تکذیب تراشیدن موی سر ۱۳۰ دانش آموز ششتمدی برای تنبیه باران و برف در راه خراسان رضوی (۷ دی ۱۴۰۳) مجوز استخدام ۲۴ هزار نفر از کادر درمان صادر شد (۷ دی ۱۴۰۳) پیش‌بینی بارش برف و باران در بیشتر نقاط کشور (۷ دی ۱۴۰۳) پرواز مشهد - نجف ناچار به فرود اضطراری شد| ماجرا چه بود؟ وزیر علوم در مشهد: قطعی برق تحصیل دانشجویان را هم مختل کرده است | باید به دنبال تحصیل و آموزش مجازی دانشجویان باشیم نفقه چیست و به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟ انتقال آب از هزارمسجد به مشهد | چالش ادامه‌دار + فیلم واکنش متفاوت وزارت آموزش و پرورش به رقص دانش‌آموزان بابلی زلزله کاشمر در استان خراسان رضوی را لرزاند (۶ دی ۱۴۰۳) مراقبت‌های تغذیه‌ای در پیشگیری از بیماری‌های تنفسی کمبود یُد چه علائمی دارد؟ بدون تجویز پزشک، دارو مصرف نکنیم؛ حتی یک مسکن ساده نکات ایمنی استفاده از آسانسورها در شرایط احتمالی قطع برق | مراقب سُریدن آسان‌­سُرها باشید فشار مالیاتی از روی پزشکان برداشته می‌شود پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، ۶ دی ۱۴۰۳) | بهبود کیفیت هوا از اوایل هفته آینده قطع داروی بیماران دیابتی بسیار خطرناک است گلایه مردم از قطعی‌های مکرر برق در حاشیه شهر مشهد | خاموشی‌های نامنظم! استفاده از ماسک‌های N۹۵ در هوای آلوده، کمک‌کننده است یا نه؟ بررسی چالش‌های دارویی کشور (۶ دی ۱۴۰۳) آخرین وضعیت تب دنگی در کشور (۶ دی ماه ۱۴۰۳) سیگار کشیدن در نوجوانی به قلب آسیب می‌رساند آیا روند شیوع آنفلوانزا افزایشی است؟ لزوم ایمن‌سازی شهر در برابر زلزله اجرای نافرجام طرح پزشک خانواده در شهر مشهد اولویت جدید حج تمتع اعلام شد (۶ دی ۱۴۰۳) قتل هم‌اتاقی به خاطر آب خوردن با پارچ! اعتراف به قتل پسر ناپدیدشده بعد از کشف جسد در رودخانه زمان ثبت نام جدید وام ضروری ۳۰میلیون تومانی بازنشستگان کشوری اعلام شد ورود سامانه بارشی به کشور از فردا (۷ دی ۱۴۰۳) | تداوم آلودگی هوا در شهر‌های بزرگ + فیلم توسعه نامتوازن در همکاری‌های بین‌المللی موجب غفلت از کشورهای هم زبان شده است ایران فرهنگی؛ از رودکی تا نسل جدید، میراثی که باید زنده بماند
سرخط خبرها

وایکینگ‌ها و ماجرای روسیه و اوکراین

  • کد خبر: ۱۰۰۹۰۷
  • ۱۳ اسفند ۱۴۰۰ - ۰۷:۳۰
وایکینگ‌ها و ماجرای روسیه و اوکراین
وایکینگ‌ها، قوم مهاجم و دریانورد شمال اروپا، پس از حمله به انگلستان و غارت آنجا به‌دنبال جست‌وجو در سرزمین‌های مختلف آمدند و پای آن‌ها به شرق اروپا باز شد. یکی از این وایکینگ‌ها به نام روریک، حکومتی در مناطق روس‌نشین ایجاد کرد.

سجاد راستگو | شهرآرانیوز؛ روسیه، اوکراین، لهستان، صربستان، چک، کرواسی، بلغارستان و چندین کشور دیگر حوزه سرزمینی مردمان اسلاو را تشکیل می‌دهند. اسلاو‌ها مردمانی هندواروپایی هستند که در گستره وسیع شرق اروپا، بخشی از بالکان و حتی سیبری زندگی می‌کنند. درباره علت نام‌گذاری آن‌ها چندین نظریه وجود دارد که یکی از آن‌ها اشاره به گرفتن برده‌های زیاد از این مردمان در زمان قدیم توسط حکومت‌های دیگر دارد. اسلاو‌ها هرکدام در منطقه‌ای که ساکن شدند، با آمیخته‌شدن با مردم و فرهنگ بومی آن منطقه، فرهنگ خاص خود را به وجود آوردند.

