مهلت نام‌نویسی در آزمون سامفا تا ۲۰ دی تمدید شد حل مشکل ۲۱۰ نفر از اعضای هیأت علمی دانشگاه فرهنگیان سازمان حفاظت محیط زیست برای محیط بان کرمانی وکیل می گیرد جان باختن راننده ترکمنستانی در زرند کرمان + جزئیات جزئیات تازه درباره برخورد پرنده با هواپیمای فوق سبک شخصی نشان مشهدالرضا (ع) باید به کشف ظرفیت‌های مغفول مانده مشهد بپردازد میانگین تجویز دارو در ایران بیش از ۲ برابر میانگین جهانی است دستگیری سارق ۱۵۰۰ گرم طلا در مشهد صدور مجوز پرداخت پاداش فرهنگیان بازنشسته سال ۱۴۰۲ صدور هشدار هواشناسی برای آلودگی هوا در مشهد و ۷ شهر دیگر (۱۵ دی ۱۴۰۳) ویروس جدید چینی HMPV چیست و چه علائمی دارد؟ + راه‌های پیشگیری یادی از دکتر محمد فقیهی حکم‌آبادی، نخستین جراح چشم مشهد | چشم ما در پی خوبان جهان خواهد بود* پایداری محیط زیست با الگو‌های موفق بازیافت زباله خطرات مصرف بیش از حد استامینوفن را جدی بگیرید ارائه خدمت به ۱۳ هزار زوج نابارور در راستای فرزندآوری  رانندگی مخاطره‌آمیز در بزرگراه پیامبراعظم(ص) مشهد، ۳ مصدوم بر جای گذاشت | رانندگی پرخطر ۴ خودرو را درگیر کرد (۱۵ دی ۱۴۰۳) اعلام زمان ثبت‌نام آزمون دستیاری تخصصی استفاده از ظرفیت تمام شهروندان برای حل مسائل کشور، یکی از اهداف مهم دولت ریه اسفنجی، عارضه جدید دخانیات نوپدید اهدای عضو بیمار مرگ مغزی در مشهد به ۶ بیمار زندگی دوباره بخشید (۱۵ دی ۱۴۰۳) زورگیری طلاهای همسر دوم برای کادودادن به زن اول سرانه پایین درمانی در دومین کلان‌شهر ایران | قدردانی از بهورزان و مراقبان سلامت و مربیان بهورزی در مشهد حضور ۱۹۱۰ نفر بدهکار مهریه در زندان‌های کشور ترکیب نمره علمی و مصاحبه در گزینش معلمان تغییر کرد + جزئیات نگاهی به شاخصه های نسل زِد و راه هایی برای برقراری ارتباط بهتر با آن ها | ماجرای ما و زومرها دستگیری چند متهم سرقت سریالی | مقابله پلیس مشهد با شگردهای قدیمی و جرائم روز تدوین دستورالعمل نظارت بر فراورده‌های نانو و تاتو در سازمان غذا و دارو پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (شنبه، ۱۵ دی ۱۴۰۳) | افزایش آلاینده‌های جوی در شهر‌های بزرگ و صنعتی آلودگی هوا آمار مراجعه به مراکز درمانی را افزایش داد سبک زندگی در فصل زمستان از دیدگاه طب سنتی ایرانی چگونه است؟ ماموریت‌های اورژانس مشهد در ارتباط با بیماری‌های تنفسی ۱۸ درصد افزایش یافت (۱۵ دی ۱۴۰۳) انتقادِ بازنشستگان تأمین اجتماعی نیرو‌های مسلح به مبلغ ناچیز همسان‌سازی
سرخط خبرها

جایگاه «سازمان نظام معلمی» در لایحه رتبه‌بندی معلمان خالی است

  • کد خبر: ۹۳۳۵۸
  • ۰۴ دی ۱۴۰۰ - ۱۱:۵۷
جایگاه «سازمان نظام معلمی» در لایحه رتبه‌بندی معلمان خالی است
نماینده سازمان معلمان و دبیر کارگروه صنفی معلمان ایران گفت: بسیار به جا بود که ابتدا سازمان نظام معلمی مانند سازمان نظام مهندسی و پزشکی تصویب شود و شکل بگیرد و سپس به کمک آن تعیین صلاحیت‌ها و شایستگی‌ها به صورت علمی و کاربردی انجام شود.

به گزارش شهرآرانیوز، رامین کریمی‌نیا با اشاره به اینکه اگر قرار بود رتبه‌بندی واقعی معلمان انجام شود باید به یک نظام پرداخت جدید بر اساس تخصص و شایستگی منجر می‌شد تا قوانین موجود را به طور کامل اجرایی کند اظهار کرد: یعنی طبق تبصره ۳ ماده ۲۹ قانون ششم توسعه باید حداکثر تفاوت بین دریافتی مشاغل یکسان، ۲۰ درصد باشد در حالی که در این رتبه‌بندی چنین چیزی مشاهده نمی‌شود جز برای رتبه‌های پایین.

