توسعه نامتوازن در همکاری‌های بین‌المللی موجب غفلت از کشورهای هم زبان شده است ایران فرهنگی؛ از رودکی تا نسل جدید، میراثی که باید زنده بماند رودکی؛ گنجینه‌ای برای تحکیم پیوند‌های فرهنگی ایران و تاجیکستان ضرورت بهره‌گیری از فرصت‌های فرهنگی مشترک ایران و آسیای میانه سفیر تاجیکستان در ایران: رودکی، حلقه پیوند فارسی‌زبانان است وضعیت قرمز عمومی اختتامیه نخستین همایش «رودکی و پیوند‌های فرهنگی ایران و تاجیکستان» برگزار شد رییس نظام پزشکی مشهد: آمار مرگ‌های ناشی از آلودگی هوا نگران کننده است ضرب‌وشتم پرستار در بیمارستان قائم(عج) مشهد، این بار توسط پزشک بانوی وزرشکار مشهدی به چهار بیمار زندگی دوباره بخشید (۵ دی ۱۴۰۳) پروژه جایگزین یک باب مدرسه سنگی در خراسان رضوی ۹۴ درصد پیشرفت فیزیکی دارد هواشناسی خراسان رضوی در پی آلودگی هوا هشدار نارنجی صادر کرد (۵ دی ۱۴۰۳) تاخیر طولانی پرواز تهران به مشهد به علت برخورد خودرو به هواپیما روی باند (۵ دی ۱۴۰۳) درباره خواص بی‌شمار کدو حلوایی | نارنجی پرخاصیت ویدئو | چند توصیه خودمراقبتی در روز‌های آلودگی هوا نارضایتی مردم از کاهش ساعت کاری کارمندان | ادارات در خواب نیم‌روزی! دستگیری زنی که از ۲ فرزندش برای پوشش فروش مواد مخدر استفاده می‌کرد | زندان، انتهای عشق شیرین و فرهاد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (چهارشنبه، ۵ دی ۱۴۰۳) | ورود سامانه بارشی از بعدازظهر شنبه ورزش عملکرد مغز را تقویت می‌کند پیوند ۶۵۳ عضو و بافت از بیماران مرگ مغزی در مشهد انجام شد (۵ دی ۱۴۰۳) سالانه ۳۵۰ هزار نفر زیر پوشش غربالگری سرطان قرار می‌گیرند سامانه بارشی جدید از روز جمعه (۷ دی ۱۴۰۳) وارد کشور خواهد شد مدیرکل جدید بهزیستی خراسان رضوی منصوب شد (۵ دی ۱۴۰۳) خراسان رضوی، رتبه دوم بیشترین اعزام زائران عمره مفرده با غذا‌هایی که خطر سرطان روده بزرگ را افزایش می‌دهند، آشنا شوید با سیگار کشیدن نوجوانمان چطور رفتار کنیم؟ اثر داروی فشار خون در جلوگیری از صرع اجرای برنامه شیر مدرسه نیاز ۹ همتی می‌طلبد آخرین اخبار از برگزاری آزمون استخدامی برای تامین معلم در مهر ۱۴۰۴ پرداخت وام ضروری ۳۰ میلیون تومانی برای ۵۱ هزار نفر از بازنشستگان کشوری حکم امیر تتلو در دیوانعالی شکست |خواننده پرحاشیه دوباره محاکمه می‌شود اطلاعیه دانشگاه پیام نور برای برگزاری امتحانات در روزهایی که به علت آلودگی هوا تعطیل شده‌اند
سرخط خبرها

تفاوت میگرن و سردرد چیست؟

  • کد خبر: ۹۴۰۶۱
  • ۰۹ دی ۱۴۰۰ - ۱۲:۱۶
تفاوت میگرن و سردرد چیست؟
بسیاری از افراد قادر به تشخیص تفاوت بین میگرن و سردرد‌های های عادی نبوده و به همین دلیل از روش‌هایی استفاده می‌کنند که تاثیر چندانی نداشته و قادر به حل مشکل آن‌ها نیست. در این مطلب به بررسی تفاوت‌های این دو نوع سردرد می‌پردازیم.

