پشت پرده موافقت صهیونیست‌ها با ورود کمک‌ها به غزه چیست؟ نماینده مردم مشهد در مجلس: استیضاح وزیر راه را قبول ندارم مدیر مرکز مطالعات انرژی و امنیت روسیه: کلید حل پرونده هسته‌ای ایران در تهران و واشینگتن است واکنش پوتین به پیشرفت گفت‌و‌گو‌های میان ایران و آمریکا جزئیاتی عجیب از مکالمه تلفنی صمیمانه رؤسای جمهور آمریکا و روسیه فاش شد | ترامپ: ولادیمیر، هر وقت دلت خواست می‌تونی تلفن رو برداری و زنگ بزنی درخواست ۲۲ کشوربرای ازسرگیری امدادرسانی کامل به نوار غزه و برقراری آتش‌بس تحفه قطری‌ها برای آمریکا دردسر شد | کاخ سفید: هواپیمای اهدایی قطر هیچ ربطی به ترامپ ندارد پوتین: آماده همکاری با اوکراین برای دستیابی به توافق هستیم آیین بزرگداشت نخستین سالگرد شهادت شهید جمهور در مسجد امام محمد باقر(ع) مشهد برگزار شد+فیلم عراقچی: پیرو مسیر شهید امیرعبداللهیان باشیم وزیر امور خارجه عراق با پزشکیان دیدار کرد قالیباف: رژیم صهیونیستی هویت ژئوپلیتیک مستقلی ندارد سفیر آمریکا در فلسطین اشغالی علیه ایران لفاظی کرد عراقچی: ایران می‌تواند مرکزی برای تبادل اطلاعات در منطقه و بین الملل باشد ادعای کاخ سفید درباره حق غنی‌سازی ایران تاکید پزشکیان بر تسریع در جذب سرمایه و احداث نیروگاه‌های خورشیدی سفیر ایران در انگلیس احضار شد (۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) رسانه‌های عبری از بن‌بست در مذاکرات دوحه خبر دادند اخلاقی: کشور‌های عربی می‌دانند که هر پیمان و قراردادی بدون حضور ایران به نتیجه نخواهد رسید رئیس ستادکل نیرو‌های مسلح: توان رهگیری و انهدام پرنده‌های دشمن افزایش ۵ برابری یافته است پزشکیان در نشست با معاونان وزارت کار: اجرای طرح محله‌محوری باعث توزیع هدفمند خدمات اجتماعی می‌شود وزیر امور خارجه ترکمنستان: از اجرای پروژه‌هایی مثل بزرگراه عشق‌آباد تا مرز ایران حمایت می‌کنیم انصراف معاون ترامپ از سفر به فلسطین اشغالی سازمان جهانی بهداشت: ۵۷ کودک در نوار غزه از گرسنگی جان باخته‌اند (۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) رژیم صهیونیستی ۱۶۰ منطقه در غزه را هدف قرار داد (۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) دیدارهای عراقچی با میهمانان مجمع گفت‌وگوی تهران در روز دوم دور پنجم مذاکرات ایران و آمریکا؛ ابهام در زمان و مکان رکورد بی‌سابقه ۳۶۰۰ حمله به مراکز درمانی مناطق جنگی طی سال ۲۰۲۴
سرخط خبرها

نگرانی کاخ‌سفید از نفوذ چین در غرب آسیا و آفریقا

  • کد خبر: ۹۳۸۷۲
  • ۰۸ دی ۱۴۰۰ - ۱۰:۴۵
نگرانی کاخ‌سفید از نفوذ چین در غرب آسیا و آفریقا
چین به‌دنبال تأسیس پایگاه‌های نظامی جدید در خاورمیانه و آفریقاست و قصد دارد با گسترش جهانی پایگاه‌های نظامی خود، با نفوذ نظامی ایالات متحده آمریکا مقابله کند. موضوعی که باعث نگرانی آمریکا شده است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ به گزارش روزنامه «وال‌استریت‌ژورنال»، چین در‌نظر دارد که یک پایگاه نظامی در گینه استوایی در آفریقا تأسیس کند. گینه استوایی مانند آمریکا به اقیانوس اطلس مشرف است و به همین‌دلیل آمریکا از احداث پایگاه نظامی چین در گینه استوایی به‌شدت نگران است. به گفته یک مقام ارشد در دولت آمریکا، دولت بایدن به گینه استوایی هشدار داده است که: «فعالیت‌های بالقوه چین به لحاظ امنیتی نگران‌کننده است.»

