وقوع یک انفجار شدید در کابل (۸ دی ۱۴۰۳) روزانه ۱۰۰۰ دستگاه تریلی از مرز ایران و افغانستان تردد می‌کنند یک مقام طالبان: مرز میان افغانستان و ایران از مصون‌ترین مرزهاست سفر جمعی از مدیران اقتصادی خراسان رضوی به ولایت هرات در افغانستان معاون سخنگوی طالبان: ما منزوی نیستیم خلیل‌الرحمان، وزیر مهاجران طالبان، کشته شد (۲۱ آذر ۱۴۰۳) سرپرست جدید سفارت ایران در کابل: مهاجرین قانونی افغانستانی، روی چشم ما جا دارند سرپرست جدید سفارت ایران در افغانستان، وارد کابل شد (۱۰ آذر ۱۴۰۳) + فیلم پیش بینی وضعیت آب و هوایی افغانستان (پنجشنبه ۸ آذر ۱۴۰۳) راشد خان، ستاره کریکت افغانستان، بهترین توپ‌انداز جهان شد از پاریس سن ژرمن تا ابومسلم افغانستان | آرزوی دروازه‌بان تیم ملی فوتبال افغانستان برای بازی در لیگ برتر ایران یاراحمدی: موضوع پناهندگان افغانستانی فقط مسئله ایران نیست تقدیر سخنگوی وزارت خارجه از کاظمی‌قمی | تغییر و تحول در نمایندگی‌های دیپلماتیک امری متعارف است سخنگوی دولت: ۳۲۰ هزار مهاجر غیرمجاز در دولت چهاردهم به کشورشان بازگردانده شدند عکس‌هایی از بازی فوتبال با حداقل امکانات در افغانستان سفر خبرنگار صداوسیما به محل فرود بزرگ‌ترین بمب غیرهسته‌ای آمریکا در افغانستان + فیلم کاظمی‌قمی با نماینده چین در افغانستان دیدار کرد (۵ آذر ۱۴۰۳) قدردانی رئیس اتحادیه شرکت‌های ساختمانی افغانستان از مدیرعامل نمایشگاه بین‌المللی مشهد سیادت: طالبان عملیاتی هستند و حرفی که می‌زنند را انجام می‌دهند نگاهی به دیپلماسی فعال جمهوری اسلامی ایران در افغانستان | ترافیک دیدار‌های کاظمی قمی در چهارراه شیرپور رئیس اداره راه‌آهن طالبان: هدف ما توسعه تجارت بین ایران و افغانستان است
سرخط خبرها

داستان جالب کنسولگری افغانستان در مشهد

  • کد خبر: ۹۶۱۳۷
  • ۲۷ دی ۱۴۰۰ - ۱۶:۲۰
داستان جالب کنسولگری افغانستان در مشهد
هشت نمایندگی دیپلماتیک از کشورهای مختلف در مشهد فعال هستند که کنسولگری افغانستان یکی از قدیمی ترین آنهاست. تنها نمایندگی سیاسی افغانستان در شرق کشور با هزاران مراجعه کننده در روز.

به گزارش شهرآرانیوز؛ شمار نمایندگی‌های دیپلماتیک کشور‌های خارجی که در مشهد فعال‌اند، به عدد ۸ می‌رسد.

هرکدام از این ۸ کنسولگری و نمایندگی در یکی از خیابان‌های شهرمان مستقرند که شکل‌وشمایل ساختمان و تابلو نصب‌شده بر سردر آن‌ها و وجود دکه‌های نگهبانی مقابلشان از تمایز کارکرد این بنا‌ها خبر می‌دهد.

روز ملی کشور‌هایی که در مشهد کنسولگری دارند، از دیگر شاخصه‌هایی است که هر سال در این دفتر‌ها به آن توجه می‌شود؛ مثل ۲۸ مرداد در کوچه معروف به کنسولگری که جشن روز ملی افغانستان برگزار می‌شود یا ۳ فروردین در ساختمانی مقابل باغ‌ملی که جشن ملی پاکستان برپا می‌شود.

کنسولگری جمهوری اسلامی افغانستان، مشهد

رابطه ایران و افغانستان از آن رابطه‌هایی است که با تغییر دولت در هرکدام از ۲ کشور بازهم ناگسستنی است، زیرا در اصل رابطه ملت با ملت است، نه دولت با دولت.

بر همین اساس، به‌محض استقلال رسمی افغانستان از بریتانیا برپایه قرارداد ۱۹۱۹ بین افغانستان و بریتانیا، تلاش‌ها برای ایجاد دفتر‌های سیاسی در ۲ کشور آغاز شد. این تلاش‌ها سرانجام در ابتدای سال ۱۳۰۰ نتیجه داد و سفارت پادشاهی افغانستان در تهران افتتاح شد. درست ۸ ماه پس از این واقعه هم نخستین و مهم‌ترین کنسولگری افغانستان در ایران، یعنی کنسولگری مشهد، افتتاح شد.

افتتاحی که خودش حکایتی جالب داشت، زیرا در روز بعثت پیامبراکرم (ص) ۲۷ رجب ۱۳۴۰ و پس از تبرک‌کردن پرچم این کشور به ضریح امام‌رضا (ع) رخ داد.

از آن سال تاکنون هرسال به‌جز سال‌های اشغال افغانستان به‌دست شوروی و البته طالبان، ۲۸ مرداد که روز استقلال افغانستان است، در ساختمان این کنسولگری که همان سال‌های دهه اول قرن حاضر در ضلع جنوبی میدان ارگ مشهد ساخته شد، جشن روز ملی افغانستان برگزار می‌شود.

این ساختمان هنوز هم ابتدای کوچه‌ای است که تابلو امام‌خمینی (ره) ۳۰ در آن نصب شده، اما در بین مردم به کوچه کنسولگری معروف است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->