نوروز در مجارستان جشن گرفته شد بارش باران و برف در جاده های مواصلاتی کشور + وضعیت ترافیکی دختر بچه گمشده اراکی هنوز پیدا نشده است + عکس ۲۷۷هزار تهرانی هنوز از سفر برنگشتند | بیش از ۵۳۰ میلیون تردد در جاده‌های کشور مدیرکل میراث فرهنگی فارس: هیچ قطعه سنگی از تخت‌جمشید جدا نشده است + فیلم مقصدهای محبوب نوروز ۱۴۰۴؛ صدر جدول سفرها به کدام استان‌ها رسید؟ آغاز نام‌نویسی آزمون ورودی مدارس سمپاد و نمونه دولتی از فردا (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) ورود بیش از ۵ میلیون و ۸۵۲هزار زائر و مسافر به خراسان رضوی (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) آخرین وضعیت ترافیکی راه‌های کشور (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) پیش‌بینی رگبار باران در نقاط مختلف کشور (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) زلزله ۴.۴ ریشتری داریان فارس را لرزاند (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) معاون امنیتی وزیر کشور: صنعت و کشاورزی یزد سهمی از آب انتقالی از کوهرنگ ندارند صدور هشدار سطح زرد هواشناسی خراسان رضوی در پی پیش‌بینی ناپایداری جوی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) افزایش بارش باران در خراسان رضوی و مشهد در نیم‌سال آبی نسبت‌به مدت مشابه تکمیل ظرفیت اقامتی خراسان رضوی به ۶۰درصد رسیده است بیش از ۷ میلیارد ریال وجه اضافه دریافتی به مسافران نوروزی ۱۴۰۴ عودت یافت بامداد پرحادثه در خراسان رضوی | گازگرفتگی ۱۵ نفر در فریمان و درگز (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) چرایی عدم دسترسی بیماران هموفیلی به فاکتور ۹ در تعطیلات نوروزی انجام بیش از ۵۴ هزار بازدید بهداشتی در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد  (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) ۶ گیاه موثر در درمان التهاب مفاصل نشانه‌های داغ کردن مغز چیست؟ تأمین ۱۰۵ قلم کمبود‌های دارویی مورد نیاز بیمارستان‌ها در طرح سلامت نوروزی رئیس پلیس راهور مشهد: ترافیک در ورودی‌ها و خروجی‌های مشهد پرحجم، اما روان است (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) آیا متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان از فروردین ماه ۱۴۰۴ اجرا می‌شود؟ تغذیه مناسب برای حفظ سلامت کلیه‌ها پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم روند افزایش دما تا فردا راهکار‌های پیشگیری و درمان گزیدگی‌های آزاردهنده امدادگران هلال احمر خراسان رضوی در ۱۹۶ حادثه نوروزی امدادرسانی کردند گذر اسکان نوروزی در مدارس خراسان رضوی از مرز نیم میلیون نفر جابه‌جایی نیم‌میلیون مسافر در فرودگاه بین‌المللی شهید هاشمی‌نژاد مشهد در نوروز ۱۴۰۴ | افزایش ۱۰ درصدی پرواز‌ها
سرخط خبرها

درباره بهرام گور و حکومت کوتاه یکساله اش بر ایران

  • کد خبر: ۹۳۱۶۸
  • ۰۳ دی ۱۴۰۰ - ۰۷:۴۸
  • ۱
درباره بهرام گور و حکومت کوتاه یکساله اش بر ایران
بهرام در نبردی که با لشکر بسیار بزرگ‌تر خانات ترک درگرفت، پیروز از میدان خارج شد. با خلق این معجزه بزرگ، هرمز به بهرام حسادت کرد و در تلاش بود تا جایگاه او را پایین بیاورد.

سجاد راستگو | شهرآرانیوز؛ در زمان پادشاهی پیروز، هجدهمین شاه ساسانی، هپتالیان که در شرق ایران حکومت می‌کردند، شروع به دست‌اندازی به سرزمین‌های ایران کردند. پیروز که شاهی جنگجو بود و خود رهبری سپاه را برعهده می‌گرفت، در آخرین نبردش با آن‌ها کشته شد و سرزمین‌های شرقی ایران هدف تاخت‌وتاز و غارت هپتالیان قرار گرفت.