اسلاو‌های جنوبی در اثر برخورد با رومی‌ها و یونانی‌ها فرهنگ بالکان را پذیرفتند. روس‌های غربی که در همسایگی امپراتوری‌های بزرگ ژرمن بودند، همواره در کشمکش‌های دینی و سرزمینی با این کشور بودند. اما اتفاقی که برای اسلاو‌های شرقی افتاد، بسیار عجیب بود.

وایکینگ‌ها، قوم مهاجم و دریانورد شمال اروپا، پس از حمله به انگلستان و غارت آنجا به‌دنبال جست‌وجو در سرزمین‌های مختلف آمدند و پای آن‌ها به شرق اروپا باز شد. یکی از این وایکینگ‌ها به نام روریک، حکومتی در مناطق روس‌نشین ایجاد کرد. جانشینان او با درآوردن کی‌یف، شهر تاریخی اسلاوها، از دست خزرها، حکومت کی‌یف را تشکیل دادند. حتی گزارش‌هایی از حملات این وایکینگ‌ها به مناطق شمالی ایران در مازندران نیز گزارش شده است.

دودمان روریک حکومتی وایکینگ‌تبار بودند که سال‌های زیادی بر مردمان اسلاو شرقی شامل روس‌ها و اوکراینی‌ها و بلاروس‌ها حکومت می‌کردند. پس از چندین سال حکومت این دودمان در کی‌یف، پایتخت به مسکو، شهری در شمال، منتقل شد.

این حکومت در طی زمان با قبول مسیحیت ارتدوکس به دومین حکومت بزرگ ارتدوکس زمان خود بعد از امپراتوری بیزانس تبدیل شد. شاخه‌های جنوبی اسلاو‌ها نیز کمی زودتر به مسیحیت کاتولیک پیوسته بودند، اما برخی شاخه‌های غربی مدت زیادی بر دین‌های اولیه‌شان پایداری می‌کردند. در شرق حکومت روریک‌ها پس از مدتی به‌دلیل حمله مداوم اقوام کوچ‌نشین شرقی و کشمکش‌های درون حکومت به پایان رسید و خاندان رومانوف پس از آن به حکومت رسیدند. این خاندان در ابتدا منطقه کوچکی در قلب سرزمین‌های روس را در اختیار داشتند و سال‌های زیادی زیر سلطه و فشار اقوام مغول و تاتار بودند، اما با رفع‌شدن خطر مغول‌ها شروع به گسترش قلمرو خود کردند.

سرزمین کنونی روسیه در آن سال‌ها از چندین شاهزاده‌نشین مختلف تشکیل می‌شد و کی‌یف، پایتخت قدیمی روس‌ها، بین حکومت‌های مختلف دست‌به‌دست می‌شد. در زمان پتر یکم این خاندان دست به گسترش وسیع قلمرو خود زد و هم‌زمان با رشد اقتصادی و صنعتی امپراتوری روسیه را ایجاد کرد. این امپراتوری بیشتر اوقات بر مناطق اسلاونشین شرق اروپا نیز تسلط داشته و ناحیه نفوذ خود را به بالکان نیز می‌رسانده است.

درنهایت این خاندان نیز پس از وقایع جنگ‌جهانی اول به دست بلشویک‌ها نابود شد و نیکلای دوم، آخرین تزار روسیه، کشته شد. پس از آن روسیه دوران کمونیست و شوروی را تجربه کرد، تا اینکه با فروپاشی شوروی، حکومت کنونی روسیه به وجود آمد. مشابهت‌های فراوانی بین اقوام مختلف اسلاو به‌خصوص اسلاو‌های شرقی وجود دارد و تاریخ آن‌ها نیز درهم تنیده است. گاهی کی‌یف پایتخت سرزمین اسلاو‌های شرقی بوده و گاهی نیز مسکو و گاهی نیز در هر یک شاهزاده‌ای روس حکومت می‌کرده که قصد تسلط بر دیگر سرزمین‌های روسیه را داشته است؛ اتفاقی که کمابیش تاکنون در حال رخ‌دادن است و سرانجامش مشخص نیست.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->