یحیی سریع: نیروگاه برق حیفا را با موشک زدیم افشاگری یک نماینده مجلس از پشت پرده‌های فیلترشکن فروشی تصویب برگزاری انتخابات شوراها بصورت تناسبی در کمیسیون شوراها موضوع «فرونشست زمین در ایران» در جلسه هیئت دولت بررسی شد تیراندازی یک دانشجو در محوطه دانشگاه عراقی (۱۶ دی ۱۴۰۳) محو شدن وزیر خارجه آلمان در تصاویر دیدار با الجولانی ۵ نظامی صهیونیست بر اثر انفجار بمب در غزه زخمی شدند (۱۶ دی ۱۴۰۳) سود فروش فیلترشکن به جیب چه کسانی می‌رود؟ سخنگوی کمیسیون اصل نود مجلس خبر داد: کارگروهی درباره اتباع خارجی در وزارت کشور تشکیل می‌شود تکذیب دیدار «پوتین» با «شولتس» و «ترامپ» السودانی: تلاش کردیم عراق را از حلقه آتشی که در منطقه گسترش یافته نجات دهیم دولت تصویب کر د: ایجاد بندر خشک توسط بخش خصوصی در خراسان‌شمالی وقوع انفجار‌های شدید در اطراف دمشق (۱۶ دی ۱۴۰۳) وزیر جنگ رژیم صهیونیستی به لغو توافق آتش‌بس با لبنان تهدید کرد بیش از ۲۰۰ میلیون دلار برای مراسم تحلیف دوم ترامپ جمع آوری شد رزمایش‌های اقتدار نیرو‌های مسلح در زمین و آسمان و دریا‌های ایران به اجرا در خواهد آمد علت شهادت یکی از مرزبانان در کردستان یخ زدگی در سرما نبود ابلاغ یک قانون از سوی رئیس جمهور جهت اجرا به وزارت راه و شهرسازی (۱۶ دی ۱۴۰۳) قالیباف: ناترازی انرژی نداریم پزشکیان: فقر و تبعیض عوامل اصلی ایجاد نارضایتی و وقوع جرم در جامعه است واکنش مجلس به سدسازی افغانستان | موضوع آب‌های مرزی به یک پروژه امنیتی تبدیل شده است دولت به صورت هم‌زمان برای معیشت، آموزش و سلامت مردم در حال برنامه‌ریزی و اقدام است سردار تنگسیری: میدان و دیپلماسی مکمل یکدیگر هستند آیت‌الله علم‌الهدی: اساس خدمت در هلال‌احمر بر فداکاری و ایثار استوار است سفر وزیر امور خارجه دولت انتقالی سوریه به قطر | اسعد حسن الشیبانی وارد دوحه شد ماجرای شهادت سپهر روشنی، مرزبان کردستانی چه بود؟ (۱۶ دی ۱۴۰۳) رئیس مجلس: ۱۲ هزار قانون فعلی به ۳۵۰۰ قانون تبدیل می‌شود | طرح تنقیح و تدوین قانون جامع سلامت تصویب شد عراقچی در مراسم بزرگداشت شهید سلیمانی: سلاح اصلی مکتب مقاومت خون شهدا است
سرخط خبرها

آزادسازی پول های بلوکه شده؛ مطالبه ایران است

  • کد خبر: ۹۵۱۲۴
  • ۱۹ دی ۱۴۰۰ - ۱۲:۳۰
آزادسازی پول های بلوکه شده؛ مطالبه ایران است
در روزهای گذشته نماینده کره جنوبی با حضور در مذاکرات وین اظهاراتی را درباره تمایل کشورش برای آزادسازی پول‌های ایران مطرح کرد. این درحالی است که دولت سیزدهم از زمان آغاز به کار فعالیت خود، بر مطالبه اموال بلوکه شده کشورمان تأکید کرده است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ دارایی‌های ایران سال هاست که در بانک‌های برخی کشور‌های غربی و متحدان شرقی آن‌ها مانند انگلیس، آمریکا، کره جنوبی و ژاپن بلوکه شده است؛ پول‌هایی که اگر در چرخه اقتصادی کشورمان قرار می‌گرفت، منافع بسیاری به همراه داشت.

در همین راستا، اوایل شهریور بود که محمد مخبر، معاون اول رئیس جمهور، از تماس تلفنی حجت السلام  رئیسی با برخی همتایان خارجی با هدف گشایش در پول‌های بلوکه شده ایران خبر داد و مسئولان و مذاکره کنندگان کشورمان نیز با قاطعیت پیگیر مطالبات ایران هستند.

اینکه کره جنوبی و بانک‌های این کشور نمی‌خواهند باعث رنجش متحدان آمریکایی خود شوند، مسئله و مشکل ایران نیست؛ جمهوری اسلامی به دنبال حقوق و دارایی‌هایی ملی کشور است و در این زمینه تسلیم نخواهد شد.

اکنون کار به جایی رسیده است که چوی جانگ کان، معاون وزیر خارجه کره جنوبی، به وین سفر کرده است؛ وی در دیدار با علی باقری کنی، معاون سیاسی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، بار دیگر وعده‌های کشورش را مبنی بر تلاش برای بازپرداخت بدهی خود به ایران تکرار کرد.

