صاعقه در کردستان ۲ قربانی گرفت (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) هشدار وزارت بهداشت : ۶۰ درصد فوتی‌های تصادفات زیر ۳۰ سال هستند تولید روزانه ۵۵ هزار تن زباله در کشور دستگیری عاملان قتل خانوادگی در فردوسیه شهریار (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) ارتباط پیشرفت سرطان پستان با مصرف روغن‌های پخت‌وپز استفاده بیش از حد از وسایل دیجیتال باعث اختلال خواب و افسردگی می‌شود راز «چاه شدادی» در معدن فیروزه نیشابور | نخستین بازخوانی یک گزارش دست‌اول از ۱۳۰ سال پیش سیر تا پیاز ورود به طبیعت در فصل بهار | چند واحد طبیعت گردی یادگاری‌های جدید روی آثار باستانی! عظیمی‌راد: پرونده تاثیر قطعی معدل در کنکور سراسری، به نفع کنکوری‌ها بسته شد بهترین زمان غذا خوردن برای ورزش؛ قبل، حین یا بعد؟ مستمری مددجویان کمیته امداد و بهزیستی واریز شد (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) پاسخ‌های رئیس سازمان نظام پزشکی مشهد به مشکلات مردمی | از تبانی پزشک و آزمایشگاه تا زمان ویزیت هر بیمار کاهش ۳۰ درصدی بارش‌ها در ۱۸ استان کشور نسبت به آمار بلند مدت رمزگشایی از ۴۰۰ فقره سرقت توسط پلیس مشهد | دستگیری سارقان بام بازار‌ها پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) | احتمال انتقال هوای غبارآلود از ترکمنستان طی روز جمعه باقلا برای چه افرادی مضر است؟ دم‌نوش‌ها و نوشیدنی‌های گیاهی عالی برای هر زمان از روز بازنشستگان تأمین اجتماعی: شرایط دریافت وام ۵۰ میلیون تومانی را تسهیل کنید آیا گلودرد مداوم نشانه ابتلا به سرطان است؟ پیش‌بینی هواشناسی کشور (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) | ۲ سامانه بارشی در راه ایران خوردنی‌هایی که به کاهش آلرژی کمک می‌کنند افزایش عجیب اضافه‌وزن و چاقی در کشور امروز، آخرین مهلت ثبت‌نام نوبت دوم کنکور سراسری ۱۴۰۴ | غیرقابل تمدید (۲۱ فروردین) گره ۸۰۰ هزار میلیارد تومانی مناسب سازی مدارس کشور قتل زن جوان به دست همسرش در نور | قاتل اعتراف کرد کشف بیش از ۲ کیلوگرم تریاک از معده قاچاقچیان در خراسان‌شمالی طرح‌های کمیته امداد برای سرمایه‌گذاری در تولید ملی| از آموزش تا ایجاد ۱۳ هزار اشتغال برای مددجویان هیچ پروژه قانونی به نام پتروشیمی میانکاله وجود ندارد کمبود کپسول اکسیژن در حادثه حریق درمانگاه مشیریه تکذیب شد محمد درویش: بزرگترین ناترازی آب کشور در خراسان رضوی است
سرخط خبرها

لذت ناب «دغدغه زندگی دیگران» را داشتن

  • کد خبر: ۱۰۰۵۹۸
  • ۰۹ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۲:۵۸
لذت ناب «دغدغه زندگی دیگران» را داشتن
حجت‌الاسلام والمسلمین محسن ملکی ابرده - استاد درس خارج حوزه علمیه خراسان

دین در زندگی انسان‌ها در دو بخش خانواده و اجتماع بروز و ظهور می‌کند. همه باید به این مهم توجه کنند و رفتار و گفتارشان در سایه آموزه‌های الهی با الگوگرفتن از زیست معصومان (ع) باشد. در کنار عبادت فردی که امور شخصی انجام تکلیف و ارتباط با خداوند است، عبادتی هم در عرصه خانواده داریم شامل ارتباط‌هایی که باید درست در این کانون مهم صورت گیرد. از طرفی، یک زن در خانواده دینی، شوهرداری، خانه‌داری و تربیت فرزند را عهده‌دار است. او نیزمی‌تواند در جامعه فعالیت اجتماعی داشته باشد.

به همین علت، اینکه یک خانم باور داشته باشد سروسامان دادن امور زندگی، شوهرداری و بچه‌داری‌اش از عبادت‌های درجه‌یک است و این کار را برای خدا خالص کند، این خانواده به محیطی فاطمی و پر از نور و رحمت تبدیل می‌شود.

این ارتباط با همدیگر و شناخت وظیفه در مسائل اجتماعی نیز هست. یعنی انسان بحث انفاق را مدنظر قرار دهد و زندگی فردی خود را تنها نبیند بلکه زندگی دیگران را هم ببیند. اینکه یک انسان فرهیخته، معصومه دوران و عصمت خدا، وقت خود را صرف می‌کند
تا زندگی دیگران را آباد کند و مقام ایثار را در سیره عملی‌اش تعریف می‌کند، یعنی حتی دیگران بر خودش مقدم هستند، یک پیام بلند دارد. می‌خواهد به بشریت بفهماند تا زمانی که وضع جامعه خوب نباشد، زندگی شخصی تو هر چه هم باشد، خوب نیست.

کسانی که امکانات مادی، پول فراوان یا مقام و جایگاهی دارند باید بدانند که اگر زندگی همه افراد جامعه درست نشود و به فکر احسان و کمک کردن به دیگران نباشند، هرچه هم داشته باشند، زندگی ایده‌آل و مطلوبی نخواهد بود و مصیبت‌هایی خواهند داشت که حتی افراد مستضعف ندارند. این امر به دلیل آن است که از دیگران غفلت کرده‌اند.

رسالت پیامبران الهی و معصومان که در بُعد اجرای حقایق آسمانی شخص اول هستند و معارف دین را ارائه می‌دهند، این است که به افراد بفهمانند اگر می‌خواهید خودتان هم لذت ببرید و زندگی به‌کام داشته باشید، با قطع نظر از زندگی دیگران نمی‌شود آن را به دست بیاورید.

در واقع، آن چیزی که به دست می‌آورید و فکر می‌کنید که همان مطلوبتان است، این‌طور نیست. برخی از کسانی که قدرتمند و توانمند اقتصادی هستند از این نکته غافل‌اند؛ بنابراین با آرامش‌بخش‌ها زندگی می‌کنند و می‌خواهند خود را با اهرم‌های مادی آرام کنند، ولی آن را به دست نمی‌آورند، زیرا مسیر را اشتباه رفته‌اند.

اگر دغدغه زندگی دیگران را داشته باشیم، همان‌طور که معصومان (ع) داشتند، می‌فهمیم که پول و ثروت با طعمی شیرین ملکوتی به دست می‌آید.

بنابراین، اگر کسی عبادت خالص خود را در این سه بعد زندگی فردی، خانوادگی و اجتماعی بروز و ظهور دهد و به آسمان بفرستد، خداوند بهترین مصلحت‌های او را در زندگی‌اش قرار می‌دهد. از این رو، اولیای خدا به بهترین شکل زندگی کردند و دنیا و آخرت خوبی داشتند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->