معرفی و نقد «در باب تسلی خاطر، آرامش در عصر ظلمت» در پردیس کتاب مشهد | رنج و تسلّی امکانی برای رشد انسان است درگذشت علی رشوند، بازیگر و تهیه‌کننده تئاتر + علت برگزیدگان جشنوارۀ فیلم عمار معرفی شدند مروری بر برخی از مستند‌هایی که درباره شهید حاج قاسم سلیمانی ساخته شده‌اند صفحه نخست روزنامه‌های کشور - پنجشنبه ۱۳ دی ۱۴۰۳ روایت کردن، مهم‌ترین کار جهان است رمان «سردار ایرانی» در کتاب‌فروشی‌ها غربت موسیقی مقامی در بی‌مهری‌ها پخش فیلم تلفن زمان برای نابینایان و ناشنوایان + زمان پخش نگاهی به فیلم‌های احتمالی چهل‌وسومین جشنواره فجر در بخش اجتماعی فصل اول برنامه هزار و یک شب، ۱۰۰ قسمت است + زمان پخش درباره مجموعه متغیر منصور اثر یعقوب یادعلی | داستان‌هایی درباره تغییر فیلم توقیف‌شده مسیح پسر مریم، سریال می‌شود بهترین فیلم سال ۲۰۲۴ از نگاه انجمن منتقدین فیلم بریتانیا» (UKFCA) فیلم‌های آخر هفته تلویزیون (۱۳ و ۱۴ دی ۱۴۰۳) + زمان پخش و خلاصه داستان حمید نعمت‌الله: یک سانس در جشنواره به فیلم قاتل و وحشی بدهید مهران مدیری با «گل یا پوچ» جدید برمی‌گردد آیین افتتاحیه پانزدهمین جشنواره مردمی فیلم عمار در مشهد برگزار شد+ویدئو پژمان جمشیدی با فیلم سینمایی روز جزیره، در راه فجر چهل و سوم
سرخط خبرها

گپ‌وگفت‌ با مریم صدر و یاسمن سامانی درباره نمایشگاه «سبز آبی» در نگارخانه «اشراق»

  • کد خبر: ۹۳۴۷۹
  • ۰۵ دی ۱۴۰۰ - ۱۲:۲۸
گپ‌وگفت‌ با مریم صدر و یاسمن سامانی درباره نمایشگاه «سبز آبی» در نگارخانه «اشراق»
سیده یاسمن سامانی و مریم صدر نگذاشته‌اند و نخواسته‌اند از مقصود اصلی خودشان زیاد دور بشوند. آن‌ها توانسته‌اند دست یکدیگر را در تلاطم امواج زندگی بگیرند و خود را به ساحل امن هنر برسانند. به یکدیگر تکیه کرده‌اند و نمایشگاهی پربار برگزار کرده‌اند.

امیرمنصور رحیمیان | شهرآرانیوز - هر آدمی خاصیت‌ها و خصوصیت‌های خودش را دارد. ولی گاهی اوقات از آن‌ها دور می‌شود و در وادی‌های دیگری گم می‌شود. زندگی هم آن‌قدر چاه و راه دارد که اگر آدم از خودش دور بشود، به این راحتی‌ها نمی‌تواند راه رفته را برگردد.

ولی سیده یاسمن سامانی و مریم صدر نگذاشته‌اند و نخواسته‌اند از مقصود اصلی خودشان زیاد دور بشوند. آن‌ها توانسته‌اند دست یکدیگر را در تلاطم امواج زندگی بگیرند و خود را به ساحل امن هنر برسانند. به یکدیگر تکیه کرده‌اند و نمایشگاهی پربار برگزار کرده‌اند. مریم صدر که درس‌خوانده رشته نقاشی است و مدرک کارشناسی‌اش را از دانشگاه زاهدان گرفته است، اکنون به آموزش نقاشی به کودکان مشغول است. او دوازده نمایشگاه گروهی و انفرادی را در کارنامه‌اش دارد.

تجسم رؤیا‌هایی به رنگ طبیعت

یاسمن سامانی، هم نقاشی را تا مقطع کارشناسی دنبال کرده است و بعد به دلایلی از آن دور افتاده است. این نمایشگاه حاصل بازگشت او به دنیای پر نقش و نگار هنر است. نمایشگاه نقاشی «سبز آبی» نمایشی از انواع و اقسام آثار با تکنیک‌ها و سبک‌های مختلف است. نمایشگاه مشترک با یک هنرمند دیگر، هر چند نمایشگاه گروهی به حساب نمی‌آید، ولی تجربه جدیدی است.

تجسم رؤیا‌هایی به رنگ طبیعت

برگزاری نمایشگاه؛ هدف مشترک

ابتدا یاسمن سامانی دراین‌باره می‌گوید: بعد از گذشتن چند سال که از نقاشی کشیدن فاصله گرفته بودم، وقتی هم‌دیگر را پیدا کردیم، نقاط مشترک و اهداف مشترک زیادی داشتیم. به این دلیل با انگیزه و تلاش و کمک به هم، یا علی گفتیم و در راه جدیدمان با قدرت قدم گذاشتیم و برای رسیدن به هدف مشترک که برگزاری نمایشگاه بود، خیلی به هم کمک کردیم. شاید اگر تنها بودم موفق نمی‌شدم آثارم را ارائه بدهم و یا برعکس برای خانم صدر هم ممکن بود چنین اتفاقی می‌افتاد. هر دو مشوق یکدیگر بودیم و امروز بهترین دوست هم هستیم.

