رشتخوار خراسان رضوی لرزید ماجرای آلودگی هوای اسلامشهر چه بود؟ واژگونی اتوبوس در محور کرمانشاه کنگاور با ۱۰ مصدوم بر جای گذاشت + ویدئو معاون وزیر اذعان کرد: پرداختی دارو و درمان از جیب مردم بسیار بالاست کمردرد و سردرد شایع‌ترین‌دردها| مصرف زیاد مسکن برای حوزه بهداشت و درمان بار مالی دارد علت دود غلیظ در آسمان ماهشهر اعلام شد شبستری: کلیه بیمارستان‌های مشهد ملزم به پذیرش بیماران اورژانسی با تعرفه دولتی هستند هشدار برف و باران برای پنج استان کشور آیا مدارس و ادارات مشهد فردا (شنبه ۸ دی ۱۴۰۳) تعطیل است؟ شاخص آلودگی هوای اسلامشهر ۵۰۰ شد| توصیه ترک شهر به مردم قاتل خاموش در بجستان خراسان رضوی قربانی گرفت انفجار و آتش سوزی در کوهدشت + جزئیات سهمیه استخدام ۱۲ هزار پرستار در کشور آیا مدارس و ادارات تهران فردا (۸ دی ۱۴۰۳) تعطیل هستند؟ تکذیب تراشیدن موی سر ۱۳۰ دانش آموز ششتمدی برای تنبیه باران و برف در راه خراسان رضوی (۷ دی ۱۴۰۳) مجوز استخدام ۲۴ هزار نفر از کادر درمان صادر شد (۷ دی ۱۴۰۳) پیش‌بینی بارش برف و باران در بیشتر نقاط کشور (۷ دی ۱۴۰۳) پرواز مشهد - نجف ناچار به فرود اضطراری شد| ماجرا چه بود؟ وزیر علوم در مشهد: قطعی برق تحصیل دانشجویان را هم مختل کرده است | باید به دنبال تحصیل و آموزش مجازی دانشجویان باشیم نفقه چیست و به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟ انتقال آب از هزارمسجد به مشهد | چالش ادامه‌دار + فیلم واکنش متفاوت وزارت آموزش و پرورش به رقص دانش‌آموزان بابلی زلزله کاشمر در استان خراسان رضوی را لرزاند (۶ دی ۱۴۰۳) مراقبت‌های تغذیه‌ای در پیشگیری از بیماری‌های تنفسی کمبود یُد چه علائمی دارد؟ بدون تجویز پزشک، دارو مصرف نکنیم؛ حتی یک مسکن ساده نکات ایمنی استفاده از آسانسورها در شرایط احتمالی قطع برق | مراقب سُریدن آسان‌­سُرها باشید فشار مالیاتی از روی پزشکان برداشته می‌شود پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، ۶ دی ۱۴۰۳) | بهبود کیفیت هوا از اوایل هفته آینده قطع داروی بیماران دیابتی بسیار خطرناک است گلایه مردم از قطعی‌های مکرر برق در حاشیه شهر مشهد | خاموشی‌های نامنظم!
سرخط خبرها

همه چیز درباره حذف دفترچه‌های بیمه

  • کد خبر: ۹۵۰۲۵
  • ۱۸ دی ۱۴۰۰ - ۱۱:۴۹
همه چیز درباره حذف دفترچه‌های بیمه
مطابق قانون مجلس شورای اسلامی از ابتدای دی‌ماه، سازمان‌های بیمه‌گر اجازه ندارند غیر از نسخه‌های الکترونیک مبالغی به مراکز ارائه‌دهنده خدمات پرداخت کنند. در حقیقت، در این طرح قرار است افراد با مراجعه به درمانگاه و مراکز بهداشت و درمان، از طریق اطلاعات شخصی احراز هویت شوند و اطلاعات و سوابق بیمه آن‌ها بررسی شود.

محمدمعین وطن‌خواه | شهرآرانیوز؛ حدود ۲ هفته از اجرای طرح حذف دفترچه‌های بیمه سلامت در مراکز درمانی و بیمارستانی می‌گذرد، اما هم‌چنان ابهاماتی درباره جزئیات این طرح وجود دارد. مطابق قانون مجلس شورای اسلامی از ابتدای دی‌ماه، سازمان‌های بیمه‌گر اجازه ندارند غیر از نسخه‌های الکترونیک مبالغی به مراکز ارائه‌دهنده خدمات پرداخت کنند. در حقیقت، در این طرح قرار است افراد با مراجعه به درمانگاه و مراکز بهداشت و درمان، از طریق اطلاعات شخصی احراز هویت شوند و اطلاعات و سوابق بیمه آن‌ها بررسی شود. هم‌چنین احراز هویت در مراکز درمانی تنها با کارت ملی یا شناسنامه امکان‌پذیر خواهد بود. در ادامه، به بررسی جزئیات این طرح و چالش‌های احتمالی آن می‌پردازیم.

