حاجی‌بگلو: تصمیم‌گیری درباره تمدید دوره شوراها در انتظار مجلس است | هفت ساله شدن شوراها، در دولت نیز موافقانی دارد مشروح سیاست‌های شورای شهر مشهد در حوزه حمل‌ونقل شهری برگزاری دهمین دوره انتخابات هیئت‌مدیره سازمان نظام مهندسی خراسان رضوی (۶ دی ۱۴۰۳) کاسب قدیمی محله سرشور: ما وسط تاریخ مشهدیم شهردار مشهد مقدس: ۴۵ کلان‌پروژه در‌حال‌اجرا تا پایان دوره ششم مدیریت شهری، به بهره‌برداری می‌رسد + فیلم هر سفر مترو در مشهد ۱۸ هزار تومان هزینه دارد افزایش ۲برابری پلاک‌های فعال خودرو در مشهد طی ۵ سال | کاهش حوادث ترافیکی فاز نخست خط ۳ قطارشهری مشهد تا پایان ۱۴۰۳ به بهره‌برداری می‌رسد توضیحات رئیس شورای شهر مشهد درباره برخی موضوعات مربوط به صحن علنی روز گذشته (۵ دی ۱۴۰۳) هوای کلانشهر مشهد برای ششمین روز پیاپی، آلوده است (۶ دی ۱۴۰۳) نایب‌رئیس کمیسیون عمران شورای شهر مشهد: تغییر کیفیت و ظاهر معابر شهر هدیه ناقابل مدیریت شهری است | ورود ۶۰ ناوگان جدید خط یک قطارشهری از یک‌سال‌ونیم آینده نگاهی به واقعه آتش‌سوزی ندامتگاه مشهد در ۵ دی ماه ۱۳۵۷ | آزادی با شورش زندانیان بند ۲ اجرای طرح آبرسانی، مسیر تردد در یک‌ منطقه از مشهد را به مدت ۵ روز مسدود کرد ظرفیت‌های مشهد، بازتاب‌های بین‌المللی دارد راهکار‌هایی برای کاهش خسارات بلایای طبیعی در شهر‌ها رئیس شورای اسلامی شهر مشهد: اقدامات شورای شهر درخصوص تسهیل زیست عفیفانه بانوان، قابل‌دفاع است | مدیریت شهری در بحران سرما، عملکرد ارزشمندی داشت ممنوعیت ورود خودروهای سنگین به شهر مشهد رعایت نمی‌شود | وقتی کامیون‌ها قوانین را زیر چرخ هایشان له می‌کنند افزایش سرمایه شهرداری مشهد در بانک شهر مروری بر وضعیت پایگاه‌های چندمنظوره شهرداری مشهد به بهانه روز ایمنی در برابر زلزله | پناهگاهی برای روزهای بحرانی ضرورت نظارت بر ساخت‌و‌ساز‌ها برای داشتن شهری ایمن و مقاوم صدور بیش از ۵۴۶ هزار مجوز بهره‌برداری از غرفه‌‌بازار‌های سیار شهرداری مشهد
سرخط خبرها

عدالت‌محوری؛ چشم‌انداز بودجه ۱۴۰۱ شهرداری مشهد

  • کد خبر: ۹۷۳۴۶
  • ۰۹ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۱:۴۹
عدالت‌محوری؛ چشم‌انداز بودجه ۱۴۰۱ شهرداری مشهد
اعضای شورای اسلامی شهر مشهد از شاخصه‌های آلبوم اقتصادی مدیریت شهری می‌گویند.

ملیحه فلاح | شهرآرانیوز؛ زمان تنها شاخصی است که می‌تواند مشخص کند آلبوم اقتصادی سال ۱۴۰۱ شهرداری مشهد تا چه اندازه می‌تواند شهر را در مسیر بهبود اوضاع برای همه شهروندان پیش ببرد. با وجود این، تعدادی از نمایندگان مردم در شورای اسلامی شهر مشهد که تا این لحظه موفق به گفتگو با آن‌ها شده ایم، اکنون براساس کلیات لایحه بودجه که چند روز پیش شهردار مشهد ارائه کرده است، پیش بینی می‌کنند که ریل گذاری‌هایی خوبی در آلبوم اقتصادی ۱۴۰۱ برای برون رفت از وضعیت کنونی و رسیدن به اهداف مهمی مانند عدالت محوری، افزایش درآمد‌های پایدار، توجه به پروژه‌های عمرانی و... انجام شده است.

انطباق بودجه با سیاست‌های شورا

رئیس کمیسیون حقوقی و نظارت شورای اسلامی شهر مشهد در گفتگو با شهرآرا و با تأکید بر اینکه یکی از مأموریت‌های اصلی مدیریت شهری در تحقق بودجه ۱۴۰۱ برون رفت از وضعیت کنونی است، گفت: یکی از شعار‌های محوری اعضای شورای اسلامی شهر در دوره ششم تحول در توزیع امکانات، فرصت‌ها و عدالت محوری است که برای تحقق آن در بودجه سال ۱۴۰۱ ریل گذاری خوبی انجام شده است. در این راستا سهم درآمد پایدار از ۴۰ درصد به ۴۶ درصد افزایش پیدا کرده است.

تغییری که هاشم دائمی در بودجه ۱۴۰۱ آن را مهم دانست، انطباق و ارتباط کامل این برنامه با سیاست‌ها و رهیافت‌های شورای ششم با چرخش‌های تحول آفرین و گزاره‌های چشم اندازی است که مصداق آن را توجه ویژه به اجرای پروژه‌های عمرانی در حاشیه شهر بیان کرد.