باقری کنی نیز در این دیدار تأکید کرد که فارغ از نتایج گفتگو‌ها در وین، دولت کره جنوبی موظف به آزادسازی پول‌های بلوکه شده ایران است و تحریم‌های یک جانبه آمریکا نمی‌تواند توجیهی برای پرداخت نکردن بدهی‌ها به ایران باشد.

کره ای‌ها در ماه‌های گذشته، منتظر صدور اجازه از سوی آمریکا بودند. با این حال، پس از دیدار اخیر با معاون سیاسی وزیر خارجه کشورمان در وین، وب سایت وزارت امور خارجه کره جنوبی بیانیه‌ای منتشر کرد و بار دیگر وعده داد که پول‌های بلوکه شده ایران به زودی آزاد خواهد شد.

در بخشی از این بیانیه آمده است: معاون وزیر خارجه، چوی، ابراز امیدواری کرد که مذاکرات احیای برجام به زودی به نتیجه برسند و دو طرف موافق بودند آزادسازی پول‌های بلوکه شده ایران باید فورا انجام شود.

اما به نظر می‌رسد کره جنوبی توان لازم برای متقاعدکردن آمریکا را ندارد یا اینکه اساسا صادق نیست. این کشور حتی پس از چراغ سبز ایالات متحده برای ایجاد یک سازوکار بشردوستانه با ایران، برای راه اندازی این کانال تجاری هم از خود تعلل نشان داد و تنها به ارسال تعداد محدودی از تجهیزات پزشکی و دارویی به ایران به مبلغ ۵۰۰ هزار دلار اقدام کرد، موضوعی که می‌توان از آن به عنوان اقدامات قطره چکانی نام برد.

کره جنوبی حدود ۸ میلیارد دلار فراورده‌های نفتی از ایران خریده و با این پول سود بسیاری کرده است و در مقابل حاضر نشده حتی به جای پول، ماشین آلات صنعتی و تکنولوژی به ایران بدهد و تنها به دنبال صادرات لوازم خانگی خود بوده است.

تبعیت کورکورانه از آمریکا و نپرداختن مطالبات ایران، نگاه مردم به کره جنوبی به عنوان یکی از کشور‌های دوست را تغییر داده است. پیش بینی می‌شود که چشم انداز روابط دوجانبه و همچنین همکاری‌های آینده تهران-سئول تحت تأثیر این رفتار کره ای‌ها قرار گیرد و ادامه بدقولی‌های آن‌ها روابط پنجاه و سه ساله دو کشور را کمرنگ کند.

با اقدام کره جنوبی عقب‌ نمی‌نشینیم

جعفر قنادباشی، تحلیلگر مسائل سیاست خارجی، در تحلیل وضعیت فعلی مذاکرات وین با توجه به حضور نماینده کره جنوبی، به «فردانیوز» گفت: موضوع، فقط آمدن نماینده کره جنوبی به وین نیست. دیدیم که انگلیس و فرانسه هم مواضع ملایم‌تر و روشن تری در پیش گرفتند. آن‌ها به این نتیجه رسیده اند که باید شیوه گذشته را پایان دهند و این به خودی خود یک موفقیت است؛ زیرا نشان می‌دهد که موضع گیری و رویکرد ما در این مذاکرات بسیار درست و موفقیت آمیز بوده است. در این مذاکرات غربی‌ها پیوسته می‌خواهند که مرحله به مرحله وقت کشی کرده و فریب کاری کنند. مثلا موضع کره جنوبی را به معنی لغو همه تحریم‌ها تلقی کنند و چنین اقدامی طبیعتا پذیرفته نیست.

ما تأکید داریم که همه تحریم‌ها باید لغو شود و بعد هم راستی آزمایی می‌کنیم و بعد از آن به تعهدات خود عمل می‌کنیم؛ چون ما قبلا به تعهدات خود عمل کردیم و هیچ کدام از آن‌ها اقدامی در ادای وظایف خود نکردند؛ لذا شرایط آینده مذاکرات این است که ما در صورتی ادامه خواهیم داد که غربی‌ها درصدد فریب کاری نباشند، موضوع تحریم ها، بحث اصلی مذاکره باشد و پایان مسدود شدن پول‌های ما در کره جنوبی به معنی پایان همه تحریم‌ها نباشد. کره جنوبی تنها یک بخش از موضوع تحریم‌ها و بلوکه کردن پول‌های ما در خارج از کشور است.

بسیاری از کشور‌های دیگر هستند که از ترس تحریم‌های آمریکا پول‌های ما را نگه داشته اند؛ خود کشور‌های اروپایی کانال‌های بانکی را به روی معاملات اقتصادی ما بسته اند. بنا نیست که ما با اقدام کره جنوبی فریب بخوریم و از موضع خود عقب نشینی کنیم. این آینده مذاکرات را مشخص می‌کند و باید دید که غربی‌ها تا چه اندازه دست از سیاست‌های گذشته خود برمی دارند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->