پرواز مشهد - نجف ناچار به فرود اضطراری شد| ماجرا چه بود؟ وزیر علوم در مشهد: قطعی برق تحصیل دانشجویان را هم مختل کرده است | باید به دنبال تحصیل و آموزش مجازی دانشجویان باشیم نفقه چیست و به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟ انتقال آب از هزارمسجد به مشهد | چالش ادامه‌دار + فیلم واکنش متفاوت وزارت آموزش و پرورش به رقص دانش‌آموزان بابلی زلزله کاشمر در استان خراسان رضوی را لرزاند (۶ دی ۱۴۰۳) مراقبت‌های تغذیه‌ای در پیشگیری از بیماری‌های تنفسی کمبود یُد چه علائمی دارد؟ بدون تجویز پزشک، دارو مصرف نکنیم؛ حتی یک مسکن ساده نکات ایمنی استفاده از آسانسورها در شرایط احتمالی قطع برق | مراقب سُریدن آسان‌­سُرها باشید فشار مالیاتی از روی پزشکان برداشته می‌شود پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، ۶ دی ۱۴۰۳) | بهبود کیفیت هوا از اوایل هفته آینده قطع داروی بیماران دیابتی بسیار خطرناک است گلایه مردم از قطعی‌های مکرر برق در حاشیه شهر مشهد | خاموشی‌های نامنظم! استفاده از ماسک‌های N۹۵ در هوای آلوده، کمک‌کننده است یا نه؟ بررسی چالش‌های دارویی کشور (۶ دی ۱۴۰۳) آخرین وضعیت تب دنگی در کشور (۶ دی ماه ۱۴۰۳) سیگار کشیدن در نوجوانی به قلب آسیب می‌رساند آیا روند شیوع آنفلوانزا افزایشی است؟ لزوم ایمن‌سازی شهر در برابر زلزله اجرای نافرجام طرح پزشک خانواده در شهر مشهد اولویت جدید حج تمتع اعلام شد (۶ دی ۱۴۰۳) قتل هم‌اتاقی به خاطر آب خوردن با پارچ! اعتراف به قتل پسر ناپدیدشده بعد از کشف جسد در رودخانه زمان ثبت نام جدید وام ضروری ۳۰میلیون تومانی بازنشستگان کشوری اعلام شد ورود سامانه بارشی به کشور از فردا (۷ دی ۱۴۰۳) | تداوم آلودگی هوا در شهر‌های بزرگ + فیلم توسعه نامتوازن در همکاری‌های بین‌المللی موجب غفلت از کشورهای هم زبان شده است ایران فرهنگی؛ از رودکی تا نسل جدید، میراثی که باید زنده بماند رودکی؛ گنجینه‌ای برای تحکیم پیوند‌های فرهنگی ایران و تاجیکستان ضرورت بهره‌گیری از فرصت‌های فرهنگی مشترک ایران و آسیای میانه سفیر تاجیکستان در ایران: رودکی، حلقه پیوند فارسی‌زبانان است وضعیت قرمز عمومی
سرخط خبرها

غذا‌های پخته را با روش‌های صحیح فریز کنید

  • کد خبر: ۹۳۷۹۵
  • ۰۷ دی ۱۴۰۰ - ۱۳:۴۲
غذا‌های پخته را با روش‌های صحیح فریز کنید
فریزر محل مناسبی برای نگه داری غذا‌های اضافی به مدت طولانی است، اما کدامیک از غذا‌ها را می‌توان در فریزر نگهداری کرد و شیوه سالم انجماد برای ماندگاری آن‌ها به چه صورت است؟

به گزارش شهرآرانیوز، یکی از راه‌های نگهداری طولانی مدت مواد غذایی فریزر کردن آنهاست. فریز کردن مواد غذایی با یکدیگر متفاوت است و قرار دادن برخی از مواد غذایی در یخچال تغییراتی در طعم، بو و کیفیت به وجود می‌آورد. پس همه غذا‌ها قابل فریز کردن نیستند و خوردن بعضی از غذا‌های فریز شده می‌تواند مضر و خطرناک باشد.

