گروگانگیری ۲۰۰ هزار دلاری در مشهد | ارسال تصاویر خون‌آلود کودک ۷ ساله برای پدر و مادرش بحران کمبود متخصص بیهوشی روز به روز جدی‌تر می‌شود علت کمبود برخی داروها در کشور چیست؟ ورود سامانه بارشی جدید به کشور از سه‌شنبه (۱۸ دی ۱۴۰۳) هشدار سازمان غذا و دارو درباره برخی محصولات غیرمجاز آرایش چشم بررسی مشکلات تأمین و ترخیص شیرخشک‌های رژیمی شیوع بالای آنفلوانزای H۱ N۱ در کشور (۱۵ دی ۱۴۰۳) مشاهده سه قلاده یوزپلنگ در جاجرم خراسان شمالی مدارس کدام شهرستان‌های خراسان رضوی فردا (شنبه ۱۵ دی ۱۴۰۳) تعطیل است؟ تلف شدن یک گوسفند توسط پلنگ در نیشابور پاپ فرانسیس: همیشه برای برقراری صلح و دوستی در جهان تلاش می‌کنم شکارچی زخمی از حمله خرس در لرستان پیدا شد (۱۴ دی ۱۴۰۳) توضیحات سازمان هواپیمایی کشوری در خصوص اعتراض مسافران به شرکت‌های هواپیمایی کیش و کاسپین کدام شهر امروز (۱۴ دی۱۴۰۳) آلوده‌ترین نقطه کشور بود؟ + عکس حکم اعدام محیط‌بان کرمانی صادر شده است؟ مدارس در ۴ شهر خراسان جنوبی، فردا (شنبه، ۱۵ دی ۱۴۰۳) غیرحضوری شدند خارج کردن ۱۰۰ بسته موادمخدر از بدن یک جوان ۲۲ ساله کمک ۱۸ هزار میلیارد تومانی خیران در حوزه سلامت در خراسان رضوی عاملان زورگیری ۱۰ هزار دلاری در مشهد به دام افتادند (۱۴ دی ۱۴۰۳) تصادف در مسیر زابل به زاهدان| یک نفر کشته و ۱۷ تن مجروح شدند (۱۴ دی ۱۴۰۳) صدور گواهی ولادت الکترونیکی شد (۱۴ دی ۱۴۰۳) بارش برف و کولاک در برخی از جاده‌های خراسان رضوی (۱۴ دی ۱۴۰۳) وزیر بهداشت: ۸۰ درصد پزشکانی که مهاجرت می‌کنند، مجبورند طبابت را کنار بگذارند اثرات خوش قلبی بر کاهش اضطراب و افزایش شادی | حال نیک و احوال نیکو آرزو‌های شکستنی شانزدهمین جلسه رسیدگی به پرونده چای دبش برگزار شد معاون وزیر بهداشت خبر داد: رشد شاخص امید به زندگی در ایران هشدار درباره عدم واکسیناسیون ۱۵ تا ۲۵ هزار کودک در کشور پژمان‌فر: ۳۴ درصد تخت‌های ۲ بیمارستان بزرگ مشهد در اختیار بیماران سایر استان‌هاست راه‌های کنترل چربی خون فعالیت بدنی چه تاثیری بر ادراک کودکان دارد؟ پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، ۱۳ دی ۱۴۰۳) | دمای مشهد به ۱۱ درجه می‌رسد
سرخط خبرها

اشکالات مصوبه رتبه‌بندی معلمان در تأمین بار مالی چیست؟ (۲۴ بهمن‌ماه ۱۴۰۰)

  • کد خبر: ۹۹۰۱۶
  • ۲۴ بهمن ۱۴۰۰ - ۰۹:۰۷
اشکالات مصوبه رتبه‌بندی معلمان در تأمین بار مالی چیست؟ (۲۴ بهمن‌ماه ۱۴۰۰)
 مصوبه رتبه‌بندی معلمان با اعمال اشکالاتی از سوی شورای نگهبان به مجلس برگشته است و یکی از ابهامات تأمین بار مالی آن است.