با حذف دفترچه، چگونه باید از پزشک نسخه گرفت؟

دفترچه‌های قبلی هم‌چنان معتبرند و دارندگان می‌توانند تا آخرین برگ از آن‌ها استفاده کنند، اما از این پس ارائه خدمات بدون دفترچه بیمه نیز میسر است.

بر این اساس، پزشک می‌تواند یا از نسخه‌نویسی الکترونیک استفاده کند یا در سربرگ خودش نسخه بنویسد. با این روش، بیمه‌شده در همه مراکز درمانی می‌تواند خدمات خود را با پوشش بیمه دریافت کند.

با حذف دفترچه‌های کاغذی، بیمه‌شدگان سازمان تأمین اجتماعی باید اطلاعات خود را در سامانه eservices.tamin.ir ثبت کنند. هم‌چنین ایجاد حساب کاربری و تکمیل مشخصات هویتی و درج شماره تلفن همراه در این سامانه الزامی است.
هم‌چنین به دنبال حذف دفترچه کاغذی، افراد تحت پوشش بیمه سلامت می‌توانند با شماره‌گیری کد دستور #۱۶۶۶* از مدت اعتبار دفترچه‌های درمانی خود مطلع شوند.

پزشکان و سامانه نسخه‌نویسی الکترونیک

علاوه بر افراد بیمه‌شده، همه پزشکان باید با ثبت‌نام در سامانه نسخه الکترونیک سازمان تأمین اجتماعی (ep.tamin.ir) و دریافت نام کاربری، به نسخه‌نویسی الکترونیک اقدام کنند.

در این روش، پزشک پس از احراز هویت و ثبت شماره همراه متعلق به بیمار و نیز انجام معاینه، به ثبت خدمات پزشکی اعم از ویزیت، تجویز دارو و سایر خدمات تشخیصی و درمانی در سامانه اقدام می‌کند.

علاوه بر این، تمامی خدمات تشخیصی و درمانی تجویزشده توسط پزشک به استناد کدملی در پرونده سلامت شخص بیمه‌شده ثبت می‌شود؛ لذا استفاده از کدملی شخص دیگر ضمن مغایرت با موازین حقوقی می‌تواند در روند درمان بیماری ایجاد مشکل کند.

چگونه باید دارو‌های خود را دریافت کنیم؟

به طور کلی در روش جدید، پزشک دارو را در سربرگ خود به همراه نام و نام خانوادگی و کدملی بیمار درج می‌کند. داروخانه نیز با استفاده از کد ملی بیمه‌شده، دارو را تحویل می‌دهد.

در نسخه‌نویسی الکترونیک، پزشک پس از انجام مراحل ذکر شده به ثبت خدمات پزشکی در سامانه اقدام می‌کند. در این صورت، حق‌الزحمه پزشک معالج برابر ضوابط مربوط و به صورت برخط توسط بیمه پرداخت خواهد شد.

هم‌چنین ثبت مشخصات هویتی بیمار شامل نام و نام خانوادگی، شماره کدملی، تاریخ ویزیت بیمار و ثبت کد پیگیری استحقاق درمان (پوشش بیمه درمان) روی سرنسخه پزشک‏ یا مرکز درمانی الزامی است.

دفترچه بیمه سلامت برای اتباع صادر نمی‌شود

با توجه به بند «ج» تبصره ۱۷ قانون بودجه سال جاری مبنی بر استفاده از ابزار‌های الکترونیکی برای نسخه‌نویسی، صدور دفترچه‌های بیمه کاغذی برای برخی اقشار از جمله اتباع خارجی آسیب‌پذیر و غیرآسیب‌پذیر معرفی‌شده از سوی وزارت کشور متوقف شده است.

بر این اساس، اتباع خارجی از این پس با ارائه کارت آمایش و برگ تردد معتبر خود به مراکز تشخیصی‌درمانی طرف قرارداد می‌توانند خدمات مورد نیاز خود را بدون وقفه در قالب نسخه‌نویسی الکترونیک دریافت کنند.
هم‌چنین بنابر اعلام معاون بیمه و خدمات سلامت سازمان بیمه سلامت، پناهندگان غیرآسیب‌پذیر هم در صورت پرداخت حق بیمه و ثبت و تأیید اطلاعات خود در مراکز پیشخوان دولت، می‌توانند از خدمات بهره‌مند شوند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->