تولید روزانه ۵۵ هزار تن زباله در کشور دستگیری عاملان قتل خانوادگی در فردوسیه شهریار (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) ارتباط پیشرفت سرطان پستان با مصرف روغن‌های پخت‌وپز استفاده بیش از حد از وسایل دیجیتال باعث اختلال خواب و افسردگی می‌شود راز «چاه شدادی» در معدن فیروزه نیشابور | نخستین بازخوانی یک گزارش دست‌اول از ۱۳۰ سال پیش سیر تا پیاز ورود به طبیعت در فصل بهار | چند واحد طبیعت گردی یادگاری‌های جدید روی آثار باستانی! عظیمی‌راد: پرونده تاثیر قطعی معدل در کنکور سراسری، به نفع کنکوری‌ها بسته شد بهترین زمان غذا خوردن برای ورزش؛ قبل، حین یا بعد؟ مستمری مددجویان کمیته امداد و بهزیستی واریز شد (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) پاسخ‌های رئیس سازمان نظام پزشکی مشهد به مشکلات مردمی | از تبانی پزشک و آزمایشگاه تا زمان ویزیت هر بیمار کاهش ۳۰ درصدی بارش‌ها در ۱۸ استان کشور نسبت به آمار بلند مدت رمزگشایی از ۴۰۰ فقره سرقت توسط پلیس مشهد | دستگیری سارقان بام بازار‌ها پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) | احتمال انتقال هوای غبارآلود از ترکمنستان طی روز جمعه باقلا برای چه افرادی مضر است؟ دم‌نوش‌ها و نوشیدنی‌های گیاهی عالی برای هر زمان از روز بازنشستگان تأمین اجتماعی: شرایط دریافت وام ۵۰ میلیون تومانی را تسهیل کنید آیا گلودرد مداوم نشانه ابتلا به سرطان است؟ پیش‌بینی هواشناسی کشور (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) | ۲ سامانه بارشی در راه ایران خوردنی‌هایی که به کاهش آلرژی کمک می‌کنند افزایش عجیب اضافه‌وزن و چاقی در کشور امروز، آخرین مهلت ثبت‌نام نوبت دوم کنکور سراسری ۱۴۰۴ | غیرقابل تمدید (۲۱ فروردین) گره ۸۰۰ هزار میلیارد تومانی مناسب سازی مدارس کشور قتل زن جوان به دست همسرش در نور | قاتل اعتراف کرد کشف بیش از ۲ کیلوگرم تریاک از معده قاچاقچیان در خراسان‌شمالی طرح‌های کمیته امداد برای سرمایه‌گذاری در تولید ملی| از آموزش تا ایجاد ۱۳ هزار اشتغال برای مددجویان هیچ پروژه قانونی به نام پتروشیمی میانکاله وجود ندارد کمبود کپسول اکسیژن در حادثه حریق درمانگاه مشیریه تکذیب شد محمد درویش: بزرگترین ناترازی آب کشور در خراسان رضوی است حادثه برای سرویس مدرسه در قم | راننده و ۴ دانش آموز دختر مصدوم شدند داروی بیش فعالی مصرف می‌کنید؟ فشار خونتان را کنترل کنید
سرخط خبرها

مراقب مسمومیت با ویتامین D باشید!

  • کد خبر: ۹۲۳۹۷
  • ۲۶ آذر ۱۴۰۰ - ۲۱:۰۱
مراقب مسمومیت با ویتامین D باشید!
همه گیری کرونا تاکیدی شد بر اهمیت ویتامین دی در انسان، اما ترس و اضطراب عمومی ناشی از همه گیری و توصیه‌های غیرعلمی و مطرح شده در فضاهای مجازی باعث زیاده روی و افراط در مصرف این ویتامین در مواردی شد. و این زیاده روی می‌تواند باعث مسمومیت و حتی در مواردی بسیار نادر منجر به مرگ هم شود.

به گزارش شهرآرانیوز، ویتامین دی برای عملکرد مناسب بدن ما ضروری است ومخصوصا در طول زمستان گاهی اوقات توصیه می‌شود از مکمل‌های این ویتامین استفاده کنید. با این وجود، باید از مصرف بیش از حد آن خودداری کنید، زیرا این امر می‌تواند منجر به ایجاد عوارض جانبی شود.