به گزارش شهرآرانیوز، رتبه‌بندی معلمان از اوایل دهه ۹۰ مطرح شد و پس از یک دهه کش و قوس این لایحه در آخرین روز‌های دولت دوازدهم به مجلس ارسال و پس از تصویب در مجلس به شورای نگهبان ارسال شد. البته شورای نگهبان اشکالاتی را به لایحه رتبه‌بندی معلمان وارد و آن را برای رفع ابهامات به مجلس فرستاد.

پیش از این مهرداد ویس‌کرمی عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس گفت: مشکل اصلی؛ اصل ۷۵ و تأمین بار مالی رتبه‌بندی است که باید بین مجلس و دولت بر روی نوشتن موارد این قانون توافق نظر حاصل شود.

هادی طحان نظیف سخنگوی شورای نگهبان نیز درباره اشکالات لایحه رتبه‌بندی معلمان گفته است: در شورای نگهبان از نخستین روزی که لایحه را دریافت کردیم تا آخرین روز مهلت قانونی، جلسات مختلفی را برگزار و اقداماتی کردیم که برخی مشکلات برطرف شد و موارد باقی مانده به مجلس منعکس شد.

وی افزود: به طور خاص در ماده ۴ لایحه رتبه‌بندی، اولویت‌بندی شاخص‌هایی که در اعمال رتبه‌بندی مهم هستند دقیقا مشخص نشده است و این در مصوبه‌ای با عنوان رتبه‌بندی بسیار حائز اهمیت است یا اینکه مشخص نشده بود آیا سنوات تحصیل معلمان در مراکز تربیت معلم، مبنای امتیاز در فرایند رتبه‌بندی خواهد بود یا خیر.

سخنگوی شورای نگهبان ادامه داد: موضوع دیگری که معلمان پیگیر بودند این نکته بود که عبارتی در این مصوبه آمده بود مبنی بر اینکه افرادی که که کماکان معلم هستند و این سوال ایجاد می‌شود آیا اشتغال به معلمی منظور اشتغال مستقیم است یا افرادی که این موضوع در حکمشان ذکر شده، اما اکنون کار اجرایی انجام می‌دهند نیز شامل رتبه‌بندی می‌شوند یا خیر.

طحان نظیف گفت: یکی دیگر از موضوعاتی که در مصوبه رتبه‌بندی بود بحث بار مالی است، طبق اصل ۷۵ قانون اساسی طرح‌های قانونی و اصلاحاتی که درباره لوایح قانونی به افزایش هزینه‌های عمومی می‌انجامد در صورتی قابل طرح در مجلس است که قبلا طریق تأمین هزینه جدید مشخص شده باشد.

وی ادامه داد: از آنجایی که ماهیت این مصوبه لایحه است، دولت بار مالی آن را در حد لایحه خود قبول کرده است، اما نسبت به مواردی که در مجلس به لایحه دولت اضافه شده است این ابهامات در شورای نگهبان مطرح شد؛ نسبت به مواردی که در مجلس به این لایحه اضافه شد ابهام داشتیم که باید دقیقا روشن شود و این به نفع جامعه معلمان است که در فرایند اجرا با مشکلی مواجه نشوند.

طحان نظیف افزود: در ماده ۶ مصوبه رتبه‌بندی آمده بود، پس از اعمال رتبه‌بندی منابع لازم پرداخت می‌شود و این سوال مطرح شد که اگر منابع کفاف نداد از چه محلی پرداخت خواهد شد؟ یا عبارتی ذکر شده بود برای اینکه این موضوع در سال‌های بعد هم انجام شود منوط شده بود به پیش‌بینی در بودجه‌های سنواتی که این هم خلاف نظام اداری است، موضوعی که یک بار انجام می‌شود دیگر نباید منوط به پیش‌بینی در بودجه شود و باید به صورت مستمر انجام شود.

سخنگوی شورای نگهبان درباره ماده ۷ بیان کرد: این ماده درباره نحوه تشکیل هیئت‌های ممیزه و شرایط تنزل و توقف رتبه توضیح می‌دهد، این موضوع به آیین‌نامه واگذار شده بود و از نظر شورای نگهبان نیاز به تقنین دارد، چون مستقیما به حقوق معلمان برمی‌گردد و مجلس باید آن‌ها را مشخص کند لذا مغایر با اصل ۸۵ قانون اساسی شناخته شد.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->