ادامه روند عملیات اجرایی پروژه احداث سطح سوم تقاطع خیام مشهد (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) افزایش حداقلی قیمت بلیت اتوبوس در مشهد تصویب شد (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) جمع‌آوری ۱۴۹۰ تن زباله از منطقه ثامن مشهد در ایام نوروز زائران خروج از مشهد را به ساعات پایانی تعطیلات نوروز موکول نکنند بازگشت محدودیت‌های ترافیکی مشهد به روال عادی از ۱۶ فروردین ۱۴۰۴ شهردار مشهد خبر داد: کاشت ۱۸۰ هزار گل لاله در پارک‌های شهر به مناسبت برگزاری کنگره ۱۸ هزار شهید استان استاندار خراسان رضوی: مشهد در طراحی فضای سبز و پاکیزگی در کشور الگو بوده است | پیش‌بینی حضور ۶.۵ تا ۷ میلیون نفری زائران در مشهد شهردار مشهد مقدس: پروژه اتصال بولوار امام‌خمینی‌(ره) به بولوار نماز تا خرداد ۱۴۰۴ به بهره‌برداری می‌رسد+ فیلم آلودگی هوا در ۵ منطقه کلانشهر مشهد (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) فرماندار مشهد: امسال یکی از بهترین سال‌ها را در مدیریت زائران داشتیم | حضور بالغ بر ۶ میلیون زائر در مشهد اسکان بیش از ۸۳ هزار زائر در مراکز موقت و اضطراری شهرداری مشهد تا ۱۲ فروردین استقبال بی‌نظیر مردم از بوستان‌های شهر مشهد در روز طبیعت ۱۴۰۴ نمایش «سیر ولایت» در بزرگترین ویدئومپینگ کشور در مشهد (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) مسافران نوروزی پایانه اتوبوسرانی امام رضا (ع) در آستانه میلیونی‌ شدن | ۱۷ درصد از کل زائران مشهد، مسافر اتوبوس هستند رقابت با قاب‌های بهاری۱۴۰۴ | جشنواره تولیدات رسانه‌ای از هنر‌های شهری مشهد در ایام نوروز برگزار می‌شود ترافیک سنگین در مسیر‌های بازگشت از ییلاقات مشهد (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) «نوبهار» تجربه‌ای شاد و متفاوت برای خانواده‌های مشهدی | نشاط بهاری، ارمغان جشنواره گل نوبهار در بوستان برکت + فیلم افزایش ۶۰ درصدی استفاده از دوچرخه‌های بایدو مشهد در نوروز ۱۴۰۴ | دوچرخه برای بانوان، امروز رایگان است (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) ظرفیت پذیرش کمپ غدیر و بوستان وکیل‌آباد مشهد تکمیل شد | مردم به بوستان‌های دیگر تغییر مسیر بدهند شهردار مشهد مقدس: محور کار ما در مدیریت شهری ارتقای محیط زیست است + فیلم ترافیک سنگین و پرحجم در مسیر‌های خروجی مشهد (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) | پلیس: مردم از رانندگی شتاب‌زده پرهیز کنند
سرخط خبرها

فرسایش بادی ۱.۲ میلیون هکتار از مساحت خراسان رضوی

  • کد خبر: ۹۸۷۲۸
  • ۲۱ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۳:۱۸
فرسایش بادی ۱.۲ میلیون هکتار از مساحت خراسان رضوی
ریزگرد‌ها تقریبا یک سوم روز‌های سال هوای مشهد را نشانه می‌گیرند و وقوع این اتفاق با دو منشأ داخل استانی با دو کانون فرسایش باد خواف و سرخس و در خارج از استان مبتنی بر کانون فرسایش بادی صحرای قره قوم ترکمنستان به مشهد تحمیل می‌شود.

لاله سادات کوثری | شهرآرانیوز؛ بخشی از آلودگی هوای مشهد به استقرار پدیده گردوغبار در هوای شهر برمی گردد. ریزگرد‌ها تقریبا یک سوم روز‌های سال هوای مشهد را نشانه می‌گیرند و وقوع این اتفاق با دو منشأ داخل استانی با دو کانون فرسایش باد خواف و سرخس و در خارج از استان مبتنی بر کانون فرسایش بادی صحرای قره قوم ترکمنستان به مشهد تحمیل می‌شود.

درباره تمرکز بر حل معضل منشأ خارجی، ایجاد تعامل دوسویه متولیان زیست محیطی با ترکمنستان مطرح می‌شود، اما به نظر می‌رسد برای سی کانون فرسایش بادی در ۲۲ شهرستان استان به عنوان منابع داخلی وقوع گردوغبار نیز باید برنامه ریزی عملیاتی جدی تری انجام شود.

در این باره معاون محیط زیست انسانی اداره کل محیط زیست خراسان رضوی به خبرنگار ما گفت: کانون‌های فرسایش بادی در استان تا دوبرابر مساحت عرصه شان، استان را در معرض وقوع پدیده گردوغبار قرار می‌دهند.

سرخس و خواف؛ مهم‌ترین منشأ داخلی

محمد عرفانی افزود: مساحت کانون فرسایش بادی داخل استان بیش از یک میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار را به خود اختصاص داده است. سرخس و خواف مهم‌ترین کانون‌ها هستند. در گناباد و سبزوار نیز کانون‌های جدی داریم.

وی با اشاره به اینکه این تعداد کانون فرسایش بادی حدود ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار از عرصه‌های استان را تحت تأثیر قرار می‌دهند، افزود: تغییرات اقلیمی، کاهش بارندگی‌ها و خشک سالی باعث شده است تعداد روز‌های دارای پدیده گردوغبار در استان افزایش یابد.

عرفانی با اشاره به کانون پرقدرت گردوغبار سرخس افزود: در موضوع گردوغبار سرخس برنامه‌های دستگاه‌هایی مانند منابع طبیعی، هواشناسی، فرمانداری، آستان قدس و جهادکشاورزی را دریافت کردیم و در کارگروه هایمان بررسی می‌کنیم.

وی بیان کرد: برای این بخش تهاتر بین دام و مرتع از عمده موضوع‌های مطالبه ماست. زیرا زمین‌های رهاشده با کوچک‌ترین وزش باد جابه جا می‌شود. در حوزه سرخس باید ابتدا میزان دام و دام مازاد موجود در این منطقه برآورد شود.

پیش بینی مجتمع‌های دام پروری

وی با بیان اینکه در این منطقه باید مجتمع‌های دام پروری پیش بینی شود، افزود: در این منطقه باید از چرای سنتی دام به سمت چرای صنعتی برویم.

عرفانی با بیان اینکه بهره برداری بیش از حد از ظرفیت زمین در بخش سرخس مهم‌ترین عامل در وقوع گردوغبار است، گفت: تا زمانی که این موضوع حل نشود، هرچقدر برای کاهش پدیده گردوغبار اقدامات اصلاحی انجام شود، اما بیشتر از توان سرزمین از آن برداشت شود، زمین در معرض فرسایش باد خواهد بود.

وی اظهار کرد: بسته اصلاحی که برای کاهش گردوغبار سرخس دیده شده، بسته مدیریتی و اجرایی است که در کمیته فنی دوباره مطرح شده است، اما درخواست داریم اداره کل راه وشهرسازی درباره رفع مشکلات و هماهنگی بین دستگاه‌ها اقدام کند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->