رئیس سازمان بهزیستی: مدارس جدید با تمرکز بر مهارت‌های شغلی و سلامتی راه‌اندازی می‌شوند راهکارهایی برای کاهش نشانه‌های آزاردهنده حساسیت فصلی | بهار حساس‌ها زمان واریز حقوق فروردین ماه ۱۴۰۴ بازنشستگان تأمین اجتماعی، کشوری و لشکری اعلام شد + جدول تکذیب نقص موتور پرواز مشهد- رامسر (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) آلرژی بهاری هر لحظه شما را تهدید می‌کند زنگ خطر بلوغ زودرس کودکان | هشدار: این موسیقی‌ها خانمان‌سوزند! عذرخواهی، درس نخوانده ما و مسئولان! نوروز و دغدغه‌های مردم در ۱۵ روز ابتدای سال | از جای خالی متخصص‌ها تا نیمه‌فعال‌بودن ادارات پلمب ۲۲۴ مرکز متخلف تهیه و توزیع مواد غذایی در خراسان رضوی (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) مهم‌ترین چالش داروخانه‌ها در آغاز سال جدید تشخیص زودهنگام سرطان روده بزرگ برای زنان بسیار مهم است زلزله ۷.۲ ریشتری پاپوآ گینه‌نو در اقیانوس آرام را لرزاند آیا معوقات حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی در فروردین ۱۴۰۴ پرداخت می‌شود؟ غرق‌شدن کودک سه‌ساله در رودخانه کارون (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) هشدار پلیس به مسافران: ترافیک سنگین در جاده‌های خراسان رضوی و کلان‌شهرها ادامه دارد گردشگری نوروزی در اوج: ۴۰ درصد ایرانی‌ها به سفر رفتند تعمیرات موفقیت‌آمیز ایستگاه پمپاژ | آب، یکشنبه (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) به یزد می‌رسد زاینده‌رود دوباره زنده شد | لحظه ورود آب به سی‌وسه پل اصفهان پس از خشکی طولانی + فیلم (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) توهین به مقدسات بی‌پاسخ نماند | دادستانی گرگان وارد عمل شد واژگونی خودرو در سبزوار خراسان رضوی | یک نفر جان باخت (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) زمین لرزه ۳.۹ ریشتری در بندرلنگه هرمزگان (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) پرونده حادثه حمله سگ به روستاییان بینق روی میز دادستان سبزوار پاسخگویی اورژانس به ۸۷۰ هزار تماس در طرح سلامت نوروزی نزاع خونین در روز طبیعت | شرور قبل از خروج از مرز دستگیر شد دُرنا؛ مهمان نوروزی مراتع گنبدکاووس بازدید ۴.۸ میلیونی مردم از آثار تاریخی در نوروز ۱۴۰۴ | تخت جمشید در صدر اماکن پربازدید نوروز در مجارستان جشن گرفته شد بارش باران و برف در جاده های مواصلاتی کشور + وضعیت ترافیکی دختر بچه گمشده اراکی هنوز پیدا نشده است + عکس ۲۷۷ هزار تهرانی هنوز از سفر برنگشته‌اند | بیش از ۵۳۰ میلیون تردد در جاده‌های کشور
سرخط خبرها

مضرات مصرف نوشابه‌های انرژی‌زا برای کودکان چیست؟

  • کد خبر: ۹۱۸۱۲
  • ۲۱ آذر ۱۴۰۰ - ۲۳:۱۳
مضرات مصرف نوشابه‌های انرژی‌زا برای کودکان چیست؟
«نوشیدنی‌های انرژی‌زا» نوشیدنی‌های آماده و دارای کافئین‌ هستند که به دلیل افزایش انرژی و بهبود هوشیاری ذهنی و عملکرد فیزیکی به این نام شناخته می‌شوند.

به گزارش شهرآرانیوز، معمولاً بزرگسالان این نوشیدنی‌ها را به طور منظم مصرف می‌کنند، اما کودکان و نوجوانان باید از نوشیدن نوشابه‌های انرژی‌زا به دلیل اثرات منفی که بر سلامت می‌گذارند، پرهیز کنند.

به نقل از momjunction، کودکان و نوجوانان اغلب نوشیدنی‌های انرژی‌زا را با نوشیدنی‌های ورزشی اشتباه می‌گیرند و برای همین، مقادیر زیادی نوشیدنی انرژی‌زا را برای اهداف عمومی مانند هیدراتاسیون (آبرسانی بدن) مصرف می‌کنند. از این رو، آگاه‌سازی کودکان و نوجوانان در رابطه با نوشیدنی‌های انرژی‌زا و مضرات آن‌ها ضروری است.

مصرف هر یک از این نوشیدنی‌های انرژی‌زا می‌تواند مضراتی برای سلامتی داشته باشد که چند نمونه از آن‌ها عبارتند از:

۱) اضطراب و بی‌خوابی

به توصیه کارشناسان کودکان و نوجوانان باید از مصرف کافئین خودداری کرده. سنین بین ۱۲ تا ۱۸ سال هم حداکثر ۱۰۰ میلی‌گرم (معادل یک فنجان) از این ماده غذایی استفاده کنند.

مصرف زیاد کافئین بر سیستم عصبی مرکزی تأثیرگذار است و منجر به اضطراب و بی‌خوابی می‌شود. بی‌قراری و عدم تمرکز نیز از دیگر اثرات نامطلوب نوشابه‌های انرژی‌زاست.

*مصرف منظم نوشابه‌های کافئین‌دار منجر به وابستگی به کافئین در کودکان و نوجوانان می‌شود و درصورت عدم مصرف این نوشیدنی‌ها ممکن است علائم ترک اعتیاد (سردرد‌های مداوم، خواب‌آلودگی و خستگی مزمن) در فرد ایجاد شود.

۲) کاهش اشتها

نوشابه‌های انرژی زا حاوی مقادیر بالای قند هستند (مقداری معادل یا بیشتر از قند موجود در نوشابه‌های معمولی). مصرف زیاد قند، معده کودک را پر کرده و اشتهای او را برای مصرف غذا‌های دیگر کم می‌کند. همچنین، مقادیر بالای کافئین موجود در نوشیدنی‌های انرژی‌زا می‌تواند سیستم عصبی سمپاتیک را تحریک کند و باعث افزایش سیری و کاهش گرسنگی شود.

۳) کم‌آبی بدن

کافئین علاوه بر محرک بودن، اثر ادرارآوری نیز دارد. از این رو، مصرف بیش از حد کافئین، به ویژه زمانی که کودک یا نوجوان در حال انجام فعالیت‌های شدید در آب و هوای گرم است، دفع مایعات از بدن را افزایش می‌دهد و باعث کم‌آبی بدن می‌شود. دفع سدیم از طریق ادرار هم از دیگر اثرات فیزیولوژیکی مصرف کافئین است که کم‌آبی بدن را شدیدتر می‌کند.

۴) پوسیدگی دندان

نوشیدنی‌های انرژی‌زا PH پایین و قند بالایی دارند. این دو فاکتور باعث فرسایش مینای دندان شده و به مرور منجر به پوسیدگی دندان در کودکان می‌شوند. نوشابه‌های انرژی‌زا بیشتر از نوشیدنی‌های ورزشی قدرت تخریب مینای دندان را دارند. کودکانی که چنین محصولاتی را مصرف می‌کنند باید ظرف حداکثر نیم ساعت پس از مصرف، دندان‌هایشان را مسواک بزنند.

منبع: خبرآنلاین

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->