وی درباره اینکه آیا آنچه تصویب شده می‌تواند انتظارات و اهداف مدنظر این طرح را پاسخ دهد؟ گفت: خیر. اگر قرار باشد رتبه بندی پاسخگوی اهداف مندرج در راهکار‌های ۱۲-۱۰، ۱-۱۲و ۳-۱۲ از فصل ششم سند تحول بنیادین آموزش و پرورش باشد می‌بایست به مهندسی نیروی انسانی، عملکرد رقابتی، افزایش کیفیت تعلیم و تربیت، ارتقای منزلت معلمان، تقویت انگیزه و رضایتمندی شغلی آنان منجر شود؛ در حالی‌که با این لایحه تصویب شده به نظر می‌رسد وصول چنین مواردی نامعلوم و بعید باشد.

دبیر کارگروه صنفی معلمان ایران درباره جایگاه سیستم و نظام سنجش صلاحیت‌های حرفه‌ای در اجرای این طرح نیز اظهار کرد: بسیار به جا بود که ابتدا سازمان نظام معلمی مانند سازمان نظام مهندسی و پزشکی تصویب شود و شکل بگیرد و سپس به کمک آن تعیین صلاحیت‌ها و شایستگی‌ها به صورت علمی و کاربردی انجام شود، لذا با توجه به عدم تصویب و تاثیر سازمان نظام معلمی جایگاه آن کاملاً در این لایحه خالی است.

کریمی‌نیا ادامه داد: زمانی یک طرح می‌تواند موجب رضایتمندی، ارتقای انگیزه و عملکرد باشد که حداقل‌های لازم برای یک زندگی متوسط طبق هرم معروف مازلو فراهم شده باشد. با توجه به اینکه با افزایش درصد‌های ناچیز ارائه شده در این لایحه هنوز هم بیش از ۶۰ درصد معلمان زیر خط فقر خواهند بود لذا امکان رضایت و ارتقای انگیزه و عملکرد عملاً خواسته‌ای ناممکن است.

وی با اشاره به فرصت یک ماهه وزارت آموزش و پرورش برای تدوین آیین نامه رتبه بندی معلمان، توصیه‌هایی ارائه و عنوان کرد: نخست اینکه لازم است از ظرفیت‌های کارشناسانه نمایندگان صنوف معلمان در تدوین آیین نامه‌ها استفاده شود و نمایندگان معلم‌ها در کمیته‌های مزبور حضور داشته باشند. دوم اینکه با توجه به اینکه پیش نویس سازمان نظام معلمی سال‌ها قبل تدوین شده باید در تدوین آیین نامه‌ها استفاده شود.

دبیر کارگروه صنفی معلمان ایران افزود: سوم اینکه در نوشتن آیین نامه‌ها طوری عمل شود که امکان وصول رتبه‌های بالاتر وجود داشته باشد تا معلمانی که هم اکنون خود را در رتبه‌های چهار و پنج می‌بینند با افت رتبه مواجه نشوند، زیرا موجب کاهش انگیزه خواهد شد.

کریمی نیا اشاره‌ای نیز به بودجه ۱۴۰۱ آموزش و پرورش داشت و گفت: امروزه درصد سهم آموزش و پرورش از بودجه و تولید ناخالص ملی از جمله شاخص‌های رشد و توسعه کشور‌ها و استاندارد بودن آموزش در آن‌ها محسوب می‌شود. بودجه کل کشور در سال ۱۴۰۰ در حدود ۱۱۲ هزار میلیارد تومان بود که نسبت به سال قبل ۴۷ درصد رشد داشت. بودجه آموزش و پرورش در آن سال ۴۹ درصد رشد داشت و ۱۳/۴ درصد از کل بودجه را به خود اختصاص داده بود. در حالی‌که برای سال ۱۴۰۱ بودجه آموزش و پرورش نسبت به سال قبل حدود ۲۰ درصد رشد داشته یعنی به ۱۳۱ هزار میلیارد تومان رسیده و حدود ۹ درصد بودجه کل است، آیا همین آمار نشان دهنده اهمیت آموزش و پرورش نیست؟

وی ادامه داد: همچنین میانگین سهم آموزش و پرورش از جی دی پی یا تولید ناخالص ملی در جهان ۴.۶ و در ایران کمتر از ۲ درصد است. آموزش و پرورش در حال حاضر از بودجه عمومی حدود ۹ درصد سهم دارد، اما در دنیا ۱۴ درصد و جالب است بدانید که در سال ۹۲ سهم آموزش و پرورش از بودجه کل ۱۸ درصد بوده است. با این بودجه انتظار تحول و افزایش کیفیت موردنظر سخت است.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->