مدیریت شهری مشهد پای کار برگزاری انتخابات اکران‌های شهری با محوریت مشارکت در انتخابات در مشهد اجرای طرح مهرورزی با محوریت پیشگیری از اعتیاد در مساجد مشهد پرداخت مطالبات پیمانکاران شهرداری مشهد با همکاری بانک شهر | ۵۹ دستگاه اتوبوس وارد چرخه خدمات‌رسانی می‌شود دعوت شهردار مشهد مقدس از مردم برای حضور باشکوه در انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۴۰۳ روایتی گرم از کوره‌های قدیمی آجرپزی مشهد که این شهر را ساختند دعوت شورای اسلامی شهر مشهد مقدس برای حضور پرشور در دور دوم انتخابات ریاست‌جمهوری اعمال‌قانون ۲۳۰۷ خودروی حادثه‌ساز در مشهد | ۵۲ نفر در تصادفات مصدوم شدند (۱۴ تیر ۱۴۰۳) گلایه ساکنان محله پنجتن مشهد از جولان موتورسیکلت‌ها در بوستان‌ها پنجمین جشنواره قلم در مشهد برگزار می‌شود مشهد شهر پیشگام در انتشار اوراق مشارکت ترافیک سنگین در کوثر، خیام و پیرامون حرم امام‌رضا(ع) (۱۴ تیر ۱۴۰۳) اعزام بیش از ۳۳ هزار نیروی کارگری در مشهد به پروژه‌های شخصی توسط ایست‌کار‌ها هوای کلانشهر مشهد امروز آلوده است (۱۴ تیر ۱۴۰۳) راه اندازی ایستگاه ویژه غواصی و کار در اتفاع آتش نشانی مشهد آغاز کار ستاد دهه آخر صفر شهرداری مشهد با محوریت خدمت رسانی به زائران قرائت میثاق‌نامه خدمت ۱۷۰۰ دانش‌آموخته علوم پزشکی در حرم امام‌رضا(ع) بایدو فرصتی که زائران از آن سهمی ندارند شهردار مشهد خبر داد: اجرای عملیات تراش و روکش آسفالت بولوارهای نامجو و ارشاد
سرخط خبرها

آخرین اخبار چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری

۱۲ هزار و ۳۲۰ عملیات ساختمانی در مشهد پلمپ شد

  • کد خبر: ۹۵۳۳۹
  • ۲۰ دی ۱۴۰۰ - ۱۷:۴۴
۱۲ هزار و ۳۲۰ عملیات ساختمانی در مشهد پلمپ شد
سرپرست دادسرای ویژه شهرسازی مشهد گفت: از ابتدا تا ۳۰ آذر ماه امسال حدود ۱۲ هزار ۳۲۰ مورد دستور پلمپ توسط شهرداران مناطق مشهد صادر و عملیات ساختمانی پلمپ شده است.

به گزارش شهرآرانیوز، فرزاد بهشتی توندری در برنامه تلویزیونی اشاره که شب گذشته، ۱۹ دی، از سیمای خراسان رضوی پخش شد، اضافه کرد: همچنین ۵۶۶۲ مورد فک پلمب به دادسرا اعلام شده و ۱۲ هزار و ۹۱۷ پرونده ملک در کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری مشهد تحت عنوان تخلف مطرح شده است.

وی ادامه داد: اگر طرح تفصیلی منطبق با نیاز مردم باشد، این مقدار متخلف و مجرم نخواهیم داشت. اکثر مراجعان به دادسرای شهرسازی اینگونه عنوان می‌کنند که شهرداری به آنان گفته پروانه صادر نمی‌کند؛ ابتدا ساختمان خود را بسازید و سپس جریمه را بپردازید؛ بعد از طی این مراح متقاضیان می‌توانند فعالیت کنند. این عملا یک دور باطل است. مطالبه جدی ما این است که کمیسیون ماده پنج که در حال به‌روزرسانی و تهیه طرح‌های تفصیلی است، حتما نیازهای مردم را در مناطق مختلف به صورت جدا بررسی  کند.

بهشتی توندری در مورد طرح‌های تفصیلی و جامع شهر مشهد بیان کرد: نقشه راهبری هر شهری طرح جامع و تفصیلی آن شهر است. طرح جامع سوم مشهد در سال ۱۳۹۶ و پس از کش‌وقوس‌های فراوان ابلاغ شد اما طرح‌های تفصیلی هفت‌گانه این شهر و طرح محدوده منفصل توس هنوز و بعد از گذشت ۱۳ سال به جمع‌بندی و خروجی نرسیده است.