نگهداری غذا‌های پخته در فریزر

شما می‌توانید انواع خورشت، سوپ، سبزیجات سرخ شده، صیفی جات مانند بادمجان، کدو،  لوبیا را به صورت سرخ کرده یا نیمه پخته در فریزر قرار دهید. برای انجماد و فریز کردن غذا‌های پخته شده به طریق زیر عمل کنید:

نکات لازم برای نگهداری مواد غذایی در فریزر

غذا‌هایی را که می‌خواهید درون فریزر بگذارید، باید سرد شده باشند، زیرا قرار دادن مواد غذایی داغ در فریزر، دمای فریزر را پایین می‌آورد و مدت زمان لازم برای انجماد افزایش می‌یابد؛ به همین دلیل غذا‌های تازه فریز شده یا مواد غذایی که قبلاً فریز شده ممکن است، فاسد شوند، پس برای فریز کردن غذا‌های داغ صبر کنید تا خنک شوند و بعد آن‌ها را در فریزر قرار دهید.

برای فریز کردن غذاها، آن‌ها را به اندازه نیاز هر وعده خود بسته بندی کنید، زیرا اگر مقدار غذا‌ها زیاد باشند، باز شدن یخ مواد فریز شده باعث شروع فعالیت باکتری‌های داخل آن شده و یخ زدن مجدد آن سبب تغییر رنگ، بد بو شدن و فاسد شدن باقیمانده غذا می‌شود.

طریقه بسته بندی باید صحیح باشد. برای حفظ عطر، طعم و رنگ طبیعی مواد غذایی، آن‌ها را در پلاستیک فریزر و ظروف در بسته قرار دهید. اگر مواد غذایی را در کیسه فریزر می‌ریزید حتما هوای داخل کیسه را خارج کنید. قبل از قرار دادن غذا در فریزر ظروف غذا‌ها را جهت پائین آوردن حرارت در آب خیلی سرد قرار داده و بعد از خنک شدن در مقادیر معینی که برای نیاز هر خانواده لازم می‌باشد در ظروف مخصوص فریزر ریخته و منجمد نمایید.
تاریخ بسته بندی و نام مواد غذایی را روی هر بسته بنویسید، تا آن‌ها را به موقع استفاده کنید.

برای فریز کردن انواع مواد غذایی در همه فصل‌ها باید دمای فریزر شما زیر ۱۸ درجه سانتی گراد باشد تا مواد فریز شده سالم بمانند. فریز کردن غذا‌ها حرکت مولکول‌های آن‌ها را کاهش می‌دهد و موجب غیر فعال شدن میکروب ها، باکتری ها، مخمر‌ها و کپک‌ها می‌شوند و از فساد مواد غذایی جلوگیری می‌کند.

ماندگاری غذا‌های پخته در فریزر:

شما می‌توانید انواع خورشت ها، سوپ، کباب‌ها و گوشت پخته را در فریزر نگهداری کنید. برای فریز کردن کدو،  بادمجان و لوبیا آن‌ها را سرخ کنید و در فریزر قرار دهید. اما مدت زمان نگهداری این غذا‌ها متفاوت است. غذا‌های پخته شده، آب گوشت،  سوپ‌ها و خورش‌ها تا ۳ ماه در فریزر قابل نگهداری هستند.

چه غذا‌های پخته‌ای را نباید فریز کرد؟

غذا‌های سرخ شده
نگهداری غذا‌های سرخ شده در فریزر باعث از بین رفتن تردی و خوشمزگی غذا‌ها و نرم شدن آن‌ها می‌شود، پس غذای سرخ شده‌ی خود را فریز نکنید.

برنج پخته
برنج یکی از غذا‌های پرمصرف است که باقیمانده آن نیاز به مراقبت خاصی دارد. منجمد کردن برنج پخته سبب ایجاد تغییراتی در طعم، بو و کیفیت غذا می‌شود؛ پس بهتر است برنج پخته را فریز نکنید. اما اگر قصد فریز کردن برنج پخته را دارید آن‌ها را بیشتر از معمول پخته و در ظرف‌ها یا پلاستیک‌هایی به اندازه یک وعده غذایی ریخته و در فریزر قرار دهید.

غذا‌های کنسروی
قرار دادن غذا‌های کنسروی درون فریزر سبب حجیم و بزرگ شدن آن‌ها شده و سبب منفجر شدن و یا شکستن قوطی می‌شود.

ماکارونی پخته
قراردادن ماکارونی یا پاستای پخته شده در فریزر سبب شل شدن این غذا می‌شود، پس بهتر است اگر می‌خواهید ماکارانی را در فریز بگذارید، آن را نیم پز و فریز کنید و در زمان مصرف آن را داغ کنید. ماکارونی را قبل از داغ کردن برای مدتی در بیرون از یخچال نگه دارید تا یخ آن کاملاً باز شود.

منبع: نمناک

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->