مجازات حبس برای قاچاقچیان عروس دشت‌های ایران آیا ادارات استان یزد پنجشنبه‌ها تعطیل است؟ ۸۳ فقره سرقت از مجتمع‌های مسکونی در غرب مشهد رمزگشایی شد (۱۷ تیر ۱۴۰۳) کشف ۳۵۰۰ عدد قرص غیرمجاز از یک واحد صنفی متخلف در مشهد نتایج نهایی کنکور ۱۴۰۳ چه زمانی اعلام می‌شود؟ اسامی پذیرفته‌شدگان آزمون آموزگار ابتدایی و استثنایی ۱۴۰۳ اعلام شد + جزئیات دستگیری اعضای باند لیلا در لانه سیاه توسط پلیس مشهد + عکس طوفان گرد و خاک در ۱۲ استان کشور (۱۷ تیر ۱۴۰۳) کارت ورود به جلسه مرحله دوم آزمون سراسری توزیع شد (۱۷ تیر ۱۴۰۳) عواملی که ممکن است به ریه‌های ما آسیب بزنند جزئیات دستورالعمل بهداشتی وزارت بهداشت برای ایام محرم | نظارت مستمر بر پخت و توزیع نذورات کدام افراد به تب دنگی مبتلا می‌شوند؟ | پشه آئدس از این بو‌ها خوشش نمی‌آید پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان‌رضوی (یکشنبه، ١٧ تیر ١۴٠٣) | تداوم وزش باد در استان جزئیاتی از نوبت دوم کنکور سراسری ۱۴۰۳ تنها ۲۰ درصد از حجم ذخیره سد‌های خراسان رضوی آب دارد (۱۷ تیر ۱۴۰۳) بازرسی بهداشتی از مواکب صلواتی در سطح مشهد | مراقب پشه آئدس باشید نتایج آزمون نهایی دوازدهم بعد از کنکور اعلام می‌شود ۳۷ درصد حجم سد‌های کشور خالی است (۱۷ تیر ۱۴۰۳) این محصولات بهداشتی غیرمجاز کودکان و نوزادان را نخرید + عکس
سرخط خبرها

واکسن‌نزده‌ها و افرادی که بیماری زمینه‌ای دارند، در صدر فوتی‌های کرونایی مشهد هستند

  • کد خبر: ۹۹۰۵۵
  • ۲۴ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۱:۵۲
واکسن‌نزده‌ها و افرادی که بیماری زمینه‌ای دارند، در صدر فوتی‌های کرونایی مشهد هستند
عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد گفت: اکنون ۷۱۰بیمار درگیر کرونا در بیمارستان‌های مشهد وجود دارد. واکسن‌نزده‌ها و افرادی که بیماری زمینه‌ای دارند، فوتی‌ها و بیماران بدحال ما را تشکیل می‌دهند.