به گزارش شهرآرانیوز، سردرد یک علامت عصبی است و باید علت اصلی آن مشخص شود، اما میگرن یک بیماری ژنتیکی و عصبی است که اغلب باعث سردرد می‌شود، اما با بسیاری از علائم دیگر از جمله افزایش حساسیت به نور، صدا، حرکت و بو و همچنین سرگیجه، مه مغزی، درد شکم، مشکلات گفتاری، اختلالات بینایی، حالت تهوع، استفراغ، خستگی و تحریک پذیری و ... همراه است.

از منظر پزشکی میگرن یک بیماری طیفی است، بنابراین برخی از افراد حملات نادر و خفیف داشته در حالی که برخی دیگر حملات شدیدتر و مکرر دارند. در طول حملات میگرن، مواد شیمیایی عصبی موجی از دپلاریزاسیون الکتریکی را در سطوح سلولی ایجاد می‌کنند که به عنوان «افسردگی گسترش قشر مغز» شناخته می‌شود. اثرات این اختلالات عصبی شیمیایی ممکن است از فردی به فرد دیگر و از حمله‌ای به حمله دیگر و در طول زندگی فرد متفاوت باشد.

هاله اختلالات عصبی در طول یک ساعت پیش از شروع سردرد میگرنی ظاهر شده و حدود یک سوم مبتلایان را تحت تاثیر قرار می‌دهد و اغلب با خطوط زیگزاگ، نور‌های چشمک زن، تاری دید یا نقاط کور بصری قابل شناسایی است.

در مرحله بعد، علائمی مانند سردرد، «مه مغزی» و خستگی ممکن است رخ دهد. معمولا عصب واگ که از مغز به روده می‌رود نیز تحت تأثیر میگرن قرار می‌گیرد و این امر تخلیه معده را کند کرده که در نهایت می‌تواند منجر به حالت تهوع و گاهی استفراغ شود و جذب دارو‌های مفید را به تاخیر انداخته و حملات را طولانی‌تر کند.

درد در طول حمله میگرن ممکن است در هر نقطه از سر، گردن یا شانه‌ها احساس شود. درد شکم در کودکان شایع است.

در اینجا این مطرح می‌شود که چه چیزی باعث حملات میگرنی می‌شود؟

ژن‌های میگرن باعث می‌شوند مغز کمتر بتواند ورودی‌های حسی را پردازش کند و در نتیجه مغز در برابر حملات آسیب پذیر می‌شود.

چگونه می‌توان میگرن را مدیریت کرد؟

افراد دارای میگرن معمولا  به دنبال کشف اقداماتی هستند که می‌توانند برای جلوگیری از حملات انجام دهند. آن‌ها غذا‌های خاصی را از رژیم خود حذف می‌کنند، مصرف کافئین و الکل را متوقف کرده و به دنبال کلید خاموش کردن حملات می‌گردند. متأسفانه این کار به سادگی ممکن نیست.

می‌توان با شناسایی برخی نشانه‌ها از ۴۸ ساعت قبل حمله میگرنی را پیش بینی کرد. استفاده از یک دفترچه یادداشت ساده ممکن است به شناسایی برخی موارد برای کنترل و محدود کردن تأثیر حمله کمک کند. البته این تشخیص بر اساس سابقه علائم و در هر فرد با حالاتی متفاوت است. سابقه خانوادگی میگرن به تایید تشخیص کمک می‌کند، اما ضروری نیست و بروز میگرن به دلایل مختلف اغلب ناشناخته است.

در حال حاضر هفت داروی مخصوص میگرن موجود است که تأثیر هر کدام از فردی به فرد دیگر متفاوت است. این دارو‌ها را نباید بیش از ۱۰ روز در ماه مصرف کرد، زیرا استفاده بیش از حد از دارو‌های میگرن حاد باعث تشدید مشکلات مغز می‌شود. پزشکان اکیدا توصیه می‌کنند برای برطرف کردن میگرن از مصرف دارو‌های کدئین دار اجتناب کنید.

منبع: سیناپرس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->