عذرخواهی، درس نخوانده ما و مسئولان! نوروز و دغدغه‌های مردم در ۱۵ روز ابتدای سال | از جای خالی متخصص‌ها تا نیمه فعال بودن ادارات پلمب ۲۲۴ مرکز متخلف تهیه و توزیع مواد غذایی در خراسان رضوی (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) مهم‌ترین چالش داروخانه‌ها در آغاز سال جدید تشخیص زودهنگام سرطان روده بزرگ برای زنان بسیار مهم است زلزله ۷.۲ ریشتری پاپوآ گینه‌نو در اقیانوس آرام را لرزاند آیا معوقات حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی در فروردین ۱۴۰۴ پرداخت می‌شود؟ غرق‌شدن کودک سه‌ساله در رودخانه کارون (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) هشدار پلیس به مسافران: ترافیک سنگین در جاده‌های خراسان رضوی و کلان‌شهرها ادامه دارد گردشگری نوروزی در اوج: ۴۰ درصد ایرانی‌ها به سفر رفتند تعمیرات موفقیت‌آمیز ایستگاه پمپاژ | آب، یکشنبه (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) به یزد می‌رسد زاینده‌رود دوباره زنده شد | لحظه ورود آب به سی‌وسه پل اصفهان پس از خشکی طولانی + فیلم (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) توهین به مقدسات بی‌پاسخ نماند | دادستانی گرگان وارد عمل شد واژگونی خودرو در سبزوار خراسان رضوی | یک نفر جان باخت (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) زمین لرزه ۳.۹ ریشتری در بندرلنگه هرمزگان (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) پرونده حادثه حمله سگ به روستاییان بینق روی میز دادستان سبزوار پاسخگویی اورژانس به ۸۷۰ هزار تماس در طرح سلامت نوروزی نزاع خونین در روز طبیعت | شرور قبل از خروج از مرز دستگیر شد دُرنا؛ مهمان نوروزی مراتع گنبدکاووس بازدید ۴.۸ میلیونی مردم از آثار تاریخی در نوروز ۱۴۰۴ | تخت جمشید در صدر اماکن پربازدید نوروز در مجارستان جشن گرفته شد بارش باران و برف در جاده های مواصلاتی کشور + وضعیت ترافیکی دختر بچه گمشده اراکی هنوز پیدا نشده است + عکس ۲۷۷ هزار تهرانی هنوز از سفر برنگشته‌اند | بیش از ۵۳۰ میلیون تردد در جاده‌های کشور مدیرکل میراث فرهنگی فارس: هیچ قطعه سنگی از تخت‌جمشید جدا نشده است + فیلم مقصدهای محبوب نوروز ۱۴۰۴؛ صدر جدول سفرها به کدام استان‌ها رسید؟ آغاز نام‌نویسی آزمون ورودی مدارس سمپاد و نمونه دولتی از فردا (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) ورود بیش از ۵ میلیون و ۸۵۲هزار زائر و مسافر به خراسان رضوی (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) آخرین وضعیت ترافیکی راه‌های کشور (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) شهاب‌سنگ ۱۰۰ میلیاردی در مشهد | آیا سریال پایتخت ۷ بازار سنگ‌های آسمانی را منفجر کرد؟ + فیلم و عکس
سرخط خبرها

درباره بیماری آشالازی چه می‌دانید؟

  • کد خبر: ۹۳۵۰۷
  • ۰۵ دی ۱۴۰۰ - ۱۲:۱۲
درباره بیماری آشالازی چه می‌دانید؟
اختلال حرکتی عضله مری را در اصطلاح پزشکی آشالازی می‌گویند؛ در واقع آشالازی نوعی بیماری گوارشی است که مبتلایان به آن دچار اختلالات حرکتی مری هستند و به علت اختلال در بازشدن دریچه بین مری و معده آنان دچار کم اشتهایی می‌شوند و در نتیجه وزن کم می‌کنند.

به گزارش شهرآرانیوز، آشالازی یک بیماری جدی است که مری فرد را تحت تأثیر قرار می‌دهد. اسفنکتر تحتانی مری، نوعی حلقه عضلانی است که مسیر مری به معده را مسدود می‌کند و در زمان نیاز باز می شود. در مبتلایان به آشالازی، این حلقه عضلانی در هنگام بلع باز نمی‌شود. این مشکل می‌تواند به دلیل آسیب دیدگی اعصاب مری یا آسیب به اسفنکتر تحتانی مری رخ دهد. سالانه حدود ۳۰۰۰ نفر را در ایالات متحده امریکا به این بیماری دچار می‌شوند.

علائم آشالازی

افراد مبتلا به آشالازی معمولاً دچار دیسفاژی (مشکل در بلع) می‌شوند و احساس می‌کنند که غذا در مری آنها گیر کرده است. دیسفاژی می‌تواند باعث سرفه شود و خطر استنشاق و خفگی غذا را افزایش دهد.

سایر علائم احتمالی عبارتند از: درد یا ناراحتی در قفسه سینه، کاهش وزن، سوزش سر دل، درد یا ناراحتی شدید بعد از غذا خوردن، خشکی دهان و خشکی چشم.

چه کسانی به آشالازی مبتلا می‌شوند؟

آشالازی معمولاً در سنین بالا رخ می‌دهد، اما در کودکان نیز ممکن است بروز کند؛ هرچند که در کودکان کمتر شایع است [کمتر از ۵ درصد در کودکان زیر ۱۶ سال تشخیص داده می‌شود]. بزرگسالان در هر سنی ممکن است به آشالازی مبتلا شوند اما این عارضه اغلب بعد از ۳۰ سالگی و قبل از ۶۰ سالگی ایجاد می‌شود.

افرادی که در سنین میانسالی و بالاتر قرار دارند بیشتر در معرض خطر ابتلا به این بیماری هستند. در افراد مبتلا به اختلالات خود ایمنی نیز آشالازی بیشتر دیده می‌شود.

درمان آشالازی

تا کنون درمان قطعی برای آشالازی یافت نشده، بنابراین حتی با درمان و جراحی نیز علائم شما ممکن است به طور کامل از بین نرود. اما خوب است برای پیشگیری یا کنترل این عارضه چند تغییر دائمی در سبک زندگی خود ایجاد کنید، از جمله: خوردن لقمه‌های غذایی کوچکتر، پرهیز از مصرف هر گونه غذایی که باعث سوزش سر دل می‌شود، اگر سیگار می‌کشید، سیگار را ترک کنید، به جای صاف دراز کشیدن، سعی کنید به سطحی تکیه دهید و سپس بخوابید.

طبق تحقیقاتی که در سال ۲۰۲۱ صورت گرفت:

در ایالات متحده، هر سال از هر ۱۰۰۰۰۰ نفر، یک نفر به این بیماری مبتلا می‌شود.

در سایر نقاط جهان، سالانه بین ۰.۱ تا ۱ از هر ۱۰۰۰۰۰ نفر به این بیماری مبتلا می‌شوند.

منبع: خبرآنلاین

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->