گردشگری نوروزی در اوج: ۴۰ درصد ایرانی‌ها به سفر رفتند تعمیرات موفقیت‌آمیز ایستگاه پمپاژ؛ آب یکشنبه (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) به یزد می‌رسد زاینده‌رود دوباره زنده شد | لحظه ورود آب به سی‌وسه پل اصفهان پس از خشکی طولانی + فیلم (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) توهین به مقدسات بی‌پاسخ نماند | دادستانی گرگان وارد عمل شد واژگونی خودرو در سبزوار خراسان رضوی | یک نفر جان باخت (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) زمین لرزه ۳.۹ ریشتری در بندرلنگه هرمزگان (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) پرونده حادثه حمله سگ به روستاییان بینق روی میز دادستان سبزوار پاسخگویی اورژانس به ۸۷۰ هزار تماس در طرح سلامت نوروزی نزاع خونین در روز طبیعت | شرور قبل از خروج از مرز دستگیر شد دُرنا؛ مهمان نوروزی مراتع گنبدکاووس بازدید ۴.۸ میلیونی مردم از آثار تاریخی در نوروز ۱۴۰۴ | تخت جمشید در صدر اماکن پربازدید نوروز در مجارستان جشن گرفته شد بارش باران و برف در جاده های مواصلاتی کشور + وضعیت ترافیکی دختر بچه گمشده اراکی هنوز پیدا نشده است + عکس ۲۷۷ هزار تهرانی هنوز از سفر برنگشته‌اند | بیش از ۵۳۰ میلیون تردد در جاده‌های کشور مدیرکل میراث فرهنگی فارس: هیچ قطعه سنگی از تخت‌جمشید جدا نشده است + فیلم مقصدهای محبوب نوروز ۱۴۰۴؛ صدر جدول سفرها به کدام استان‌ها رسید؟ آغاز نام‌نویسی آزمون ورودی مدارس سمپاد و نمونه دولتی از فردا (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) ورود بیش از ۵ میلیون و ۸۵۲هزار زائر و مسافر به خراسان رضوی (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) آخرین وضعیت ترافیکی راه‌های کشور (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) شهاب‌سنگ ۱۰۰ میلیاردی در مشهد | آیا سریال پایتخت ۷ بازار سنگ‌های آسمانی را منفجر کرد؟ + فیلم و عکس پیش‌بینی رگبار باران در نقاط مختلف کشور (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) زلزله ۴.۴ ریشتری داریان فارس را لرزاند (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) معاون امنیتی وزیر کشور: صنعت و کشاورزی یزد سهمی از آب انتقالی از کوهرنگ ندارند صدور هشدار سطح زرد هواشناسی خراسان رضوی در پی پیش‌بینی ناپایداری جوی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) افزایش بارش باران در خراسان رضوی و مشهد در نیم‌سال آبی نسبت‌به مدت مشابه تکمیل ظرفیت اقامتی خراسان رضوی به ۶۰درصد رسیده است بیش از ۷ میلیارد ریال وجه اضافه دریافتی به مسافران نوروزی ۱۴۰۴ عودت یافت بامداد پرحادثه در خراسان رضوی | گازگرفتگی ۱۵ نفر در فریمان و درگز (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) چرایی عدم دسترسی بیماران هموفیلی به فاکتور ۹ در تعطیلات نوروزی انجام بیش از ۵۴ هزار بازدید بهداشتی در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد  (۱۴ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

پاستوکواد، واکسن ایرانی کرونا، چه فناوری‌ای دارد و در چه مرحله‌ای از تولید است؟

  • کد خبر: ۹۴۹۲۲
  • ۱۷ دی ۱۴۰۰ - ۰۹:۵۳
پاستوکواد، واکسن ایرانی کرونا، چه فناوری‌ای دارد و در چه مرحله‌ای از تولید است؟
«پاستوکواد»، اولین واکسن ایرانی کرونا برپایه آدنوویروس، مطالعات حیوانی را با موفقیت پشت سر گذاشته است.

به گزارش شهرآرانیوز - مسئول فنی محلول‌های تزریقی و واکسن انستیتو پاستور ایران گفت: «پاستوکواد»، اولین واکسن ایرانی کرونا، برپایه آدنوویروس است که مطالعات حیوانی خود را با موفقیت پشت سر گذاشته است.

تولید واکسن با فناور‌های های مختلف انجام می‌شود. نسل اول واکسن‌ها متکی بر ذره کامل ویروسی شامل واکسن زنده تضعیف شده و ویروس کشته شده است. نسل بعدی واکسن‌ها متکی بر پروتیین‌های نوترکیب است که خودش انواع و اقسام دارد و در نهایت نسل جدید تولید واکسن فناوری متکی بر واکسن‌های ژنی که آدنو ویروس جزو این فناوری است.

به عبارتی سه نسل فناوری تولید واکسن وجود دارد و محققان ما در حال دستیابی به این فناوری هستند تا با آن واکسن‌های مختلف از جمله کرونا را تولید و روانه بازار کنند.

تولید فرآورده موثر، بی‌ضرر و اقتصادی، قابلیت تولید بهتر واکسن از جمله مزیت‌های نسل جدید پیشرفته فناوری‌های واکسن است که سبب شده است تولید کنندگان به سمت فناوری جدیدتر سوق پیدا کنند.

