برگزاری کارگروه ملی زیارت به ریاست معاون اول رئیس‌جمهور روز دوشنبه در مشهد ۱۵۲ شکایت نوروزی از تأسیسات گردشگری خراسان رضوی رسیدگی شد مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی: در ایام نوروز ۱۴۰۴، بیش از ۶ میلیون نفرشب اقامت داشتیم کاهش کلسترول بد خون خطر ابتلا به زوال عقل را کم می‌کند کشف و ضبط بالغ بر ۵۰ قلم مواد آرایشی و بهداشتی غیرمجاز در ایام نوروز ۱۴۰۴ (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) فروش نوروزی محصولات صنایع دستی در خراسان رضوی از مرز ۷۸ میلیارد تومان عبور کرد کاهش ۲۵ درصدی تلفات تصادفات جاده‌ای در نوروز ۱۴۰۴ | افزایش ۱۴ درصدی تردد در جاده‌های خراسان رضوی ارائه بیش از ۲۰ میلیون خدمت توسط هلال احمر در نوروز ۱۴۰۴ آیا کلثوم اکبری، قاتل سریالی پیرمردهای مازندرانی، اعدام شده است؟ وجود حدود ۹۵۰ عنوان کتاب‌های درسی غیرانگلیسی در مدارس کشور تلاش دولت در راستای کاهش هزینه‌های مهدکودک برای مادران شاغل پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) | رگبار باران پراکنده در برخی نقاط استان چطور پس از تعطیلات به روال عادی زندگی برگردیم؟ احکام جدید حقوق ۱۴۰۴ بازنشستگان و مستمری‌بگیران تأمین‌اجتماعی چه زمانی صادر می‌شود؟ گردشگران خاک بر دست شایع‌ترین بیماری‌های خون در ایران زمان برگزاری آزمون اعزام فرهنگیان به مدارس جمهوری اسلامی ایران در سال ۱۴۰۴ اعلام شد ماجرای پرتاب شیء آتش‌زا به داخل برج مسکونی باران مشهد چیست؟ + فیلم رئیس سازمان بهزیستی: مدارس جدید با تمرکز بر مهارت‌های شغلی و سلامتی راه‌اندازی می‌شوند راهکارهایی برای کاهش نشانه‌های آزاردهنده حساسیت فصلی | بهار حساس‌ها زمان واریز حقوق فروردین ماه ۱۴۰۴ بازنشستگان تأمین اجتماعی، کشوری و لشکری اعلام شد + جدول تکذیب نقص موتور پرواز مشهد- رامسر (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) آلرژی بهاری هر لحظه شما را تهدید می‌کند زنگ خطر بلوغ زودرس کودکان | هشدار: این موسیقی‌ها خانمان‌سوزند! عذرخواهی، درس نخوانده ما و مسئولان! نوروز و دغدغه‌های مردم در ۱۵ روز ابتدای سال | از جای خالی متخصص‌ها تا نیمه‌فعال‌بودن ادارات پلمب ۲۲۴ مرکز متخلف تهیه و توزیع مواد غذایی در خراسان رضوی (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) مهم‌ترین چالش داروخانه‌ها در آغاز سال جدید جزئیاتی از  پرونده نزاع مرگ بار در روز اول سال ۱۴۰۴ تشخیص زودهنگام سرطان روده بزرگ برای زنان بسیار مهم است زلزله ۷.۲ ریشتری پاپوآ گینه‌نو در اقیانوس آرام را لرزاند
سرخط خبرها

سرب در خون بچه‌های جهان

  • کد خبر: ۹۴۷۴۹
  • ۱۷ دی ۱۴۰۰ - ۰۸:۰۹
سرب در خون بچه‌های جهان
درحالی که پوسته زمین به طور طبیعی حاوی سرب است، تأثیری بر سلامت جمعیت عمومی ندارد. درمقابل، فعالیت‌های انسانی موجب آلودگی سرب زیادی می‌شود. اثر‌های آلودگی سرب بر سلامت عمومی و مخصوصا در میان کودکان بسیار شدید است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ درحالی که پوسته زمین به طور طبیعی حاوی سرب است، تأثیری بر سلامت جمعیت عمومی ندارد. درمقابل، فعالیت‌های انسانی موجب آلودگی سرب زیادی می‌شود. اثر‌های آلودگی سرب بر سلامت عمومی و مخصوصا در میان کودکان بسیار شدید است.

