وزیر امور خارجه روسیه: توافق راهبردی ما و ایران آماده امضا است مشکل سکونت ثمینه باغچه‌بان در تهران با کمک دولت برطرف خواهد شد چهارمین سانحه پی‌درپی هوایی، این‌بار در هلند رخ داد (۹ دی ۱۴۰۳) صفحه ویژه با عنوان «قهرمان؛ سلیمانی» در وبگاه مقام معظم رهبری به‌روزرسانی شد سخنگوی وزارت امور خارجه سانحه هوایی در کره جنوبی را به خانواده قربانیان تسلیت گفت بابک زنجانی آزاد شد؟ + عکس آیت‌الله علم‌الهدی: حرکت مردم در ۹ دی یک حرکت بسیار اصیل و ریشه‌داری بود | دشمن تحریم‌های توفنده و کوبنده اقتصادی نسبت به ما دارد بازخوانی ۲۰ جمله کلیدی از رهبر معظم انقلاب به مناسبت یوم الله ۹ دی | بصیرت، نورافکن و قطب‌نماست عارف: تکمیل و بهره‌برداری کامل از آزادراه تهران-شمال، از اولویت‌های دولت چهاردهم است کمیسیون‌های تخصصی مجلس، میزبان هفت وزیر از کابینه چهاردهم خواهند بود فضائلی: تصمیمات و مصوبات شورای عالی فضای مجازی به تأیید رهبری احتیاج ندارد وزیر امور خارجه عمان به تهران سفر خواهد کرد سپاه و بسیج، آماده برای دفاع از امنیت ملی و مقابله با نقشه‌های دشمن سقوط هواپیمای مسافربری کره جنوبی | احتمال فوت ۱۷۹ نفر + فیلم نهم دی زنگ بیداری برای خواص بود نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونسیتی به سرطان مبتلا شد حماس خواهان اعزام ناظران بین‌المللی به غزه شد نخست وزیر رژیم صهیونیستی زیر تیغ جراحی می‌رود دولت آمریکا درصدد به رسمیت شناختن دولت شورشیان سوری برنامه ریزی رژیم صهیونیستی برای گسترش جنگ در نوار غزه انهدام سیزدهمین پهپاد آمریکایی توسط یمن حمله انتحاری به مقر انتظامی در بندر لنگه| یک فرما‌نده پلیس به شهادت رسید (۸ دی ۱۴۰۳) نشست مشترک استاندار خراسان رضوی با علمای اهل سنت پهپاد آمریکایی توسط یمنی‌ها سرنگون شد (۸ دی ۱۴۰۳) پهپاد «ام کیو ۹» آمریکا در آسمان یمن سرنگون شد وزیر خارجه رژیم صهیونیستی علیه ایران یاوه گویی کرد عراقچی: سال ۲۰۲۵ در رابطه با موضوع هسته‌ای ایران مهم است آیا وزیر اقتصاد استیضاح می‌شود؟
سرخط خبرها

اولیانوف: بعید می‌دانم هیچ طرفی در وین حاضر شود غرامت به ایران پرداخت کند

  • کد خبر: ۹۲۲۰۷
  • ۲۴ آذر ۱۴۰۰ - ۱۶:۲۸
اولیانوف: بعید می‌دانم هیچ طرفی در وین حاضر شود غرامت به ایران پرداخت کند
نماینده روسیه در وین در خصوص موضع کشورهای اروپایی در مذاکرات وین عنوان کرد که مواضع آنها تعجب برانگیز است، گویی که آنها برای اولین بار پشت میز مذاکرات نشسته‌اند و مقداری مواضع غیر منطقی اتخاذ می کنند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ «میخائیل اولیانوف» نماینده روسیه در مذاکرات وین در مصاحبه با «پارس تودی روسی» در مورد جدیت طرفین مذاکرات در وین گفت که جدیت تیم جدید ایران در مذاکرات بالاست و تیم ایرانی خیلی زود با شرایط سازگاری یافته است و مهارت بیشتری در موضوعات کسب کرده‌اند. به گفته او ما از طرف ایرانی هرچه بیشتر و بیشتر آمادگی برای مذاکرات را می بینیم.

اولیانوف در خصوص موضع کشورهای اروپایی در مذاکرات عنوان کرد که مواضع آنها تعجب برانگیز است، گویی که آنها برای اولین بار پشت میز مذاکرات نشسته‌اند و مقداری مواضع غیر منطقی اتخاذ می کنند. ولی به هر حال به گفته نماینده روسیه در وین، جریان مذاکرات طبیعی است و به احتمال زیاد به نتیجه مثبتی منجر خواهد شد.

نماینده فدراسیون روسیه در سازمان‌های بین‌المللی، در پاسخ به این سوال که تا چه اندازه دسته بندی روشن خواسته های ایران در حین مذاکرات به سرعت بخشیدن و عمق بخشیدن به مذاکرات کمک کرده است، افزود که، همکاران ایرانی به شکل نسبتا واضحی خواسته های خودشان را ارائه دادند؛ از جمله اینکه پیشنهادات خود را به صورت کتبی ارائه کردند. از نظر موضع روسیه این یک قدم رو به جلوست، چون در پایان 6 دور قبلی مذاکرات هیچ گونه توافق کتبی حاصل نشده بود و هیچ توافقی به صورت رسمی شکل نگرفته بود؛ و به گفته او بعضی از این پیشنهادات در متن توافق نهایی درج خواهند شد، بعضی از پیشنهادات رد و بعضی ها مورد بازبینی قرار خواهند گرفت.