وی افزود: از جمله مواردی که دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان و دبیر شورای حفظ حقوق بیت‌المال بر آن تکلیف کرده، این بود که طرح‌های تفصیلی باید تدوین و خروجی آن نیز مطابق نیاز مردم محقق شود. در همین راستا طرح تفصیلی جنوب غرب مشهد در ۹ شهریور ۱۴۰۰ مصوب شد و به مرحله خروجی رسید؛ با تصویب این طرح یکی از طرح‌های هفت‌گانه مشهد به مرحله خروجی رسیده است. طرح جنوب شرق هم تا ماه آتی آماده می‌شود.

نبود طرح‌های تفصیلی باعث ایجاد رانت، فساد و عدم شفافیت می‌شود

معاون دادستان عمومی و انقلاب مرکز خراسان رضوی با تاکید بر اینکه نبود طرح‌های تفصیلی باعث ایجاد رانت، فساد و عدم شفافیت می‌شود، اظهار کرد: ما در ماهیت طرح‌های تفصیلی هیچ نظری نداریم. قطعا انتقاداتی به این طرح‌ها وارد است که باید مد نظر قرار گیرد اما اصل برای ما این است که شهروندان تکلیف خود را بدانند؛ شفافیت وجود داشته باشد و یک نفر تصمیم‌گیر نباشد. این موضوع جزو مطالبات جدی دادستانی است. مشهد ظرفیت‌های بزرگی در حوزه صنعت ساختمان دارد اما متاسفانه نبود طرح‌های تفصیلی به‌ روز و مطابق با نیازها به مشهد آزار می‌رساند.

بهشتی توندری در واکنش به مطلبی مبنی بر اینکه برخی کارشناسان اعتقاد دارند به‌ روز نشدن طرح‌های تفصیلی به دلیل ذی‌نفع بودن شهرداری و کسب درآمد آن از این موضوع است، گفت: طرح تفصیلی اگر وجود نداشته باشد و با طرق دیگر نیازهای مردم تامین شود، می‌توان این تلقی را داشت که شهرداری در این موضوع ذی‌نفع است. در واقع شرایط اینگونه تصور می‌شود که طرح‌های تفصیلی پاسخگوی نیازهای مردم نیست چون مربوط به سال‌های گذشته است؛ بنابراین شهرداری از طریق برخی شیوه‌نامه‌ها بعضی از نیازهای مردم را جبران کرده و برای آنان پروانه صادر می‌کند. طبیعتا صدور پروانه ساخت‌وساز در آن بخش که منطبق با طرح‌های تفصیلی است، یک هزینه و در بخشی که غیرمنطبق با طرح است، هزینه دیگری دارد؛ مثلا کسی که بخواهد طبقه‌ای مازاد بسازد، هزینه مضاعف و دوچندانی به شهرداری باید پرداخت کند.

وی ادامه داد: پس اگر طرح‌های تفصیلی به‌ روز نباشد و شهرداری بتواند از طرق دیگری درآمد خود را تامین کند و اصطلاحا طرح‌های تفصیلی را دور بزند، طبیعی است که در این موضوع ذی‌نفع است و علاقه ندارد طرح‌های تفصیلی منطبق با نیازهای شهروندان وجود داشته باشد اما اگر چنین نباشد، شهرداری ذی‌نفع تلقی نخواهد شد.

معاون دادستان عمومی و انقلاب مرکز خراسان رضوی در پاسخ به سوالی در خصوص اینکه آیا با صدور پروانه به زمین‌های ۴۰ متری موافق است، بیان کرد: ما جوامع کوچک زیادی در دل شهر داریم که لازم است به نیازهای این جوامع نیز پاسخ داده شود. اگر به نیازهای آن‌ها پاسخ داده نشود، به صورت غیرمجاز و شبانه  ساخت‌وساز می‌کنند. نمی‌شود فقط ضابطه محدودکننده گذاشت بلکه باید نیاز افراد را هم در نظر گرفت.

وی درباره طولانی شدن زمان صدور پروانه ساختمانی در شهرداری خاطرنشان کرد: ۲ نهاد نظام مهندسی و آتش‌نشانی در پروسه صدور پروانه ساخت‌وساز مدت‌زمان بیشتری را به خود اختصاص داده‌اند که باید فرایندهای خود را تسریع کنند.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
نظرسنجی
در دور دوم، شما به کدام نامزد انتخابات ریاست جمهوری رای می دهید؟
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->