رابطه بین افزایش سطح سرب خون کودکان و کاهش بهره هوشی (IQ) پس از قرارگرفتن درمعرض سرب حتی در سطوحی به پایینی یک میکروگرم بر دسی لیتر مشاهده شده است. در بزرگسالان، رابطه‌ای میان سطح سرب خون و افزایش خطر بیماری‌های قلبی عروقی و مرگ و میر، حتی در سطوح اندک دیده شده است.

یکی از بزرگ‌ترین منابع تاریخی مواجهه با سرب، استفاده از تترااتیل سرب در بنزین در آغاز قرن بیستم بود. طبق برآوردها، این امر به انتشار حداقل ۹ میلیون تن سرب در محیط منجر شد. ایالات متحده اولین کشوری بود که بنزین سرب دار را در سال ۱۹۷۵ ممنوع کرد. اندکی پس از آن، تصمیم حذف تدریجی بنزین حاوی سرب، جهانی شد.

در دهه‌های ۱۹۸۰ و ۱۹۹۰، کشور‌های پردرآمد دیگر مانند سوئد و آلمان نیز دست به این اقدام زدند. پس از اجرای این تصمیم، میانگین سطح سرب در خون مردم در ایالات متحده بین سال‌های ۱۹۷۶ تا ۱۹۹۱، نزدیک به ۷۸ درصد کاهش پیدا کرد. پژوهشگران کاهش‌های مشابهی را در کشور‌های پردرآمد دیگر نیز مشاهده کردند.

دراین میان، کشور‌های درحال توسعه حذف تدریجی را اجرا کردند و سرانجام در پایان ۲۰۰۵، استفاده از بنزین سرب دار را در خودرو‌ها کنار گذاشتند. با این حال، میانگین سطح سرب خون افراد در جمعیت عمومی کشور‌های با درآمد کم و متوسط هنوز به طور درخورتوجهی بیشتر از کشور‌های توسعه یافته است.

طبق تجزیه و تحلیل‌های پژوهشگران، چهار منبع اصلی مواجهه با سرب در کشور‌های درحال توسعه عبارت اند از: ۱. تولید و بازیافت بی قاعده باتری‌های اسیدی (باتری سربی اسیدی)؛ ۲. استخراج و فراوری فلزات؛ ۳. ضایعات الکترونیک؛ ۴. استفاده از سرب به عنوان تقلب در مواد غذایی و عمدتا در ادویه جات. پژوهشگران می‌گویند: این یافته نگران کننده است؛ به ویژه اینکه پژوهش‌ها همچنان اثر‌های نامطلوب سرب را حتی در مقادیر بسیار کم نشان می‌دهند.

«گروهی از پژوهشگران برای بررسی بیشتر این موضوع که چگونه جمعیت عمومی در کشور‌های درحال توسعه معمولا درمعرض سرب زیادی قرار می‌گیرند، ۵۲۰ مطالعه را به طور نظام‌مند مرور کردند که سطح سرب خون را در افراد ۴۹ کشور گزارش کرده بودند. این مطالعات شامل ۱ میلیون و ۳ هزار و ۴۵۵ فرد ساکن در کشور‌هایی با درآمد کم و متوسط بود. مطالعات از ۱ ژانویه ۲۰۱۰ تا ۳۱ اکتبر ۲۰۱۹ منتشر شده بودند.

مطالعاتی که حداقل ۳۰ شرکت کننده را شامل می‌شدند، در صورتی که حاوی داده‌های مربوط به سطح سرب خون جمعیت‌های انسانی کشور‌هایی با درآمد کم و متوسط بودند، برای واردشدن در تجزیه و تحلیل بررسی می‌شد. معیار دیگر برای انتخاب مطالعات گذشته این بود که داده‌ها از سال ۲۰۰۵ به بعد جمع آوری شده باشند. بیشترین تعداد مطالعات (۱۴۹ مطالعه) که در تجزیه و تحلیل وارد شد، مربوط به کشور چین، مکزیک، هند، برزیل، مصر، پاکستان وکشور‌های دیگری هستند که بر اساس این پژوهش‌ها داده‌های کافی در حوزه سطح سرب خون جمعیت خود داشتند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->