به اذعان اولیانوف، برای روسیه و همه طرفهای شرکت کننده در مذاکرات این مهم است که مذاکرات از چارچوب توافق اولیه برجام سال 2015 خارج نشود، چرا که ما با برجام پلاس مخالفیم و اینجا صحبت فقط از بازگشت به توافق اولیه برجام است.

اولیانوف افزود که پروسه روند مذاکرات به صورت فشرده در حال پیشروی است. دیدارهای دوجانبه، سه جانبه و چند جانبه، رسمی و غیررسمی از صبح تا شب بین طرفین در حال انجام است. تنها طرفی که مورد مشورت ها قرار نمی گیرد، طرف آمریکایی است. و دلیل هم پرواضح است. طرف ایرانی معتقد است که آمریکایی ها خطا کردند و وقتی که از برجام خارج شدند، در نتیجه هیچ گونه تماس مستقیم و مشورتی با تیم آمریکایی در دستور کار ندارند.

اولیانوف در پاسخ به این سوال سرویس روسی برونمرزی صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران در خصوص وجود تضمین های عدم خروج مجدد آمریکا از توافق مجدد عنوان کرد در این راه موانع جدی و خارج از اراده ما وجود دارد. بهترین راه حل این است که توافق نهایی در پارلمان های کشورهای شرکت کننده به تصویب برسد ولی در مورد آمریکا به احتمال زیاد چنین چیزی را به راحتی نمی توان انجام داد، چون در کنگره و سنا نسبت آرا به نفع تایید و تصویب چنین توافقی وجود ندارد. پس می شود گفت که اینجا می توانیم مثل قبل، از توافق های سیاسی صحبت کنیم و در این مورد باید بگوییم که دولت آمریکا فقط می تواند از طرف خود سخن بگوید نه کل ساختار حکومتی آمریکا و نمی تواند واقعیت های بعدی را پیش بینی کند که این خود یک واقعیت بسیار ناگواری است برای ما.

به عقیده اولیانوف تنها تضمین در این مساله فقط می تواند عقل سلیم همه طرفین باشد، چونکه در خود آمریکا هم دیدند که سیاست فشار حداکثری به کجا انجامید. این سیاست حتی از نظر منافع خود آمریکا هم کاملا غیر سازنده از آب در آمد و هیچ چیزی جز افزایش رنج مردم ایران به بار نیاورد و تنها حاصل آن مشکل و بحران های بشردوستانه بود؛ و هیچ گونه دستاورد مثبتی حتی برای منافع خود آمریکا هم به دست نیاورد. ولی به نظر می رسد که دولت فعلی آمریکا سعی دارد یک سری قدم های روبه جلویی بردارد و این موضوع در حال بررسی است.

نماینده روسیه در مذاکرات وین، در مورد جبران خسارت های مالی فراوانی که به مردم و دولت جمهوری اسلامی ایران با خروج ترامپ از برجام و اعمال فشارهای حداکثری وارد شد، بیان داشت که این جبران خسارت کاملا منطقی است و ایران حتی تا یک سال بعد از خروج آمریکا از برجام هم به تعهدات برجامی خود پایبند بود، و به گفته او جبران واقعی این ضررها می تواند در بسط و گسترش روابط اقتصادی و مالی ایران با دیگر کشورها باشد و افزود که بعید می داند هیچ طرفی حاضر شود غرامت و جبران مافاتی را به ایران پرداخت کند.

میخائیل اولیانوف در پاسخ به این سوال که چرا تروئیکای اروپایی برای حفظ ایران در میز مذاکره، ضمن جلو بردن نسبی گفتگوها، همچنان با اتهام وقت کشی به ایران فشار را بر ایران حفظ می کنند و علی رغم رو به جلو بودن مذاکرات و جدیت تیم ایرانی، اعلام کردند که هنوز نتوانسته ایم وارد مذاکرات واقعی شویم و برای خروج از انفعال خود در مذاکرات، رفتارهای سینوسی از خود نشان می دهند افزود که، در جلسه ای که نمایندگان روسیه با حضور رابرت مالی نماینده آمریکا و چین داشتند، من به صورت مشخص در این نشست اعلام کردم که ما از موضع اروپایی ها عملا سر در نمی آوریم که دقیقا چه چیزی را می گویند و لذا نمی توانیم در چنین اعلان موضعی شرکت کنیم یا از آن حمایت کنیم. چون این موضع گیری غیر سازنده و مخرب است. ما تصور دیگری از مذاکرات و دیپلماسی داریم. اروپایی ها از موضع دیگری با این مساله برخورد می کنند که از نظر ما کاملا غیر سازنده است.

به گفته اولیانوف، اختلاف نظرها در مسایل مختلفی هرچند باشند، همه طرفین بر بازگشتن و احیای برجام و توافق اتفاق نظر دارند. همه طرفین، هم آمریکا، هم چین، هم روسیه و ایران بر این هدف اصرار می ورزند و این خود می تواند پایه ای برای خوشبینی نسبی باشد.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->