توسعه روستا‌های مجاور، راه‌حل حاشیه‌نشینی در مشهد قلندرشریف: شهرداری طی دو، سه دوره اخیر بیشترین درآمد را در بخش‌های مختلف داشته است | مشهد به مرکز دیپلماسی شهری تبدیل شده است کشف پرونده سرقت ۱۲۰ میلیاردی از یک خانه مسکونی در مشهد (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) دبیریان: برگزاری نمایشگاه «مشهد اینوکس-فاینکس» گامی مؤثر در جهت تحقق شعار سال و توسعه اقتصاد شهری است شهروند خبرنگار | نمایی از مرزعه کلزا در نیشابور رئیس شورای اسلامی شهر مشهد: تزریق نشاط و امید به شهروندان هدف اصلی ماست + فیلم اجرای ۵۱۵ رای قلع در سال ۱۴۰۳ در مشهد جشنواره‌های شهری مشهد فرصتی برای نشاط مومنانه و تزریق حال خوب به شهروندان است حل معضل حاشیه نشینی در بخش مرکزی شهرستان مشهد با بازنگری در تقسیمات کشوری جشنواره گل‌های لاله مشهد میزبان شکوه بهاری طبیعت + فیلم نگاهی به بازار سوغات زائر در مشهد و چالش هایش | سوغات مشهد همچنان ساخت چین! هوای کلانشهر مشهد امروز سالم است (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) شهردار مشهد: روند عملیات اجرای پروژه دوربرگردان غیرهم‌سطح شرقی حضرت ابوطالب ادامه دارد درباره قدیمی‌ترین کوچه خیابان عبادی مشهد | گذر «حوض لقمان» که بعدها به «کوی سعادت» رسید نایب رئیس کمیسیون عمران، حمل‌ونقل و ترافیک شورای اسلامی شهر مشهد: مدیریت شهری مسئولیت دارد زمینه جمع‌آوری سرمایه خُرد مردم را فراهم کند طی سال ۱۴۰۳ چند نفر در مشهد فوت کردند؟ موحدی: کارگروه‌های مختلف در شورای شهر مشهد جهت حمایت از جبهه مقاومت تشکیل شده است | مسئله فلسطین باید بزرگ شود نایب‌رئیس شورای اسلامی شهر مشهد: امیدوارم همت مجموعه دولت و استان برای قطار سریع السیر مشهد-تهران نتیجه‌بخش باشد سید حسین احمدزاده، سرپرست معاونت مالی و پشتیبانی شهرداری مشهد شد (۲۰ فروردین ۱۴۰۴) آرایشِ نوروزیِ مشهدِ عزیز! باران بهاری در مشهد آلودگی هوا را شست (۲۰ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

فرسایش بادی ۱.۲ میلیون هکتار از مساحت خراسان رضوی

  • کد خبر: ۹۸۷۲۸
  • ۲۱ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۳:۱۸
فرسایش بادی ۱.۲ میلیون هکتار از مساحت خراسان رضوی
ریزگرد‌ها تقریبا یک سوم روز‌های سال هوای مشهد را نشانه می‌گیرند و وقوع این اتفاق با دو منشأ داخل استانی با دو کانون فرسایش باد خواف و سرخس و در خارج از استان مبتنی بر کانون فرسایش بادی صحرای قره قوم ترکمنستان به مشهد تحمیل می‌شود.

لاله سادات کوثری | شهرآرانیوز؛ بخشی از آلودگی هوای مشهد به استقرار پدیده گردوغبار در هوای شهر برمی گردد. ریزگرد‌ها تقریبا یک سوم روز‌های سال هوای مشهد را نشانه می‌گیرند و وقوع این اتفاق با دو منشأ داخل استانی با دو کانون فرسایش باد خواف و سرخس و در خارج از استان مبتنی بر کانون فرسایش بادی صحرای قره قوم ترکمنستان به مشهد تحمیل می‌شود.

درباره تمرکز بر حل معضل منشأ خارجی، ایجاد تعامل دوسویه متولیان زیست محیطی با ترکمنستان مطرح می‌شود، اما به نظر می‌رسد برای سی کانون فرسایش بادی در ۲۲ شهرستان استان به عنوان منابع داخلی وقوع گردوغبار نیز باید برنامه ریزی عملیاتی جدی تری انجام شود.

در این باره معاون محیط زیست انسانی اداره کل محیط زیست خراسان رضوی به خبرنگار ما گفت: کانون‌های فرسایش بادی در استان تا دوبرابر مساحت عرصه شان، استان را در معرض وقوع پدیده گردوغبار قرار می‌دهند.

سرخس و خواف؛ مهم‌ترین منشأ داخلی

محمد عرفانی افزود: مساحت کانون فرسایش بادی داخل استان بیش از یک میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار را به خود اختصاص داده است. سرخس و خواف مهم‌ترین کانون‌ها هستند. در گناباد و سبزوار نیز کانون‌های جدی داریم.

وی با اشاره به اینکه این تعداد کانون فرسایش بادی حدود ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار از عرصه‌های استان را تحت تأثیر قرار می‌دهند، افزود: تغییرات اقلیمی، کاهش بارندگی‌ها و خشک سالی باعث شده است تعداد روز‌های دارای پدیده گردوغبار در استان افزایش یابد.

عرفانی با اشاره به کانون پرقدرت گردوغبار سرخس افزود: در موضوع گردوغبار سرخس برنامه‌های دستگاه‌هایی مانند منابع طبیعی، هواشناسی، فرمانداری، آستان قدس و جهادکشاورزی را دریافت کردیم و در کارگروه هایمان بررسی می‌کنیم.

وی بیان کرد: برای این بخش تهاتر بین دام و مرتع از عمده موضوع‌های مطالبه ماست. زیرا زمین‌های رهاشده با کوچک‌ترین وزش باد جابه جا می‌شود. در حوزه سرخس باید ابتدا میزان دام و دام مازاد موجود در این منطقه برآورد شود.

پیش بینی مجتمع‌های دام پروری

وی با بیان اینکه در این منطقه باید مجتمع‌های دام پروری پیش بینی شود، افزود: در این منطقه باید از چرای سنتی دام به سمت چرای صنعتی برویم.

عرفانی با بیان اینکه بهره برداری بیش از حد از ظرفیت زمین در بخش سرخس مهم‌ترین عامل در وقوع گردوغبار است، گفت: تا زمانی که این موضوع حل نشود، هرچقدر برای کاهش پدیده گردوغبار اقدامات اصلاحی انجام شود، اما بیشتر از توان سرزمین از آن برداشت شود، زمین در معرض فرسایش باد خواهد بود.

وی اظهار کرد: بسته اصلاحی که برای کاهش گردوغبار سرخس دیده شده، بسته مدیریتی و اجرایی است که در کمیته فنی دوباره مطرح شده است، اما درخواست داریم اداره کل راه وشهرسازی درباره رفع مشکلات و هماهنگی بین دستگاه‌ها اقدام کند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->