طلیعه صابونی روز جمعه افزود: مطالعات پیش بالینی این واکسن در کشور انجام شده و مدارک آن، برای بررسی به سازمان غذا و دارو ارسال شده است. این واکسن ایرانی در روز‌های آینده، پس از اخذ مجوز از سازمان غذا وارد کارآزمایی بالینی می‌شود.

صابونی با تاکید بر اینکه مراحل مختلف کارآزمایی بالینی این واکسن در ایران انجام می‌شود، گفت: این واکسن کاملا ایرانی برپایه آدنو ویروس طراحی و تولید می‌شود و تمام مطالعات آن اعم از حیوانی و انسانی در کشور صورت می‌گیرد.

وی در مورد انتخاب نام پاستوکواد برای این واکسن توضیح داد: کلمه پاستو از پاستور، کو از کووید و آد نیز از آدنوویروس گرفته شده است.

مسئول فنی محلول‌های تزریقی و واکسن انستیتو پاستور ایران گفت: دانش فنی واکسن‌های نوترکیب در ایران بومی شده است که این موضوع افتخار دیگری برای کشور است.

وی ادامه داد: نسل اول طراحی و تولید واکسن کرونا براساس ویروس‌های کشته شده بود که با سعی و تلاش محققان ایرانی به فناوری واکسن‌های نوترکیب از جمله کرونا دسترسی پیدا کردیم.

صابونی ادامه داد: طراحی و تولید واکسن‌ها برپایه پروتئین نوترکیب در سال‌های اخیر در ایران و برخی دیگر کشور‌ها نهادینه شده است. به عبارتی دانش آن از زمان انتقال تکنولوژی واکسن هپاتیت و همچنین دارو‌هایی با فناوری نوترکیب در کشور فراهم شده است. به واسطه تولید واکسن پاستوکووک، دانش فنی کونژوگاسیون هم در ایران نهادینه شد که این کار به تولید آسانتر سایر واکسن‌ها کمک می‌کند. فرایند کونژوگاسیون فناوری جدیدی است که با استفاده از آن واکسن‌های ایمن و ماندگار ساخته می‌شود. پنوموکوک و کرونا از جمله واکسن‌هایی است که با این فناوری تولید شده اند.

واکسن پاستوکووک ایمنی بسیار خوبی دارد

این دکتری داروسازی ماندگاری بیشتر و پاسخ ایمنی بهتر را از جمله مزیت‌های اکسن ایرانی - کوبایی پاستوکووک اعلام کرد و گفت: پاستوکووک در مجموع واکسن بی خطرتر و کارا است و عارضه کمی دارد.

وی افزود: پاستوکووک تنها واکسنی است که در طراحی آن، دز یادآور آن به نام پاستوکووک پلاس در نظر گرفته شده است. این واکسن می‌تواند به عنوان دز یادآور سایر واکسن‌ها هم استفاده شود.

صابونی تصریح کرد: این واکسن به واسطه پاسخ ایمنی و ماندگاری مناسب، تنها واکسن ایرانی است که تاکنون مجوز مصرف در افراد کمتر از ۱۸ ساله را از سازمان غذا و دارو اخذ کرده است. علاوه بر این قابلیت استفاده به عنوان دز بوستر سایر واکسن‌های موجود در ایران را هم دارد.

صابونی، پاستوکووک را از جمله واکسن‌های نوترکیب پروتئینه اعلام کرد و گفت: پاستوکووک تنها واکسن پروتئینی کنژوگه در دنیا محسوب می‌شود، به عبارتی این نوع واکسن‌ها فرایند تولید پیچیده و شرایط طراحی سخت تری دارند.

پاستوکووک یک واکسن نوترکیب است که فاز‌های اول و دوم تست بالینی این واکسن تولید مشترک انستیتو فینلای کوبا و انستیتو پاستور ایران در کشور کوبا انجام شد. در فاز اول ۴۰ داوطلب و در فاز دوم هم ۹۲۰ داوطلب حضور داشتند. در این ۲ فاز هم بی خطری واکسن و تعیین دز مناسب مورد ارزیابی قرار گرفت.

فاز سوم کارآزمایی بالینی این واکسن هم در ایران و هم در کوبا انجام شد که در کوبا ۴۴ هزار داوطلب و در ایران ۲۴ هزار داوطلب حضور داشتند. این مرحله در ایران در هشت شهر انجام شده است.

این واکسن مجوز اضطراری را از سازمان غذا و داروی ایران دریافت کرده و در حال تزریق به هموطنان است.

دز تقویتی واکسن پاستوکووک یا دز سوم این واکسن در کوبا با عنوان «سوبرانا پلاس» و در ایران به عنوان «پاستوکووک پلاس» نامگذاری شده است.

آدنوویروس‌ها (نام علمی: Adenoviridae) خانواده‌ای از ویروس‌های دارای دی‌ان‌ای دو رشته‌ای خطی هستند که باعث سرماخوردگی می‌شوند. آدنو ویروس موجود در واکسن، به بدن می‌آموزد که چگونه ویروس کرونا را که باعث ایجاد کووید-۱۹ می‌شود شناسایی کرده و با آن مبارزه کند. در این فناوری از یک آدنوویروس ایجادکننده سرماخوردگی استفاده می‌شود که به گونه‌ای اصلاح شده اند که نمی‌توانند تکثیر شوند.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->