هشدار خود مراقبتی کارگروه شرایط اضطرار پدیده گرد و غبار خراسان رضوی پایان کار پویش مدادرنگی ۳ با حمایت از ۲ هزار کودک کار در مشهد ۳۶ درصد جامعه هدف کمیته امداد را سالمندان تشکیل می دهند اهدای اعضای ۲ نفر از مصدومان حادثه معدن طبس انتخاب دانشگاه فردوسی مشهد به عنوان دومین دانشگاه جامع کشور هر چهار ثانیه یک نفر به آلزایمر مبتلا می‌شود سازمان جهانی بهداشت نسبت به شیوع ویروس مسری و کشنده ماربورگ هشدار داد وعده‌های متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان چه زمانی به معنای واقعی عملی می‌شود؟ فوت ناگهانی دانش‌آموز مینودشتی در حیاط مدرسه + فیلم (۱۲ مهر ۱۴۰۳) یک‌سوم عمل‌های بیماری صرع ایران در مشهد انجام شده است واژگونی یک دستگاه خودروی سواری در جاده ملک آباد - مشهد پایان زورگیری‌های وحشتناک باند عقاب‌های خون‌آلود در مشهد + عکس ترافیک نیمه‌سنگین در بولوارهای سجاد و امام‌خمینی(ره) و میدان شهید فهمیده مشهد (۱۲ مهر ۱۴۰۳) ۵۰ تا ۸۰ درصد ماده اولیه دارو‌ها در داخل کشور تولید می‌شود پیش‌بینی می‌شود تا سال ۱۴۳۰ یک میلیون و ۶۰۰ هزار سالمند وابسته به مراقبت در کشور داشته باشیم همایش بین‌المللی بیماری صرع در مشهد آغازبه‌کار کرد (۱۲ مهر ۱۴۰۳) ضروت تلاش برای بهبود کیفیت زندگی سالمندان| علائم افسردگی در سالمندان از فردی به فرد دیگر متفاوت است همه آنچه که برای برنامه‌ریزی سفر نیاز دارید | بسیار سفر باید تا پخته شود خامی لایحه شرح‌ وظایف وزارتخانه میراث فرهنگی در مجلس شورای اسلامی در حال تصویب است اعلام نتایج اولیه آزمون صلاحیت حرفه‌ای سازمان روانشناسی افزایش حدود ۳۰۰ درصدی هزینه دریافت گواهینامه و سکوت پلیس راهور هشدار سازمان جهانی بهداشت درباره یک ویروس تنفسی خطرناک برخی شهروندان مشهدی از افزایش ناگهانی هزینه‌های قبض برق گلایه‌مندند | تعویض اجباری کنتور برق چکار کنیم در فصل پاییز کمتر دچار سرماخوردگی و آنفلوآنزا شویم؟
سرخط خبرها

تاثیر عجیب کم خوابی در تمایل به شیرینی جات

  • کد خبر: ۹۶۰۳۹
  • ۲۶ دی ۱۴۰۰ - ۲۲:۰۲
تاثیر عجیب کم خوابی در تمایل به شیرینی جات
بسیاری از مردم همواره در حال طراحی رژیم غذایی هستند و متاسفانه در بیشتر موارد در اجرای این طرح ها شکست می خورند. یکی از مهمترین دلایل شکست رژیم های غذایی، وسوسه غیر قابل مهار خوردن شیرینی جات است.

به گزارش شهرآرانیوز، شیرینی و شکلات‌ها همواره برای افراد مختلف از کودک گرفته تا کهنسالان، جذاب بوده و به عنوان یک وسوسه در الگوی غذایی آن‌ها حضور دارد. از سوی دیگر این خوراکی‌ها عامل اصلی چاقی و دیابت و بیماری‌های قلبی و عروقی محسوب می‌شوند.
در این میان کارشناسان برای داشتن بدنی سالم، توصیه‌های مهمی دارند که به کار بستن آن‌ها می‌تواند تضمین کننده سلامت شما باشد. برخی از این موارد عبارتند از:

کمتر بخورید، بیشتر ورزش کنید
خوردن آگاهانه را تمرین کرده و سعی کنید هر لقمه را بچشید
کربوهیدرات‌ها را تا حد ممکن حذف کنید
چربی رژیم غذایی خود را کاهش دهید
بیشتر از غذا‌های گیاهی استفاده کنید

متاسفانه این استراتژی‌های ساده به راحتی قابل اجرا نبوده و موارد وسوسه آمیز متعددی ما را به تخطی از قوانین فوق وادار می‌کند. به طور کلی مقوله‌های اشتها، چربی بدن، توده عضلانی و وزن در واقع مواردی فوق العاده پیچیده هستند.

همه آن‌ها حول محور موضوعی که ما آن را متابولیسم می‌نامیم، می‌چرخند. متابولیسم عمدتا تابع ژنتیک، رژیم غذایی و میزان حرکت ما است. البته هورمون ها، انتقال دهنده‌های عصبی، استرس، دمای محیط و عوامل بی شمار دیگری نیز در متابولیسم نقش دارند. در این میان نقش خواب بسیار با اهمیت است.

در این مطالعه محققان ۹۳ نوجوان را انتخاب کرده و آن‌ها را وادار به داشته پنج شب خواب سالم (۹ و نیم ساعت خواب) و پنج شب جداگانه خواب کوتاه (۶ و نیم ساعت خواب) کردند. یافته‌های این مطالعه نشان می‌دهد کم خوابی به طرز قابل توجهی میل افراد به خوردن شیرینی جات را افزایش می‌دهد در واقع بررسی تغذیه این افراد نشان داد، نوجوانان در زمان کم خوابی کربوهیدرات، قند‌های اضافه شده و نوشیدنی‌های شیرین بیشتری مصرف و میوه‌ها و سبزیجات کمتری می‌خوردند. تفاوت مصرف در کالری، چربی و کربوهیدرات‌ها به ویژه بعد از ساعت ۹ شب آشکار بود.

این تحقیق نشان می‌دهد وقتی استرس داریم یا خسته هستیم، شب‌ها بیشتر غذا می‌خوریم و میوه و سبزیجات کمتری مصرف می‌کنیم. متاسفانه این غذا‌های ناسالم عموما خوشمزه بوده و ما را آرام می‌کند. از سوی دیگر  ما اغلب این کار را زمانی که در حال تماشای تلویزیون هستیم انجام می‌دهیم.

شرح کامل این پژوهش و یافته‌های به دست آمده از آن در آخرین شماره مجله تخصصی خواب (Sleep) منتشر شده است.

منبع: سیناپرس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->