جان کربی، سخنگوی وزارت دفاع آمریکا، در کنفرانس مطبوعاتی که اوایل ماه دسامبر برگزار شد، با اشاره‌به اینکه چین در پس‌زمینه قدرت نظامی، اقدامات وحشتناکی علیه کشور‌های آفریقایی انجام می‌دهد، از تحرکات نظامی چین در آفریقا ابراز نگرانی کرد. چین پیش از گینه استوایی، اولین پایگاه نظامی خود در خارج از کشور را در جیبوتی واقع‌در شرق آفریقا در سال‌۲۰۱۷ تأسیس کرد. جیبوتی یک نقطه استراتژیک رو به تنگه باب‌المندب است که اقیانوس هند و دریای سرخ را به هم متصل می‌کند. چین اوایل سال‌۲۰۲۱ نیز اعلام کرد که تأسیسات پذیرش ناو هواپیمابر را در یک پایگاه نظامی در جیبوتی تکمیل کرده است. گفته می‌شود این پایگاه نظامی در نزدیکی پایگاه نظامی آمریکا واقع است و خلبان‌های نظامی آمریکا درمعرض تابش لیزر ارتش چین قرار دارند.

قرارداد موشکی چین و عربستان

از سوی دیگر، آژانس‌های اطلاعاتی آمریکا به این ارزیابی رسیده‌اند که عربستان سعودی با کمک چین، فعالانه در‌حال تولید موشک‌های بالستیک است. زاخاری کوهن، تحلیلگر مسائل نظامی، در گزارش ۲۳‌دسامبر در «سی‌ان‌ان» نوشت: سه منبع آگاه در این زمینه گفته‌اند که عربستان در گذشته، خریدار موشک‌های بالستیک از چین بود، اما تا‌کنون به عنوان کشوری که خود سازنده این نوع موشک‌ها باشد، شناخته نشده بود؛ به عبارت دیگر، از توان ساخت موشک‌های بومی برخوردار نبود.

تصاویر ماهواره‌ای نهاد‌های اطلاعاتی آمریکا که سی ان‌ان به آن‌ها دست یافته است، نشان می‌دهد که عربستان دست‌کم در یک پایگاه، در‌حال تولید موشک‌های بالستیک است. دو منبع مطلع تأیید کردند که در ماه‌های گذشته اطلاعات طبقه بندی‌شده‌ای در‌اختیار برخی نهاد‌های اطلاعاتی آمریکا و همچنین شورای امنیت ملی کاخ سفید قرار گرفته بود که بر‌اساس آن، عربستان، فناوری موشک‌های بالستیک را از چین دریافت کرده است.

پس از انتشار این گزارش‌ها نیز سخنگوی وزارت خارجه چین گفت که این کشور و عربستان «شریک راهبردی همه جانبه» هستند و ازجمله با هم مراوده نظامی دارند. عبدالمحسن راضی، نویسنده و پژوهشگر مسائل سیاسی، در گفتگو با «الخلیج‌آنلاین»، درباره همکاری اخیر نظامی پکن و ریاض گفت: توجه عربستان به چین، پس از درک این موضوع توسط ریاض بود که رابطه مستحکمش با واشینگتن در‌حال سست‌شدن است و این سستی از کاهش واردات نفت خام عربستان از‌سوی آمریکا آغاز شد. در‌مقابل، چین به‌عنوان دومین اقتصاد در جهان، بزرگ‌ترین صادرکننده به عربستان است و میزان سرمایه‌گذاری‌های چینی در عربستان طی ۱۵‌سال به ۴۰میلیارد دلار رسید و همین موضوع نشان‌دهنده اهمیت روابط بین دو کشور است.

نگرانی آمریکا از تشدید تحرکات نظامی چین

آژانس اطلاعاتی آمریکا از حول‌و‌حوش سال‌۲۰۱۹ تحرکات چین در احداث پایگاه‌های نظامی در کشور‌های مختلف را زیر‌نظر دارد. اما حال با تشدید تحرکات نظامی چین در‌راستای احداث پایگاه‌های نظامی در خاورمیانه و آفریقا، دولت جو بایدن به‌شدت نگران تحرکات نظامی اخیر چین است. پنتاگون در گزارش سالانه خود درباره قدرت نظامی چین که در ماه نوامبر منتشر شد، اعلام کرد که چین در نظر دارد علاوه بر کشور‌های آسیایی در کشور‌هایی مانند کنیا، تانزانیا، آنگولا و سیشل هم پایگاه نظامی احداث کند.

پنتاگون در این گزارش ادعا کرد چین در آینده می‌تواند در عملیات نظامی آمریکا در سراسر جهان مداخله کند. آمریکا و چین بر سر تنگه تایوان و دریای چین جنوبی به‌شدت اختلاف نظر دارند، ولی با‌این‌حال این رقابت ممکن است در آینده در خارج از منطقه آسیا اقیانوسیه تشدید شود؛ بنابراین آمریکا هرقدر به منطقه اقیانوس آرام و اقیانوس هند اهمیت دهد، نفوذ این کشور در منطقه خاورمیانه و آفریقا کم‌رنگ‌تر خواهد شد و چین می‌تواند از این فرصت بیشتر استفاده کند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->