فشار کاری، اضافه کار اجباری و حقوق ناچیز پرستاران مشهدی | «پرستاری» در کُما اهدای عضو؛ نماد همدلی، گذشت و رشد اجتماعی آیا لاغری سریع با دانه چیا واقعیت دارد؟ قتل فقط با  یک ضربه | جنایتی که مقتول ۴۸ ساعت بعد از حادثه جان باخته بود، بازسازی شد سوخت‌وساز بدن با این مواد غذایی بالا می‌رود در بیانیه کانون شورا‌های اسلامی کار استان تهران مطرح شد: محکومیت رفتار گزینشیِ تأمین اجتماعی در اجرای ضریب ۱.۵ مشاغل سخت و زیان‌آور قصاص فرد حمله کننده به سفارت جمهوری آذربایجان در تهران (۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) آمار نهایی شمار جان‌باختگان حادثه بندر شهید رجایی توسط پلیس قندخون بالای دوران کودکی را جدی بگیرید پیش‌بینی وزش باد، بارش باران و وقوع رعدوبرق در ۱۵ استان (۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) مرکز پیوند بافت در آرامستان بهشت‌رضا(ع) مشهد، اول خرداد ۱۴۰۴ آغازبه‌کار می‌کند ۸۰۰ بیمار دچار نارسایی کلیه در شرق کشور چشم به راه اهدای عضو هستند اصلاح آیین‌نامه بازنشستگی سخت و زیان‌آور در دستور کار تأمین اجتماعی ۲ فاکتور مهم سبک زندگی که بر آلزایمر اثرگذارند راهکاری برای کاهش احتمال آلرژی غذایی در کودکان ویپ‌ها «ریه پاپ‌کورنی» هدیه می‌آورند! قطار بندرعباس -مشهد با تاخیر ۸ ساعته به مقصد رسید (۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) ۲ فوتی و ۵ مصدوم بر اثر واژگونی خودرو در ارتفاعات پیرانشهر (۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) چند توصیه مهم و اثرگذار برای تقویت حافظه در فصل امتحانات آمارهای رسمی فاش کرد: ایران تک‌فرزندی شد تمدید مهلت ثبت‌نام آزمون صلاحیت حرفه‌ای روانشناسان و مشاوران اولین پیوند مثانه در جهان با موفقیت انجام شد یافته‌های جدید دانشمندان درباره فراموشی | سالمندان کنجکاو کمتر به آلزایمر مبتلا می‌شوند افراد مسلح یک روحانی در ایرانشهر را به گروگان گرفتند (۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) برنامه‌ریزی‌ها برای زاگرس باید بلندمدت باشد برنامه آموزش و پرورش خراسان رضوی برای اوقات فراغت دانش‌آموزان در تابستان ۱۴۰۴ طرح تدریس زبان‌های آلمانی و فرانسوی در مدارس به کجا رسید؟ تشدید تنش آبی کشور در ماه‌های آینده تعلیق ۲۲۵ واحد متخلف فروش مجازی فراورده‌های سلامت‌محور آیا رژیم گرفتن به معنای مدام گرسنه ماندن است؟ ورود نیمی از زائران ایرانی به عربستان
سرخط خبرها

HIV فقط یک بیماری است

  • کد خبر: ۱۰۳۵۵
  • ۱۰ آذر ۱۳۹۸ - ۰۷:۱۴
HIV فقط یک بیماری است
دکتر مهدی قلیان رئیس مرکز بهداشت استان
ابتلا به بیماری HIV مثبت زمانی نه تنها در کشورمان که در سایر نقاط دنیا هم تابو محسوب می‌شد و همه از آن وحشت داشتند، اما اکنون تاحد زیادی این بیماری برای مردم شناخته شده است و آن وحشت و نگرانی گذشته کمتر وجود دارد. زمانی گفته می‌شد این بیماری پیشگیری دارد و درمان ندارد، ازاین رو مردم وحشت می‌کردند که حتی برای دادن آزمایش هم اقدام کنند، اما حالا شرایط خیلی تغییر کرده است.
منظورم این نیست که این بیماری دیگر خطرناک یا مسری نیست، بلکه مقصود این است که راه پیشگیری از آن بسیار آسان و درمانش نیز شناخته شده است و فرد مبتلا با دارو‌هایی که مصرف می‌کند می‌تواند به راحتی بیماری را کنترل کند و انتقالش را به دیگران به کمترین میزان برساند.
گذر زمانی که حرفش را می‌زنیم، شکستن تابوی بیماری و برداشتن برچسبی که به این بیماران زده می‌شد، اصلا کار آسانی نبود و در همه این سال ها، مسئولان بهداشتی کشور مسیر سختی را برای آن پشت سر گذاشتند.
آنچه در همه این سال‌های سخت برای ما اهمیت داشت و دارد و به نوعی وظیفه ما محسوب می‌شود، آگاهی و اطلاع رسانی به جامعه است که این بیماری چیست و راه‌های انتقالش کدام است؟ ما نمی‌خواهیم مانند فشارخون یا دیابت بسیج ملی تشکیل بدهیم یا پایگاه دایر کنیم و از مردم بخواهیم که برای شناسایی بیماری شان به ما مراجعه کنند، بلکه فقط به دنبال آن هستیم که سطح آگاهی و سواد سلامت جامعه را بالا ببریم تا مردم بدانند اگر احتمال ابتلاشان وجود داشت، به کجا مراجعه کنند، چگونه بیماری شان را تشخیص دهند، راه درمان آن چیست و مراکز درمانی‌ای که خدمات ارائه می‌دهند، کدام اند؟
اینکه در سال، روز و هفته‌ای را با نام این بیماری داریم و در آن برنامه‌هایی مانند همایش و سخنرانی و پویش (من هم تست می‌دهم) برگزار می‌کنیم فقط و فقط با هدف آگاهی رسانی به جامعه است، اما اینکه بخواهیم برای گرفتن تست و شناسایی بیماران مبتلا به طور دائم پایگاه بزنیم یا فعالیت‌های مشابهی داشته باشیم؛ چنین کاری را نخواهیم کرد. دادن آزمایش HIV اجباری نیست، مگر خود فرد بخواهد.
واقعیت این است که بیماری HIV مانند کوه یخی می‌ماند که فقط نوک قله آن در جامعه دیده می‌شود و قسمت اعظمش در زیر آب است و دیده نمی‌شود. ما به دنبال شناسایی همان قسمت هستیم، یعنی افرادی که بیمار هستند و خودشان از بیماری شان خبر ندارند. البته این مشکل به همه بیماری‌ها برمی گردد و منحصر به بیماری HIV هم نیست. تنها راه رسیدن به این مقصد هم شکستن تابوی بیماری است و بار اصلی آن هم بر دوش رسانه هاست. دانشگاه علوم پزشکی هم تلاش کرده است با راه اندازه مراکز مشاوره عفونی رفتاری همه خدمات از آزمایش و مشاوره گرفته تا خدمات دارویی و پزشکی را به صورت رایگان در اختیار بیماران قرار بدهد حتی در برخی از این مراکز تغذیه رایگان هم در اختیار برخی از بیماران قرار داده می‌شود.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->