پزشکیان: شهدای خدمت خستگی‌ناپذیر و تلاشی صادقانه داشتند قالیباف: از خسارت فقدان «رئیسی عزیز» فرصت بسازیم نماینده ایران در سازمان ملل: نقض تحریم تسلیحاتی سازمان ملل علیه یمن از سوی ایران کذب است معاون رئیس‌جمهور در مشهد: ویژگی خاص شهید رئیسی، مردمی‌بودن و صمیمی‌بودن ایشان بود+ فیلم سرلشکر باقری: طرح انسداد مرزهای شرقی کشور باجدیت در حال اجراست دیدار ظفرقندی با وزیر بهداشت ایتالیا | چالش‌های مشترکی در حوزه سلامت بین دو کشور وجود دارد دولت ترامپ پناهندگی شهروندان اوکراین را لغو می‌کند استاندار خراسان رضوی: شهید رئیسی یک انقلابی واقع‌بین بود+ فیلم اتحادیه اروپا تحریم‌های سوریه را لغو می‌کند پزشکیان: امروز به اهالی علم و دانشمندان نیاز داریم لغو تحریم‌های اقتصادی سوریه از سوی اتحادیه اروپا همه مراکز نظامی و انتظامی خراسان رضوی از شبکه برق شهری خارج می‌شوند ولایتی به تناقض‌گویی‌های مقامات آمریکا در مذاکرات واکنش نشان داد بازداشت ۲۰ نفر دیگر به اتهام انتقال ۶۰ زائر غیرمجاز به مکه وزیر خارجه آمریکا: امیدواریم به توافق با ایران دست یابیم ولی آسان نیست دستگاه‌های دولتی تنها ۳ ماه برای اتصال به سامانه پنجره واحد زمین فرصت دارند حمله مسلحانه به پایگاه روسی حمیمیم در سوریه| چند نیروی روس کشته شدند (۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) وزیر دفاع راهی ارمنستان شد (۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) ترامپ: پول زیادی از خاورمیانه جمع کردم معاون سیاسی وزیر کشور از احتمال برگزاری هم‌زمان انتخابات ریاست‌جمهوری، مجلس و خبرگان خبرداد عارف: دولت اجازه نمی‌دهد حقی از خانواده‌های جان‌باختگان و مصدومان حادثه بندرعباس تضییع شود عراقچی: مواضع غیرمنطقی آمریکا باعث شد که زمان برگزاری دور بعدی مذاکرات را تعیین نکنیم پزشکیان: سرمایه‌گذاری‌های مشترک و متقابل میان ایران و ترکمنستان راهبردی برای تامین رفاه دو ملت است آیت‌الله علم‌الهدی: مشکل جمعیت با فرهنگ‌سازی قابل حل است روسیه برای کمک به دستیابی اجماع میان ایران و آمریکا اعلام آمادگی کرد قالیباف در بزرگداشت شهدای خدمت: شهید رئیسی روح انقلاب را در فضای مدیریتی کشور زنده کرد عارف وارد بندرعباس شد (۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

راهزنان کراوات‌زده!

  • کد خبر: ۹۹۲۹۰
  • ۲۷ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۱:۳۶
راهزنان کراوات‌زده!
محمد حسین‌زاده - مدیر کل فرهنگ و ارشاد خراسان رضوی

درحالی‌که ما ایرانی‌ها وسط مذاکرات هسته‌ای هستیم و با اخبار مثبت و منفی مذاکرات قیمت ارز و طلا در کشورمان بالاوپایین می‌شود، دو اتفاق افتاده است.
نخست، اتفاقی تکراری که ۴۳ سال، یعنی به اندازه عمر انقلاب اسلامی درحال وقوع است. از همان روز‌های اول انقلاب اسلامی تا همین حالا، گروهی در کشور بر این باور بودند که مشکلات داخلی کشور ازجمله اقتصادی و اجتماعی و... با مذاکره و ارتباط مستقیم با آمریکا حل می‌شود. همین حالا هم که تیم مذاکره‌کننده با پنج کشور بدون آمریکا درحال مذاکره است، همان جماعت بازهم تنها راه برون‌رفت را مذاکره مستقیم با آمریکا می‌دانند و از سیاست‌مداران و مسئولان کشور می‌خواهند مذاکره مستقیم با آمریکا را در دستورکار قرار دهند.

دوم، خبر مخصوص این روزهاست. ماهیت خبر تکراری است، اما مصداقش تازه است. آمریکایی‌ها هفت میلیارد دلار از دارایی‌های افغانستان را بلوکه کرده‌اند و نصف این مبلغ را به‌نام غرامت ۱۱ سپتامبر به جیب زده‌اند؛ آن‌هم در روز روشن و جلو چشم همه دنیا. دزدی آشکار که گویا کسی هم نمی‌تواند به آن اعتراض کند.
آمریکایی‌ها سال‌هاست این رویه را در پیش گرفته‌اند و پس از بیست سال اشغال افغانستان و واردآوردن خسارت‌های مالی و جانی گسترده به مردم این کشور، امروز هم که افغانستان را ترک کرده‌اند، هنوز دزدی شان از جیب مردم این کشور ادامه دارد.‌
نمی‌دانم روشن‌فکر‌های غرب‌گرای وطنی ما این راهزنی را چگونه توجیه می‌کنند، اما نکته‌ای در این دزدی نهفته است؛ اعتماد به آمریکایی‌ها مثل کف روی آب است، مثل اعتماد به گرگی است که قول داده است از گله گوسفندان چوپانی کند.

فرض محال که محال نیست. اگر همین امروز ما همه شرایط آمریکایی‌ها را قبول کنیم، یعنی فعالیت هسته‌ای و موشکی‌مان را تعطیل کنیم، آیا آمریکایی‌ها به تعهداتشان پایبند خواهند بود؟! اگر ما مستقیم با آمریکا مذاکره کنیم و هر آنچه را آن‌ها خواستند پذیرفتیم، آیا آمریکایی‌ها بر سر پیمانشان خواهند ماند؟
هیچ روشن‌فکر غرب‌گرای وطنی و هیچ دیپلماتی در جهان چنین تعهدی را به ما نخواهد داد. دلیلش واضح است؛ ما یک‌بار در برجام این مسیر را رفته‌ایم، با آمریکایی‌ها نشسته‌ایم، راه رفته‌ایم، مذاکره کرده‌ایم، توافق امضا کرده‌ایم و جشن گرفته‌ایم، اما شد آنچه شد.

ما بر هرچه تعهد کردیم، عمل کردیم و آمریکایی‌ها بر هر آنچه تعهد کردند، عمل نکردند. دولتشان که دست‌به‌دست شد، همان برگه را هم پاره کردند.
کیست که به ما اطمینان بدهد و تعهد کند؟ مذاکره با آمریکا نفعش برای کیست؟ برای ما یا برای آن‌ها؟ آمریکایی‌ها هر آنچه در چنته داشتند، در عراق و افغانستان رو کرده‌اند. آیا آنچه این راهزنان کراوات‌زده می‌خواهند برای ما به ارمغان بیاورند، بهتر از آن‌ها خواهد بود؟

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->