد ورود سامانه بارشی به کشور از فردا (۷ دی ۱۴۰۳) | تداوم آلودگی هوا در شهر‌های بزرگ + فیلم توسعه نامتوازن در همکاری‌های بین‌المللی موجب غفلت از کشورهای هم زبان شده است ایران فرهنگی؛ از رودکی تا نسل جدید، میراثی که باید زنده بماند رودکی؛ گنجینه‌ای برای تحکیم پیوند‌های فرهنگی ایران و تاجیکستان ضرورت بهره‌گیری از فرصت‌های فرهنگی مشترک ایران و آسیای میانه سفیر تاجیکستان در ایران: رودکی، حلقه پیوند فارسی‌زبانان است وضعیت قرمز عمومی اختتامیه نخستین همایش «رودکی و پیوند‌های فرهنگی ایران و تاجیکستان» برگزار شد
سرخط خبرها

آلودگی هوا با بدن ما چی می کند؟

  • کد خبر: ۹۱۶۴۸
  • ۲۰ آذر ۱۴۰۰ - ۱۷:۵۶
آلودگی هوا با بدن ما چی می کند؟
نتایج یک مطالعه جدید نشان می ‌دهد که اگرچه دود ناشی از آتش ‌سوزی‌ های جنگلی برای ریه‌ خطرناک است ،اما ذرات ریز دود نیز می‌توانند وارد مغز شما شده و باعث مشکلات عصبی مادام‌العمر شوند.

به گزارش شهرآرانیوز، آلودگی هوا یکی از مشکلات اساسی و مهم کلان شهرهای جهان محسوب می شود و در این میان گاهی وقوع آتش سوزی در جنگل ها و منابع طبیعی، مزید بر علت می شود.

بررسی های پژوهشگران نشان می دهد ورود آلاینده های جوی به ریه ممکن است بر مغز نیز تاثیر داشته و زمانی که این اتفاق بیفتد، این ذرات ممکن است افراد را در معرض خطراتی مختلف همچون پیری زودرس و انواع مختلف مشکلات روانی همچون زوال عقل تا افسردگی و حتی روان پریشی قرار دهند.

به همین دلیل دکتر متیو کامپن، استاد کالج داروسازی دانشگاه نیومکزیکو، به همراه گروهی از محققین به بررسی دقیق این موضوع پرداختند. آنها در مطالعات خود دریافتند موش هایی که برای نزدیک به سه هفته در معرض هوای مملو از دود قرار گرفتند، تغییرات مرتبط با افزایش سن را در بافت مغزشان نشان دادند.

 بر این اساس میکروپلاستیک ها و ذرات فلزی آهن، آلومینیوم و منیزیم موجود در دود آتش سوزی ها،  گاهی هزاران کیلومتر را طی کرده و همانطور که دود در اتمسفر بالاتر می رود، ذرات سنگین تر از آن خارج شده و ذرات ریز باقی می مانند.

کامپن در این رابطه می گوید:  این ذرات بسیار ریز و کوچک خیلی خطرناک تر هستند زیرا ذرات کوچک به عمق ریه شما نفوذ کرده و در نتیجه ریه شما کار سخت تری برای حذف آنها دارد.

این ذرات خود را در بافت ریه قرار داده  و باعث آزاد شدن مولکول های ایمنی التهابی در جریان خون می شوند که آنها را به مغز می بردمحققان دریافتند آنها شروع به تخریب سد خونی مغزی کرده و پاسخ ایمنی مغز را تحریک می کنند.

اعضای این تیم پژوهشی با بررسی شرایط موش های آزمایشگاهی دریافتند که نورون‌های مغزی در مواجهه با آلاینده های جوی تغییرات متابولیکی را بروز داده که نشان می ‌دهد قرار گرفتن در معرض دود آتش‌سوزی ممکن است بر مشکلات مربوط به تسریع روند پیری بیافزاید.

منبع: سیناپرس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->