طنین همتی|شهرآرانیوز، دکتر ایوب توکلیان، عضو هیئت‌علمی و جانشین معاون درمان دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد، در گفت‌وگو با شهرآرانیوز درباره سویه جدید امیکرون در مشهد گفت: متأسفانه در شرایط اوج‌گیری سویه جدید قرار داریم. آمارها به‌ویژه در بخش مراقبت‌های ویژه افزایشی است. ما اکنون حدود ۷۱۰بیمار بستری در بیمارستان‌ها داریم که ۵۶۰بیمار در بخش‌های عادی و ۱۵۳نفر در آی‌سی‌یوهای مشهد بستری هستند. آمار فوتی معمولا کشوری اعلام می‌شود، ولی بیشتر فوتی‌ها افرادی بودند که بیماری‌های زمینه‌ای جدی داشتند یا واکسیناسیونشان کامل نبوده است.
به‌گفته وی، متأسفانه بیشتر بیماران اورژانسی ما افرادی هستند که واکسیناسیونشان کامل نشده است یا دو دز واکسن را نزده‌اند یا از دو دز واکسنشان سه ماه گذشته است که باید تزریق دز سوم را جدی بگیرند. کودکان و سال‌خوردگان بیشتر درگیر این بیماری هستند که خوشبختانه تمهیدات لازم اندیشیده شده است و بیمارستان اکبر برای کودکان در حالت آماده‌باش است.
عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم‌پزشکی در ادامه اضافه کرد: تنها دغدغه ما رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی از سوی مردم و واکسیناسیون دز سوم، ماسک‌‌زدن و پرهیز از اجتماعات است. ما از لحاظ تأمین تخت‌های بیمارستانی دغدغه‌ای برای بیماران کرونایی نداریم و پیش‌بینی‌های لازم در این زمینه انجام شده است.
وی درباره دلیل درگیری کودکان در این سویه جدید گفت: گروه سنی کودکان به‌دلیل اینکه کمتر واکسینه شده‌اند و ایمنی ضعیف‌تری داشتند، بیشتر درگیر شدند؛ اما یکی‌دیگر از دلایل آن، ویژگی‌های خود ویروس است که باعث درگیری بیشتر در این سنین شده است.
به‌گفته دکتر ایوب توکلیان، این ویروس آمده است رفتار ما مردم و جوامع را تغییر دهد و به‌نوعی جوامع را در مقابل بحران‌ها و شرایط اضطراری محک بزند و ببیند چقدر تاب می‌آورند زندگی‌شان را با این ویروس تطابق دهند. اگر این با رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی و پرهیز از اجتماعات خودمان را تطبیق دادیم، این ویروس شکست می‌خورد، اما اگر نتوانیم این تغییر رفتار را بعد از دو سال در جوامع ایجاد کنیم، قطعا این ویروس ما را به سمت‌وسویی که خودش می‌خواهد، می‌کشاند.
وی تأکید کرد: اگر مردم رعایت کنند، این ویروس ریشه‌کن خواهد شد. اگر مردم به دستورات پزشکی و همان‌طور که رهبر معظم انقلاب فرمودند، عمل کنند، این بیماری به‌زودی مهار خواهد شد، اما اگر مردم به توصیه پزشکان توجه نکنند، نه‌تنها این ویروس همچنان خواهد بود، بلکه پیروز می‌شود.

از نظر ما پزشکان، اکنون سرماخوردگی همان امیکرون است

معاون درمان علوم‌پزشکی مشهد درباره علائم ا‌ولیه این سویه جدید گفت: تب، آب‌ریزش بینی، گلودرد و سرفه از علائم این بیماری است. اما حتما نباید همه این علائم را داشته باشید تا مبتلا شده باشید. سرماخوردگی بیماری‌ای ویروسی است. الان ویروس غالب در جامعه امیکرون است. بنابراین، سرماخوردگی اکنون معنی ندارد و از نظر ما پزشکان اکنون سرماخوردگی همان امیکرون است.
وی با بیان اینکه این ویروس بسیار سرایت‌پذیر است و یک نفر می‌تواند ده‌ها نفر دیگر را مبتلا کند، یادآور شد: در زمینه واکسیناسیون، مهم این است که بعد از گذشت سه ماه، یک دز واکسن تزریق شود که اکنون به‌دلیل اینکه این بیماری کودکان را هم درگیر می‌کند، مجوز تزریق واکسن به کودکان بیش از 9سال هم صادر شده است. برای بیش از 5سال هم احتمالا به‌زودی دستورالعمل تزریق ابلاغ می‌شود.

به‌گزارش شهرآرانیوز، ویروس کووید19 از نوع امیکرون (Omicron) راحت‌تر از ویروس اصلی که عامل نوع دلتا بود، پخش می‌شود. اما به‌گفته کارشناسان، این ویروس از سویه‌های قبلی مثل دلتا ضعیف‌تر است. با وجود این، باز هم دیده شده است افرادی که مرتب واکسن نزده‌اند، همچنان این بیماری برایشان خطرناک است.
این ویروس بیشتر قادر است دستگاه تنفسی فوقانی و سلول‌های موجود در گلو را آلوده کند. بنابراین، در سلول‌های گلو با سهولت بیشتری نسبت به سلول‌های اعماق ریه تکثیر می‌شود. اگر ویروس بیشتر در گلو تکثیر شود، انتقالش ساده‌تر می‌شود و به گسترش سریع اومیکرون کمک می‌کند. از طرف دیگر، ویروسی که در عفونت بافت ریه خوب عمل می‌کند، بالقوه خطرناک‌تر است، اما کمتر منتقل می‌شود.
مسعود مردانی، عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا، گفته است: دوره نهفتگی در دلتا ۳ تا ۵ روز بود، اما در سویه امیکرون ۲ تا ۴ روز است. از وجه‌تمایز‌های امیکرون نسبت به سویه‌های قبلی کرونا، ابتلا‌های خانوادگی و جمعی است. بویایی و چشایی مبتلایان به امیکرون، برخلاف دلتا مشکلی ندارد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->