تجسم رؤیا‌هایی به رنگ طبیعت

صدر نیز می‌گوید: خانم سامانی وجودش در کنارم، به من روحیه و انرژی برای تولید اثر می‌داد. بسیار خوشحالم که نتیجه یک‌سال کار کردن باهم و بودن درکنار هم، اثر بخش بوده است.
صدر درپاسخ به اینکه هر کدام از آن‌ها چند اثر در این نمایشگاه دارند و این آثار بیشتر در چه سبک و با چه تکنیکی کار شده است؟ پاسخ می‌دهد: آثار من ۶۰ تابلو است؛ که در قالب پنج مجموعه نقاشی انتزاعی، نقاشی‌خط مدرن، آبرنگ، گل و مرغ و مجموعه مغناطیسی، دسته‌بندی می‌شوند.

سامانی نیز می‌گوید: من پنج اثر در نمایشگاه ارائه کردم؛ که شامل یک فضای دکوراتیو همراه با یک تلفیق بصری با گل و مرغ است. این کار‌ها همیشه روی جلد کتاب‌های قدیمی کاربرد داشته‌اند. من آثار را روی بوم و در اندازه بزرگ‌تر خلق کرده‌ام و این زیبایی نقش‌ها را برای مخاطبم در دسترس‌تر کرده‌ام. برای خلق آثارم هم از مواد اکرلیک استفاده کرده‌ام.
برای رسیدن به سؤال بعدی کمی مکث کردم و بعد پرسیدم: در این نمایشگاه مخاطب، با طیف وسیعی از سبک و سیاق و تکنیک روبه‌رو می‌شود. از نقاشی خط تا آثار اکسپرسیونیستی، کار‌های سوررئال، رئال و حتی نگارگری با تکنیک‌های بسیار متنوع، از آبرنگ تا ترکیب مواد و اکرلیک و رنگ‌روغن.

تجسم رؤیا‌هایی به رنگ طبیعت

تنوع تکنیک

سامانی در ادامه با بیان اینکه تنوع تکنیک‌ها در نمایشگاه دیده می‌شود. می‌گوید: این موضوع می‌تواند چند علت داشته باشد. یکی از آن موارد این است که ما دو نفر بودیم و هر کدام سبک و سیاق خودمان را در تولید اثر هنری داشته‌ایم. به همین دلیل شما تنوع تکنیک می‌بینید. نکته بعدی اینکه وقتی یک هنرمند در حال تولید اثر هنری است، فارغ از این موضوع که کجا قرار است، این اثر به نمایش گذاشته بشود، دیدگاه خودش را منتقل می‌کند. نکته بعدی هم اینکه ما بیشتر می‌خواستیم با برگزاری نمایشگاه بازخورد‌هایی که از بازدیدکنندگان می‌گیریم را رصد کنیم و با انرژی گرفتن از مخاطبان آثار به عنوان دو مادر، برای ادامه کارمان انگیزه بگیریم.

یکی دیگر از هدف‌های ما فروش آثار بود. برای این هدف ما با مخاطب‌های مختلف با سلیقه‌های متفاوت روبه‌رو هستیم. پس بهتر دیدیم، این تنوع در ارائه آثار باشد تا مخاطب بتواند اثری که باب سلیقه‌اش باشد را پیدا کند. در حقیقت یکی از اهداف من که همیشه در گوشه ذهنم بوده این است که مردم عادی در حافظه بصری‌شان اثر هنری حک بشود و با دیدن یک تابلو نقاشی از کنارش بی‌تفاوت عبور نکنند. مدتی پای تابلو بایستند و ارتباط خوبی با اثر بگیرند و حس خوشایندی داشته باشند. حالا اگر آن تابلو پیامی هم القا کند که چه بهتر.

اینکه اثر هنری یا یک تابلو نقاشی مختص گروه خاصی نباشد و بقیه مردم هم نقاشی را دوست داشته باشند و برای داشتن آن اثر هزینه کنند همیشه یکی از دغدغه‌هایم بوده است. صدر هم در ادامه می‌گوید: آثار هر دو مان کاملا حسی است و تکنیک‌های مختلف هم بنا به حسی که داشته‌ایم به‌وجود آمده‌اند.دوست داشتم تجربه‌های این دوره را با مخاطبانم به اشتراک بگذارم و بازخورد بگیرم. ضمن اینکه هر مخاطب سلیقه متفاوتی دارد و هر مجموعه، مخاطب خاص خودش را دارد.

صدر در پاسخ به اینکه این تجربه مشترک چقدر به آنان برای تحمل بیان‌های یکدیگر کمک کرده پاسخ می‌دهد: برای من قضیه نسبی است. گاهی دوست دارم یک اثر هنری را با چند نفر هنرمند دیگر، به صورت اشتراکی کار کنیم. من کار تیمی را خیلی دوست دارم و تجربه‌اش به نظرم فوق‌العاده است. در آموزش‌هایم نیز کودکان را به انجام این کار تشویق می‌کنم.

این نمایشگاه تا پایان هفته در نگارخانه اشراق واقع در بولوار هاشمیه، حوزه هنری خراسان رضوی، برپاست. علاقه‌مندان برای بازدید از این رویداد می‌توانند صبح از ساعت ۱۱ تا ۱۳ و عصر از ساعت ۱۷ تا ۲۰ به محل نمایشگاه مراجعه کنند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->