رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس: شرط مذاکره با آمریکا، داشتن موضع برابر و دوری از قلدرمآبی است دشمن به دنبال این است که امید به آینده را از مردم ایران بگیرد یونیسف: روزانه ۱۰۰ کودک در غزه کشته یا زخمی می‌شوند محکومیت استفاده ابزاری آلمان و انگلیس از سازوکارهای حقوق‌بشری علیه ایران ۸۳۸ مسافر در تصادفات نوروز ۱۴۰۴ جان باختند حسن فرحات یکی از رهبران حماس، به شهادت رسید (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) ادعای جدید ترامپ درباره احتمال مذاکره مستقیم با ایران واکنش عجیب ترامپ به ریزش بازار سهام آمریکا وزیر راه و شهرسازی: ۵ هزار نقطه حادثه‌خیز تصادفات در کشور شناسایی شده است حمله موشکی جنبش انصارالله یمن به سرزمین‌های اشغالی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) پزشکیان در گفتگو با بن‌سلمان: با هیچ کشوری سر جنگ نداریم تقابل شدید کانادا با جنگ تعرفه‌ای آمریکا اعتراض صهیونیست‌ها به حمایت شهردار لندن از مردم غزه ۱۰۰ شهید و زخمی در حمله هوایی رژیم صهیونیستی به مدرسه‌ای در غزه+ویدئو اطلاعیه قوه قضائیه درباره علت درگذشت حجت‌ الاسلام‌ نیری واکنش رؤسای جمهور کشورهای جهان به جنگ تعرفه‌های ترامپ شمار شهدای غزه به ۵۰ هزار و ۵۲۳ تن رسید (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) وزیر خارجه رژیم صهیونیستی: مسیر دیپلماتیک برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای را رد نمی‌کنیم ایران حمله رژیم صهیونیستی به زیرساخت‌های غیرنظامی و دفاعی سوریه را محکوم کرد روسیه برای میانجیگری میان آمریکا و ایران اعلام آمادگی کرد بهبود زندگی مردم، پیشرفت کشور و حفظ منافع ملی اولویت دولت خواهد بود تخت‌روانچی در نشست سازمان همکاری شانگهای خواستار محکومیت تهدیدات آمریکا علیه ایران شد یمن از سرنگونی هفدهمین پهپاد آمریکایی خبرداد ابراز رضایت جانشین فرمانده نیروی زمینی ارتش از روند انسداد مرزهای کشور ادامه وضع تعرفه‌ از سوی ترامپ | رهبران جهان چه می‌گویند؟ نشست کشور‌های عضو سازمان همکاری شانگهای در مسکو آغاز شد (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) بیانیه‌ی سپاه پاسداران به مناسبت اولین سالگرد شهادت پاسدار محمدرضا زاهدی و سرتیپ پاسدار محمد هادی حاجی رحیمی وزارت خارجه کشورمان ادامه جنایات رژیم صهیونیستی در فلسطین اشغالی را محکوم کرد
سرخط خبرها

نگرانی کاخ‌سفید از نفوذ چین در غرب آسیا و آفریقا

  • کد خبر: ۹۳۸۷۲
  • ۰۸ دی ۱۴۰۰ - ۱۰:۴۵
نگرانی کاخ‌سفید از نفوذ چین در غرب آسیا و آفریقا
چین به‌دنبال تأسیس پایگاه‌های نظامی جدید در خاورمیانه و آفریقاست و قصد دارد با گسترش جهانی پایگاه‌های نظامی خود، با نفوذ نظامی ایالات متحده آمریکا مقابله کند. موضوعی که باعث نگرانی آمریکا شده است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ به گزارش روزنامه «وال‌استریت‌ژورنال»، چین در‌نظر دارد که یک پایگاه نظامی در گینه استوایی در آفریقا تأسیس کند. گینه استوایی مانند آمریکا به اقیانوس اطلس مشرف است و به همین‌دلیل آمریکا از احداث پایگاه نظامی چین در گینه استوایی به‌شدت نگران است. به گفته یک مقام ارشد در دولت آمریکا، دولت بایدن به گینه استوایی هشدار داده است که: «فعالیت‌های بالقوه چین به لحاظ امنیتی نگران‌کننده است.»

