اختتامیه بیست‌وششمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی خراسان رضوی برگزار شد همه چیز درباره فصل دوم بازی مرکب ( اسکوییدگیم ) + بازیگران و تریلر و خلاصه داستان هوش مصنوعی باید در خدمت هنر باشد | گفت‌و‌گو با علیرضا بهدانی، هنرمند برجسته خراسانی هوران؛ اولین رویداد گفت‌و‌گو محور بانوان رسانه در مشهد| حضور بیش از ۵۰ صاحب‌نظر در حوزه زنان+ویدئو نگاهی به آثاری که با شروع زمستان در سینما‌های کشور اکران می‌شوند شهر‌های مزین به کتاب | معرفی چند شهرِ کتاب در جهان که هرکدام می‌تواند الگویی برای شهرهای ما باشد معرفی اعضای کارگروه حقوقی معاونت هنری وزارت ارشاد + اسامی واکنش علی شادمان، بازیگر سینما و تلویزیون، به رفع فیلترینگ + عکس چرا فیلم علی حاتمی پوستر فجر شد؟ صفحه نخست روزنامه‌های کشور - پنجشنبه ۶ دی ۱۴۰۳ فیلم‌های آخرهفته تلویزیون (۶ و ۷ دی ۱۴۰۳) + زمان پخش و خلاصه داستان پوستر چهل و سومین جشنواره فیلم فجر را ببینید + عکس «فراهان» با نوای اصیل ایرانی در مشهد روی صحنه می‌رود گلایه‌های پوران درخشنده از بی‌توجهی‌ها استادی که فروتنانه هنرجو بود | درباره مرحوم بشیر محدثی‌فر، نقاش تصاویر شهدا پاییدن یک ذهن مالیخولیایی | نگاهی به فیلم «تعارض»، اثر محمدرضا لطفی «ناتوردشت» با بازی حجازی‌فر و مولویان در تدارک فیلم فجر
سرخط خبرها

شهیدان یقه ما را می‌گیرند!

  • کد خبر: ۹۱۶۸۱
  • ۲۱ آذر ۱۴۰۰ - ۱۰:۱۵
شهیدان یقه ما را می‌گیرند!
غلامرضا بنی‌اسدی - روزنامه‌نگار

«امروز فضیلت زنده‌نگهداشتن یاد شهدا کمتر از شهادت نیست.» این جمله راهبردی رهبرمعظم انقلاب است که هم راه را نشان می‌دهد و هم تکلیف را بر شانه قلم‌ها و زبان‌ها می‌گذارد و هم کلمات را به گفتن از راه ورسم شهادت مبعوث می‌کند.

دلیل این سخن هم ممکن است این باشد که همان گونه که شهادت انسان ساز و جامعه ساز است، گفتن از شهادت هم اکسیری دارد که جان‌های زنگارگرفته را جلایی دیگر می‌بخشد. به باور من، انقلاب ما فقط «شهادت‌الحدوث» نیست که «شهادت‌البقا» نیز هست.

اگر در هنگامه انقلاب و دفاع مقدس باید به زبان خون سخن می‌گفتیم، امروز باید به خط سبز به حراست از آن خون‌ها بپردازیم و با تبیین راه ورسم شهیدان، راه را ادامه دهیم.

اینکه امروز بدون مناسبتی تقویمی از شهید و شهادت می‌گویم، از آن روست که باور داریم برای نوشتن از شهدا نباید دنبال مناسبت گشت، بلکه هر روز را باید با سیره آنان متناسب سازی کرد.

با ایجاد این تناسب است که می‌توانیم به تعریف نسبت خود با شهدا بپردازیم، وگرنه شعار که حاصلی در خرمن جانمان نخواهد داشت. برای رسیدن به خرمنی که هردو دنیای ما را تأمین کند، باید به سیره عملی شهدا به عنوان یک الگوی رفتاری نگاه کنیم و به سلوکشان التزام داشته باشیم.

یکی از این الگو‌های ماندگار، شهیدی است به نام حاج قباد شمس‌الدینی که، چون ستاره‌ای در آسمان زیست علوی می‌درخشید.

شهید حاج قاسم سلیمانی او را به عناوینی، چون «حبیب بن مظاهر» لشکر معرفی می‌کرد. او به صراحت گفته و نوشته بود: «من چند گوسفند دارم به اندازه‌ای که بچه هایم شکمشان را سیر کنند؛ حقوق مرا بدهید به افراد ندار و بی سرپرست!» مسئولان واسطه شدند تا متقاعدش کنند که این حقوق ناچیز، حق خودش و فرزندانش است.

اما جواب او چیزی بود که نشان می‌داد چرا حاج قاسم او را با حبیب و مسلم بن عوسجه می‌سنجد. او از «همه چیز» گذشته بود و چنین به جواب برخاست: «امام علی (ع) که افراد را به جنگ دعوت می‌کرد، یکی می‌گفت محصولم، یکی می‌گفت زن و بچه ام و... با این توجیهات علی (ع) را تنها گذاشتند؛ ایران کوفه نیست!»

او نه گفت محصولم، نه گفت زن و فرزندم و نه هیچ اماواگری دیگر. او ثابت کرد که ایران کوفه نیست. آیا ما هم می‌توانیم چنین مردانه ثابت کنیم یا رفتاری می‌کنیم که کوفی‌ها هم بر ما خرده می‌گیرند؟ حاج قباد به فرزندانش گفته بود: «شاید بعد من سپاه نتوانست به شما کمک کند، با نداری بسازید، از اولاد امام حسین (ع) عزیزتر نیستید که آن همه مصیبت کشیدند!» ما با مردانی از این دست، در دفاع مقدس ناممکن‌ها را ممکن کردیم و از جنگ با ۸۳ کشور سربلند بیرون آمدیم.

امروز هم اگر چنین روحیه‌ای در جامعه به ویژه در میان مسئولان پا بگیرد، بازهم «ناشدنی ها» را شدنی خواهیم دید.

او در وصیتش هم تصریح کرده است: «مسئولان بدانند اگر عهد خود را با شهدا فسخ کنند یا حقی به نام شهدا از مظلومی پایمال شود، آن را نمی‌بخشیم. این حکومت خون نمی‌دهد تا شکم‌ها از مال دنیا پر شود، خون می‌دهد تا اسلام ناب محمدی برقرار باشد و عدالت و برابری حاکم باشد.» باری، شهدا یقه ما را خواهند گرفت اگر دست بر گلوی مردم بگذاریم.

این را حبیب حاج قاسم تصریح کرده است. با تأمل در سیره و نگاه و زندگی مردانی، چون حاج قباد شمس الدینی است که به راز نهفته در کلام حقیقت نمای رهبر معظم انقلاب می‌رسیم که امروز فضیلت زنده نگه داشتن یاد شهدا کمتر از شهادت نیست!

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->