او ادامه داد: اولین بار در مدیریت شهری تکلیف اصلاح بودجه شهرداری زودتر از موعد مشخص و تدوین به موقع بودجه درحالی انجام شد که شاهد تغییر رویکرد مدیریت شهری در اولویت‌ها و سیاست‌ها بودیم.

عضو شورای اسلامی شهر مشهد برای این تغییر رویکرد نیز مثالی آورد و گفت: یکی از چالش‌های اساسی در ابرسازمان‌هایی مانند شهرداری، سهم زیاد اعتبارات هزینه‌ای از درآمد‌های ناپایدار است که در اصل آن‌ها را به دستگاهی هزینه بر برای مردم تبدیل می‌کند، اما با تصویب بودجه ۱۴۰۱ توسط شورای اسلامی شهر، این روند متوقف خواهد شد و امیدواریم در ۴ سال آینده به جایی برسیم که بیشتر اعتبارات هزینه‌ای شهرداری از منابع پایدار تأمین شود.

حل پرونده‌های بیست ساله در ۲۰ دقیقه

دائمی استفاده از روش‌ها و ابزار‌های متنوع تأمین مالی و تلاش برای پرداخت بدهی‌های بانک‌ها و پیمانکاران را از رویکرد‌های مهم بودجه ۱۴۰۱ دانست و گفت: در چندماه گذشته شاهد پرونده‌هایی برای تصمیم گیری در شورای عالی بودیم که ۲۰ سال از گشایش آن‌ها گذشته بود، در حالی که ظرف ۲۰ دقیقه برای این پرونده تصمیم گیری شد. چرا باید روند کار چنین طولانی شود؟ چرا مدیران در شهرداری مشهد نباید امکان و اختیار تصمیم گیری داشته باشند؟ چرا شورا‌ها و کمیته‌های متعدد زمان مردم را برای تصمیم گیری مطلوبشان تلف می‌کنند؟

رئیس کمیسیون حقوقی و نظارت شورای اسلامی شهر مشهد ادامه داد: شفافیت بخشی به بودجه، هوشمندسازی، اهتمام به انضباط مالی و ارتقای پاسخگویی رویکرد‌های نمایان بودجه ۱۴۰۱ شهرداری است. توجه به این رویکرد‌ها در حالی است که یکی از موضوع‌های حاکم بر بودجه ۱۴۰۱ شهرداری، فشار‌ها و محدودیت‌های اقتصادی است که بیشترش منشأ بین المللی، ملی و تا حدودی شهری و استانی دارد.

دائمی افزود: سررسید بخشی از بدهی‌های بانکی مدیریت شهری نکته دیگری است که بر بودجه سال ۱۴۰۱ سایه افکنده است؛ بنابراین باید به اعمال صرفه جویی در هزینه‌های عمومی مدیریت شهری در بودجه سال آینده شهرداری مشهد توجه شود.

تخصیص صددرصدی بودجه حاشیه

عدالت محوری و نگاه ویژه به حاشیه شهر ۲ محور اصـلی در کـــلام مدیریت شهری مشهد در دوره ششم از همان روز‌های ابتدایی آغاز به کار بود. رئیس کمیسیون ویژه سامان دهی حاشیه شهر مشهد در گفتگو با شهرآرا به تطابق بودجه پیشنهادی شهردار مشهد با سیاست‌های شورای اسلامی شهر اشاره و اظهار کرد: در این لایحه به عدالت محوری، افزایش بودجه حاشیه شهر و کاهش فاصله سرانه‌های خدماتی در بخش‌های مختلف شهر توجه ویژه‌ای شده است.

سیدابراهیم علیزاده گفت: طبق گفته‌های شهردار مشهد، ۷۰ درصد بودجه سال آینده به حوزه عمرانی و از این میزان ۳۸ درصد برای حاشیه شهر تخصیص پیدا کرده است.

او تأکید کرد: صددرصد بودجه عمرانی درنظرگرفته شده برای حاشیه شهر در سال آینده تخصیص پیدا خواهد کرد تا پروژه‌های عمرانی در این محدوده در انتظار بودجه نمانند.

عضو شورای اسلامی شهر مشهد با اشاره به نیاز‌های زیاد حاشیه شهر و محدودبودن بودجه شهرداری، افزود: ما سعی کردیم آلبوم اقتصادی را به نوعی پیش ببریم که حاشیه شهر در سال‌های آینده از سهم بیشتری از بودجه بهره‌مند شود و فعالیت‌های عمرانی در این قسمت از شهر رونق بیشتری بگیرد.

علیزاده با اشاره به اینکه رویکرد شورای ششم توجه به حاشیه شهر است، افزود: با وجود همه تلاش‌های مدیریت شهری، این انتظار وجود دارد که دیگرنهاد‌ها نیز هم پای هم برای بهبود و ارتقای سطح خدمات دهی در فضای اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و... این قسمت از شهر تلاش کنند.

او همچنین با اشاره به دغدغه رهبر معظم انقلاب در راستای حل معضل حاشیه شهر مشهد، ادامه داد: از دولتمردان درخواست داریم که در راستای احیای ردیف بودجه حاشیه شهر مشهد تلاش کنند.
رئیس کمیسیون ویژه سامان دهی حاشیه شهر مشهد توجه مدیریت شهری به افزایش درآمد‌های پایدار را یکی دیگر از نقاط قوت لایحه بودجه ۱۴۰۱ دانست و گفت: شهرداری در بودجه سال آینده تلاش کرده است که درآمد‌های پایدار را در سال بعد افزایش و اتکا به درآمد‌های ناپایدار را کاهش دهد.

عدالت‌محوری؛ چشم‌انداز بودجه شهرداری

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->