جان کربی، سخنگوی وزارت دفاع آمریکا، در کنفرانس مطبوعاتی که اوایل ماه دسامبر برگزار شد، با اشاره‌به اینکه چین در پس‌زمینه قدرت نظامی، اقدامات وحشتناکی علیه کشور‌های آفریقایی انجام می‌دهد، از تحرکات نظامی چین در آفریقا ابراز نگرانی کرد. چین پیش از گینه استوایی، اولین پایگاه نظامی خود در خارج از کشور را در جیبوتی واقع‌در شرق آفریقا در سال‌۲۰۱۷ تأسیس کرد. جیبوتی یک نقطه استراتژیک رو به تنگه باب‌المندب است که اقیانوس هند و دریای سرخ را به هم متصل می‌کند. چین اوایل سال‌۲۰۲۱ نیز اعلام کرد که تأسیسات پذیرش ناو هواپیمابر را در یک پایگاه نظامی در جیبوتی تکمیل کرده است. گفته می‌شود این پایگاه نظامی در نزدیکی پایگاه نظامی آمریکا واقع است و خلبان‌های نظامی آمریکا درمعرض تابش لیزر ارتش چین قرار دارند.

قرارداد موشکی چین و عربستان

از سوی دیگر، آژانس‌های اطلاعاتی آمریکا به این ارزیابی رسیده‌اند که عربستان سعودی با کمک چین، فعالانه در‌حال تولید موشک‌های بالستیک است. زاخاری کوهن، تحلیلگر مسائل نظامی، در گزارش ۲۳‌دسامبر در «سی‌ان‌ان» نوشت: سه منبع آگاه در این زمینه گفته‌اند که عربستان در گذشته، خریدار موشک‌های بالستیک از چین بود، اما تا‌کنون به عنوان کشوری که خود سازنده این نوع موشک‌ها باشد، شناخته نشده بود؛ به عبارت دیگر، از توان ساخت موشک‌های بومی برخوردار نبود.

تصاویر ماهواره‌ای نهاد‌های اطلاعاتی آمریکا که سی ان‌ان به آن‌ها دست یافته است، نشان می‌دهد که عربستان دست‌کم در یک پایگاه، در‌حال تولید موشک‌های بالستیک است. دو منبع مطلع تأیید کردند که در ماه‌های گذشته اطلاعات طبقه بندی‌شده‌ای در‌اختیار برخی نهاد‌های اطلاعاتی آمریکا و همچنین شورای امنیت ملی کاخ سفید قرار گرفته بود که بر‌اساس آن، عربستان، فناوری موشک‌های بالستیک را از چین دریافت کرده است.

پس از انتشار این گزارش‌ها نیز سخنگوی وزارت خارجه چین گفت که این کشور و عربستان «شریک راهبردی همه جانبه» هستند و ازجمله با هم مراوده نظامی دارند. عبدالمحسن راضی، نویسنده و پژوهشگر مسائل سیاسی، در گفتگو با «الخلیج‌آنلاین»، درباره همکاری اخیر نظامی پکن و ریاض گفت: توجه عربستان به چین، پس از درک این موضوع توسط ریاض بود که رابطه مستحکمش با واشینگتن در‌حال سست‌شدن است و این سستی از کاهش واردات نفت خام عربستان از‌سوی آمریکا آغاز شد. در‌مقابل، چین به‌عنوان دومین اقتصاد در جهان، بزرگ‌ترین صادرکننده به عربستان است و میزان سرمایه‌گذاری‌های چینی در عربستان طی ۱۵‌سال به ۴۰میلیارد دلار رسید و همین موضوع نشان‌دهنده اهمیت روابط بین دو کشور است.

نگرانی آمریکا از تشدید تحرکات نظامی چین

آژانس اطلاعاتی آمریکا از حول‌و‌حوش سال‌۲۰۱۹ تحرکات چین در احداث پایگاه‌های نظامی در کشور‌های مختلف را زیر‌نظر دارد. اما حال با تشدید تحرکات نظامی چین در‌راستای احداث پایگاه‌های نظامی در خاورمیانه و آفریقا، دولت جو بایدن به‌شدت نگران تحرکات نظامی اخیر چین است. پنتاگون در گزارش سالانه خود درباره قدرت نظامی چین که در ماه نوامبر منتشر شد، اعلام کرد که چین در نظر دارد علاوه بر کشور‌های آسیایی در کشور‌هایی مانند کنیا، تانزانیا، آنگولا و سیشل هم پایگاه نظامی احداث کند.

پنتاگون در این گزارش ادعا کرد چین در آینده می‌تواند در عملیات نظامی آمریکا در سراسر جهان مداخله کند. آمریکا و چین بر سر تنگه تایوان و دریای چین جنوبی به‌شدت اختلاف نظر دارند، ولی با‌این‌حال این رقابت ممکن است در آینده در خارج از منطقه آسیا اقیانوسیه تشدید شود؛ بنابراین آمریکا هرقدر به منطقه اقیانوس آرام و اقیانوس هند اهمیت دهد، نفوذ این کشور در منطقه خاورمیانه و آفریقا کم‌رنگ‌تر خواهد شد و چین می‌تواند از این فرصت بیشتر استفاده کند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->