چندین سال پس از این ماجرا نوه پیروز، خسرو اول، توانست با گرفتن انتقام مرگ پدربزرگش، حکومت هپتالیان را نابود کند، اما پس از نابودشدن هپتالیان، حکومتی قدرتمندتر جایگزین آنان شده بود. حکومت خانات ترک حالا با ایران هم‌مرز شده بود و هرلحظه امکان برخورد ۲ قدرت بزرگ وجود داشت. در اواخر سلطنت هرمز چهارم جنگ بین ۲ کشور درگرفت. در این دوران وضعیت کشور نابسامان بود و از هر طرف گروهی به مرز‌ها دست‌اندازی می‌کرد؛ خزر‌ها در قفقاز، قبایل عرب در میان‌رودان و از همه مهم‌تر اختلاف داخلی در داخل حکومت.

در این اوضاع به‌هم‌ریخته هرمز برای شکست‌دادن خانات ترک فقط یک نفر را توانا می‌شناخت؛ بزرگ خاندان مهران، یکی از خاندان‌های قدیمی ایرانی که نسبشان را به شاهان اشکانی می‌رساندند؛ مرزبان ارمنستان و آذربایجان، بهرام چوبین.

بهرام که فرمانده‌ای لایق بود، برای مقابله با حمله دشمن فقط ۱۲هزار مرد زبده و گزیده را انتخاب کرد. به نظر می‌رسد انتخاب عدد۱۲ به جهت خوش‌یمنی آن بوده است. زیرا در بسیاری از نبرد‌های شاهنامه تعداد نفرات لشکر ایران ۱۲هزار تن بوده که پیروزی نیز با آن‌ها بوده است. بهرام در نبردی که با لشکر بسیار بزرگ‌تر خانات ترک درگرفت، پیروز از میدان خارج شد. با خلق این معجزه بزرگ، هرمز به بهرام حسادت کرد و در تلاش بود تا جایگاه او را پایین بیاورد.

پس با فرستادن او به جنگ با رومیان و پس از آن شکست بهرام از رومیان، با نامه‌ای تحقیرآمیز او را از فرماندهی عزل کرد، اما بهرام دربرابر این عمل دست به شورش علیه حکومت مرکزی زد و ادعای حکومت بر تمام ایران را داشت. بهرام به سمت تیسفون پایتخت حرکت کرد، اما پیش از رسیدن به آن، هرمز به‌دست بزرگان و پسرش خسروپرویز کشته شد.

بهرام پس از آن به جنگ با خسروپرویز پرداخت و پس از شکست او به پادشاهی رسید. خسرو ناامید به سمت قسطنطنیه فرار کرد و با امپراتور بیزانس متحد شد. او با دختر امپراتور ازدواج کرد و با لشکری بزرگ عازم تیسفون شد. بهرام در نبرد با لشکر خسرو شکست خورد و دوران حکومت کوتاه یک‌ساله‌اش به پایان رسید.

بهرام که روزگاری خود در جنگ توانسته بود خانات ترک را شکست دهد، به آن‌ها پناه برد، اما خسرو با ارسال هدایای فراوان برای همسر خاقان، باعث کشته‌شدن بهرام شد تا یکی از مدعیان اصلی تاج و تختش را از بین ببرد.
بهرام چوبین فرمانده‌ای بود که در جنگ با خانات ترک به بزرگی رسید و درنهایت نیز با پناهنده‌شدن به آن‌ها به قتل رسید. او فقط یک‌سال بر ایران حکومت کرد، اما زندگی پرفرازونشیبش در ادبیات و تاریخ ایران ماندگار مانده است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۱
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۳۸ - ۱۴۰۰/۱۰/۰۳
0
0
بهرام که یک عمر گور می گرفت
دیدی چگونه گور بهرام را گرفت
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->