هشدار خود مراقبتی کارگروه شرایط اضطرار پدیده گرد و غبار خراسان رضوی پایان کار پویش مدادرنگی ۳ با حمایت از ۲ هزار کودک کار در مشهد ۳۶ درصد جامعه هدف کمیته امداد را سالمندان تشکیل می دهند اهدای اعضای ۲ نفر از مصدومان حادثه معدن طبس انتخاب دانشگاه فردوسی مشهد به عنوان دومین دانشگاه جامع کشور هر چهار ثانیه یک نفر به آلزایمر مبتلا می‌شود سازمان جهانی بهداشت نسبت به شیوع ویروس مسری و کشنده ماربورگ هشدار داد وعده‌های متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان چه زمانی به معنای واقعی عملی می‌شود؟ فوت ناگهانی دانش‌آموز مینودشتی در حیاط مدرسه + فیلم (۱۲ مهر ۱۴۰۳) یک‌سوم عمل‌های بیماری صرع ایران در مشهد انجام شده است واژگونی یک دستگاه خودروی سواری در جاده ملک آباد - مشهد پایان زورگیری‌های وحشتناک باند عقاب‌های خون‌آلود در مشهد + عکس ترافیک نیمه‌سنگین در بولوارهای سجاد و امام‌خمینی(ره) و میدان شهید فهمیده مشهد (۱۲ مهر ۱۴۰۳) ۵۰ تا ۸۰ درصد ماده اولیه دارو‌ها در داخل کشور تولید می‌شود پیش‌بینی می‌شود تا سال ۱۴۳۰ یک میلیون و ۶۰۰ هزار سالمند وابسته به مراقبت در کشور داشته باشیم همایش بین‌المللی بیماری صرع در مشهد آغازبه‌کار کرد (۱۲ مهر ۱۴۰۳) ضروت تلاش برای بهبود کیفیت زندگی سالمندان| علائم افسردگی در سالمندان از فردی به فرد دیگر متفاوت است همه آنچه که برای برنامه‌ریزی سفر نیاز دارید | بسیار سفر باید تا پخته شود خامی لایحه شرح‌ وظایف وزارتخانه میراث فرهنگی در مجلس شورای اسلامی در حال تصویب است اعلام نتایج اولیه آزمون صلاحیت حرفه‌ای سازمان روانشناسی افزایش حدود ۳۰۰ درصدی هزینه دریافت گواهینامه و سکوت پلیس راهور هشدار سازمان جهانی بهداشت درباره یک ویروس تنفسی خطرناک برخی شهروندان مشهدی از افزایش ناگهانی هزینه‌های قبض برق گلایه‌مندند | تعویض اجباری کنتور برق چکار کنیم در فصل پاییز کمتر دچار سرماخوردگی و آنفلوآنزا شویم؟
سرخط خبرها

ادب همسایگی و آداب هم‌جواری

  • کد خبر: ۹۸۸۹۹
  • ۲۳ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۴:۱۵
ادب همسایگی و آداب هم‌جواری
حجت‌الاسلام علی عدالتی مجد - دبیر کارگروه شعر و ادب حوزه علمیه خراسان، مسئول انجمن ادبی میرزا حبیب خراسانی

اینکه می‌گویند ادب، خرجی ندارد، اما همه‌چیز را می‌خرد یا اینکه «ادب با علم گیرد در دلت جای» سخن از مسئله مهمی است که در زندگی ما باید جاری باشد تا در نهایت، جامعه‌ای اخلاقی و روبه‌رشد داشته باشیم.

فرهنگ و هنر در یک زندگی اجتماعی و زیست فرهنگی و از جمله ادب و ادبیات، موضوعی است که باید بار‌ها درباره‌اش گفت و شنید. به‌ویژه ما به عنوان همسایه‌های امام رضا (ع) که مظهر علم و ادب پیامبر (ص) است، باید دست‌کم آراسته به سه نوع ادب باشیم:

ادب حضور و زیارت: این مهم خاص همه زائران به‌ویژه خراسانی‌ها و مشهدی‌هاست که با شناخت مقام امامت و ولایت، ترویج فرهنگ زیارت، طهارت روح و بدن، غسل زیارت داشتن، زیارتنامه خواندن و توجه به معنای آن، ذکر گفتن و صلوات فرستادن، دعا برای همه و قرائت قرآن هنگام حضور در حرم مطهر شکل می‌گیرد.

ادب همسایگی: هم‌جواری با امام رضا (ع) نیز دارای شرایطی است که یک شهروند مشهدی را از سایر افراد ممتاز می‌کند. این گزینه بااهمیت هم خلاصه می‌شود در شناخت و قدر دانستن برکت بزرگ زندگی، یعنی هم‌جواری و تبلیغ عملی فرهنگ، سیره و سبک زندگی امام هشتم (ع).

برای نمونه، در همسایه‌داری و رعایت حقوق همسایه‌ها و شهروندان رضوی باید امام‌رضایی بود و حواسمان باشد از ما رنجش خاطر نداشته باشند. البته توجه به تمیزی شهر امام رضا (ع) به عنوان پایتخت دل‌ها و ترویج و عمل بر اساس تفکر رضوی باید مدنظرمان باشد.

از سوی دیگر، همه‌جا امام هشتم (ع) را شاهد و ناظر اعمال و رفتار خود بدانیم و در مسائل فرهنگی و اجتماعی مانند نماز، حجاب، پاکدستی، نظافت، رعایت حق مردم، چشم‌پاکی و خیانت نکردن در امانت و کم‌کاری و کم‌فروشی دقت کنیم. همه‌جای مشهد را محل خدمت به زائران، و خودمان را خادم‌الرضا (ع) بدانیم.

ادب فرهنگی و هنری: باید سعی کنیم خودمان را شاگرد علم امام هشتم (ع) بدانیم و تلاش کنیم از این گفتار ایشان که «عالم آل محمد» لقب یافته است به‌خوبی و در تراز آن حضرت استفاده کنیم و جنبه‌های دانشی در تفکر و زندگی‌مان را از علم او بخوانیم، بدانیم و پیاده کنیم تا بتوانیم فرهنگ رضوی را به‌درستی تبلیغ کنیم.

به نظر می‌رسد باید برای ادبیات رضوی فعالیت کنیم و چاپ و نشر کتاب، شعر گفتن، حفظ و خوانش شعر‌ها و نوشتن و نشر خاطرات کرامت‌ها و داستان‌های حرم و تاریخ مشهد و مسائلی از این قبیل را ادامه دهیم.

بنابراین، ترویج فرهنگ و احادیث رضوی از هر طریق ممکن و با استفاده از فضای مجازی، بیان چهره‌به‌چهره و حضور در هیئت‌های مذهبی، ایجاد فضای مناسب برای ترویج گفتار حضرت رضا (ع) و تبدیل فرمایش‌های رضوی در قالب شعر و ادب و تشویق هنرمندان، شاعران، نویسندگان و اهل پژوهش به فعالیت در همه این بستر‌ها و زمینه‌ها که نیرو‌های نخبه و فرهیخته بتوانند روی سایر قشر‌ها اثر مثبت بگذارند ضرورت دارد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->