ویتامین دی به تنظیم میزان کلسیم و فسفات در بدن کمک می‌کند و برای حفظ سلامت استخوان‌ها و دندان‌ها ضروری است. کمبود آن می‌تواند منجر به ناهنجاری‌های استخوانی مانند راشیتیسم در کودکان و همین چندین بیماری در بزرگسالان شود. راه اصلی شکل گیری این ویتامین در بدن قرار گرفتن در معرض نور خورشید است و برای همین است که اگر زمان زیادی را در داخل خانه می‌گذرانید، (سیستم بهداشتی درمانی انگلستان NHS) پیشنهاد می‌کند که روزانه ۱۰ میکروگرم ویتامین دی مصرف کنید تا استخوان‌ها و ماهیچه‌های خود را سالم نگه دارید. با این حال، مصرف بیش از حد ویتامین D می‌تواند مضر باشد.

افزایش بیش از حد ویتامین دی در بدن، که هیپرویتامینوز دی نیز نامیده می‌شود، یک بیماری نادر، اما بالقوه جدی است که زمانی رخ می‌دهد که مقادیر بیش از حد ویتامین دی در بدن شما وجود دارد. مسمومیت با ویتامین دی معمولاً در اثر مصرف دوز‌های زیاد مکمل‌های ویتامین دی به جای مصرف آن از طریق غذا‌ها یا قرار گرفتن در معرض نور خورشید ایجاد می‌شود. دریافت بیش از حد ویتامین D می‌تواند برای بدن مضر باشد. این نشان می‌دهد که سطوح بسیار بالای ویتامین D در خون شما می‌تواند باعث بروز سنگ ادراری شود. بعضی از علائم گوارشی مانند درد معده، یبوست و اسهال هم نشان می‌دهند بیش از حد مکمل‌های ویتامین دی مصرف کرده اید. علائم دیگر عبارتند از تهوع، استفراغ، ضعف عضلانی، گیجی، درد، از دست دادن اشتها، کم آبی بدن و تشنگی بیش از حد. میزان بسیار بالای ویتامین D در بدن انسان می‌تواند باعث نارسایی کلیه، ضربان قلب نامنظم و حتی مرگ شود. گیجی، استفراغ مکرر، درد شکم، پرادراری و تشنگی زیاد و کم آبی بدن از علائم بالینی سمیت ویتامین دی هستند.

سازمان بهداشت انگلستان اخیرا توصیه کرده که همه باید مصرف ۱۰ میکروگرم در روز ویتامین D را به عنوان مکمل در نظر بگیریم تا استخوان‌ها و ماهیچه‌های خود را سالم نگه داریم. این توصیه عمدتاً به دلیل محدودیت‌های اعمال شده توسط قرنطینه‌های به دلیل کرونا و کم شدن تردد در فضای باز بود البته این سازمان می‌گوید که در ماه‌های تابستان، اکثریت جمعیت از طریق قرار گرفتن در معرض نور خورشید و یک رژیم غذایی سالم و متعادل ویتامین D کافی دریافت خواهند کرد. در فصول سرد سال ما ویتامین D کافی از نور خورشید دریافت نمی‌کنیم، بنابراین باید ویتامین D را از رژیم غذایی خود دریافت کنیم.

تحقیقات در مورد اینکه آیا ویتامین دی می‌تواند موجب ایمنی بیشتر در برابر SARS-CoV-۲ ادامه دارد. ویتامین دی در غذا‌هایی مانند ماهی روغنی، روغن ماهی، گوشت قرمز، غلات غنی شده، مارگارین و زرده تخم مرغ موجود است. محصولات لبنی در صورتی که با ویتامین دی غنی نشده باشند حاوی مقادیر کمی ویتامین D هستند.

در انگلستان حدود ۲۰ درصد از بزرگسالان ممکن است مقادیر ویتامین D پایینی داشته باشند. بدن ویتامین D را از نور خورشید بر روی پوست در فضا‌های بیرون از منزل دریافت می‌کند، بنابراین زمستان‌ها و گاه در پاییز کمبود ویتامین D شایع‌تر است.

منبع: بهداشت نیوز

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->